Adıyaman’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Adıyaman’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Güney Anadolu Bölgesinde yer alan Adıyaman, her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Gezi programları açısından ön plana çıkan şehir, yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında bulunmaktadır. Pek çok tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Adıyaman, kültürel açıdan da dikkat çekmektedir.

Verimli topraklara sahip olan şehrin tarım ve hayvancılık konusunda gelişmiş olduğu bilinmektedir. Daha çok yaz aylarında turistik faaliyetlerin gerçekleştirildiği şehirde eğlenceli aktivitelere katılım sağlamanız da mümkündür.

Adıyaman’da mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında:Çelikhan İçmesi, Besni İçmesi, Kotur İçmesi, Değirmenbaşı Mesire Yeri, Karadağ Ormanı, Değirmen Çayı, Gölbaşı Gölü, Göksu Mağaraları, Palanlı Mağarası, Gümüşkaya Mağaraları, Nemrut Dağı Milli Parkı, Arsameia Antik Kenti, Adıyaman Ulu Camii, Cendere Köprüsü, Perre Antik Kenti, Yel Baba Türbesi, Pirin Ören Yeri, Safvan Bin Muattal Türbesi ve Adıyaman Müzesi bulunmaktadır.

Çelikhan İçmesi

Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Çelikhan İçmesi, şehir merkezinden 38 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz bir mesafe de bulunan doğal güzellik, yabancı turistler tarafından sık sık tercih edilen yerler arasındadır. Yaz aylarının uğrak noktaları arasında bulunan doğal güzelliğin sessiz ve sakin bir bölgede yer aldığı bilinmektedir.

Günübirlik ziyaretler açısından da tercih edilen Çelikhan İçmesi, fotoğraf çekmek isteyen ziyaretçilerin beğenisini kazanmaktadır. Piknik ve kamp yapmak isteyenler tarafından ziyaret edilen Çelikhan İçmesi, saatlerce vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunmaktadır. Aile grupları tarafından da sık sık tercih edilen yerler arasında bulunan Çelikhan İçmesi, kafa dinleme konusunda ön plana çıkmaktadır.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen doğal güzelliğin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Özgürce ziyaret edip vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunan doğal yapı, araç girişine uygun bir bölgede yer almaktadır. Yüzölçümü açısından da yaklaşık 250 metrekare alanı kapsayan doğal yapı, Adıyaman’ın önemli doğal güzellikleri arasındadır.

Çelikhan İçmesi’nin herhangi bir giriş ücreti uygulaması söz konusu değildir.

Besni İçmesi

Adıyaman’ın popüler turistik yapıları arasında bulunan Besni İçmesi, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz bir uzaklıkta yer alan Besni İçmesi, yabancı turistlerin ve gençlerin uğrak noktaları arasında bulunmaktadır. Fotoğraf çekimleri başta olmak üzere piknik aktiviteleri açısından da tercih edilen doğal yapı, Adıyaman turizmi açısından önemli bir yere sahiptir.

Saatlerce vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunan Besni İçmesi, özellikle gün batımına doğru harika manzaraları ziyaretçilere tanıtmaktadır. Sessiz ve sakin bir bölgede yayılış gösteren Besni İçmesi, doğa ile iç içe olmak isteyen kişiler tarafından da ziyaret edilmektedir. Doğal yapı ve çevresinde aile grupları tarafından hafta sonları piknik aktiviteleri gerçekleştirilmektedir.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen doğal güzelliğin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Özgürce ziyaret edip vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunan Besni İçmesi, yaklaşık 400 metrekare alanı kapsamaktadır. Araç girişine uygun bir bölgede yer alan doğal güzellik günübirlik ziyaretler açısından avantajlı bir bölgededir.

Besni İçmesi’nin herhangi bir giriş ücreti uygulaması bulunmamaktadır.

Kotur İçmesi

Adıyaman şehir merkezinden 34 kilometre uzaklıkta bulunan Kotur İçmesi, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bir doğal güzelliktir. Sessiz ve sakin bir bölgede yer alan doğal yapıya özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlanması mümkündür. Gençlerin ve turistlerin uğrak noktaları arasında yer aldığı belirtilen Kotur İçmesi, doğa ile iç içe olma konusunda ön plana çıkmaktadır.

Aile grupları tarafından kamp ve piknik aktiviteleri açısından tercih edilen Kotur İçmesi, fotoğraf çekmek isteyenlerin sık sık ziyaret ettiği yerler arasında bulunmaktadır. Güneşin doğuşuyla birlikte harika manzaraları ziyaretçilere tanıtan doğal yapı, saatlerce vakit geçirebileceğiniz bir bölgedir. Araç girişine uygun bir bölgede bulunan doğal güzelliği istediğiniz zaman ziyaret etmeniz mümkündür.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu bilinen doğal güzelliğin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Özgürce ziyaret edip vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunan Kotur İçmesi, yabancı turistler tarafından da sık sık ziyaret edilmektedir. Kafa dinlemek isteyenler için birebir olan doğal yapı, yaklaşık 250 metrekare alanı kapsamaktadır.

Kotur İçmesi’nin giriş ücreti yoktur.

Değirmenbaşı Mesire Yeri

Adıyaman şehir merkezinden yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta yer alan Değirmenbaşı Mesire Yeri, her yıl on binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya gezi otobüsleriyle ulaşım sağlayabileceğiniz bölge, oldukça geniş bir yüzölçümüne sahiptir. Piknik ve kamp açısından tercih edilen Değirmenbaşı Mesire Yeri, doğa ile iç içe olma konusunda da ön plana çıkmaktadır.

Aile grupları tarafından özellikle hafta sonları ziyaret edilen mesire alanında mangal yapılması serbesttir. Spor aktiviteleri açısından da avantajlı olan bölgede futbol, voleybol ve hentbol gibi aktiviteler gerçekleştirmeniz mümkündür. Genellikle bahar aylarında ziyaret edildiği belirtilen mesire alanının ağaçlarla kaplı olduğu bilinmektedir.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen Değirmenbaşı Mesire Yerinin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Araç girişine uygun bir bölgede yer alan doğal alanı istediğiniz zaman ziyaret etmeniz mümkündür. Fotoğraf çekmek isteyen kişiler tarafından da ziyaret edilen bölge, özellikle gün batımına doğru harika manzaralara şahitlik göstermektedir.

Değirmenbaşı Mesire Yerinin herhangi bir giriş ücreti uygulaması söz konusu değildir.

Karadağ Ormanı

Adıyaman şehir merkezinden 23 kilometre uzaklıkta yer alan Karadağ Ormanı, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Otobüslerle veya özel araçlarla rahatça ulaşım sağlayabileceğiniz doğal bölgeye ortalama 15 - 20 dakika içerisinde ulaşmanız mümkündür. Yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer alan orman, doğa ile iç içe olma konusunda da ön plana çıkmaktadır.

Kamp ve piknik açısından sıklıkla ziyaret edilen Karadağ Ormanı, yüzölçümü açısından oldukça geniş bir bölgeyi kapsamaktadır. Saatlerce vakit geçirebileceğiniz Karadağ Ormanı, gençlerin ve aile gruplarının sık sık ziyaret ettiği yerler arasında bulunmaktadır. Sessiz ve sakin bir bölge olmasıyla da ön plana çıkan Karadağ Ormanı, mangal faaliyetleri açısından uygun bir bölgedir.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen ormanın herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Özgürce ziyaret edip vakit geçirebileceğiniz ormanın günübirlik ziyaretler açısından da uygun bir bölgede yer aldığı bilinmektedir. Araç girişine uygun bir alan olan Karadağ  Ormanı, Adıyaman’da mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

 Karadağ Ormanı’nın herhangi bir giriş ücreti yoktur.

Değirmen Çayı

Adıyaman şehir merkezinden 25 kilometre uzaklıkta yer alan Değirmen Çayı, her sene binlerce turistin ziyaret ettiği yerlerden biridir. Özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz bir mesafede yer alan doğal yapı, ortalama 20 dakika uzaklıkta bulunmaktadır. Sessiz ve sakin bir bölgede bulunan Değirmen Çayı, doğa ile iç içe olma konusunda tercih edilmektedir.

Piknik ve kamp gibi aktivitelerin popüler olduğu alanda saatlerce vakit geçirmeniz mümkündür. Arkadaş grupları ve aileler tarafından sık sık ziyaret edilen Değirmen Çayı, sosyal aktiviteler açısından da uygun bir bölgede yer almaktadır. Fotoğraf çekmeyi seven turistlerin uğrak noktaları arasında bulunan Değirmen Çayı, yaz aylarında sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Herhangi bir giriş kısıtlamasının olmadığı Değirmen Çayını yılın her günü ziyaret etmeniz mümkündür. Özgürce ziyaret edip vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunan Değirmen Çayı, araç girişine uygun bir bölgede bulunmaktadır. Hafta sonlarının uğrak noktaları arasında bulunan Değirmen Çayı, mangal aktiviteleri açısından avantajlı bir bölgede yer almaktadır.

Değirmen Çayı’nın herhangi bir giriş ücreti uygulaması yoktur.

Gölbaşı Gölü

Şehir merkezinden 30 kilometre uzaklıkta yer alan Gölbaşı Gölü, önemli doğal yapılar arasında bulunmaktadır. Özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz bir uzaklıkta yer alan Gölbaşı Gölü, aile grupları tarafından sık sık tercih edilmektedir. Piknik ve kamp gibi aktivitelerin ön plana çıktığı doğal alan daha çok bahar aylarında ziyaret edilmektedir.

Fotoğraf çekmek isteyen kişiler tarafından tercih edilen Gölbaşı Gölü, güneşin etkisiyle harika manzaraları ziyaretçilere tanıtmaktadır. Spor faaliyetleri açısından tercih edilen bölgede mangal ateşi yakılması da serbesttir. Aile grupları ve turistler tarafından sık sık tercih edilen Gölbaşı Gölü, oldukça geniş bir bölgeyi kapsamaktadır.

Herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmayan Gölbaşı Gölü, araç girişine uygun bir bölgede bulunmaktadır. Doğa ile iç içe olmak isteyen kişiler tarafından ziyaret edilen göl, gençlerin uğrak noktaları arasındadır. Günübirlik ziyaretler açısından da tercih edilen doğal yapı, Adıyaman’da mutlaka gezilmesi gereken turistik yerler arasında yer almaktadır.

Gölbaşı Gölü’nün herhangi bir giriş ücreti uygulaması söz konusu değildir.

Göksu Mağaraları

Şehir merkezinden 15 kilometre uzaklıkta yer alan Göksu Mağaraları, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya otobüslerle ulaşım sağlayabileceğiniz doğal yapı, gençlerin uğrak noktaları arasında bulunmaktadır. Genellikle yaz aylarında ziyaret edilen Göksu Mağaraları, Adıyaman’da mutlaka gezilmesi gereken yerler arasındadır.

Soğuk olmasıyla da bilinen mağaranın yaklaşık 1 kilometre uzunluğa sahip olduğu bilinmektedir. Dar geçit ve tünellerden oluşan mağara, günübirlik ziyaretler açısından da tercih edilmektedir. Fotoğraf çekimi konusunda da ön plana çıkmayı başaran Göksu Mağarası, gençlerin sık sık ziyaret ettiği yerler arasındadır. Yabancı turistler tarafından yaz aylarında ziyaret edilen Göksu Mağaraları, sessiz ve sakin bir bölgede yer almasıyla da ön plana çıkmaktadır.

Özgürce ziyaret edip vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunan Göksu Mağaraları, araç girişine uygun bir bölgede yer almaktadır. Aile grupları veya arkadaşlar tarafından ziyaret edilen mağara, yerin yaklaşık 15 metre altına kadar inmektedir.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen Göksu Mağaraları’nın herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir.

Palanlı Mağarası

Şehir merkezinden 10 kilometre uzaklıkta yer alan Palanlı Mağarası, yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında bulunmaktadır. Özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz doğal yapıya ortalama 10 - 15 dakika bir yolculuk ile ulaşmanız mümkündür. Sessiz ve sakin bir bölgede yer aldığı belirtilen doğal güzelliğin fotoğraf çekmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla ziyaret edildiği bilinmektedir.

Adıyaman’da mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunan Palanlı Mağarası, 850 - 900 metre uzunluğa sahiptir. Dar geçitlerden oluşan mağaranın büyük bir kısmı ziyarete kapalıdır. Aydınlatma sistemi ile sürekli olarak ışık alan doğal yapı, soğuk olmasıyla bilinmektedir. Aileler ve arkadaş grupları tarafından sık sık tercih edilen Palanlı Mağarası, doğa ile iç içe olma konusunda ön plana çıkmaktadır.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen mağaranın herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Özel araç veya otobüslerle ulaşım sağlayabileceğiniz doğal güzelliğin araç girişine uygun bir bölgede yer aldığı bilinmektedir. Genellikle yaz aylarında tercih edilen doğal yapıyı istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

Palanlı Mağarası’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır.

Gümüşkaya Mağaraları

Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Gümüşkaya Mağaraları, Adıyaman şehir merkezinden 35 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz bir mesafede bulunan doğal yapı, sessiz ve sakin olması ile ön plana çıkmaktadır. Yabancı turistlerin gezi programları çerçevesinde ziyaret ettiği yerlerden olan Gümüşkaya Mağaraları, yaklaşık 1 kilometre uzunluğa sahiptir.

Günübirlik ziyaretler açısından ön plana çıkan Gümüşkaya Mağaraları, fotoğraf çekimi konusunda da tercih edilmektedir. Özellikle mağara içerisinde yer alan kristal parçaları ve dar geçitler, bölgeyi ziyaret eden turistlerin ilgisini çekmektedir. Genellikle gençler tarafından ziyaret edildiği belirtilen Gümüşkaya Mağaraları, yerin yaklaşık 35 - 40 metre derinliğine kadar uzanan soğuk bir mağaradır.

Herhangi bir giriş kısıtlamasının bulunmadığı doğal yapıyı yılın her günü ziyaret etmeniz mümkündür. Araç girişine uygun bir bölgede yer alan Gümüşkaya Mağaraları, kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz mesafede bulunmaktadır.

Gümüşkaya Mağaraları’nın herhangi bir giriş ücreti uygulaması söz konusu değildir.

Nemrut Dağı Milli Parkı

Şehir merkezinin 20 kilometre uzaklığında bulunan Nemrut Dağı Milli Parkı, hem doğal hem de tarihi yapılarıyla ön plana çıkmaktadır. Şehrin en popüler turistik bölgesi olan Nemrut Dağı, her yıl yüz binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz milli park, onlarca farklı yapıyı bir arada bulundurmaktadır.

Oldukça geniş bir bölgeyi kapsayan milli park içerisinde günübirlik ziyaretler gerçekleştirmeniz mümkündür. Fotoğraf çekmek isteyen ziyaretçilerin uğrak noktaları arasında bulunan milli park özellikle yaz aylarında ziyaret edilmektedir. Rehberler eşliğinde gezi turları gerçekleştirebileceğiniz milli parkta konaklama faaliyetlerine katılım sağlamanız mümkündür. Arkadaş grupları ve aileler tarafından sık sık tercih edilen milli park, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen milli parkın sabah 09:30 ile akşam 18:30 saatleri arasında hizmet verdiği bilinmektedir. Araç girişine uygun bir bölgede yer alan milli parkın bazı bölgeleri dağlık ve engebeli alanlardan oluşmaktadır.

Nemrut Dağı Milli Parkı’nın giriş ücreti 10 TL olarak belirlenmiştir.

Arsameia Antik Kenti

Şehir merkezinin yaklaşık 25 kilometre uzağında yer alan Arsameia Antik Kenti, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz bir uzaklıkta yer alan antik kent, günümüzde de arkeoloji çalışmalarının sürdürüldüğü bir bölgedir. Gençler tarafından sık sık tercih edilen antik kentin yaz aylarında ziyaretçi akınına uğradığı belirtilmektedir.

Yaklaşık 1000 metrekare alanı kapsayan antik kent, binlerce yıllık geçmişiyle ön plana çıkmaktadır. Fotoğraf çekimi açısından ön plana çıkan antik kentin Komagene krallığı döneminden kaldığı bilinmektedir. Arkadaş grupları ve aileler tarafından ziyaret edildiği belirtilen antik kentin günübirlik ziyaretler açısından uygun olduğu bilinmektedir.

Araç girişine uygun bir bölgede yer alan Arsameia Antik Kenti’nin herhangi bir giriş kısıtlaması uygulaması söz konusu değildir. İstediğiniz zaman gidip ziyaret edebileceğiniz tarihi bölgenin özellikle gün batımına doğru harika manzaralara şahitlik ettiği bilinmektedir. Sessiz ve sakin bir bölgede yer alan antik kentin engebeli ve dar geçitlerden oluştuğu belirtilmektedir.

Arsameia Antik Kenti’nin herhangi bir giriş ücreti uygulaması söz konusu değildir.

Adıyaman Ulu Cami

Her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen Adıyaman Ulu Cami, şehir merkezinin 6 - 7 kilometre uzağında yer almaktadır. Özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz bir mesafede bulunan tarihi yapı yüzlerce yıllık geçmişiyle ön plana çıkmaktadır. Tarihi yapısının yanı sıra mimari yapısıyla da dikkat çekmeyi başaran yapı, restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır.

Yaklaşık 800 metrekare genişliğe sahip olan caminin avlusunda çeşme, abdesthane ve kütüphane bulunmaktadır. Ziyaretçilerin kullanımına açık olarak hizmet sağlayan kütüphane içerisinde tasavvufi kitapların yanı sıra tarihi kitaplarında bulunduğu bilinmektedir. Fotoğraf çekimi açısından tercih edilen caminin ibadet saatleri dışında turistik açıdan ziyaret edilmeye uygun olduğu belirtilmektedir.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen tarihi yapının herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Arkadaş grupları veya yabancı turistleri uğrak noktaları arasında yer alan cami, günübirlik ziyaretler açısından ön plana çıkmaktadır. Araç girişine uygun bir noktada bulunan yapıyı istediğiniz zaman ziyaret etmeniz mümkündür.

Adıyaman Ulu Camii’nin herhangi bir giriş ücreti uygulaması söz konusu değildir.

Cendere Köprüsü

Yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen yerler arasında bulunan Cendere Köprüsü, her yıl binlerce kişi tarafından tercih edilmektedir. Şehir merkezinden 20 kilometre uzaklıkta yer aldığı belirtilen tarihi köprüye özel araçlarla veya gezi otobüsleriyle ulaşım sağlamanız mümkündür. Fotoğraf çekimi açısından ön plana çıkan köprü, yüzlerce yıllık geçmişiyle de turistlerin ilgisini çekmektedir.

Çevresinde kamp ve piknik gibi aktiviteler yapabileceğiniz tarihi köprüde saatlerce vakit geçirmeniz mümkündür. Günübirlik ziyaretler açısından da tercih edildiği belirtilen Cendere Köprüsü, binlerce yıllık geçmişiyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Araç girişine uygun bir bölgede yer aldığı belirtilen tarihi yapının restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar ulaştığı bilinmektedir.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen köprünün herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Özgürce ziyaret edebileceğiniz Cendere Köprüsü, yerli ve yabancı turistlerin sık sık tercih ettiği yerler arasında bulunmaktadır. Aile grupları ve gençler tarafından ziyaret edilen Cendere Köprüsü, Adıyaman’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.

Cendere Köprüsü’nün herhangi bir giriş ücreti uygulaması söz konusu değildir.

Perre Antik Kenti

Adıyaman şehir merkezinin 25 kilometre uzağında yer alan Perre Antik Kenti, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Oldukça geniş bir bölgeyi kapsayan tarihi bölgeye özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlamanız mümkündür. Yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer aldığı belirtilen tarihi yapıda günümüzde de arkeolojik çalışmaların zaman zaman devam ettiği bilinmektedir.

Günübirlik ziyaretler açısından ziyaret edildiği belirtilen antik kentin fotoğraf çekimi konusunda da ön plana çıktığı bilinmektedir. Sessiz ve sakin bir bölgede yer aldığı bilinen antik kentin ağaçlar arasında bulunduğu belirtilmektedir. Araç girişine uygun bir bölgede bulunan Perre Antik Kenti, tarihi ve kültürel yapısının yanı sıra mimari yapısıyla da ön plana çıkmaktadır.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen antik kentin herhangi bir giriş kısıtlaması uygulaması söz konusu değildir. Araç girişine uygun bir bölgede yer alan tarihi bölgeyi istediğiniz zaman ziyaret etmeniz mümkündür. Fotoğraf çekmek isteyen ziyaretçilerin genellikle gün batımına doğru ziyaret gerçekleştirdiği bilinmektedir.

Perre Antik Kenti’nin herhangi bir giriş ücreti uygulaması söz konusu değildir.

Yel Baba Türbesi

Adıyaman şehir merkezinden 5 kilometre uzaklıkta yer alan Yel Baba Türbesi, yerli turistler tarafından sık sık ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya şehir içi otobüs hatlarıyla ulaşım sağlayabileceğiniz türbenin yol kenarında bulunduğu bilinmektedir. Günübirlik ziyaretler açısından tercih edildiği belirtilen Yel Baba Türbesi, Müslüman turistlerin uğrak noktaları arasında bulunmaktadır.

Yerli turistlerin sık sık ziyaret ettiği Yel Baba Türbesinde dua okunma faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Türbe çevresinde yer alan çeşme ve yazıtlar ziyaretçilerin kullanımına açık olarak hizmet vermektedir. Günübirlik ziyaretler açısından tercih edildiği belirtilen Yel Baba Türbesi, fotoğraf çekmek isteyen ziyaretçilerin de uğrak noktaları arasında bulunmaktadır. Araç girişine uygun bir bölgede yer alan türbeyi istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen yapının herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Adıyaman’ın önemli tarihi yapıları arasında bulunan türbe, zaman zaman yabancı turistler tarafından da ziyaret edilmektedir. Sakin bir bölgede yer alan türbede zaman zaman ikramlar da yapılmaktadır.

Yel Baba Türbesi’nin herhangi bir giriş ücreti uygulaması söz konusu değildir.

Pirin Ören Yeri

Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edildiği belirtilen Pirin Ören Yeri, şehir merkezinden 15 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Otobüslerle veya özel araçlarla ulaşım sağlayabileceğiniz bir mesafede bulunan tarihi alanın sessiz ve sakin bir bölgede bulunduğu bilinmektedir. Fotoğraf çekimi açısından ön plana çıkan tarihi bölgenin yüzlerce yıllık geçmişiyle de beğeni kazandığı belirtilmektedir.

Kamp ve piknik gibi aktiviteler açısından tercih edildiği belirtilen ören yerinin oldukça geniş bir bölgeyi kapsadığı bilinmektedir. Yabancı turistler tarafından sık sık tercih edilen ören yeri, dar geçit ve tünellerden oluşmaktadır. Büyük bir bölümü açık havada yer alan Pirin Ören Yeri, sığınaklara sahiptir.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen ören yerinin herhangi bir giriş kısıtlaması uygulaması söz konusu değildir. Araç girişine uygun bir bölgede bulunan tarihi yapıyı istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

Pirin Ören Yeri’nin giriş ücreti yoktur.

Safvan Bin Muattal Türbesi

Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edildiği belirtilen Safvan Bin Muattal Türbesi, Adıyaman şehir merkezinden 15 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Özel otomobil veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz bir uzaklıkta bulunan türbenin yaz aylarında sık sık tercih edilen yerler arasında bulunduğu bilinmektedir. Yol kenarında bulunan türbenin araç girişine uygun bir bölgede yer aldığı belirtilmektedir.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen Safvan Bin Muattal Türbesi’nin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. İstediğiniz zaman ziyaret edebileceğiniz türbenin doğal güzelliklere yakın bir bölgede yer aldığı bilinmektedir.

Safvan Bin Muattal Türbesi’nin giriş ücreti bulunmamaktadır.

Adıyaman Müzesi

Şehir merkezinde yer alan Adıyaman Müzesi, her yıl on binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya otobüslerle ulaşım sağlayabileceğiniz müzeye yaya olarak varmanız mümkündür. Şehrin en büyük müzesi olarak bilinen Adıyaman Müzesi, pek çok tarihi ve kültürel parçanın birleştiği noktadır. Gençlerin sık sık tercih ettiği müze, mutlaka gezilmesi gereken yerler arasındadır.

Okullar tarafından sık sık gezilerin düzenlendiği Adıyaman Müzesi, yüzölçümü olarak geniş bir bölgeyi kapsamaktadır. Yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer aldığı belirtilen müzenin pek çok parçayı barındırdığı bilinmektedir. Aile grupları ve arkadaşlar tarafından sık sık tercih edilen Adıyaman Müzesi, hem açık hem de kapalı bölümden oluşmaktadır.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen müzenin sabah 09:00 ile akşam 18:30 saatleri arasında ziyaret edebildiği bilinmektedir. Araç girişine uygun bir bölgede yer alan müze, mimari yapısıyla dikkat çekmektedir. İstediğiniz zaman ziyaret edebileceğiniz Adıyaman Müzesi, fotoğraf çekmek isteyen kişilerin uğrak noktaları arasında bulunmaktadır.

Adıyaman Müzesi’nin giriş ücreti 5 TL olarak belirlenmiştir.

Adıyaman'ın tarihi ve turistik duraklarını yerinde göreceğiniz ve konforlu bir tatil planı yapmak için Adıyaman Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.