Denizli’nin Mutlaka Görmeniz Gereken Tarihi Yerleri


Denizli’nin Mutlaka Görmeniz Gereken Tarihi Yerleri

Denizli şehri, Ege Bölgesi’nin en popüler turistik mekanlarından bir tanesidir. Doğal, tarihi ve turistik mekanları sayesinde her sene on binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Denizli, içerisinde görülmesi gereken pek çok tarihi mekan bulundurmaktadır.

Denizli şehrini gezintiye çıkan gezginler, şehirde bulunan birçok tarihi mekanı gezebilir. Denizli’de bulunan popüler tarihi mekanlar arasında ise; Horoz Heykeli, Tarihi Kaleiçi Çarşısı, Denizli Ufo Müzesi, Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi, Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi, Folklorik Bez Bebek Müzesi (Denizli Bez Bebek Evi Müzesi), Akhan Kervansarayı, St. Philippe Martyrion Kilisesi, Hierapolis Antik Kenti ve Laodikya Antik Kenti yer almaktadır.

Horoz Heykeli

Horoz Heykeli, Denizli şehir merkezinden yaklaşık olarak 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Horoz Heykeli’ne ulaşım, özel araçlar, toplu taşıma araçları ya da taksiler aracılığı ile oldukça rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Denizli şehrinin sembolü haline gelmiş olan Horoz Heykeli, Denizli şehir merkezine çok yakın konumda, oldukça işlek bir caddede bulunmaktadır. Boyutu sayesinde oldukça dikkat çeken Horoz Heykeli, gören hemen herkesin ilgiyle baktığı, önünde fotoğraf çekildiği tarihi yerlerden bir tanesidir. Horoz Heykeli, aynı zamanda dünyanın en büyük camdan yapılma horoz heykeli olma özelliğine sahiptir.

Horoz Heykeli, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilir. Horoz Heykeli’ni ziyaret etmek için herhangi bir giriş ücreti ödemek gerekmemektedir.

Tarihi Kaleiçi Çarşısı

Tarihi Kaleiçi Çarşısı, Denizli şehir merkezinde yer almaktadır. Bu nedenle de ulaşımı açısından oldukça rahat bir konumdadır. Tarihi Kaleiçi Çarşısı’na ulaşım, özel araçlar, taksiler ya da toplu taşıma araçları aracılığı ile oldukça rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir. Öte yandan şehir merkezine yakın konumda bulunan ziyaretçiler, kısa bir yürüyüşün ardından yaya olarak da ulaşımlarını kolayca gerçekleştirebilir.

Tarihi Kaleiçi Çarşısı içerisinde, kuyumculuk, demircilik ve bakırcılık gibi pek çok geleneksel el sanatı ürünlerinin satıldığı ve üretildiği dükkan bulunmaktadır. Ziyaretçiler, Tarihi Kaleiçi Çarşısı içerisinde, kendilerine ya da sevdiklerine hoş ve kaliteli ürünler satın alabilir. Öte yandan ziyaretçiler, çarşı ve çevresinde yer alan Denizli’nin her türlü tekstil ürünlerini de inceleyebilir, dilerler ise satın alabilirler.

Tarihi Kaleiçi Çarşısı, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilir. Tarihi Kaleiçi Çarşısı’na giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Denizli Ufo Müzesi

Denizli şehir merkezinin yaklaşık olarak 1,5 km uzağında yer alan Denizli Ufo Müzesi, ulaşımı açısından oldukça rahat bir konumda yer almaktadır. Denizli Ufo Müzesi’ne ulaşım, toplu taşıma araçları, özel araçlar ya da taksiler aracılığı ile oldukça rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir. Öte yandan şehir merkezine yakın konumda bulunan ziyaretçiler, kısa bir yürüyüşün ardından yaya olarak da ulaşımlarını gerçekleştirebilir.

Denizli Ufo Müzesi, önceden İstanbul’da kurulmuş, sonradan Denizli’ye taşınmıştır. Özellikle ismi ile dikkat çeken Denizli Ufo Müzesi içerisinde, ufolarla ilgili tarihi olaylar anlatılmaktadır. Çeşitli ufo maketlerinin de bulunduğu müze, aynı zamanda Avrupa’nın, Balkanların ve Ortadoğu’nun ilk ufo müzesidir

Denizli Ufo Müzesi, yılın her günü ziyaret edilebilir. Sabah saat 10:00 ile 19:00 saatleri arasında hizmet veren Denizli Ufo Müzesi’ne giriş ücreti bulunmamaktadır.

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Denizli şehir merkezinden ortalama olarak 20 km uzaklıkta yer alan Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi’ne ulaşım, konumundan ötürü oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi’ne ulaşım, toplu taşıma araçları, taksiler ya da özel araçlar aracılığı ile oldukça rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi, Roma Hamamı’nın restore edilmesi ile birlikte müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Genel olarak arkeolojik buluntuların yer aldığı müze, heykeller ve lahitler salonu, küçük buluntular salonu ve tiyatro buluntuları salonu olarak üç bölümden oluşmaktadır. İçerisinde pek çok geçmiş uygarlığa ait buluntuların yer aldığı müzede, aileniz ya da arkadaş gruplarınız ile birlikte tarihi bir yolculuk yapabilir, hem Denizli’nin hem de diğer uygarlıkların tarihini inceleyebilirsiniz.

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi, haftanın her günü sabah saat 08:30 ile akşam 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi’ne giriş ücretleri, yetişkin 25 TL, öğrenci 20 TL olarak belirlenmiştir. Öte yandan müzekartı bulunan ziyaretçiler, Pamukkale Hiearapolis Arkeoloji Müzesi’ne ücretsiz bir şekilde giriş yapabilir.

Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi

Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi, Denizli şehir merkezinden aşağı yukarı 1,5 km uzaklıkta yer almaktadır. Konumu açısından oldukça rahat bir noktada bulunan Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi’ne ulaşım, özel araçlar, toplu taşıma araçları ya da taksiler aracılığı ile rahatça gerçekleştirilebilir. Öte yandan şehir merkezine yakın konumda bulunan ziyaretçiler, kısa bir yürüyüşün ardından yaya olarak da Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi’ne ulaşım gerçekleştirebilir.

Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi, içerisinde pek çok etnografik eserin yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’e ait eşyaların da sergilendiği, 19. yüzyıldan kalma tarihi bir binadır. Müzenin alt katında, gümüş kadın takıları, el işlemeleri, fincan zarfları, işlemeli kadın cepkenleri, ahşap oymacılığına ait örnekler, oyma hat örnekleri, kılıçlar, tabancalar ve daha pek çok etnografik eser sergilenmektedir.

Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi, pazartesi günleri hariç haftanın her günü, sabah saat 08:30 ile akşamüstü 17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi’ne giriş yapabilmek için ise giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Folklorik Bez Bebek Müzesi (Denizli Bez Bebek Evi Müzesi)

Folklorik Bez Bebek Müzesi, Denizli şehir merkezinden ortalama olarak 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Folklorik Bez Bebek Müzesi’ne ulaşım, özel araçlar, toplu taşıma araçları ya da taksiler aracılığı ile oldukça rahat ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Folklorik Bez Bebek Müzesi, daha önce Balcı Evi Konağı olarak bilinmektedir. Yangın felaketi sonrası müze olarak restore edilen binada, beş yüzden fazla bebek sergilenmektedir. Hem Türk folklorunu tanıtan bebeklerin hem de dünya folklorunu tanıtan bebeklerin yer aldığı müzede, aynı zamanda çocuklar için kukla gösterileri de düzenlenmektedir.

Folklorik Bez Bebek Müzesi, yılın her günü sabah saat 08:00 ile akşamüstü 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Folklorik Bez Bebek Müzesi’ne giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması da bulunmamaktadır.

Akhan Kervansarayı

Denizli şehir merkezinden ortalama olarak 8 km uzaklıkta yer alan Akhan Kervansarayı, ulaşımı açısından oldukça rahattır. Akhan Kervansarayı’na ulaşım; özel araçlar, toplu taşıma araçları ya da taksiler aracılığı ile oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Akhan Kervansarayı, Anadolu Selçukluları’na ait batıda yer alan son kervansaray olma özelliğine sahiptir. Açık ve kapalı olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Hanın avluya açılan kapı tarafında çeşitli geometrik süslemeler yer aldığından, oldukça dikkat çekmektedir. Akhan Kervansarayı, her sene yerli ve yabancı on binlerce turistin ilgisini çeken uğrak bir turizm noktasıdır. Akhan Kervansarayı, aynı zamanda otel olarak da kullanılmaktadır.

Akhan Kervansarayı, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilir.

Akhan Kervansarayı’na giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

St. Philippe Martyrion Kilisesi

Hierapolis Antik Kenti’nin yanında bulunan St. Philippe Martyrion Kilisesi’ne ulaşım, özel araçlar, toplu taşıma araçları ya da taksiler aracılığı ile oldukça rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir.

St. Philippe Martyrion Kilisesi, St. Phillippe İsa’nın oniki havarisinden bir tanesidir. St. Phillippe; Denizli’ye Hıristiyanlığı yaymak için gelmiş, ancak amacını gerçekleştiremeden ölmüştür ve mezarının burada olduğu söylenmektedir.

Mimarisi ve dokusu ile oldukça dikkat çeken St. Philippe Martyrion Kilisesi’nde, aileniz ya da arkadaş gruplarınız ile birlikte, keyifli vakit geçirebilir, kilisenin tarihi dokusunu inceleyebilirsiniz.

St. Philippe Martyrion Kilisesi, yılın her günü ve günü her saati tamamen ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebilir.

Hierapolis Antik Kenti

Denizli şehir merkezinden ortalama olarak 20 km uzaklıkta yer alan Hierapolis Antik Kenti, ulaşımı açısından oldukça rahat bir konumda yer almaktadır. Hierapolis Antik Kenti’ne ulaşım, özel araçlar, taksiler ya da toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Hierapolis Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesine girmiştir. Hierapolis Antik Kenti’nin içerisinde okul binası, Roma hamamı, mezarlık, kilise, çeşme, amfi tiyatro ve katedral yer almaktadır. Aynı zamanda hemen dış kısmında da bir tane hamam bulunan Hierapolis Antik Kenti, oldukça iyi korunmuş, tarih kokan bir mekandır.

Hierapolis Antik Kenti, yılın her günü sabah saat 06:30 ile 18:30 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Hierapolis Antik Kenti’ne giriş ücreti ise 50 TL’dir.

Laodikya Antik Kenti

Laodikya Antik Kenti, Denizli şehir merkezinden yaklaşık olarak 10 km uzaklıkta yer almaktadır. Laodikya Antik Kenti’ne ulaşım, özel araçlar, toplu taşıma araçları ya da taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Laodikya Antik Kenti, Seleukos Kralı tarafından yaptırılmıştır. Rivayetlere göre eşi için yaptırmıştır. Bir diğer inanış ise; Seleukos Kralı’nın rüyasında annesi, kız kardeşi ve eşinin kendilerine bir kent istemesi üzerine yapılmış olmasıdır.

Çeşitli sütun kalıntılarının bulunduğu Laodikya Antik Kenti’nde, aileniz ya da arkadaş gruplarınız ile birlikte keyifli bir gün geçirebilir, hoş fotoğraflar çekilebilir, kentin tarihi dokusunu inceleyebilirsiniz.

Laodikya Antik Kenti, yılın her günü sabah saat 08:00 ile akşamüstü 18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Laodikya Antik Kenti’ne giriş ücreti ise 15 TL’dir.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.