Aksaray Tatilinizde Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler


Aksaray Tatilinizde Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler

İç Anadolu Bölgesi’nin en ilgi çekici illerinden olan Aksaray, yılın her döneminde hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Şehrin pek çok farklı bölgesinde yer alan tarihi yapılar ve doğal güzellikler, bu ziyaretlerin başlıca sebebidir denebilir. Sizler de İpek Yolu’nun geçtiği binlerce yıllık topraklarda gezmek ve doğal alanları ziyaret edip dinlendirici bir tatil geçirmek adına Aksaray’a gidebilirsiniz.

Aksaray, şehir merkezinde ve ilçelerde yer alan gezilecek yerleri ile dikkat çeken bir yerleşim bölgesidir. Anadolu’yu gezmeye Aksaray’dan başlayarak ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlayabilirsiniz. Peri Bacaları ve Selime Katedrali, Güzelyurt Evleri, Güvercinkayası, Zinciriye Medresesi, Saratlı Kırkgöz Yeraltı Şehri, Aksaray Müzesi, Ziga Kaplıcaları, Aksaray Seyir Tepesi, Somuncu Baba Türbesi, Aksaray Meydan, Ihlara Vadisi, Manastır Vadisi, Hasan Dağı, Acı Göl, Tuz Gölü, Kılıçarslan Piknik Alanı, Aşıklı Höyük, Ulu Camii, Kızıl Minare, Acemhöyük, Kızıl Kilise, Sultan Han, Nora Antik Kenti, Daniel Pantonassa Kilisesi, Aziz Gregorius Kilisesi, Aziz Mercurius Yeraltı Şehri, Sümbüllü Kilise, Bezirhane, Yılanlı Kilise, Aksaray Tarihi Paşa Hamamı ve Ala Kilise görmek isteyebileceğiniz başlıca gezilecek yerlerdir.

Isparta Otelleri sayfamızı inceleyerek beldenin tüm güzelliklerini yerinde göreceğiniz tatili planlayabilirsiniz.

Peri Bacaları ve Selime Katedrali

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde yer alan peri bacaları ve Selime kasabasında bulunan katedral, adeta şehrin simgelerindendir. Bölgeye gittiğinizde şehre yalnızca 30 kilometre mesafede bulunan bu müthiş yerleri ziyaret etmek adına saat başı kalkan araçlara binebilirsiniz.

Ihlara Vadisi içerisinde yer alan bu simge nokta, tarihi açıdan çok önemli bir miras olarak dikkat çekmektedir. Peri bacaları yılın her döneminde yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi çekerken son yıllarda vadinin sonunda yer alan Selime Katedrali’nin de ünlendiği görülmektedir.

Ihlara Vadisi’nde yer alan bu yapıları görmek için yaz döneminde 07:30 19:30, kış döneminde ise 08:00 17:00 saatleri arasında giriş yapabilirsiniz.

Peri bacaları ve Selime Katedrali’nin içinde bulunduğu Ihlara Vadisi’ne giriş ücreti 45 TL’dir ve müzekart geçerlidir.

Aksaray Otelleri sayfamızı inceleyerek beldenin tüm güzelliklerini yerinde göreceğiniz tatili planlayabilirsiniz.

Güzelyurt Evleri

Aksaray’ın en ilgi çekici noktalarından olan Güzelyurt ilçesi, kendi ismi ile ünlenmiş olan evleri ile yılın her döneminde ziyaretçiler tarafından ilgi ile karşılanmaktadır. Şehir merkezine yalnızca 30 kilometre mesafede yer alan bu evleri görmek adına merkezden kalkan otobüs ve minibüslere binebilirsiniz.

Güzelyurt, genellikle Kapadokya’ya gelen turistlerin uğradıkları bir köy olarak dikkat çekmektedir. Eski Rumların yaşadığı evler, Kurtuluş Savaşı sonrasında yaşanan mübadele ile birlikte Türklerin kullanımı ile bugünlere kadar gelebilmiştir. Tarihi dokusu ile ilgi çeken bu evleri sizler de mutlaka görmelisiniz.

Güzelyurt Evleri’ni günün her saatinde görme şansınız bulunmaktadır.

Güzelyurt Evleri’ni görmek için ödemeniz gereken bir giriş ücreti bulunmamaktadır.

Güvercinkayası

Aksaray’ın en önemli tarihi noktalarından biri olan Güvercin Kayası, meraklıları için bir hayli etkileyicidir. 1996 yılından beri kazı çalışmalarının devam ettiği bir höyük olan Güvercin Kayası’na gitmek için merkezden kalkan minibüs ve özel taksiler ile birlikte Çatalsu Köyü’ne gidebilirsiniz.

Mamasın Barajı’nın yanında bulunan bu tarihi alan, 25 yılı aşkın bir süredir arkeolojik çalışmaların yürütüldüğü bir noktadır. Hayvan fosillerinden kale surlarına kadar birbirinden farklı kalıntıların çıkarıldığı höyüğün tarihinin Kalkolitik döneme kadar dayandığı düşünülmektedir.

Güvercin Kayası’nı dilediğiniz her an ziyaret edebilirsiniz.

Güvercin Kayası’na girişler ücretsizdir.

Zinciriye Medresesi

Aksaray il merkezinde bulunan ve tarihe ışık tutan bir yapı olan Zinciriye Medresesi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalardandır. Belediye Caddesi üzerinde bulunan bu yapıya minibüs, otobüs ve özel taksiler ile kısa sürede ulaşılabilmektedir.

1336 yılında Karamanoğulları Beyliği’nden olan Yahşi Bey tarafından yaptırılan bu medrese, bölgenin yöresel taşı olan tüf taşı ve kesme molozlardan oluşturulmuştur. 8 ayrı bölüm ve 4 revaktan oluşan bu medrese, hem tarihi hem de mimari açıdan ilgi çekici bir noktadır.

Zinciriye Medresesi, Pazar günleri kapalıdır. Haftanın diğer günlerinde ise bu medreseyi 09:00 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Zinciriye Medresesi’ne girişler ücretsizdir.

Saratlı Kırkgöz Yeraltı Şehri

Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde, şehir merkezine 22 kilometre mesafede bulunan Saratlı Kırkgöz Yeraltı Şehri, mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. İlginç bir yapı olarak dikkat çeken bu yere gitmek için merkezden kalkan toplu taşıma araçlarına binebilir, özel taksiler ile seyahat edebilirsiniz.

Kırkgöz Yeraltı Şehri, yıllık olarak 150 binden fazla turiste ev sahipliği yapan son derece etkileyici bir bölgedir. Bu yeraltı şehri içerisinde 40 ayrı oda bulunmaktadır. 7 katlı bir yeraltı şehri olan Kırkgöz Şehri’nde yalnızca 3 katı gezilebilecek durumdadır. Yanınızda bir rehber olmadan gezdiğinizde kendinizi bir labirentin içindeymiş gibi hissedebilirsiniz.

Saratlı Kırkgöz Yeraltı Şehri, yaz döneminde 08:00 19:00, kış döneminde ise 08:00 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Saratlı Kırkgöz Yeraltı Şehri’ne giriş ücreti 12 TL’dir.

Aksaray Müzesi

Şehrin sembollerinden biri olan Aksaray Müzesi, il merkezinde bulunmaktadır. Bu güzel müzeyi gezmek adına Konya Caddesi’ne giden tüm toplu taşıma araçlarına binebilir, özel taksileri tercih edebilirsiniz.

Şehrin kültürünü ve tarihini başarılı bir şekilde tanıtan Aksaray Müzesi, bölgede gerçekleşmiş olan arkeolojik çalışmalarda çıkarılmış olan kalıntıların sergilendiği, tarihi açıdan son derece önemli bir müzedir. 16 bine yakın eserin içerisinde bulunduğu bu müze, 2004 yılında Zinciriye Medresesi’nden ayrılarak bugünkü binasına kavuşmuştur.

Ziga Kaplıcaları

Güzelyurt ilçesinde, Ihlara Vadisi’nde bulunan Ziga Kaplıcaları, Aksaray’ın en ünlü kaplıcalarından biridir. Ünü şehrin sınırlarını çoktan aşmış olan bu kaplıcaya gitmek için merkezden saat başı kalkan araçlar ile birlikte Ihlara Vadisi’ne gidebilirsiniz.

Güzelyurt’ta Yaprakhisar Köyü’nde yer alan bu termal alan, sağlık turizminin şehirdeki en hareketli noktalarındandır. 47 derecelik bol mineralli suyu ile romatizma, eklem ağrıları, kadın ve göz hastalıkları gibi pek çok derde deva olduğu düşünülen kaplıca, yılın her döneminde ziyaret edilebilmektedir.

Ziga Kaplıcaları’nın giriş saatlerine dair bir bilgi bulunmamaktadır.

Ziga Kaplıcaları’nın giriş ücreti bilinmemektedir.

Aksaray Seyir Terası

Tüm şehri gezmek yerine Aksaray Seyir Terası’na çıkarak sizler de kuşbakışı olarak Aksaray’ı seyredebilirsiniz. Bu güzel noktaya gitmek için şehir merkezinde olmanız ve Zafer Mahallesi’ne giden toplu taşıma araçlarına binmeniz yeterli olacaktır.

Sosyal bir nokta olan Aksaray Seyir Terası, bir yandan da eğlenceli bir tesistir. Aileniz ile birlikte açık ve kapalı bölümlerde vakit geçirebileceğiniz bu noktaya giderek harika yemekler yiyebilir, müthiş şehir manzarasını seyredebilirsiniz.

Aksaray Seyir Terası, haftanın her günü 12:00 00.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Aksaray Seyir Terası’na girişler ücretsizdir.

Somuncu Baba Türbesi

Aksaray il merkezinde bulunan Somuncu Baba Türbesi, şehrin en bilinen noktalarındandır. Bu türbeyi ziyaret etmek için Gençosman Mahallesi’ne giden toplu taşıma araçlarına binebilir, özel taksileri tercih edebilirsiniz.

Şehre gelen turistlerin sıklıkla ziyaret ettikleri yerlerden olan türbe, yaşamının bir bölümünü Aksaray’da geçirmiş olan Somuncu Baba adına yaptırılmıştır. Ervah Mezarlığı’nın ön kısmında yer alan bu türbe, yöre halkı için de değerli bir noktadır.

Somuncu Baba Türbesi’nin ziyaretçi saatleri bilinmemektedir.

Somuncu Baba Türbesi’ne girişler ücretsizdir.

Aksaray Meydan

Şehrin en hareketli noktası olan Aksaray Meydan, adeta Aksaray’ın kalbinin attığı noktadır denebilir. Minarecik mevkiinde bulunan bu meydana gitmek adına pek çok toplu taşıma aracını kullanabilir, özel taksiler ile kısa sürede meydana ulaşabilirsiniz.

Aksaray Meydanı, tam ortasında bulunan hoş ışıklandırmalı saat kulesi ile ünlüdür. Tarihi izler ile oluşturulan bu saat kulesi dışında meydanın çevresinde çok sayıda dükkânın ve kafenin bulunduğu bilinmektedir. Aksaray’da sosyal hayata karışmak adına gidebileceğiniz en iyi noktalardan olan Aksaray Meydan sizlere keyif katacaktır.

Aksaray Meydan’a günün her saatinde gidebilirsiniz.

Aksaray Meydan’a giriş ücreti yoktur.

Ihlara Vadisi

Sadece Aksaray’ın değil; Türkiye’nin en güzel vadilerinden biri olarak dikkat çeken Ihlara Vadisi, Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde bulunmaktadır. İl merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre mesafede yer alan bu vadiye sizler de toplu taşıma araçları ve taksilerle gidebilirsiniz.

Ihlara Vadisi, ülkenin en önemli doğal alanlarından biridir. Çevre iller olan Kayseri ve Nevşehir’den de sıklıkla ziyaretçi ağırlayan Ihlara Vadisi, vadi içinde yer alan nehir ve doğa harikaları ile ünlüdür. Selime Katedrali ve diğer noktaları sizler de keyifli ziyaret edebilirsiniz.

Yaz döneminde 08:00 19:00, kış döneminde ise 08:00 17:00 saatleri arasında açık olan Ihlara Vadisi’ne sizler de gidebilirsiniz.

Ihlara Vadisi’ne giriş ücreti 45 TL’dir.

Manastır Vadisi

Aksaray’ın bir diğer doğa harikası vadisi Manastır Vadisi, tarihi dokusu ile de dikkat çekmektedir. İl merkezine yaklaşık olarak 50 kilometre mesafede, Güzelyurt ilçesine de 3 kilometre uzaklıkta bulunan bu vadiye sizler de şehirden kalkan araçlar ile gidebilirsiniz.

Manastır Vadisi, doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin ve tarihe meraklı olanların ilgisini çekmeye devam etmektedir. Vadi içinde yer alan Kömürlü Kilisesi’nden Sivişli Kilisesi’ne kadar birbirinden önemli 50 farklı tarihi nokta Manastır Vadisi içinde bulunmaktadır.

Manastır Vadisi’ne yaz döneminde 08:00 19:00, kış döneminde 08:00 17:00 saatleri arasında girilebilmektedir.

Manastır Vadisi’ne giriş ücreti 10 TL’dir.

Hasan Dağı

Aksaray il merkezine yakın bir mesafede yer alan Hasan Dağı, şehrin en önemli doğal güzelliklerinden biridir. Volkanik bir dağ olan Hasan Dağı’na gitmek için Dikmen’e giden otobüslere binmeniz ve doğa yürüyüşü yapmanız yeterlidir.

3268 metre yüksekliği ile dikkat çeken Hasan Dağı, Kapadokya’dan bile gözükebilen bir doğal yapı olarak dikkat çekmektedir. Helvadere kasabasında yer alan bu dağa gittiğinizde göl kenarında yürüyüş yapabilir, çevrede yer alan balık restoranlarına da gidebilirsiniz.

Hasan Dağı’nın günün her saatinde ziyaret edebilirsiniz.

Hasan Dağı’nı görmek için ödemeniz gereken bir giriş ücreti bulunmamaktadır.

Acı Göl

Aksaray’ın en önemli doğal alanlarından biri olan Acı Göl, Aksaray Niğde yolu üzerinde bulunmaktadır. İl merkezine 45 kilometre mesafede olan bu doğal güzelliği görmek için Niğde’ye doğru hareket eden araçlara binebilirsiniz.

Acı Göl, volkanik bir göl olarak dikkat çekmektedir. 65 derece sıcaklığı olan bu güzel alan, ziyaretçiler tarafından sağlık turizmi açısından da ziyaret edilmektedir. Son derece romantik bir görüntüye sahip olan Acıgöl’ü sizler de sevdikleriniz ile keyifle gezebilirsiniz.

Acı Göl’ü günün her saatinde sorunsuzca ziyaret edebilirsiniz.

Acı Göl’e giriş ücreti bulunmamaktadır.

Tuz Gölü

Aksaray’ın belki de en ünlü doğal güzelliği olan Tuz Gölü, Türkiye’nin tuz ihtiyacının %40’ını karşılayan müthiş bir bölgedir. Bu güzel yeri ziyaret etmek adına Eskil ilçe merkezine giden tüm araçlara binebilirsiniz.

Tuz Gölü, gündüzleri ayrı, geceleri apayrı bir güzelliğe sahip olması ile bilinmektedir. 1. derece sit alanı olarak kabul edilen Tuz Gölü, yaz aylarında kuraklaştığından kurumaktadır. Bu sayede göl üzerinde yürüyüş yapmak sizlere büyük keyif katacaktır. Aynı zamanda gölde hangi mevsimde olursanız olun müthiş fotoğraflar çekme şansınız bulunmaktadır.

Tuz Gölü, günün her saatinde ziyaret edebileceğiniz bir doğal güzelliktir.

Tuz Gölü’ne girişler ücretsizdir.

Kılıçarslan Piknik Parkı

Aksaray yöre halkının sıklıkla uğradığı noktalardan olan Kılıçarslan Piknik Alanı, sosyal bir tesis olsa da doğal güzellikler içerisine kurulmuştur. Bu piknik alanını ziyaret etmek ve doğa ile iç içe vakit geçirmek adına Hasas Mahallesi’ne giden toplu taşıma araçlarına binmeniz yeterli olacaktır.

Kılıçarslan Piknik Parkı, içerisinde bulunan yapay göl ile dikkat çeken bir tesistir. Göl etrafında aileniz ile birlikte vakit geçirmek için sizler de yemyeşil alanlara gidebilirsiniz. Şehrin ve günün tadını çıkarmak için en ideal noktalardan olan piknik alanına giderek dinlendirici vakitler geçirebilirsiniz.

Kılıçarslan Piknik Alanı, 24 saat açık bir tesistir.

Kılıçarslan Piknik Alanı’nın giriş ücreti bilgileri bilinmemektedir.

Aşıklı Höyük

İl merkezine 20 kilometre mesafede yer alan Aşıklı Höyük, Kızılkaya Köyü sınırları içerisindedir. Müthiş bir tarihi yapı olan bu höyüğü ziyaret etmek adına sizler de köye giden toplu taşıma araçlarının tümüne binebilirsiniz.

Aşıklı Höyük, Antik Çağ’a ait olan bir tarihi bölge olarak dikkat çekmektedir. 10.000 yıllık geçmişe sahip olduğu düşünülen Aşıklı Höyük, bölgede yerleşik hayatın bulunduğunu ve tarım yapıldığını da gösterilmektedir. Bölgede bir beyin ameliyatı yapıldığı da düşünülmektedir.

Aşıklı Höyük’ü günün her vaktinde ziyaret edebilirsiniz.

Aşıklı Höyük’e giriş ücreti bulunmamaktadır.

Ulu Camii

Aksaray Ulu Camii, şehrin önemli camilerinden biridir. İl merkezinde bulunan bu camiyi görmek için kısa bir yürüyüşe çıkmanız veya toplu taşıma araçlarına binmeniz yeterli olacaktır.

Selçuklu Dönemi’nden kalan ve 1408 yılında yapıldığı bilinen bu yapı, Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından inşa edilmiştir. Dikdörtgen yapılı bir cami olan Aksaray Ulu Camii, çeşitli restoreler ile günümüze kadar ulaşmıştır. Dışı restore edilen bu caminin içi tamamen orijinaldir.

Ulu Camii, ibadet saatleri içerisinde hizmet vermektedir.

Ulu Cami’ye giriş ücreti bulunmamaktadır.

Kızıl Minare

Aksaray il merkezinde bulunan ve eğikliği ile Pisa Kulesi’ne benzetilen Kızıl Minare, mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılardandır. Mimari özellikleri ile dikkat çeken bu yapıyı görmek için merkezde bir gezintiye çıkmanız veya toplu taşıma araçlarına binmeniz yeterlidir.

1221 ile 1236 yılları arasında inşa edildiği bilinen bu minarenin mimari açıdan bilerek bu şekilde tasarlandığı bilinmektedir. Keyhüsrev tarafından yapılan bu minarenin camisi yanına sonradan eklenmiştir. Eğri Minare olarak da bilinen kırmızı tuğla ile inşa edildiğinden Kızıl Minare adını almıştır.

Kızıl Minare’yi günün her saatinde ziyaret edebilirsiniz.

Kızıl Minare’ye girişler ücretsizdir.

Acemhöyük

İl merkezine yaklaşık olarak 20 kilometre mesafede yer alan Acemhöyük, binlerce yıllık tarihi ile dikkat çeken bir yerdir. Erken Tunç Çağı’na ait olduğu düşünülen bu yeri görmek adına Yeşilova Köyü’ne giden tüm toplu taşıma araçlarına binebilirsiniz.

4 bin yılı aşkın bir yapı olan Acemhöyük’te yapılan kazılar ile birlikte çeşitli boncuk, altın süs eşyası ve çanak çömlek gibi tarihi kalıntılar çıkartılmıştır. Binlerce yıl önce bölgenin madenci yatağı olduğu yapılan çalışmalar ile birlikte ortaya konmuştur.

Acemhöyük’ün ziyaretçi saatlerine dair bilgi bulunmamaktadır.

Acemhöyük’e girişler ücretsizdir.

Kızıl Kilise

Güzelyurt ilçesinde yer alan ve Aksaray il merkezine yaklaşık olarak 25 kilometre mesafede bulunan Kızıl Kilise, dikkat çeken bir tarihi yapıdır. Bu kiliseyi görmek için Güzelyurt otobüs ve minibüslerine binmeniz yeterli olacaktır.

Kızıl Kilise, M.S. 6. yüzyılda yapılmış olan bir Ermeni kilisesidir. Haç planına uygun bir şekilde tasarlanmış olan bu yapının kubbesi bulunmamaktadır. İçinde ve dışında fresk süslemeler olan bu yapı günümüze hasar görerek ulaşabilmiştir.

Kızıl Kilise’yi günün her saatinde ulaşabilirsiniz.

Kızıl Kilise’ye girişler ücretsizdir.

Sultanhan

Yüzlerce yıllık bir tarihi yapı olarak Aksaray il merkezinde bulunan bu Sultanhan, mutlaka görmeniz gereken bir yapıdır. Toplamda 5.000 metrekarelik genişçe bir alana yayılan bu yapıyı görmek adına merkezde bir gezintiye çıkmanız yeterli olacaktır.

Sultanhan, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1278 yılında genişletilmiş olan bir yapıdır. Yapıyı yaptıran ismin ise Aleaddin Keykubat olduğu bilinmektedir. Anadolu’nun en büyük hanı olma özelliği gösteren Sultanhan, ortasında küçük bir mescit bulunan bir yapıdır. Tarihi atmosferi ile dikkat çeken bu yapıyı sizler de görmelisiniz.

Sultanhan’ın ziyaretçi saati bilgileri bilinmemektedir.

Sultanhan’a girişler ücretsizdir.

Nora Antik Kenti

Aksaray’da bulunan tarihi yapılardan biri olan Nora Antik Kenti, il merkezine 28 kilometre mesafede, güneyde bulunmaktadır. Bu antik kenti ziyaret edip tarihi bir yolculuğa çıkmak adına Hasan Dağı’ndan güneye doğru hareket etmelisiniz.

Yapılan çalışmalar ile birlikte bölgenin Roma ile Bizans dönemlerine ait askeri bir merkez olduğu ortaya konmuştur. Büyük oranda tahrip olsa da orijinalliğini halen koruyan Nora Antik Kenti, kent içinde bulunan kilise, küçük kale, akropol ve freskler ile de dikkat çekmektedir.

Nora Antik Kenti’ni günün her saatinde ziyaret edebilirsiniz.

Nora Antik Kenti’ne girişler ücretsizdir.

Daniel Pantonassa Kilisesi

Aksaray’ın kültürel açıdan da önemli yapılarından olan Daniel Pantonassa Kilisesi, il merkezine yaklaşık olarak 25 kilometre mesafededir. Bu yapıyı ziyaret etmek için Güzelyurt ilçesine giden toplu taşıma araçlarına binebilirsiniz.

Daniel Pantonassa Kilisesi, sert kayalar içerisinde inşa edilmiş bir yapıdır. Ağaçaltı Kilisesi adı ile de bilinen bu kilise, Ihlara Vadisi içerisinde bulunmaktadır. Gerçek girişi toprak altında bulunan bu kilise, mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir.

Daniel Pantonassa Kilisesi, yaz döneminde 08:00 19:00 kış döneminde ise 08:00 17:00 saatleri arasında giriş yapılan bir tarihi yapıdır.

Daniel Pantonassa Kilisesi’ne girmek için Ihlara Vadisi’nin giriş ücreti olan 45 TL’yi ödemelisiniz.

Aziz Gregorius Kilisesi

Güzelyurt ilçesinde, il merkezine yaklaşık olarak 40 kilometre mesafede yer alan Aziz Gregorius Kilisesi’ne gitmek için toplu taşıma araçlarını ve özel taksileri kullanabilirsiniz.

Aziz Gregorius Kilisesi, Aksaray’da bulunan en eski kiliselerden biridir. M.S. 385 yılında inşa edilen bu yapıya Osmanlı Dönemi’nde minare de eklenmiştir. Bölge halkı yapıyı, Kilise Camii olarak da bilmektedir.

Aziz Gregorius Kilisesi’ni günün her saatinde görebilirsiniz.

Aziz Gregorius Kilisesi’ne girişler ücretsizdir.

Yılanlı Kilise

Aksaray’da Güzelyurt ilçesinde yer alan Yılanlı Kilise, il merkezine yaklaşık olarak 35 kilometre mesafede bulunmaktadır. Bu kiliseyi ziyaret etmek için Güzelyurt’a giden toplu taşıma araçlarının tümüne binebilirsiniz.

Serbest haç planı ile inşa edilen bu kilise keşiş mezarlarının bulunduğu bir yapıdır. Günümüzde ibadethane olarak kullanılmasa da tarihi açıdan önemini sürdüren Yılanlı Kilise, 9. yüzyıl sonlarında yaptırılmıştır.

Yılanlı Kilise’nin ziyaretçi saatlerine dair bir bilgi bulunmamaktadır.

Yılanlı Kilise’ye girişler ücretsizdir.

Aksaray Tarihi Paşa Hamamı

Aksaray il merkezinde bulunan Tarihi Paşa Hamamı, günümüzde de hizmet veren tarihi bir yapıdır. İl merkezinde gezintiye çıktığınızda sizler de bu tarihi hamamı sorunsuz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Seraskeri Ortaköylü Hacı Ali Paşa tarafından yaptırılan bu hamam, kadın ve erkek olarak ayrılan 2 farklı bölümden oluşmaktadır. Kare plana sahip olan ve toplam 6 kubbeli bir yapı olan Aksaray Tarihi Paşa Hamamı, Osmanlı mimarisinin nadide örneklerinden biridir.

Aksaray Tarihi Paşa Hamamı’nın mesai saatleri tam olarak bilinmemektedir.

Aksaray Tarihi Paşa Hamamı’nı giriş ücreti bilinmemektedir.

Ala Kilise

Ala Kilise, Belisırma Köyü’nde yer alan son derece önemli bir tarihi yapı olarak dikkat çekmektedir. Bölgeye giden otobüs ve minibüslere binerek sizler de bu kiliseyi kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz.

Hristiyanlığın serbestleşmesi ile birlikte inşa edilen bu yapı içerisinde yer alan havari ve azizlerin resimleri bir hayli dikkat çekicidir. Kilise içindeki en dikkat çekici tasvirler ise Mısır, Kudüs’e Giriş, Anastis ve Meryem’in Takdis Edilmesi gibi tasvirlerdir.

Ala Kilise’yi günün her saatinde ziyaret edebilirsiniz.

Ala Kilise’ye girişler ücretsizdir.

Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Aksaray'da tatilinizi planlamak için Aksaray Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.