Kastamonu’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Kastamonu’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Kastamonu, Karadeniz Bölgesi’nin batı kesiminde yer alan gözde ve turistik bir şehirdir. Geçmişten bugüne kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bünyesinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleri ile oldukça dikkat çekmektedir. Dört mevsimde ziyaret edilebilen bölgeye, yıl boyunca şehir dışından çok sayıda yerli ve yabancı turist gelmektedir. Tarihi evleri, müzeleri, ormanlık alanları, plajları, tabiat parkları, mağaraları ile en çok ziyaretçi ağırlayan bölgeler arasındadır.

Kastamonu gezinizde mutlaka gezip görmeniz gereken başlıca yerler; Valla Kanyonu, Kastamonu Kalesi, Kastamonu Saat Kulesi, Küre Dağları Milli Parkı, Ilgarini Mağarası, Kastamonu Arkeoloji Müzesi, Kastamonu Konakları, Ilıca Şelalesi, Kerempe Feneri, Pompeipolis Antik Kenti, Dipsizgöl Tabiat Parkı, Liva Paşa Etnografya Müzesi, Nasrullah Cami, Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi, Şehriban Kanyonu, Çatak Kanyonu, Horma Kanyonu, Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, Ejderha Çukuru ve Mantar Mağarası’dır.

Valla Kanyonu

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde yer alan Valla Kanyonu, şehir merkezine yaklaşık olarak 117 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Kastamonu Daday Yolu üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Valla Kanyonu, Türkiye’de geçilmesi en zor olan kanyonlar arasında yer almaktadır. Kanyon, daha çok macera tutkunları tarafından ziyaret edilmektedir. Doğal güzellikleri ile dikkat çeken bölgede, yırtıcı ve yabani hayvanlar yaşamaktadır. Bölgeye gelmeden önce gerekli olan tüm malzemeleri yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

Kanyonun bulunduğu bölgede eşsiz bir manzara seyretmenize olanak sağlayan seyir terası yer almaktadır. Bu seyir terasından muhteşem kanyon manzarasını izleyebilirsiniz. Kanyonu keşif sırasında rehber eşliğinde gitmeniz, kaybolmamanız açısından oldukça önemlidir. Bölgeyi ziyaret için en uygun dönem ise yaz mevsimidir.

Valla Kanyonu’nu ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.

Kastamonu Otelleri sayfamızı inceleyerek seyahatiniz boyunca şehrin tüm güzelliklerini yerinde göreceğiniz tatili planlayabilirsiniz.

Kastamonu Kalesi

Şehir merkezinde yer alan Kastamonu Kalesi’ne ulaşım son derece kolaydır. Yürüme mesafesinde yer alan kaleye, ulaşım için; Eligüzel Sokağı’nı kullanabilirsiniz.

Şehrin görülmeye değer tarihi yapıları arasında yer alan Kastamonu Kalesi, yaklaşık 112 m yüksekliğe sahiptir. M.S. 12.yüzyılda Bizans Dönemi’nde inşa edilmiştir. Yapının dış surları, 18. yüzyılın bitimine doğru yıkılmıştır. Kaleden günümüze sadece iç kale kısmı sağlam bir şekilde ulaşmayı başarmıştır.

Şehrin tam tepesinde yer alan kaleden muhteşem bir şehir manzarasını izleyebilmeniz mümkündür. Kale içerisinde zindan, sarnıç, kaçış tünelleri gibi görülmeye değer birçok tarihi kalıntı bulunmaktadır. Kültür turizmi açısından oldukça önemli olan bu tarihi kaleyi, Kastamonu gezi listenize mutlaka eklemelisiniz.

Kastamonu Kalesi’ne girişler ücretsizdir. Gün boyu ziyarete açıktır.

Kastamonu Saat Kulesi

Şehir merkezinde yer alan Kastamonu Saat Kulesi’ne kolay bir şekilde ulaşım mümkündür. Yürüme mesafesinde yer alan kuleye, ulaşım için; Hükümet Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

Kastamonu Saat Kulesi, şehirde dikkat çeken tarihi yapılar arasında yer almaktadır. Osmanlı Dönemi’nde Vali Abdurrahman Paşa tarafından 26 Ağustos 1885 yılında inşa ettirilen tarihi kule, İstanbul’dan sipariş edilmiştir. Yıl boyunca birçok yerli ve yabancı turist tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Saat kulesinin ilginç bir efsanevi hikâyesi bulunmaktadır. Efsaneye göre; İstanbul’da bulunan saatin zamanından önce çalan çanı, padişahın hamile cariyelerinden birinin aniden çocuğunu düşürmesine neden olmuştur. Bu olaydan sonra kule, Kastamonu’ya gönderilmiştir. Şehre geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar arasında yer almaktadır.

Kastamonu Saat Kulesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Küre Dağları Milli Parkı

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesine bağlı Çalkaya Köyü’nde yer alan Küre Dağları Milli Parkı, şehir merkezine yaklaşık olarak 100 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Kastamonu Daday Yolu’nu ve Eflani-Daday Yolu’nu kullanabilirsiniz.

Küre Dağları Milli Parkı, 1998 senesinde Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından Avrupa Ormanları’nda korunması gereken yerler arasına katılmıştır. 2000 senesinde de “Milli Park” statüsüne erişmiştir. Park içerisinde keşfedebileceğiniz birçok doğal güzellik alanı bulunmaktadır.

El değmemiş ormanları ile dikkat çeken bölgeye, özellikle bahar ve yaz aylarında şehir dışından birçok yerli ve yabancı turist gelmektedir. Bölge, gelen ziyaretçilerine piknik ve kamp yapma fırsatı sunmaktadır. Ormanlık alanlarında sevdikleriniz ile birlikte piknik yapabilir, çadır kurup kamp aktivitesini gerçekleştirebilir ve keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Küre Dağları Milli Parkı’na kişi başı giriş ücreti 6 TL’dir. Kamp yapma ücretleri ise 25-30 TL arasındadır.

Ilgarini Mağarası

Kastamonu’nun Cide ilçe sınırları içerisinde yer alan Ilgarini Mağarası, şehir merkezine yaklaşık olarak 130 km uzaklıktadır. Ulaşım için; D759 kara yolunu kullanabilirsiniz.

Dünyanın en büyük dördüncü mağarası olan Ilgarini Mağarası, şehirde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Prehistorik çağlarda kullanılmış olan mağara, yaklaşık olarak 800 m uzunluğa sahiptir. Bölgede yapılan kazı çalışmaları sonucu birçok tarihi kalıntı ortaya çıkarılmıştır.

Bölgede bulunan tarihi kalıntıların Genç Roma ve Bizans Dönemi’ne ait olduğu tahmin edilmektedir. Mağaranın içerisinde M.Ö. 2000 senesinden kalma olduğu düşünülen insan yaşam izlerine rastlanılmıştır. Bölge, gelen ziyaretçilerine hem tarihi hem de doğal güzellikler sunmaktadır. Kastamonu gezi listenize eklemeniz gereken yerlerden biridir.

Ilgarini Mağarası’na girişler ücretsizdir. Gün boyu ziyarete açıktır.

Kastamonu Arkeoloji Müzesi

Şehir merkezinde yer alan Kastamonu Arkeoloji Müzesi’ne ulaşım son derece kolaydır. 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan müzeye ulaşım için; Cumhuriyet Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

1915 yılında Mimar Kemalettin Bey tarafından İttihat ve Terakki Cemiyeti binası olarak inşa edilen yapı, sonrasında başka hizmetler içinde kullanılmış ve en son 1952 yılında müzeye çevrilmiştir. Müze içerisinde görülmeye değer pek çok tarihi eser bulunmaktadır. Bu eserlerin tamamı Kastamonu ve Çankırı’da yapılan kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkan eserlerdir.

Müze içerisinde sergilenen tarihi eserlerin arasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehir gezisi esnasında kullandığı kişisel eşyalar, Hitit, Frig, Bizans, Helen ve Roma zamanlarından kalan birçok arkeolojik eser yer almaktadır. Ayrıca müzeyi ziyaret ettiğinizde bahçesinde de açık hava sergisinin yapıldığını görebilirsiniz.

Haftanın her günü sabah saat 08.30 ile akşam saat 17.30 arası ziyarete açıktır. Dini bayramlarda ise bayramın ilk günü öğlen saat 13.00’a kadar kapalıdır.

Kastamonu Arkeoloji Müzesi’ne giriş ücreti kişi başı 6 TL’dir.

Kastamonu Konakları

Kastamonu Konakları, şehir merkezinde yer almaktadır. Kastamonu, tarihi ve kültürel zenginliği ile dikkat çeken şehirlerden biridir. Bünyesinde birçok tarihi konağa ev sahipliği yapmaktadır. Ortalama bir asırlık geçmişe sahip olan bu tarihi konaklar, Kastamonu’ya geldiğinizde mutlaka gezip görmeniz gereken yapılar arasında yer almaktadır.

Bölgede görülmeye değer tarihi konaklar arasında; Toprakçılar Konakları, Şahmeran Konağı, Ballık Konağı, Kırkodalı Konağı, Eflanili Konağı, Sepetçioğlu Konağı, Kadıoğlu Konağı, Uğurlu Konağı, İsmail Bey Konağı, Sirkeli Konağı, Tahir Efendi Konağı, Liva Paşa Konağı, Konyalı Konağı, Yücebıyıkların Konağı, Hafız Bey Konağı, Zincirlioğlu Konağı ve Mazlumcuoğlu Konağı yer almaktadır.

Bu tarihi konakların en yoğun olduğu bölgeler; İnebolu, Tosya ve Taşköprü ilçeleridir. Her konak kendine has farklı mimari özellikleri yansıtmaktadır. Şehrin kültürel yapısını gözler önüne seren bu tarihi konakları, gezi listenize mutlaka eklemelisiniz.

Ilıca Şelalesi

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde yer alan Ilıca Şelalesi, şehir merkezine yaklaşık olarak 107 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Kastamonu Daday Yolu’nu kullanabilirsiniz.

Ilıca Şelalesi, Kastamonu’nun gezip görülmesi gereken doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Şelalenin döküldüğü yerde kendiliğinden doğal bir havuz oluşmaktadır. Şelalenin etrafında çeşitli bitki türleri ve ağaçlar bulunmaktadır. Doğa severler tarafından sıklıkla ziyaret edilen noktalar arasındadır.

Şelaleden dökülen suyun sesi, insana huzur vermektedir. Huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği yerler arasında yer alan bölgede, harika manzara fotoğrafları çekebilir, doğa ile başbaşa sakin bir gün geçirebilir ve çevredeki birçok doğal güzelliği yakından keşfedebilirsiniz.

Ilıca Şelalesi’ne giriş ücreti kişi başı 5 TL’dir.

Gün boyu ziyarete açıktır.

Pompeipolis Antik Kenti

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yer alan Pompeipolis Antik Kenti, şehir merkezine yaklaşık olarak 44 km uzaklıktadır. Bölgeye, özel aracınız ile D030 ve Kastamonu Sinop Yolu/D030 üzerinden ulaşabilir veya taksi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Pompeipolis Antik Kenti, günümüzde kazı çalışmalarının hala devam ettiği tarihi bölgelerden biridir. Roma Dönemi’nde yapılmış olan kent, birinci derece sit alanı olarak ilan edilmiştir. Bölgede yapılan arkeolojik çalışmalar sonucu birçok tarihi esere rastlanılmıştır. Bölgenin diğer adı Zımbıllı Tepesi’dir.

Kültür turizmi açısından büyük bir öneme sahip olan Pompeiopolis Antik Kenti’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Kerempe Feneri

Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı Aydıncık Köyü’nde yer alan Kerempe Feneri, şehir merkezine yaklaşık olarak 140 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D765 ve Bartın İnebolu Yolu/D010 üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Denizden yaklaşık olarak 82 m yükseklikte yer alan fener, doğa ile iç içe bir yerde konumlandırılmıştır. 1884 senesinden bu yana gemicilere yol göstermek amacı ile kullanılmıştır. Fenerin tarihsel açıdan önemi ise Kurtuluş Savaşı zamanında kullanılmış olmasıdır.

Ünlü şair Nazım Hizmet’in “Kurtuluş Savaşı Destanı” adlı şiirinde de fenerin adı geçmektedir. Hem bölge halkının hem de bölgeye gelen ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen feneri, Kastamonu gezi listenize mutlaka eklemelisiniz.

Kerempe Feneri’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Dipsizgöl Tabiat Parkı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yer alan Dipsizgöl Tabiat Parkı, şehir merkezine yaklaşık olarak 64 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Çankırı Kastamonu Yolu/D765 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Dipsizgöl Tabiat Parkı, Kastamonu’nun popüler doğal güzellik alanlarından biridir. Dipsizgöl ismini bölgede bulunan yaklaşık 40 m derinliğindeki gölden almıştır. Park çevresinde çeşitli bitki türleri ve ağaçlar yer almaktadır. Yeşillikler ile kaplı olan bölgede, yapabileceğiniz birçok aktivite bulunmaktadır. Aileniz veya sevdikleriniz ile birlikte keyifli bir piknik yapabilir, çadır kurarak eğlenceli bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Doğa severler tarafından özellikle bahar ve yaz aylarında ziyaret edilen bölgede, bol oksijenli hava eşliğinde doğa yürüyüşüne çıkabilir, doğa manzarası fotoğrafları çekebilir, huzurlu saatler geçirebilirsiniz. Ayrıca park içerisinde bulunan gölde farklı türde birçok balık yaşamaktadır. Bu balık türlerini de yakından görebilirsiniz.

Dipsizgöl Tabiat Parkı’na kişi başı giriş ücreti 4 TL’dir. Özel araç giriş ücreti 12 TL’dir. Kamp yapma ücretleri ise 15-25 TL arasında değişmektedir.

Liva Paşa Etnografya Müzesi

Şehir merkezinde yer alan Liva Paşa Etnografya Müzesi’ne ulaşım son derece kolaydır. Cumhuriyet Caddesi ve Sakarya Caddesi üzerinden yürüyerek ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Liva Paşa Etnografya Müzesi, 1870 senesinde inşa edilmiştir. Kastamonu’nun görülmeye değer yerleri arasında yer almaktadır. Toplam 3 kattan meydana gelen yapı, 1997 yılında müze olarak halkın ziyaretine açılmıştır.

Müze içerisinde farklı farklı odalar bulunmaktadır. Bu odalar içerisinde yüzyıllardır var olan el dokuma sanatı, urgancılık gibi önemli faaliyetleri öne çıkaran eserler sergilenmektedir. Kastamonu gezi listenize mutlaka eklemeniz gereken yerler arasında yer almaktadır.

Liva Paşa Etnografya Müzesi’ne giriş ücreti kişi başı 5 TL’dir.

Haftanın her günü hizmet vermek vermektedir. Ziyaret saatleri ise sabah saat 08.00 ile akşam saat 17.00 arasıdır.

Kastamonu'nun tarihi ve turistik duraklarını yerinde göreceğiniz ve konforlu bir tatil planı yapmak için Kastamonu Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Nasrullah Cami

Şehir merkezinde yer alan Nasrullah Cami’ye ulaşım çok kolaydır. Yürüme mesafesinde yer alan bölgeye, Cumhuriyet Caddesi ve Plevne Caddesi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Şehrin en eski ve en önemli tarihi camileri arasında yer alan Nasrullah Cami, 1506 yılında Kadı Yakupoğlu Nasrullah Bey tarafından yapılmıştır. Osmanlı zamanında yapılan ilk cami olma özelliğini taşımaktadır. Minare bölümü, caminin yapımından ayrı bir şekilde inşa edilmiştir. Yapıyı değerli kılan en önemli sebep ise Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı ilk okuduğu yer olmasıdır.

Nasrullah Camisi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Gün boyu ziyarete açıktır.

Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi

Kastamonu’nun Cide ilçesinde yer alan Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi, şehir merkezine yaklaşık olarak 135 km uzaklıktadır. Ulaşım için; D759 kara yolunu kullanabilirsiniz.

Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi, Hababam Sınıfı filminin ünlü yazarı Rıfat Ilgaz’ın adını yaşatmak amacı ile müzeye çevrilen önemli bir tarihi yapıdır. Yazarın vefatından sonra uzun yıllar yaşadığı ev toplam 3 kere restore edilerek, müzeye çevrilmiş ve halka ziyarete açılmıştır. Müze içerisinde yazara ait pek çok kişisel eşyayı yakından görebilmeniz mümkündür.

Müze içerisinde sergilenen eşyalar arasında en dikkat çekeni ise yazarın eserlerini ortaya çıkarmak için kullandığı masasıdır. Her yıl binlerce turist, müzeyi ziyaret etmek için şehre gelmektedir. Kültür turizmi açısından oldukça önemli olan bu tarihi müzeyi, Kastamonu gezi listenize mutlaka eklemeniz gereken yerler arasındadır.

Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi’ne girişler ücretsizdir.

Haftanın her günü sabah saat 08.00 ile akşam saat 17.00 arası ziyarete açıktır.

Şehriban Kanyonu

Şehriban Kanyonu, Kastamonu’nun Şenpazar ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 97 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D759 üzerinden ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Şehriban Kanyonu, şehrin en güzel doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Dik yamaçları ile dikkat çeken kanyon bölgesi, gelen ziyaretçilerine muhteşem bir doğa manzarası sunmaktadır. Bölgede, doğa ile iç içe keyifli bir gün geçirebilir ve doğa harikası kanyonun fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Şehriban Kanyonu’nu ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Çatak Kanyonu

Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde yer alan Çatak Kanyonu, şehir merkezine yaklaşık olarak 85 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Ağlı Azdavay Yolu’nu kullanabilirsiniz.

Çatak Kanyonu, ortalama 1200 m yüksekliğe sahiptir. Dünyanın en büyük 4.kanyonudur. Bölgeye gelen ziyaretçilere, harika bir doğa manzarası sunmaktadır. Çevresinde keşfedebileceğiniz birçok doğal güzellik alanı bulunmaktadır. Bölgede, yürüyüş yapmanıza imkân sunan yürüyüş parkurları yer almaktadır. Kastamonu gezi listenize mutlaka eklemeniz gereken yerler arasındadır.

Çatak Kanyonu’na kişi başı giriş ücreti 6 TL’dir. Öğrenci giriş ücreti ise 3 TL’dir.

Haftanın her günü ziyarete açıktır. Ziyaret saatleri ise sabah saat 09.00 ile akşam saat 18.00 arasıdır.

Horma Kanyonu

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinin Ilıca Köyü’nde yer alan Horma Kanyonu, şehir merkezine yaklaşık olarak 100 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Kastamonu Daday Yolu’nu ve Eflani-Daday Yolu’nu kullanabilirsiniz.

Horma Kanyonu, gelen ziyaretçilerine eşsiz bir doğa manzarası sunmaktadır. Harika bir atmosfere sahip olan bölgede, yürüyüş yapmanıza fırsat sunan ahşap yürüyüş parkurları yer almaktadır. Ailecek veya arkadaşlarınız ile birlikte bölgeyi ziyaret edebilir, keyifli bir doğa yürüyüşüne çıkabilir ve çevredeki birçok doğal güzelliği yakından görebilirsiniz.

Horma Kanyonu’na giriş ücreti kişi başı 6 TL’dir. Gün boyu ziyarete açıktır.

Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi

Kastamonu Merkez ilçesine bağlı Hisarardı Mahallesi’nde yer alan Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, şehir merkezine yaklaşık olarak 2 km uzaklıktadır. Yakın bir konumda yer aldığından dolayı yürüyerek, Cumhuriyet Caddesi ve Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

3. Murad’ın Hocası Suca Efendi tarafından 1490 yılında yaptırılan Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, şehrin önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Külliye içerisinde görülmeye değer birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bu yapılar; cami, türbe, dergâh, şadırvan ve kütüphanedir. Kastamonu gezi listenize eklemeniz gereken yerlerden biridir.

İnanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Ejderha Çukuru

Ejderha Çukuru, Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesine bağlı Sümenler Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 120 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Kastamonu Daday Yolu üzerinden rahat bir şekilde ulaşım mümkündür.

Doğal güzellikleri ile dikkat çeken bölge, özellikle dağ sporlarını sevenler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Yaklaşık olarak 385 m derinliğe sahip olan çukurun genişliği ise 12-15 m arasında değişmektedir.

Ücretsiz bir şekilde ziyaret edebileceğiniz Ejderha Çukuru’nu gezi listenize mutlaka eklemelisiniz.

Mantar Mağarası

Mantar Mağarası, Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 95 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Kastamonu Daday Yolu ve Eflani-Daday Yolu üzerinden ulaşım mümkündür.

Tavan yüksekliği ortalama 15-20 m aralığında olan Mantar Mağarası, ormanlık bir alanda yer almaktadır. Mağaranın içerisinde yaklaşık olarak 4 m yüksekliğe sahip bir kalker kütlesi bulunmaktadır. Bu kalker kütlesinin şekli mantarı andırmaktadır. Bu sebepten dolayı mağaranın adı da Mantar Mağarası olmuştur.

Mantar Mağarası’na girişler ücretsizdir. Gün boyu ziyarete açıktır.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.