Bolu Gezinizde Uğramanız Gereken Doğal Güzellikler

Bolu Gezinizde Uğramanız Gereken Doğal Güzellikler


Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nin Güney kesimlerinde yer alan Bolu şehri, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve turistik alanları açısından oldukça zengin bir yapıya sahiptir.

Her sene yerli ve yabancı on binlerce turistin uğrak noktası haline gelen Bolu şehrinde görülmesi gereken pek çok doğal alan bulunmaktadır. Özellikle doğal alanları ile dikkat çeken Bolu şehrinde görülmesi gereken doğal alanlar arasında ise; Atatürk Orman Parkı, Abant Tabiat Parkı, Gölcük Tabiat Parkı, Yedigöller Milli Parkı, Sünnet Gölü Tabiat Parkı, Karagöl Tabiat Parkı, Aladağ Göksu Tabiat Parkı, Sülüklü Göl Tabiat Parkı, Beşpınarlar Tabiat Parkı, Kökez Tabiat Parkı Koruma Alanı, Çubuk Gölü, Seben Gölü, Mudurnu Karamurat Gölü, Aladağ Yaylaları, At Yaylası, Sarıalan Yaylası, Kızık Yaylası, Pürenli Yaylası ve de Akkaya Travertenleri yer almaktadır.

Bolu Gece Hayatı Hakkında Merak Ettikleriniz

Bolu Gece Hayatı Hakkında Merak Ettikleriniz


Bolu şehri, doğal, tarihi ve turistik yerleri sayesinde her sene yerli ve yabancı on binlerce turistin uğrak noktası haline gelmiştir. Turistik yerleri açısından oldukça zengin olan Bolu şehrinde neredeyse her insanın zevkine uygun eğlence mekanı yer almaktadır. Yüksek sesli gece kulüplerinin yanı sıra sessiz, sakin ve nezih mekanların da yer aldığı Bolu’da gece hayatını canlı tutan mekanlar arasında ise; Bolu Taşhan Cafe & Restaurant, Tunalı Cafe Restaurant, Ve Kahve, Cafe De Botanique, Black Coffee & More, Citrus Bar ve Gusto yer almaktadır.

Ziyaretçiler, Bolu’nun eğlence mekanlarında aileleri veya arkadaşları ile birlikte çeşitli yiyecek ve içeceklerin tadına bakabilir, aynı zamanda canlı müzik performanslarını dinleyebilir ve sıcak bir kahve eşliğinde hoş sohbetler edebilir.

Bolu’da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Bolu’da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler


Bolu şehri, Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm noktalarından bir tanesidir. Her sene yerli ve yabancı on binlerce turistin uğrak noktası haline gelen Bolu, bünyesinden pek çok doğal, tarihi ve turistik yeri bulundurmaktadır.

Bolu tatili boyunca ziyaretçilerin gezip görebileceği, aynı zamanda gezerken de oldukça hoş vakit geçireceği en popüler alanlar arasında ise; Atatürk Orman Parkı, Yedigöller Milli Parkı, Abant Tabiat Parkı, Kökez Tabiat Parkı Koruma Alanı, Karagöl Tabiat Parkı, Beşpınarlar Tabiat Parkı, Aladağ Yaylaları, At Yaylası, Akkaya Travertenleri, Tarihi Bolu Hükümet Konağı, Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi, Bolu Müzesi, Mudurnu Ahiler Müzesi ve Yıldırım Bayezid Hamamı (Orta Hamam) yer almaktadır.

Bolu’dan Dönerken Alınabilecek Hediyelik Eşyalar

Bolu’dan Dönerken Alınabilecek Hediyelik Eşyalar


Bolu şehri, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu sayesinde her sene on binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktası haline gelmiştir. Tatilciler, Bolu gezilerinin tamamladıkları sırada, evlerine dönerken ailelerine ya da arkadaşlarına şehirden çeşitli hediyeler götürebilir.

Bolu tatilinden dönüldüğü esnada, ziyaretçilerin sevdikleri insanlara alabilecekleri en popüler hediyeler arasında; bakır ürünleri, iğne oyası ürünleri, Gerede kemerleri, deri ürünleri, saray helvası, çikolata, kozalak reçeli ve çam balı yer almaktadır.

Bolu’ya Bağlı İlçelerin Kısa Kısa Öne Çıkan Özellikleri

Bolu’ya Bağlı İlçelerin Kısa Kısa Öne Çıkan Özellikleri


Bolu şehri, Türkiye’nin Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan oldukça turistik bir şehirdir. Bolu şehrinin her sene yerli ve yabancı on binlerce turisti bünyesine çekmesinin en büyük nedeni; bünyesinde bulundurduğu doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi ve turistik yerlerdir.

Bolu şehrini ziyaret eden gezginler, şehirde yer alan çeşitli müzeleri gezebilir, tarihi kalıntıları inceleyebilir. Öte yandan doğa ile iç içe olmaktan keyif alan ziyaretçiler, şehrin doğal alanlarında aileleri ya da arkadaş grupları ile birlikte keyifli doğa yürüyüşleri yapabilir ya da kamp ve piknik gibi aktiviteleri gerçekleştirebilir.

Bolu Tatiline Çıkmadan Önce İncelemek İsteyeceğiniz Konaklama Önerileri

Bolu Tatiline Çıkmadan Önce İncelemek İsteyeceğiniz Konaklama Önerileri


Bolu şehri, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan en önemli turizm noktalarından bir tanesidir. Her sene yerli ve yabancı on binlerce turiste ev sahipliği yapan Bolu şehrinde gezilecek pek çok tarihi, doğal ve turistik alan bulunduğundan, turistlerin konaklama taleplerini karşılayacak çok sayıda konaklama tesisi yer almaktadır.

Bolu’nun Mutlaka Denemeniz Gereken Ünlü Yemekleri ve Restoranları

Bolu’nun Mutlaka Denemeniz Gereken Ünlü Yemekleri ve Restoranları


Gezilecek yerleri açısından oldukça zengin olan Bolu şehri, her sene yerli ve yabancı on binlerce turistin uğrak noktası haline gelmiştir. Genel olarak doğal, tarihi ve diğer turistik alanlarda gezmeyi tercih eden ziyaretçilerin sayısı fazla olsa da şehir merkezinde gezerken karnı acıkan turistlerin tadına bakabileceği pek çok lezzet bulunmaktadır.

Bolu şehrinde gezintiye çıkan turistler, acıktıkları anda, şehir merkezinin hemen her noktasında yer alan restoranlarda çeşitli yiyecekler ile karınlarını doyurabilir. Bolu şehrinde yiyebileceğiniz yöresel yemekler arasında; Ovmaç Çorbası, Abant Kebabı, Mengen Pilavı, Kaldırık Dolması, Paşa Pilavı, Keş, Bolu Köftesi, Bakla Çullaması, Keşli Cevizli Erişte, Kedi Batmaz, Kabaklı Gözleme, Çantıklı Pide ve Bolubeyi Tatlısı yer almaktadır.

Bolu Tatiline Nereden ve Nasıl Gidebilirsiniz?

Bolu Tatiline Nereden ve Nasıl Gidebilirsiniz?


Bolu şehri, Türkiye’nin Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer almaktadır. Karadeniz Bölgesi’nin en çok turist çeken yerlerinden bir tanesi olan Bolu şehrinin çevresinde, Zonguldak, Çankırı, Sakarya, Düzce, Bilecik ve Ankara şehirleri yer almaktadır.

Bolu’nun Mutlaka Görmeniz Gereken Tarihi Yerleri

Bolu’nun Mutlaka Görmeniz Gereken Tarihi Yerleri


Bolu şehri, Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm noktalarından bir tanesidir. Her sene yerli ve yabancı on binlerce turistin uğrak noktası haline Bolu’da, görülmesi gereken pek çok doğal, tarihi ve turistik mekan yer almaktadır.

Özellikler tarihi ve turistik mekanları açısından oldukça zengin olan Bolu’da, görülmesi gereken pek çok tarihi yapı ve mekan yer almaktadır. Bolu’nun görülmesi gereken tarihi ve turistik mekanları arasında ise; Seben Kaya Evleri, Yukarı Taşhan, Gülezler Konağı, Göynük Zafer Kulesi, Tarihi Mudurnu Evleri, Göynük Evleri, Tarihi Bolu Hükümet Konağı, Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi, Bolu Müzesi, Mudurnu Ahiler Müzesi, Yıldırım Bayezid Cami, Gazi Süleyman Paşa Cami, Yıldırım Bayezid Hamamı (Orta Hamam) ve Akşemseddin Türbesi yer almaktadır.

Bolu’da Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bolu’da Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler


Türkiye’nin Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bolu şehri hem yaz aylarında hem de kış aylarında oldukça turist çekmektedir. Bunun en büyük sebeplerinden biri de içinde bulundurduğu doğal, tarihi ve turistik yerlerdir.

Oldukça uğrak bir turistik nokta olan Bolu’da, şehir trafiği, yaz aylarında biraz daha fazla artmaktadır fakat korkutucu düzeyde değildir.

Bolu tatiliniz boyunca özel bir araca sahip olmanız, size hem maddi açıdan hem de zaman açısından oldukça yararlı olacaktır. Özel aracının bulunmuyorsa, belediye otobüsleri, dolmuşlar ya da taksiler gibi diğer ulaşım seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Öte yandan, araç kiralama firmalarından çeşitli araçları kiralama şansınız da bulunmaktadır.

Bolu Gezisinde Kesinlikle Yapılması Gerekenler

Bolu Gezisinde Kesinlikle Yapılması Gerekenler


Bolu şehri, her sene yerli ve yabancı on binlerce turistin uğrak noktası haline gelmiştir. İçerisinde bulundurduğu doğal, tarihi ve turistik yerler ile oldukça dikkat çeken Bolu’da, aileniz ya da arkadaş gruplarınız ile birlikte doğa ile iç içe bir gün geçirebilir, şehrin tarihi dokusunu imceleyebilirsiniz.

Mengen’in Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Mengen’in Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Bolu il merkezine yaklaşık 63 kilometre uzaklıkta bulunan bir ilçedir. Bolu merkezden buraya gelmek için Ankara Bolu yolu kullanılabilir ve bu yoldan giderek 1 saatte Mengen’e ulaşmak mümkündür. Özel araç veya ilçeler arası otobüsler ile ulaşım sağlanabilir.

Mengen şirin bir ilçedir, içerisinde görülmeye değer doğal ve tarihi güzellikler barındırır. “Aşçılar Diyarı” unvanını almıştır. Fatih Sultan Mehmet, mutfağını Mengenli bir aşçıya kurdurtmuştur. Mengenli Yakup Ağa isimli bu aşçı, yanında çalışacak olanları Mengen’den seçmiştir ve böylece bölgede aşçılık gelişmiştir.

Bu bölge birçok tarihi medeniyetin egemenliği altında kalmıştır. Bu medeniyetler sırası ile Hititler, Bitinyalılar, Frigyalılar, Persler, İskender İmparatorluğu, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu ve son olarak Osmanlı İmparatorluğudur.

Yayla turizmi gelişmiş olan bu ilçede, piknik yapılabilecek birçok alan bulunur. Bu alanlar Şirinyazı Göleti Piknik Alanı, Mamatlar Yaylası, Ağalar Gölü ve Akçakoca Yaylasıdır. Bunların haricinde ilçede bulunan Gelin Kayası isimli bir kaya vardır. Bu kaya, yapısı ve hikayesi ile görenlerin ilgisini çekmektedir.

Mengen’de Gece Hayatı

Mengen’de Gece Hayatı


Doğal güzellikleri ve özellikle yaylaları ile Bolu’nun ün kazanmış bir ilçesidir. Bolu merkezine yaklaşık 63 kilometre uzaklığındadır ve ilçe merkezinden 1 saat süren bir yolculuk ile ulaşmak mümkündür. Özel araç veya köy otobüslerini kullanarak Ankara Bolu yolu üzerinden gidilebilir.

Genellikle piknik yapmak veya doğal güzelliklerini görmek için ziyaret edilen bir bölgedir. Bunların yanı sıra bölgede kaliteli mekanlar bulunur. Alkol servisi yapan mekân yoktur ama güzel bir akşam yemeği veya yemek sonrası tatlı, kahve gibi ürünlerin kalitelilerini kolayca bulabilirsiniz.

Güzel bir kahve içmek ve sosyalleşmek isterseniz Bahçeli Cafe, Mengen Uzay Cafe isimli mekanlara gidebilirsiniz. Kaliteli bir akşam yemeği için Mengen Çiftlik Et Mangal veya Sahil Restoran adlı mekanları, yöresel tatlıları denemek isterseniz de Medine Pasta & Cafe ve Şaşkın Aşçı Cafe & Bistro’yu tercih edebilirsiniz.

Mengen’de Gezilmesi Gereken Yerler

Mengen’de Gezilmesi Gereken Yerler


Bolu iline bağlı olan Mengen ilçesi, Bolu merkezinin 63 kilometre doğusunda bulunmaktadır. Bolu merkezinden özel araç ya da ilçeler arası otobüsler ile 1 saatlik bir sürede ulaşım sağlanabilir. Bu ulaşım için Ankara Zonguldak yolu ve D750 yolu kullanılabilir.

Bu ilçe aşçıları ile ünlüdür. Fatih Sultan Mehmet, mutfağını Mengenli bir ustaya kurdurtmuştur ve ustanın yanında çalışanlarında Mengenli olması nedeniyle bölgede aşçılık gelişmiştir. O günden günümüze kadar durmadan gelişen aşçılık ile Mengen’in mutfağı da gelişmiştir.

Her sene ilçede Aşçılar Festivali düzenlenmektedir. Bu festival koruluk bir alanda yapılır ve kendine güvenen aşçılar yemekler yaparak aralarında yarışırlar.

Bu bölge, tarihi süreç içerisinde birçok medeniyetin egemenliği altında kalmıştır fakat geçmişten günümüze kadar gelen ve sergilenen bir tarihi yapı bulunmamaktadır. Bölgeye gelen turistler, doğal alanlar ve eşsiz lezzeti için gelmektedir. Bu sayede bölgenin yayla turizmi gelişmiştir.

Buradaki görülmeye değer doğal alanlar; Gelin Kayası, Mamatlar Yaylası, Akçakoca Yaylası, Ağalar Gölü ve Şirinyazı Göleti’dir.

Mengen’de Kalınabilecek Yerler ve Oteller

Mengen’de Kalınabilecek Yerler ve Oteller


Mengen, Bolu’ya bağlı ve doğal güzellikleri ile öne çıkmış bir İlçedir. Bolu merkezinden 50 kilometre doğuda bulunan bu ilçe, yıl boyunca doğal güzellikleri sayesinde dünyanın her yerinden turist ağırlamaktadır. Yayla turizmi oldukça gelişmiş bir yerdir. Kampçılar ve doğa severlerin sıkça tercih ettiği bir ilçedir.

Doğa severlerin sıkça gelmesi üzerine bölgede hizmete açılan otel ve pansiyonların birçoğu ormanlık ve doğal alan içerisine kurulmuştur.

Mengen Neredir Nasıl Gidilir?

Mengen Neredir Nasıl Gidilir?


Mengen ilçesi ülkenin Karadeniz Bölgesinde, Bolu iline bağlıdır. Bolu merkezinden buraya gidecek olanlar Ankara Zonguldak yolunu kullanarak yaklaşık 63 kilometrelik yolu 1 saatte gidebilirler. Bu ulaşım için özel araç veya ilçeler arası otobüsler kullanılabilir.

Doğal güzellikleri ile öne çıkan bu ilçenin yayla turizmi gelişmiştir. İlçenin aşçıları meşhurdur ve bu şöhret Fatih Sultan Mehmet Dönemi’nden gelmektedir. Bölgede ki ilk yerleşimin Hititler sayesinde gerçekleştirildiği bilinmektedir ve sonrasında birçok medeniyet buraya egemen olmuştur. Milattan önce 74 tarihinde Bitinyalılar buraya gelmiş ve sonrasında Roma, Bizans, Selçuklular ve son olarak ise Osmanlı İmparatorluğu buraya hâkim olmuştur. Bu tarihi süreç içerisinden günümüze kadar gelmiş olan tarihi eser ve yapılar bulunmamaktadır. Tarihi eserleri az, doğal alanları çok olduğu için bu bölgeye gelen tatilciler genellikle doğa severler arasındadır.

Mengen’de Yapılması Gerekenler Listesi

Mengen’de Yapılması Gerekenler Listesi


Bolu iline bağlı bulunan bu ilçenin büyük bir kısmı yeşil alandan oluşmaktadır. Yayla turizmi gelişmiş olan bu ilçe, yıl boyunca dünyanın her yerinden ziyaretçi ağırlamaktadır. Bolu merkezden ilçeler arası otobüsler veya özel araç ile 1 saatte Mengen’e gidilebilir.

İlçeye gelen turistlerin geliş amaçları; eşi benzeri olmayan yöresel tatlar ve doğal alanlardır. Fatih Sultan Mehmet Dönemi’nde sarayın mutfağı Mengenli Yakup Usta ve çalışanları tarafından kurulmuştur. Bu olaydan sonra Mengen’de aşçılık oldukça gelişmiş ve bu şöhret dünyanın her yerine ulaşmıştır.

İlçenin köklü bir tarihi geçmişi olmasına rağmen sınırları içinde tarihi eserler pek azdır.

Mengen tatilinde yapılabilecek aktiviteler; bölgenin meşhur ve lezzetli yemeklerini tadın, her sene yapılan Aşçılık Festivalini ziyaret edin ve yeşil alanlarında doğa ile iç içe olun.

Gidilebilecek en güzel doğal alanlar şunlardır; Mamatlar Yaylası, Şirinyazı Gölet’i ve Ağalar Gölü ve Akçakoca Yaylası. Ayrıca sıra dışı, ilgi çekici hikayesi ve yapısıyla Gelin Kayası burada bulunur.

Gerede’nin Mutlaka Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Gerede’nin Mutlaka Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Bolu iline bağlı olan Gerede ilçesi, Osmanlı ve Bizans dönemlerinden kalma yapılarıyla öne çıkan bir ilçedir. Bolu merkezinden yaklaşık 53 kilometre uzaklıktadır ve Atatürk Bulvarı ile D100 yolu üzerinden 50 dakikada ulaşım sağlanabilir. Bu ulaşımı gerçekleştirmek için özel araç ya da Bolu merkezinden kalkan ilçeler arası otobüsler kullanılabilir.

İlçenin konumu sayesinde birçok yeşil alanı vardır fakat küçük bir ilçe olduğu için mesire alanları ve gezilebilecek doğal alanları sayılıdır. Kış turizmi gelişmiş ve kış sporlarının sıklıkla yapıldığı bir ilçedir.

Kış turizmine meraklı ve kış sporlarını yapmak isteyenler için Arkut Dağı, güzel bir hafta sonu geçirmek ve ailecek piknik yapmak isteyenler için Gerede Esentepe Mesire Alanı, Yayla turizmi ile ilgilenen ve yeşil alan içinde bir gezinti isteyenler için Urumşah Yaylası, ilçenin gidilebilecek güzel doğal alanlarıdır.

Gerede’de Gece Hayatı

Gerede’de Gece Hayatı


Bolu’ya bağlı olan bir ilçedir Gerede. Bolu merkezden yaklaşık 53 kilometre uzaktadır. İlçeler arası otobüsler veya özel araç ile 1 saatte gidilebilir.

Gerede ilçesi, içerisindeki tarihi eserler sayesinde her yıl birçok turistin ev sahipliğini yapmaktadır. İlçeye gelen turistlerin ve bölgede yaşayanların gün sonunda yapabileceği aktiviteler sınırlıdır.

Bölgede alkollü mekân bulmak oldukça zordur, bu sebeple alkol servisi yapılmayan ve kaliteli hizmeti olan mekanlar vardır. Bu mekanlarda sıcak ve soğuk içecekleri tüketebilir, çeşitli tatlılar tadabilir, sosyalleşebilir ve bölgenin yöresel yemeklerini deneyebilirsiniz.

Gün sonuna gelmiş ve güzel bir akşam yemeği ile günü sonlandırmak isteyenler Park Esentepe Cafe & Bistro Restoran, Yeni Kratya Lokantası ya da Üç Yıldız Lokantası’nı tercih edebilirler.

Akşam yemeği için hafif bir şey arayan veya yemekten sonra bir kahve, tatlı ile günü sonlandırmak isteyenler Sıla Cafe, Ehl-i Keyf Cafe ve Rüyam Pastanesi isimli mekanları tercih edebilirler.

Gerede’de Kesinlikle Gezilmesi Gereken Yerler

Gerede’de Kesinlikle Gezilmesi Gereken Yerler


Bolu iline bağlı Gerede ilçesi, şehir merkezine 53 kilometre uzaklıktadır. Şehir merkezinden kalkan ilçeler arası otobüsler ile ya da özel araçla 1 saatte gidilebilir.

Burada ilk yerleşimi kuran medeniyet Hititlerdir. Hititlerden sonra sırası ile Bitinyalılar, Frigyalılar, Lidyalılar, İranlılar, Makedonyalılar, Romalılar ve Bizanslılar ve 1395 yılında Osmanlı burada hüküm sürmüştür.

Bu ilçe içerisindeki turistik mekanların en önemlileri; tarihi yapılardır. Dağ içine yapılmış Asar Kalesi, efsanelere dayanan hikayesi ile Gerede Keçi Kalesi, Bizans Dönemi’nden günümüze kadar gelmiş olan Kiliseli Tüccarlar Hanı, halen kullanılmaya edilen ve Osmanlı Dönemi’nde yapılmış olan Yıldırım Bayezid Camii ve Yıldırım Bayezid Hamamı, Gerede ilçesi sınırları içerisindedir ve dünyanın her yanından turist ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Bunların haricinde, kış turizmine meraklı olan, ziyaretçiler; Arkut Dağı’na misafir olabilir.

Gerede’de Kalınacak Yerler ve Oteller

Gerede’de Kalınacak Yerler ve Oteller


Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma yapıları ile önce çıkmış, Bolu’nun doğusunda bulunan bir ilçedir. Bolu merkezinden bu ilçeye 53 kilometrelik bir mesafe vardır ve özel araç ya da ilçeler arası otobüsler ile yaklaşık 1 saatte gidilebilir.

Burada bulunan oteller sayılıdır ve hemen hepsi kaliteli otellerdir. Küçük bir ilçe olmasına rağmen oldukça fazla yerli ve yabancı turist misafiri vardır.

Gerede Nerededir Nasıl Gidilir?

Gerede Nerededir Nasıl Gidilir?


Gerede ilçesi, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan şehrimiz Bolu’ya bağlıdır. Şehir merkezi ile ilçe arasında yaklaşık 53 kilometre bulunur. Bu ulaşımı gerçekleştirmek için ilçeler arası otobüsler veya özel araç tercih edilebilir. D100 yolu üzerinden giderek yaklaşık 1 saatte ulaşım sağlamak mümkündür.

Tarihi süreci ve tarihi yapıları sayesinde her sene binlerce turisti misafir etmekte olan bir ilçedir.

Gerede’nin Tarihi ve Turistik Mekanları

Gerede’nin Tarihi ve Turistik Mekanları


Bolu iline bağlı olan Gerede ilçesi, Bolu merkezine yaklaşık 53 kilometre uzaklıktadır. Özel araç ile ya da ilçeler arası otobüsleri kullanarak 1 saatte ulaşım sağlanabilir.

Bölge, tarihi dönemlerden günümüze kadar birçok medeniyetin ev sahipliğini yapmıştır. Bu tarihi süreçte sırası ile Bitinyalılar, Frigyalılar, Lidyalılar, İranlılar, Makedonyalılar, Romalılar ve Bizanslılar ve 1395 yılında Osmanlı bu bölgede hüküm sürmüştür.

İlk kurulduğunda bölgenin adının “Kratia” olduğu bilinmektedir. Daha sonra Flaviopolis, Geredia, Kratya, Gerdiboli, Gerdüpeboli, Gerdepeboli, Gerdele ve son olarak Gerede isimlerini almıştır.

Köklü ve uzun bir tarihe sahip bir bölge olmasına rağmen tarihi eserlerin birçoğu günümüze kadar gelmemiştir. Bölgede yaşanan deprem, sel gibi afetler nedeniyle birçok eser kaybolmuştur ve günümüze gelen eserlerin birçoğu Osmanlı Dönemi’nden kalmadır.

Bölgede gezilmesi gereken tarihi yapılar ise; dağ içine yapılmış Asar Kalesi, dikkat çekici hikayesiyle Gerede Keçi Kalesi, Osmanlı Döneminde yapılmış ve günümüze kadar sağlam kalan Erkekler Saat Kulesi, Bizans Dönemi’nden kalma Kiliseli Tüccarlar Hanı, günümüze kadar kullanılmaya devam eden Yıldırım Bayezid Hamam ve Yıldırım Bayezid Camii buradadır.

Gerede Gezisinde Kesinlikle Yapılması Gerekenler

Gerede Gezisinde Kesinlikle Yapılması Gerekenler


Gerede ilçesi, ülkenin Karadeniz Bölgesinde yer alan Bolu iline bağlıdır. Bolu il merkezine yaklaşık 53 kilometre uzaklıkta bulunan bu ilçeye, ilçeler arası otobüsler ile veya özel araçla 1 saatte ulaşmak mümkündür.

Bölgede yaşayan medeniyetlerin birçoğu burada tarihi yapılar inşa etmişlerdir fakat yaşanan sel ve deprem gibi doğal afetler sonucu bu yapıların hemen hepsi yok olmuştur.

Günümüze kadar ulaşan yapıların çoğu Osmanlı ve Bizans devletlerinden kalan eserlerdir. Bu eserler, yapılan onarımlar sayesinde hâlâ ayakta kalmaktadır.

Osmanlı Dönemi’nde, Yıldırım Bayezid tarafından yapılan ve günümüzde kullanılmaya devam eden Yıldırım Bayezid Camii bu ilçededir.

İlçede, efsanelere dayanan hikayeleri ile ünlenmiş iki tane tarihi kale bulunur. Bunlardan bir tanesi Asar Kalesi, diğeri ise Gerede Keçi Kalesi’dir. Bu kaleler, bölgeye gelen turistlerin görmeden gitmemesi gereken yapılar arasındadır.

İlçe, konumu sayesinde birçok yeşil alana sahiptir. Buna rağmen piknik ve kamp gibi aktivitelerin yapılabileceği alanların sayısı fazla değildir. Genellikle kış turizminin gelişmiş olduğu bu ilçede kış sporları çok ilgi görmektedir.

İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler, piknik, kamp, trekking ve çeşitli aktiviteleri yapmak istediklerinde Gerede Esentepe Mesire Alanını ya da Urumşah yaylasını tercih etmektedir.

Kış sporlarına merakı olan turistler ise bu ilçede bulunan Arkut Dağı’na gitmektedirler. Bu dağda kayak ve kızak gibi daha birçok kış sporu gerçekleştirilebilir.

Göynük’te Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Göynük’te Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Göynük ilçesi, Bolu’ya yaklaşık 103 kilometre uzaklıkta, ilin güneybatısında bulunur. Bolu merkezden Göynük’e gitmek isteyenler, özel araç ya da ilçeler arası otobüsler ile yaklaşık 2 saatte ulaşım sağlayabilir.

“Sakin Şehir” unvanı ile anılan bir yerdir Göynük ve bunun nedeni; “Cittaslow” adlı sakin şehirler listesine eklenmesidir. Ayrıca bu ilçeye “Akşemseddin Diyarı” diye de bilinmektedir bunun nedeni ise; Akşemseddin Türbesi ve konağının burada olmasıdır. İlçenin her yerinde bir tarihi doku bulunduğu için buradaki bütün yerleşim alanları sit alanı olarak korunmaya alınmıştır.

İlçede piknik, kamp, olta balıkçılığı, yaban hayatı gözlemleme, bisiklet turu gibi aktivitelerin kolaylıkla yapılabildiği en önemli 3 tane alan mevcuttur. Doğanın ve tarihin bir arada olduğu bir yerde piknik ve kamp yapmak için Çubuk Gölü, yaban hayatı gözlemleme ve olta balıkçılığı için Sünnet Gölü Tabiat Parkı, bisiklet turu, trekking ve benzeri doğa sporları için Çayköy Göleti, bu aktiviteleri yapmak isteyenler için uygun yerlerdir.

Ayrıca Göynük ilçesinde 5 adet koruma altına alınmış anıt ağaç bulunmaktadır.

Göynük’te Gece Hayatı

Göynük’te Gece Hayatı


Karadeniz Bölgesi’nde, Bolu iline bağlı olan sakin bir ilçedir. Bolu merkezinden yaklaşık 103 kilometre güneybatıda yer almaktadır. Bolu merkezden özel araç ya da ilçeler arası otobüsleri kullanarak yaklaşık 2 saatte ulaşım sağlanabilir.

Fatih Sultan Mehmet’in değerli hocası Hoca Akşemseddin, bir gün Göynük’ten geçerken ilçeyi çok beğenmiş ve burada yaşamaya karar vermiştir. Burada yaşamaya başladıktan sonra hayatının sonuna kadar burada kalmıştır ve ölümünden sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından adına bir türbe yaptırılmıştır. Bu sebeple bu ilçenin unvanı:Diyar-ı Akşemseddin’dir. Ayrıca “Cittaslow” isimli sakin şehirler listesinde, Göynük ilçesinin de adı yer aldığı için buraya “Sakin Şehir” unvanı da verilmiştir. Tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan ve sakinliği ile sevilen bir ilçedir. Yıl boyunca birçok turist sakin ve huzurlu bir tatil için buraya gelmektedir. Bölgede içki kültürü olmamasının etkisi ile içki servisi yapan mekanlar bulunmaz.

Günlük gezinizi bitirdikten sonra gezinize yöresel tatlar ile devam etmeniz mümkün. Günün yorgunluğunu atmak ve yöresel tatları denemek için gidilebilecek kaliteli mekanlar bulunur. Bunun dışında sadece biraz dinlenmek ve bir şeyler içmek istiyorsanız da kaliteli mekanlar bulabilirsiniz. Yöresel tatları denemek isterseniz Göynük Osmanlı Sofrası, Göynük Lezzet Sofrası ve Hanzade Lokantası’nı tercih edebilirsiniz.

Bütün gün çalıştıktan ya da gezdikten sonra günün yorgunluğunu atmak için ve biraz dinlenip bir şeyler içmek için gidebileceğiniz kaliteli mekanlar vardır. Bu mekanlar; anıt ağaçların altında bulunan Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi ve Göynük’ün tarihi evlerine benzeyen Beyaz Köşk Pasta Evi’dir.

Göynük’te Gezilmesi Gereken Yerler

Göynük’te Gezilmesi Gereken Yerler


Bolu’ya bağlı olan Göynük ilçesi Bolu merkezinin yaklaşık 103 kilometre güneybatısında bulunur. Özel araç ya da ilçeler arası otobüsler ile 2 saatlik bir sürede gidilebilir.

Göynük ilçesi “Diyar-ı Akşemseddin” olarak bilinir. Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan Akşaemseddin, bu ilçeyi görünce çok beğenmiş ve burada yaşamaya başlayarak hayatının sonuna kadar burada kalmıştır. İlçenin diğer unvanı ise “Sakin Şehir” olarak bilinir. Bunun nedeni ise ilçenin “Cittaslow” adlı sakin şehirler listesinde yer almasıdır.

Bölgede yaşanan yıkımlar ve doğal afetler nedeniyle ilçede çok eski tarihlere dayanan eserler bulunmamaktadır. İlçedeki tarihi yapıların birçoğu Osmanlı Dönemi’nden kalmadır. İlçenin hemen her alanında tarihe dokunan bir eser bulunduğu için bütün ilçe sit alanı olarak ilan edilmiştir. Küçük ve sakin bir ilçe olduğu için huzurlu, sakin ve sessiz bir tatil isteyenlerin tercih ettiği bir yerdir.

Bu ilçeye gelenlerin görmeden gitmemesi gereken yerler arasında Göynük’ün simgesi olan Zafer Kulesi, Fatih Sultan Mehmet’in yaptırmış olduğu Akşemseddin Türbesi, Hoca Akşemseddin’in burada yaşadığı dönemde kullanmış olduğu Akşemseddin Konağı, bölgenin en eski hamamı olan Gazi Süleyman Paşa Hamamı, burada yapılmış olan ilk Osmanlı yapılarından olan Gazi Süleyman Paşa Camii ve Göynük’ün birçok yerinde bulunan Göynük Evleri bulunur.

Doğanın içinde zaman geçirmek, piknik, kamp, yürüyüş, olta balıkçılığı, bisiklet gezintisi, yaban hayatı gözlemleme ve fotoğrafçılık gibi faaliyetleri yapmak isteyenler için Çubuk Gölü, Çayköy Göleti ve Sünnet Gölü Tabiat Parkı’nı tercih edebilirler.

Göynük’te Kalınabilecek Yerler

Göynük’te Kalınabilecek Yerler


Göynük ilçesi, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bolu iline bağlıdır. Bolu ilçe merkezine yaklaşık 103 kilometre uzaklıktadır. Şehirden uzaklaşarak doğanın ve tarihi yapıların içinde bir tatil yapmak isteyen birçok turistin tercih ettiği bir ilçedir.

Yılın her mevsimi ayrı bir güzelliğe bürünen bir ilçedir ve “Diyar-ı Akşemseddin” ile “Sakin Şehir” unvanlarını taşımaktadır. Birinci unvanını almasının nedeni ise; dünyaca tanınmış ve büyük bir alim olan Hoca Akşemseddin’in Göynük’ü çok beğenmesi ve burada yaşamaya başlayıp burada ölmüş olmasıdır. Göynük’ün “Sakin Şehir” unvanı almasının nedeni ise; “Cittaslow” adındaki sakin şehirler listesine girmiş olmasıdır.

Doğa ve tarih içinde bir tatil için Göynük’e giden turistlerin konaklayabileceği belirli mekanlar bulunur. Göynük’te, ailecek, arkadaşlar ile veya bireysel olarak tatile gidenlerin gönül rahatlığıyla konaklayabileceği oteller mevcuttur.

Göynük Nerededir Nasıl Gidilir?

Göynük Nerededir Nasıl Gidilir?


Göynük ilçesi, Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Bolu iline bağlıdır. Bolu şehrinin yaklaşık 103 kilometre güneybatısında bulunur.

İlçe, Sakin Şehir ve Diyar-ı Akşemseddin unvanları ile anılmaktadır. Göynük ilçesi, tarihi ve doğal alanları ile öne çıkmış bir ilçedir. Bu tarihi ve doğal alanları görmek için yıl boyunca dünyanın her yerinden gelen turistlere ev sahipliği yapmaktadır.

Göynük İlçesinin Tarihi ve Turistik Yerleri

Göynük İlçesinin Tarihi ve Turistik Yerleri


Göynük ilçesi, Karadeniz’de bulunan Bolu iline bağlıdır. Göynük, Bolu merkezinin yaklaşık 103 kilometre güneybatısında bulunur. Merkezden ilçeye gitmek için 2 saatlik bir yolculuk gerçekleştirmek gerekir. İlçeler arası otobüsler ya da özel araç ile bu yolculuk gerçekleştirilebilir.

Göynük, “Cittaslow” adındaki “Sakin Şehirler” listesinde yer aldığı için Sakin Şehir unvanı ile anılır. Şehir ilk aldığı ve halen kullandığı diğer unvan ise Akşemseddin Diyarı’dır. Akşemseddin Türbesi burada olduğu için bu ismi almıştır.

İlçenin köklü bir tarihi geçmişi bulunur ve Hititlerin burayı yerleşik hale getirmesinden sonra Bitinya, Büyük İskender, Roma, Bizans, Selçuklu ve 1292 yılında Osmanlı Devleti burada hüküm sürmüştür. Ayrıca ipek yolunun buradan geçmesi nedeniyle bölge sürekli aktif kalmıştır. İlçede birçok tarihi yapı bulunmaktadır ve bu sebeple yerleşim alanlarının tümü sit alanı olarak korunmaktadır.

İlçede görülmeye değer tarihi yapılar arasında Göynük’ün simgesi olan Zafer Kulesi, Fatih Sultan Mehmet’in yaptırdığı Akşemseddin Türbesi, Akşemseddin’in yaşamış olduğu Ak Şemseddin Konağı, bölgedeki ilk Osmanlı eserlerinden olan Gazi Süleyman Paşa Camii, cami ile aynı yılda yapılmış ve bölgenin en eski, en büyük hamamlarından olan Gazi Süleyman Paşa Hamamı, Hacı Bayram Veli’nin öğrencisi Ömer Sekkin adına yapılmış Ömer Sekkin Türbesi, ilçenin birçok yerinde karşınıza çıkabilecek olan Göynük Tarihi Evleri bulunmaktadır.

Göynük Tatilinizde Yapılacaklar Listesi

Göynük Tatilinizde Yapılacaklar Listesi


Göynük, Karadeniz Bölgesi’ndeki Bolu iline bağlı olan bir ilçedir. Bolu il merkezinden 103 kilometre kadar güneybatıda bulunur ve özel araç ya da ilçeler arası otobüslerle yaklaşık 2 saatte gidilebilir.

Göynük ilçesi, Diyar-ı Akşemseddin ile Sakin Şehir unvanlarını taşımaktadır. Dünyaca ünlü bir alim olan Hoca Akşemseddin, burayı görünce çok beğenmiş ve hayatının sonuna kadar burada yaşamıştır, bu sebeple Diyar-ı Akşemseddin unvanını almıştır. Sakin Şehir unvanını almasının nedeni ise; “Cittaslow” adındaki sakin şehirler listesinde yer alıyor olmasıdır.

Göynük gezisinde kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerler arasında Göynük’ün simgesi haline gelmiş olan Tarihi Zafer Kulesi, geçmişin dokusunu taşıyan Göynük Evleri, ilçeye Diyar-ı Akşemseddin unvanını kazandıran unsurlardan biri olan Akşemseddin Türbesi bulunur.

Göynük’ün yöresel tatlarını deneyebilirsiniz ve damak zevkinize uygun tatlılar, yemekler, çorbalar bulabilirsiniz.

Göynük’ün ekonomik ve herkesin beğenebileceği ürünleri bulunan çarşısında dolaşabilir ve alışveriş yapabilirsiniz.

Ayrıca bu bölgede kamp, trekking, bisiklet turu, yaban hayatı gözlemleme, olta balıkçılığı gibi doğal alanlarda yapılabilecek faaliyetleri gerçekleştirebileceğiniz alanlardan en önemlileri; Çubuk Gölü, Çayköy Göleti ve Sünnet Gölü’dür.

Mudurnu’da Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

Mudurnu’da Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler


Bolu ilinin yaklaşık 52 kilometre uzağında yer alan bir ilçedir. İl merkezinden yola çıkarak, Bolu - Bilecik Yolu ve D160 Yolu üzerinden yaklaşık 1 saatte ulaşım sağlanabilir. Bolu merkezinden Mudurnu’ya gitmek için özel araç ya da ilçeler arası otobüsler kullanılabilir.

Bu ilçe, Bitinyalılar Dönemi’nde kurulmuş ve günümüze kadar gelmiş olan bir kasabadır. Bitinyalılardan sonra sırası ile Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlı Devleti burada egemenlik sağlamıştır. Bölgede Matarnı (Moderna) adında bir kale bulunmaktadır ve ilçe, bu kale çevresinde gelişmiştir. Bu isim zamanla değişimlere uğramış ve günümüzde ilçenin adı “Mudurnu” olmuştur. Bölgedeki ilk Türk yerleşimi ise 1019 yılında başlayan Oğuz akınları sayesinde gerçekleşmiştir ve 1078 yılında Türkler, buraya yerleşmeye başlamışlardır.

İlçe, doğal güzellikleri ve kaplıcaları ile öne çıkmaktadır. Bunun yanı sıra, ilçe içerisinde bulunan tarihi yapılar da oldukça ilgi görmektedir. Bu ilçeyi ziyaret eden turistler, kaplıcalarda şifa bulabilir ve diğer doğal alanlarda vakit geçirebilirler. Doğal sıcak su kaynağı olan kaplıcalarda şifa arayanlar; Babas Kaplıcası ve Sarot Kaplıcasına gidebilirler. Doğanın içinde bir tatil ve temiz hava isteyenler ise; Abant Gölü Tabiat Parkı, Sülüklü Göl Tabiat Parkı ve Kara Murat Gölü’nü tercih edebilirler. Ayrıca şehrin büyük bir kısmını gören güzel bir manzara arayanlar, Şehriman Tepesi’ne gidebilirler.

Mudurnu’da Gece Hayatı

Mudurnu’da Gece Hayatı


Mudurnu ilçesi, Bolu ilinin turizm bakımından önemli bir ilçesidir. Bolu merkezine yaklaşık olarak 52 kilometre uzaklıkta olan bu ilçeye, özel araç ya da ilçeler arası otobüsler ile gitmek mümkündür. İlçeye ulaşım için Bolu - Bilecik Yolu ve D160 Yolu kullanılabilir, bu yollar üzerinden gidilerek yaklaşık 1 saatte Mudurnu’ya gidilebilir.

İlçe, doğal ve tarihi güzellikleri sayesinde birçok turisti etrafında çekmektedir, bunun yanı sıra bölgedeki önemli kaplıcaların bazıları bu ilçede bulunmaktadır. İlçeyi ziyaret eden turistlerin, turistik yerleri gezdikten sonra, dinlenmek, sosyalleşmek ve bölgenin yöresel lezzetlerini denemek için gidebileceği mekanlar bulunmaktadır.

İlçede club, pub ve bar tarzında alkollü mekanlar bulunmamaktadır. İlçedeki mekanların birçoğu yöresel yemek çeşitlerini servis etmektedirler. Güzel bir akşam yemeği yemek ya da sevdikleriniz ile birlikte sohbet etmek için uygun mekanlar vardır.

Gün boyunca gezdikten sonra güzel bir akşam yemeği yemek istiyorsanız Evimin Mudurnu Yöresel Yemek Evi, Meram lokantası ve Aşiyan Mudurnu Sofrasını ziyaret edebilirsiniz. Günün yorgunluğunu atmak, yöresel tatlıları denemek ya da daha hafif bir şeyler yemek istiyorsanız Atölye Cafe, Çınaraltı Çay Bahçesi ve Mudurnu KENT Cafe & Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

Mudurnu’da Gezilmesi Gereken Yerler

Mudurnu’da Gezilmesi Gereken Yerler


Mudurnu, Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Bolu iline bağlıdır.

Bolu merkezinden yaklaşık olarak 52 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Bolu merkezinden yola çıkarak, Bolu Bilecik Yolu ve D160 yallarını kullanarak 1 saatte ulaşım sağlanabilir. Bu ulaşımı gerçekleştirmek için özel araç ya da ilçeler arası otobüsler kullanılabilir.

Mudurnu, kaplıcaları ile öne çıkmaktadır ve ilçenin doğal, tarihi güzellikleri yoğun ilgi görmektedir. İlçedeki kaplıcalara giderek dinlenmek ve sağlığına kavuşmak isteyenler, Babas Kaplıcası ve Sarot Kaplıcasını tercih edebilirler.

Bölgedeki doğal güzellikleri görmek ve trekking, kamp, bisiklet gezintisi, piknik, balıkçılık, yaban hayatı gözlemle, fotoğrafçılık gibi aktiviteleri gerçekleştirmek isteyenler ise; Abant Gölü Tabiat Parkı ve Sülüklü Göl Tabiat Parkı’na gidebilirler. Ayrıca bu bölgedeki en güzel şehir manzarasının görüldüğü yer olarak tanımlanan Şehriman Tepesi, ziyaret edilebilecek yerler arasındadır.

İlçenin tarihi yapısını ve tarihi güzelliklerini görmek isteyenler ise; Mudurnu Saat Kulesi, Yıldırım Bayezid Hamamı ve Mudurnu Tarihi Evleri ve Konakları’nı ziyaret edebilirler.

Mudurnu’da Kalınabilecek Yerler ve Oteller

Mudurnu’da Kalınabilecek Yerler ve Oteller


Mudurnu ilçesi, Bolu şehrine bağlıdır ve Bolu merkezinden yaklaşık 52 kilometre uzaklıktadır. Bolu merkezinden kalkan ilçeler arası otobüsler ile ya da özel araçla yaklaşık 1 saatte ulaşım sağlanabilir. Bu ulaşım için Bolu Bilecik yolu ve D160 Yolu kullanılabilir.

Mudurnu, Bolu’nun kaplıcaları, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla öne çıkmış bir ilçesidir. İlçe, yıl oyunca fazlasıyla turist ağırlamaktadır ve gelen turistlerin hemen hepsi bu ilçeyi beğenmektedir. Burayı ziyaret edenler, kaplıcalarda şifa bulmak, doğal alanlarında temiz hava almak ve tarihi yapılarını incelemek için gelmektedirler. Bölgeye gelen herkes, ilçeyi gezecekleri zaman içerisinde konaklamak için uygun mekanlar bulabilirler.

Mudurnu Nerededir Nasıl Gidilir?

Mudurnu Nerededir Nasıl Gidilir?


Mudurnu ilçesi, Karadeniz Bölgesi’ndeki Bolu şehrine bağlıdır. Bolu merkezinden Mudurnu ilçesine olan uzaklık yaklaşık 52 kilometredir ve özel araç ya da ilçeler arası otobüsler ile yaklaşık olarak 1 saatte ulaşılabilir.

Bu ilçe, tarihi, doğal güzellikleri ve şifalı olduğu ifade edilen kaplıcaları ile öne çıkmaktadır. Geçmişte ev sahipliği yaptığı medeniyetler sırası ile Bitinya Krallığı, Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlı Devleti’dir. Gelip geçen bu medeniyetlerin burada bıraktığı eserlerin birçoğu günümüze kadar dayanmamıştır ve günümüzde ilçede bulunan tarihi yapıların birçoğu Osmanlı Dönemi’ne aittir. Sakin şehirler listesinde yer alan bu ilçe, yıl boyunca doğal ve tarihi yapılarını ve şifalı kaplıcalarını ziyaret etmeye gelen birçok turisti ağırlamaktadır.

Mudurnu’nun Tarihi ve Turistik Yerleri

Mudurnu’nun Tarihi ve Turistik Yerleri


Mudurnu, Bolu il merkezinden yaklaşık 52 kilometre uzaklıkta bulunan bir ilçedir. Özel araç ya da ilçeler arası otobüsler ile yaklaşık 1 saatte gidilebilir. Bu yolculuk için Bolu Bilecik yolu ve D160 Yolu kullanılabilir.

Mudurnu ilçesinde yerleşim, Bitinyalılar Dönemi’nde başlamıştır ve günümüze kadar farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bitinyalılıar’dan sonra bu bölgeye egemen olan devletler; Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlı Devleti’dir.

1019 yılında başlayan Oğuz akınlarının etkisi ile 1078 tarihinde bölgeye Türk’ler yerleşmeye başlamıştır. İlçede Matarnı (Moderna) isminde bir kale vardır. Bölgeye yapılan göçler arttıkça, insanlar bu kalenin çevresine yerleşmeye başlamışlardır ve ilçenin adı buradan gelmektedir. Matarnı adı, günümüze kadar değişimlere uğrayarak Mudurnu’ya dönüşmüştür.

Mudurnu küçük bir ilçedir ve “Cittaslow” adındaki sakin şehirler listesinde yer almaktadır. Bölgede birçok tarihi ev ve yapı olduğu için bu ilçe sit alanı olarak ilan edilmiştir ve koruma altındadır. İlçe küçük olduğu için birçok tarihi yapıya yürüyerek gidilebilir.

Mudurnu ilçesi, doğal ve tarihi mekanları, özellikle de kaplıcaları ile öne çıkan bir yerdir. Mudurnu’da bulunan ve görülmeye değer olan tarihi yapılar arasında Mudurnu Saat Kulesi, Yıldırım Bayezid Hamamı, Yıldırım Bayezid Camii, Kanuni Sultan Süleyman Camii, Orta Çarşı ve Demirciler Çarşısı, Pertev Naili Boratav Kültür Evi ve Mudurnu’nun Tarihi Evleri ile Konakları bulunur. Ayrıca bölgedeki en önemli ve çok ilgi gören kaplıcalarından birisi olan Tarihi Babas Kaplıcası Mudurnu’dadır.

Mudurnu Tatilinizde Yapılacaklar Listesi

Mudurnu Tatilinizde Yapılacaklar Listesi


Mudurnu ilçesi, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bolu iline bağlıdır. Bolu şehir merkezinden yaklaşık olarak 52 kilometre uzaklıkta olan bu ilçeye gitmek için özel araç ya da ilçeler arası otobüsler kullanılabilir ve aşağı yukarı 1 saatlik bir sürede ulaşım sağlanabilir.

Mudurnu’ya gidecek olanların yapmadan dönmemesi gerekenler arasında; Mudurnu mutfağından çıkan lezzetli yemekleri denemek, Şehriman Tepesi’nden şehri seyretmek, Mudurnu’nun eski konaklarını ve Osmanlı’dan kalma yapılarını ziyaret etmek bulunur, Osmanlı’dan kalma tarihi yapılar arasında en önemlisi; Mudurnu Saat Kulesi’dir. Ayrıca Bolu’nun en önemli kaplıcaları arasında olan Babas Kaplıcası ziyaret edilebilir.

Mudurnu’yu ziyaret edip trekking, kamp, piknik, olta ile balıkçılık, bisiklet gezintisi, yaban hayat gözlemciliği ve fotoğrafçılık gibi doğal alanda yapılabilecek faaliyetleri gerçekleştirmek için uygun bir yer arayanlar Abant Gölü Tabiat Parkı, Kara Murat Gölü ve Sülüklü Göl Tabiat Parkı’nı ziyaret edebilirler.

Dörtdivan’da Gezilmesi Gereken Yerler

Dörtdivan’da Gezilmesi Gereken Yerler


Dörtdivan, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bolu iline bağlıdır ve il merkezinden aşağı yukarı 53 kilometre uzaklıktadır. Ankara - Bolu Yolu, D100 Yolu, Anadolu Otoyolu, O-4, E80 yolları kullanılarak ilçeye ulaşım sağlanabilir. Ulaşımı sağlamak için özel araç veya ilçeler arası otobüsler kullanılabilir.

Evliya Çelebi’nin notlarına göre; Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat, Bolu beyi olduğu zamanlarda, hakimiyet kurduğu bu bölgenin dağlarında “Divan Kösü” çaldırmıştır ve bu nedenle bu bölgeye “Divan” adı verilmiştir. Bu divanlar ilk başta 7 adet iken, daha sonra, ufak olanlardan, 3 tanesi kapatılmıştır ve geriye 4 adet divan kalmıştır. Bu olay üzerine bölgeye “Dört divan” adı konulmuştur. Bu ilçenin önemli bir diğer özelliği ise; ünlü bir halk ozanı ve savaşçı olan Köroğlu’nun, Dörtdivan’ın Aşağısayık köyüne, Hesinler Mahallesinde doğmuş olmasıdır.

Dörtdivan, ufak bir yer olması ve yerleşiminin çok eski tarihlerde başlamamış olması sebebi ile içerisinde az sayıda tarihi eser bulundurmaktadır. Bu tarihi eserler arasında kutsal bir mekân olarak kabul edilen Kırklar Türbesi ve yine kutsal sayılan Himmet Dede Türbesi burada bulunmaktadır. Dörtdivan’da doğduğu ifade edilen Köroğlu’na ait olduğu düşünülen Köroğlu Konağı da bu ilçededir. Ayrıca ilçenin Geleneksel Dörtdivan Evleri görenler tarafından dikkat çekmektedir. İlçenin doğal alanları arasında ise Ayvadibi Şifalı Suyu bulunmaktadır.

Dörtdivan Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Dörtdivan Nerededir ve Nasıl Gidilir?


Dörtdivan, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bolu iline bağlıdır ve il merkezinden aşağı yukarı 53 kilometre uzaklıktadır. Ankara Bolu Yolu, D100 Yolu, Anadolu Otoyolu, O-4, E80 yolları kullanılarak ilçeye ulaşım sağlanabilir. Ulaşımı sağlamak için özel araç veya ilçeler arası otobüsler kullanılabilir.

İl dışından gelecek ziyaretçiler ise kara, hava ve demir yollarını kullanarak, duruma göre aktarma yaparak, kolaylıkla Dörtdivan’a ulaşım gerçekleştirebilirler.

Bölge, gelenekleri ve tarihi yapıları sayesinde yıl boyunca birçok turist misafir etmektedir.

Dörtdivan’ın Tarihi ve Turistik Yerleri

Dörtdivan’ın Tarihi ve Turistik Yerleri


Dörtdivan ilçesi, Bolu iline bağlıdır ve şehir merkezinden yaklaşık olarak 53 kilometre uzaklıktadır. Ankara - Bolu Yolu, D100 Yolu, Anadolu Otoyolu, O-4, E80 Yolu üzerinden ilçeye ulaşım sağlanabilir. Ulaşımı gerçekleştirmek için özel araç ya da ilçeler arası otobüsler kullanılabilir.

1071 tarihinde meydana gelen Malazgirt Savaşı’ndan sonra Anadolu’ya giren Oğuz Türklerinin Kayı Boyundan bir kısmı, bu yöreye yerleşmiştir ve yerleştikleri yerlere Oğuz boylarının adlarına özgü isimler vermiştirler. Dörtdivan ilçesi ise; bir yerleşim alanı olarak 1197 tarihinde, Selçuklular Dönemi’nde, 1. Alaaddin Keykubat zamanında kurulmuştur.

Meşhur gezgin ve Seyahatname yazarı, Evliya Çelebi’nin notlarına göre; Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat Bolu beyi iken, ele geçirdiği bu bölgenin dağlarında “Divan Kösü” çaldırmıştır. Bu sebeple bu bölgeye “Divan” adı verilmiştir. Bu divanlar başlangıçta 7 adet iken, daha sonra küçük olanlardan 3 tanesi kapatılmıştır ve 4 geriye tanesi kalmıştır. Bu olay üzerine bölgeye “Dörtdivan” adı verilmiştir.

Bu ilçenin önemli bir diğer özelliği ise; ünlü bir halk ozanı olan Köroğlu’nun, Dörtdivan’ın Aşağısayık köyüne, Hesinler Mahallesinde doğmuş olduğunun ifade edilmesidir.

İlçedeki tarım alanları ve yerleşim yerleri, genellikle düzlükten ve ovalık bölümlerden oluşmaktadır. Bu yüzden, yerleşim yerleri yani köyler birbirlerine oldukça yakındır.

İlçe, küçük olması ve yerleşiminin çok eski tarihlere uzanmamasının nedeni ile içerisinde az sayıda tarihi eser bulundurmaktadır. Bu eserler arasında kutsal bir yer olarak kabul edilen Kırklar Türbesi, Himmet Dede Türbesi burada bulunmaktadır ve Köroğlu’na ait olduğu düşünülen Köroğlu Konağı da bu ilçededir. Ayrıca ilçenin Geleneksel Dörtdivan Evleri görülmeye değerdir.

Dörtdivan Tatilinde Yapılması Gerekenler

Dörtdivan Tatilinde Yapılması Gerekenler


Dörtdivan ilçesi, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde, Bolu sınırları içinde yer almaktadır, İlçe, şehir merkezinden 53 kilometre uzaklıktadır. Ankara - Bolu Yolu, D100 Yolu, Anadolu Otoyolu, O-4, E80 yolları kullanılarak ilçeye ulaşım sağlanabilir. Ulaşımı sağlamak için özel araç veya ilçeler arası otobüsler kullanılabilir.

Meşhur gezgin ve Seyahatname yazarı Evliya Çelebi, notlarında bu ilçeden bahsetmiştir. Evliya Çelebi’nin notlarına göre; Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat, Bolu beyi olduğu zaman, hakimiyet kurduğu bu bölgenin dağlarında “Divan Kösü” çaldırmıştır ve bu nedenden dolayı bu bölgeye “Divan” adı verilmiştir. İlk sıralarda burada 7 adet dian bulunmaktaymış fakat daha sonra, küçük olanlardan, 3 tanesi kaldırılmıştır ve geriye 4 adet divan kalmıştır. Bu sebeple buranın ismi “Dört divan” olarak konulmuştur.

Meşhur halk ozanı ve savaşçı olan Köroğlu, rivayetlere göre, Dörtdivan’ın Aşağısayık köyünde, Hesinler Mahallesinde doğmuştur ve burada yaşamıştır.

İlçe, küçük bir yerleşim yeri olduğu için içerisinde yapılabilecek aktiviteler sınırlı sayıdadır. Bu ilçeyi ziyaret eden turistler, kutsal kabul edilen Kırklar Türbesini ziyaret edebilir ve Geleneksel Dörtdivan Evleri arasında dolaşarak tarih ile iç içe zaman geçirebilir.

Bölgede bulunan önemli bir su kaynağı vardır. Bu kaynağın ismi Ayvadibi Şifalı Suyu’dur ve bu kaynaktan çıkan suyun şifalı olduğuna inanılır. İlçeyi ziyaret eden turistler bu su kaynağına gidebilirler.

Bölgede trekking, balıkçılık, kamp ve piknik gibi faaliyetleri gerçekleştirmek isteyenler, Köroğlu Şelalesi’ni ziyaret edebilir.

Yeniçağa Nerededir Nasıl Gidilir?

Yeniçağa Nerededir Nasıl Gidilir?


Yeniçağa ilçesi, Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Bolu ili sınırları içerisindedir. İlçenin şehir merkeziden uzaklığı yaklaşık 38 kilometredir ve Ankara Bolu yolu ile D100 Yolu üzerinden ulaşım sağlanabilir. Ulaşımı gerçekleştirmek için özel araç veya ilçeler arası otobüsler sıkça tercih edilmektedir.

1990 yılında ilçe statüsüne kavuşan Yeniçağa, 1990 tarihinden önce Gerede’ye bağlı bir kasabaydı. İlçenin tarihi, ilçeye bağlı olan Eskiçağa Köyü’ne dayanmaktadır. Yaklaşık 700 yıl önce “Çağa” adı ile kurulan bu köy, 3 tane tepenin arasında bulunan bir vadide yer almaktadır. İlçede meydana gelen yoğun yangınlar sebebiyle birçok defa yıkıma uğramış ve yeniden inşa edilmiştir. Yeniden inşa edilen bu ilçeye “Yeniçağa” adı verilmiştir. Bu nedenle ilçede bulunan tarihi yapılar oldukça az sayıdadır.

Bölgedeki turistik alanları görmek için yıl boyunca birçok misafirin geldiği bir ilçedir.

Seben İlçesindeki Doğal Güzellikler

Seben İlçesindeki Doğal Güzellikler


Seben ilçesi, Bolu ilçe merkezinden yaklaşık olarak 54 kilometre uzaklıktadır. Özel araç ya da ilçeler arası otobüsleri kullanarak Bolu – Seben yolu ve Bolu – Kıbrıscık Yolu üzerinden yaklaşık 1 saatte ulaşım sağlanabilir.

Seben, doğal ve tarihi güzellikleri sayesinde yoğun ilgi görmektedir. Bu güzelliklerin haricinde, şifalı olduğu kanıtlanan, Pavlu (Bağlum) Kaplıcası burada bulunmaktadır. Bu kaplıca, birçok turistin ilgisini çekmektedir ve sağlığına kavuşmak isteyen çoğu insana ev sahipliği yapmaktadır. İlçeyi ziyaret eden ve doğal alanlarda zaman geçirerek piknik, kamp, trekking gibi faaliyetleri gerçekleştirmek isteyenler ise Seben Gölü ve Haccağız Yaylası ve Gerenözü Yaylası’nı ziyaret edebilirler.

Seben’de Gezilmesi Gereken Yerler

Seben’de Gezilmesi Gereken Yerler


Seben ilçesi, Bolu iline bağlı bir ilçedir ve Bolu merkezinden yaklaşık 54 kilometre uzaklıktadır. Özel araç ya da ilçeler arası otobüsler ile Bolu – Seben yolu ve Bolu – Kıbrıscık Yolu üzerinden yaklaşık 1 saatte gidilebilir.

Bölgedeki ilk yerleşimin Hititler tarafından yapıldığı bilinmektedir. Milattan önce 1000’li yıllara yaklaşıldığında ise sırası ile Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Bitinyalılar (M.Ö. 334), Romalılar (M.Ö. 74), Bizans (395), Selçuklular ve son olarak Osmanlı Devleti buraya hâkim olmuştur. Selçuklu Devleti bölgeye hâkim olduktan bir süre sonra bölge tekrar Bizans hakimiyetine geçmiştir ve 1332 tarihinde Osmanlı Devleti bölgeyi ele geçirmiştir.

İlçe, doğal ve tarihi güzellikleri ile çok ilgi görmektedir. Bunların haricinde ilçede bulunan ve oldukça şifalı olduğu kanıtlanmış olan Pavlu Kaplıcası, birçok turistin ilgisini çekmekte ve şifa arayan birçok insana ev sahipliği yapmaktadır. Kaplıcanın haricinde ilçede çok ilgi gören doğal ve tarihi mekanlarda vardır.

Doğal alanlarda zaman geçirmek ve piknik, kamp, trekking gibi faaliyetleri gerçekleştirmek isteyenler Seben Gölü ve Haccağız Yaylası’nı ziyaret edebilirler. Tarihi yapılara merakı olanların gidebileceği bölgenin önemli mekanları ise; Seben Solaklar Kaya Evleri ve Çeltikdere Bizans Kilisesi’dir

Seben’de Kalınacak Yerler ve Oteller

Seben’de Kalınacak Yerler ve Oteller


Bolu il merkezine yaklaşık kilometre uzaklıkta olan Seben ilçesi, doğal güzellikleri ve şifalı Pavlu Kaplıcası ile öne çıkmaktadır. Bolu merkezinden Seben’e gitmek isteyenler Bolu – Seben Yolu ve Bolu – Kıbrıscık Yolunun kullanabilir, özel araç ile yapılan yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk sonunda Seben’e ulaşılabilir.

Bu ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin amacı; ilçenin doğal alanlarında kamp, piknik, olta balıkçılığı gibi aktiviteleri gerçekleştirmek ve sıcak kaplıcalarda şifa bulmaktır. Ayrıca bölgede bulunan bir kayak merkezi vardır ve kış aylarında yoğun ilgi görmektedir. Kış aylarında yağan yoğun kar nedeniyle yolların birçoğu kapanmaktadır ve bu sebeple yaz aylarında, kayak merkezini kullanacak olanların haricinde, ilçeye yoğun bir turist akımı olmaktadır.

Seben Nerededir Nasıl Gidilir?

Seben Nerededir Nasıl Gidilir?


Seben ilçesi, Karadeniz Bölgesi’ndeki Bolu şehrine bağlı olan bir ilçedir ve Bolu merkezinden yaklaşık 54 kilometre mesafededir. Bolu merkezden bu ilçeye gitmek için özel araç ya da ilçeler arası otobüsler kullanılabilir. Ulaşım, Bolu – Seben yolu ve Bolu – Kıbrıscık Yolu üzerinden yapılabilir ve yaklaşık olarak 1 saatlik bir sürede Seben’e varılabilir.

Seben Tarihi ve Turistik Yerleri

Seben Tarihi ve Turistik Yerleri


Seben, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bolu iline bağlı bir ilçedir. Seben, Bolu şehir merkezinden yaklaşık olarak 54 kilometre uzaklıktadır. İlçeye gitmek için özel araç ya da ilçeler arası otobüsler tercih edilebilir. Ulaşım için Bolu – Seben yolu ve Bolu – Kıbrıscık Yolu kullanılabilir, bu yollar üzerinden yaklaşık 1 saatte ulaşım sağlanabilir.   

Bu bölgedeki ilk yerleşim Hititler tarafından kurulmuştur. Hititlerden sonra ise sırasıyla Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Bitinyalılar (M.Ö. 334), Romalılar (M.Ö. 74), Bizans (395), Selçuklular ve son olarak Osmanlı Devleti buraya egemen olmuştur. Selçuklu Devleti bölgede egemenlik sağladıktan bir süre (yaklaşık 50 yıl) sonra bölge tekrar Bizans egemenliğine geçmiştir ve 1332 senesinde Osmanlı Devleti bölgede egemenlik sağlamaya başlamıştır. Bölgenin köklü bir tarihi süreci olmasına rağmen burada çok sayıda tarihi eser bulunmamaktadır. İlçenin, genellikle kayalıktan oluşan, dağlarında çok sayıda yapı inşa edilmiştir ve bunların çoğu bir biri ile bağlantılıdır.

İlçe, doğal ve tarihi yapılarıyla sayesinde yoğun ilgi görmektedir. Tarihi yapılara ilgili turistlerin ziyaret edebileceği bölgenin önemli tarihi mekanları arasında; Seben Solaklar Kaya Evleri, Muslar Mağarası ve Çeltikdere Bizans Kilisesi bulunmaktadır.

Seben’de Kesinlikle Yapılması Gerekenler

Seben’de Kesinlikle Yapılması Gerekenler


Seben, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bolu iline bağlı bir ilçedir. Bolu şehir merkezinden yaklaşık 54 kilometre uzaklıkta bulunan bu ilçeye gitmek için Bolu – Seben yolu ve Bolu – Kıbrıscık Yolu kullanılabilir. Bolu merkezinden Seben’e gitmek için özel araç ya da ilçeler arası otobüsler kullanılabilir ve 1 – 2 saatlik bir yolculuk sonucunda ulaşım sağlanabilir.

Seben ilçesi, doğal, tarihi güzellikleri ve şifalı kaplıcaları ile yoğun ilgi gören bir yerdir. Küçük bir ilçe olduğu için içerisinde fazla sayıda turistik mekân bulunmamaktadır fakat içerisinde bulunan mekanlar yoğun ilgi görmektedir.

Seben’e gelen turistlerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken yerlerin başında Pavlu (Bağlum) Kaplıcası bulunmaktadır. İlçeye gelen birçok ziyaretçinin ilk gittiği yer ya da ilçeye geliş amaçları bu kaplıcadır.

Tarihi alanlara merakı olanlar ve buradaki eşsiz eserleri ziyaret etmek isteyen turistler, Seben ilçesinde çok sayıda bulunan kaya evlerini ziyaret edebilirler. İlçedeki en önemli kaya evleri Solaklar Köyü’nde bulunan Seben Solaklar Kaya Evleri’dir.

Bolu’nun aşçıları ile ünlü olan ilçesi Mengen, Bolu’daki birçok ilçe gibi bu ilçeyi de etkilemiştir. Bu sayede Seben’de yapılan yöresel yemekler, birçok kişinin damak zevkine uygundur ve ilçeyi ziyaret edenlerin tatmaları gerekir.

Seben ilçesini ziyaret edip doğal güzelliklerinde zaman geçirmek ve trekking, kamp, piknik, bisiklet gezintisi, olta balıkçılığı gibi faaliyetleri gerçekleştirmek isteyenler için uygun yerler mevcuttur. Bu yerler; Seben Gölü, Haccağız Yaylası ve Gerenözü Yaylasıdır.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.