KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA MÜŞTERİ SATIŞ AYDINLATMA METNİ

Değerli Müşterimiz;

Yurt içi ve yurt dışı turlar, otel konaklama, Kıbrıs otelleri, cruise, uçak bileti, transfer gibi hizmetleri satın alabilmeniz ve rezervasyon işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için kişisel verilerinizin işlenmesi gerekmektedir. Gezinomi Seyahat Turizm Ticaret Anonim Şirketi (‘’Gezinomi’’ / ‘’Şirket’’) olarak hizmetlerimizin kalitesine gösterdiğimiz özeni kişisel verilerinizin korunmasına da göstermekteyiz. Gezinomi Veri Sorumlusu olarak; Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ve 6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nda (‘’KVKK’’/‘’Kanun’’) belirtilen temel ilkeler başta olmak üzere, Kişisel Verileri Koruma Kurulu Kararları ve ilgili yasal mevzuatta aranan yükümlüklere uygun hareket etmektedir.


İşbu Aydınlatma Metni Gezinomi hizmetlerini web sitesi aracılığıyla satın alabilmeniz esnasında işlenen kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirmek amacıyla düzenlenmiştir.


Otel konaklama hizmeti satın alabilmeniz için gerekli Kimlik ve İletişim Verileriniz, rezervasyonun kayıt altına alınması amacıyla; Kanun’un 5. Maddesi 2. Fıkrasında yer alan sözleşmenin kurulması veya ifası için zorunlu olması şartına dayanarak işlenmekte ve yurt içinde / yurt dışında yer alan konaklama işletmesiyle paylaşılmaktadır.


Uçak bileti satın alabilmeniz için gerekli Kimlik ve İletişim Verileriniz seyahatiniz rezerve edebilmek amacıyla; Kanun’un 5. Maddesi 2. Fıkrasında yer alan sözleşmenin kurulması veya ifası için zorunlu olması şartına dayanarak işlenmekte ve yurt içinde / yurt dışında yer alan havayolu şirketleriyle paylaşılmaktadır.


Kimlik ve İletişim Verileriniz transfer işlemlerinin yürütülmesi amacıyla işlenebilmekte ve transfer hizmeti veren tedarikçi firmalara aktarılabilmektedir.


Yurt dışı hizmetlerimizi satın alabilmeniz için gerekli Pasaport Bilgileriniz Kanun’un 5. Maddesi 2. Fıkrasında yer alan sözleşmenin kurulması veya ifası için zorunlu olması şartına dayanarak işlenmekte konaklama, uçuş ve transfer hizmetlerinin temini amacıyla tedarikçi firmalar ile paylaşılmaktadır.


Vize işlemlerini Gezinomi aracılığıyla yürütmek isterseniz gerekli bilgi ve belgelere ilişkin kişisel verileriniz Kanun’un 5. Maddesi 2. Fıkrasında yer alan sözleşmenin kurulması veya ifası için zorunlu olması şartına dayanarak işlenmekte ve vize danışmanlık şirketi ile paylaşılmaktadır. (Vize işlemlerinin yürütülmesi için gerekli bilgi ve belgeler kargo ile iletilmektedir.)


HES Kodunuz COVİD-19 kapsamında risk taşıyıp taşımadığınız hakkında bilgi vermesi amacıyla Kanun’un 6. Maddesi 3. Fıkrasında yer alan kamu sağlığının korunması şartına dayanarak işlenmekte ve rezervasyon işlemlerinizin yapılacağı tedarikçi firmalar ile paylaşılmaktadır.


Rezervasyon esnasında vermiş olduğunuz kredi kartı bilgileriniz SSL (Secured Sockets Layer) teknolojisi ile şifrelenmekte ve güvence altına alınmaktadır. SSL teknolojisi sayesinde kredi kartı bilgileriniz şifrelenerek ilgili bankalara iletilir ve kredi kartınızı size tahsis eden banka haricinde hiçbir kimse tarafından erişilemez.


Sigorta işlemelerinin yürütülmesi kapsamında Kimlik Verileriniz işlenebilmekte ve sigorta şirketine aktarılabilmektedir.


Kişisel verileriniz yurt içinde ve yurt dışında bulunan depolama, arşivleme, bilişim teknolojileri desteğialınan firmalara (sunucu, hosting, program, bulut bilişim) aktarılabilmektedir.

Kanun’un 11. Maddesinde sayılan kişisel veri sahibinin hakları ve bu hakların kullanılmasına ilişkin ayrıntılı bilgiye ‘’Gezinomi Seyahat Turizm Ticaret A.Ş. Kişisel Verilerin İşlenmesi Ve Korunması Politikası’’ ndan ve Kişisel Verilerin İşlenmesi Müşteri Aydınlatma Metni’nden ulaşabilirsiniz. Söz konusu haklarınıza ilişkin başvuru ve taleplerinizi https://www.gezinomi.com/ adresinden ulaşabileceğiniz Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak Şirketimize iletebilirsiniz.




GEZİNOMİ SEYAHAT TURİZM TİCARET A.Ş.

Adres:Mehmetçik Mah. 1242 Sok. No:3B/2 Muratpaşa/ ANTALYA
Telefon:0850 466 77 44
Elektronik İletişim Adresi:info@gezinomi.com
Kayıtlı Elektronik Posta Adresi:gezinomi@hs03.kep.tr