Eskişehir Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler


Eskişehir Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler

Türkiye genelinde en mutlu şehirlerden biri olarak gösterilen ve kalabalık genç nüfusu ile en canlı ve hareketli şehirlerden biri olan Eskişehir, Orta Anadolu’da liberalizm ruhunun merkezi olarak da gösterilmektedir.

Hafta sonları Anadolu’da gezilecek yerler arasında giderek daha popüler hale gelen Eskişehir’in modern ruhu, şehir merkezinde yer alan Porsuk Çayı’nın potansiyelinin fark edilmesinin ardından, kurulan yapay bir plaj ve havuzların da gelişmesini sağlamıştır. Güzel havalarda, Porsuk Çayı’nı tekne ve gondol gezisi ile de keşfedebilirsiniz.

En yaşanabilir şehirlerden biri olan Eskişehir, dost canlısı ve modern yerli halkı ile de etkileşim kurulabilecek bir yerdir. Atmosferik tarihi mahallesi Odunpazarı, yöresel mutfağı, parkları, çocuklar için etkileyici bilim merkezi, ailelere hitap eden tesisleri ile gezilecek yerlerle doludur.

Eskişehir’e seyahat için gelindiğinde, mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında; plajında güneşlenebileceğiniz Kent Park, çocuklara hitap eden Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Balmumu Heykeller Müzesi, Sualtı Dünyası, Hayvanat Bahçesi, tarihi Odunpazarı sokakları, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Doktorlar Caddesi, Haller Gençlik Merkezi, Hamamyolu Caddesi, Şelale Park, Şehr-i Aşk Adası, Esnaf Sarayı, Odunpazarı Modern Müze ve Botanik Parkı yer almaktadır.

Kent Park

Tepebaşı ilçesinde bulunan Kent Park, şehir merkezine 3 km uzaklıktadır. Ulaşım, Cumhuriyet Bulvarı üzerinden sağlanmaktadır. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 18S, 29S, 44S ve 51K no’lu otobüs hatları kullanılabilir.

Yapay plajı, havuzu, kahvaltı alanları, yeşillik alanları, yürüyüş yolları, oyun alanları, restoranlar, kent evi, at binme alanları, göleti, göletinde yüzen ördekleri ve büfeleri ile toplamda 300 bin m2’lik bir alan üzerine kurulu olan Kent Park; Akdeniz sahillerini aratmayan sahilleri ve plajı ile özellikle yaz aylarında büyük ilgi görmektedir.

Sosyal aktivite olanakları ile her yaşa hitap eden Kent Park, Türkiye’nin ilk yapay plajına ev sahipliği yapması ile de dikkat çekmektedir. Çocuklarla birlikte ata binme eğitimi de alabileceğiniz bu park, haftanın her günü açıktır.

Kent Park’a giriş ücretsizdir. Park içerisinde bulunan plaja giriş ücreti ise 20 TL’dir.

Modern yaşantısı, renkli gece hayatı, tarihi ve kültürel zenginliği ile ülkemizin en popüler şehirlerinden olan Eskişehir için düşündüğünüz seyahatinizde Eskişehir Otelleri sayfamızdan konaklama yapacağınız otele karar verebilirsiniz.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı

Sazova ilçesinde bulunan Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, toplamda 400 m2’lik bir alan üzerine kurulu bir parktır.

Türkiye genelinde en güzel parklardan biri olarak gösterilen Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, hem yetişkinler hem de çocukların güzel vakit geçirebileceği alanlar ve aktivite seçenekleri ile doludur.

Ana giriş kapısından giriş yaptıktan sonra ziyaretçileri; Masal Şatosu, Korsan Gemisi, gölet, hayvanat bahçesi, Sualtı Dünyası, Japon bahçesi, bilim ve sanat merkezi, Esminyatürk, Bilim Deney Merkezi, Uzay evi, gezi treni, oyun alanları, hediyelik eşya dükkanları ve büfeler karşılamaktadır.

Kız Kulesi, Topkapı Sarayı ve Galata Kulesi’nden ilham alınarak yapılan Masal Şatosu, özellikle çocuklu ailelerden büyük ilgi görmektedir. Bu şatoya giriş ücreti, yetişkinler için 10 TL ve çocuklar için 5 TL’dir.

Korsan Gemisi’ne giriş ücreti 3 TL, Sualtı Dünyası’na giriş ücreti 10 TL, Esminyatürk’e giriş ücreti 3 TL, Bilim Deney Merkezi’ne giriş ücreti 10 TL, Uzay evine giriş ücreti 10 TL’dir. Parka giriş ise ücretsizdir.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, haftanın her günü ziyarete açıktır.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi

Türkiye genelinde en çok ilgi gören müzelerden biri olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, şehir merkezinde bulunmaktadır. Ulaşım, Atatürk Bulvarı üzerinden sağlanmaktadır.

2013 yılında ziyarete açılan müze, aynı zamanda ülkenin ilk balmumu müzesidir. Toplamda 169 balmumu eserin sergilendiği Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, yediden yetmişe herkesin tanıdığı isimlerin gerçek boyutlu heykellerine ev sahipliği yapmaktadır.

Osmanlı’nın önemli padişahları, Mustafa Kemal Atatürk, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Barış Manço, Tarık Akan gibi pek çok yerli ismin dışında, İngiltere kraliçesi Elizabeth ve Einstein gibi isimlerin heykelleri de bulunmaktadır.

Müze, Pazartesi günleri kapalıdır. Diğer günlerde, 10:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Müzeye giriş ücreti; öğrenciler için 7 TL ve yetişkinler için 14 TL’dir. Fotoğraf baskı ücreti ise 7 TL’dir.

Eti Sualtı Dünyası

Sazova Caddesi üzerinde bulunan Eti Sualtı Dünyası, şehir merkezine 7 km uzaklıktadır. Ulaşım, Atatürk Bulvarı üzerinden sağlanmaktadır. Estram tramvay hattı ile Atatürk Stadyumu durağında indikten sonra 10-15 dakika yürüyerek de ulaşım sağlanabilir.

Sazova Parkı içerisinde bulunan aktivite alanlarından biri olan Sualtı Dünyası, parkın ana girişine birkaç dakika yürüyüş mesafesindedir.

Özellikle çocuklu ailelerden ilgi gören ve su altı dünyasından kesitler sunan akvaryumun içerisinde 2000’in üzerinde balık türü yaşamaktadır. Farklı kıtalardan getirilen balık türleri arasında; köpek balığı, pirana ve bazı tropikal balıklar yer almaktadır.

Akvaryum alanının dışında, ziyaretçiler için bir kafe ve hediyelik eşya dükkanı da bulunmaktadır.

Eti Sualtı Dünyası, Pazartesi günleri hariç 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Giriş ücreti ise; öğrenciler için 5 TL ve yetişkinler için 10 TL’dir.

Odunpazarı Tarihi Evleri

Eskişehir’in en eski yerleşim yeri ve şehrin merkezi olan Odunpazarı ilçesinin dünyaca ünlü tarihi evleri ve konaklarının tarihi, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine kadar uzanmaktadır.

Osmanlı’dan izler taşıyan Odunpazarı’nın dolambaçlı patikaları ve çıkmaz sokaklarında yürürken; ahşap süslemelerle bezeli tarihi Odunpazarı evleri ve geleneksel köy evlerini yakından görme fırsatı bulunabilir.

Tarihi Odunpazarı evleri, şehrin kültürel mirasını kattığı en önemli eserler arasında gösterilmektedir. Bu yönüyle Odunpazarı, Eskişehir için önemli bir tarih ve turizm merkezidir. İlçenin sokaklarında yürürken, Kurşunlu Cami ve Külliyesi de görülmeye değerdir.

Birer otel, restoran, eğlence ve kültür merkezine dönüştürülen tarihi Osmanlı evlerinde vakit geçirirken; met helvası, nuga helvası, çibörek de mutlaka denenmelidir.

Eskişehir’in tarihi ve turistik duraklarını yerinde göreceğiniz ve konforlu bir tatil planı yapmak için Eskişehir Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Şehir merkezinde bulunan Atlıhan El Sanatları Çarşısı’na ulaşım Atatürk Bulvarı ve Kurşunlu Cami Sokak üzerinden sağlanır. Toplu taşıma ile gitmek için; tramvay ile Atatürk Lisesi durağında inilmesi gerekmektedir.

Tarihi 19. yüzyılın ortalarına kadar uzanmaktadır. O zamanlar, burada yaşayan köylüler, çevre köylerden gelen pazarcılar ve ziyaretçilerin konaklamaları için yaptırılmıştır.

Tarih boyunca Odunpazarı Hanı ve Tavafçı Hanı gibi isimlerle de anılan bu çarşı, özellikle 1950’li yıllardan sonra harabeye dönüştürülse de, daha sonraları orijinal mimarisi korunarak yeniden inşa edilmiş ve bir el sanatları çarşısı olmuştur. 25 adet el sanatları atölyesinin bulunduğu Atlıhan El Sanatları Çarşısı’nda, geleneksel el sanatları ürünlerini görmek mümkündür.

Atlıhan El Sanatları Çarşısı, haftanın her günü 09:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir ve giriş ücretsizdir.

Doktorlar Caddesi

Tepebaşı ilçesinde bulunan Doktorlar Caddesi’ne ulaşım Hamamyolu Caddesi üzerinden sağlanmaktadır. Toplu taşıma ile gitmek için, tramvay ile İsmet İnönü durağında inilmesi gerekmektedir.

İsmet İnönü 1 Caddesi olarak da anılan Doktorlar Caddesi, adını burada bulunan doktor muayenelerinin çok olmasından almaktadır.

Köprübaşı ile Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi arasındaki yaklaşık 1.5 km uzunluğundaki bu cadde, hem araç hem de yaya trafiğine açıktır.

İstanbul’daki İstiklal Caddesi’nde olduğu gibi, içinden tramvay geçen bu cadde, Eskişehir’e ziyaret için gelen çoğu insanın mutlaka gittiği bir yerdir. Porsuk Çayı yakınındaki Doktorlar Caddesi, hem alışveriş ve yeme içme hem de Eskişehirliler için bir buluşma noktasıdır.

Haller Gençlik Merkezi

Eskibağlar ilçesinde bulunan Haller Gençlik Merkezi, şehir merkezine 3 km uzaklıktadır. Araba ile gitmek için, Yunus Emre Caddesi kullanılabilir. Toplu taşıma araçları ile ulaşım 19S ve 51K otobüsleri ile sağlanmaktadır.

İçerisinde fast food zincirleri, restoran ve kafeler bulunan ve özellikle gençlerden büyük ilgi gören Haller Gençlik Merkezi, ayrıca hediyelik eşya dükkanları, tiyatro salonu, sergi salonu ve bir kitap evine de ev sahipliği yapmaktadır.

Kültür sanat etkinlikleri ve bir sosyalleşme mekanı olan Haller Gençlik Merkezi’nde, Eskişehir seyahatine gelen ziyaretçiler için hediyelik eşya dükkanları da bulunmaktadır. Buradaki bazı mekanlarda, akşam saatlerinde canlı müzik programları da düzenlenmektedir.

Haller Gençlik Merkezi, haftanın her günü 09:00 ile 00:00 saatleri arasında açıktır ve girişler ücretsizdir.

Hamamyolu Caddesi

Şehir merkezinde bulunan Hamamyolu Caddesi’ne ulaşım, D-665 Karayolu ile sağlanmaktadır. Tramvay ile Çarşı Tramvay durağında inerek de gidilebilir.

Süleyman Çakır Caddesi ve Yunak Caddesi isimleri ile de anılan Hamamyolu Caddesi; Porsuk Çayı, Yediler Parkı, Kentpark, Şehr-i Aşk Adası gibi Eskişehir’in popüler cazibe merkezlerine de oldukça yakın bir konumdadır.

Eskiden, burada bulunan hamamların sayısının çok olması nedeniyle Hamamyolu adını alan bu cadde, araç trafiğine kapalıdır. Çarşısı, Osmanlı mimarisini anımsatmaktadır. Yol üzerinde, hediyelik eşya alışverişi yapabileceğiniz dükkanlar da bulunabilir.

Banklar, ağaçlar ve yürüyüş yolları ile şehrin hareketli caddelerinden biri olan Hamamyolu Caddesi’ndeki yapay havuzun kenarında oturarak buradaki hayatı gözlemleyebilirsiniz.

Şelalepark

Şehir merkezinde bulunan Şelalepark’a araba ile ulaşım Şakayık Sokak üzerinden sağlanmaktadır. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 1 no’lu otobüs hattı kullanılabilir.

Belediye tarafından inşa edilen bu park, adını yapay şelalelerinden almaktadır. Yemyeşil atmosferi ile ziyaretçilerini büyülemesi ve Eskişehir manzaraları sunması ile de etkileyicidir.

Yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, yel değirmeni, seyir terasları, oturma alanları, mini tiyatrosu, kafeleri, Don Kişot heykeli ve yeşil alanları ile Şelalepark, hem aileler hem de gençler tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir yerdir.

Şelalepark’a giriş ücretsizdir ve haftanın her günü ziyarete açıktır.

Eskişehir Şehr-i Aşk Adası

Porsuk Çayı’nın yanı başında bir cazibe merkezi olan Şehr-i Aşk Adası, şehir merkezine 2 km uzaklıktadır. Araba ile, Ziya Paşa Caddesi üzerinden sağlanır. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 17S, 23S ve 44K no’lu otobüs hatları kullanılabilir.

2010 yılında hizmete açılan Şehr-i Aşk Adası’na ulaşım ise bir köprü üzerinden sağlanmaktadır. Bir park alanı ve küçük bir akarsudan oluşan bu ada, romantik ve doğal atmosferi ile oldukça etkileyicidir.

Pek çok çiftin nikah tazelemek için tercih ettikleri Şehr-i Aşk Adası, özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğramaktadır. Sevgilinizle birlikte romantik bir zaman dilimi geçirmek ya da çeşitli etkinliklere katılmak ya da sakin bir gün geçirmek ve gondolla gölet üzerinde gezi yapmak için ziyaret edilebilir.

Şehr-i Aşk Adası, haftanın her günü ziyarete açıktır ve girişler ücretsizdir. Gondol kiralama ücreti ise 40 TL’dir.

Esnaf Sarayı

Odunpazarı ilçesinde bulunan Esnaf Sarayı, şehir merkezine 2 km uzaklıktadır. Ulaşım, Yunus Emre Caddesi üzerinden sağlanır. T1 OTG-SSK tramvayı ya da 23S no’lu otobüs hattı ile de ulaşım sağlanabilir.

Eskişehirliler için popüler bir alışveriş merkezi olan Esnaf Sarayı, toplamda 500 ortağın bir araya gelerek 1985 yılında açılan bir çarşıdır. Şehir genelindeki ilk alışveriş merkezi olan Esnaf Sarayı’nda; giyim mağazaları, hediyelik eşya dükkanları, pet shop’lar, restoran ve kafeler, teknoloji dükkanları, oyuncak dükkanları ve çok daha fazlası bulunabilir.

Esnaf Sarayı, haftanın her günü 09:00 ile 20:00 saatleri arasında açıktır ve giriş için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Odunpazarı Modern Müze (OMM)

Şarkiye ilçesinde, şehir merkezinde bulunan Odunpazarı Modern Müze’ye ulaşım Atatürk Bulvarı üzerinden sağlanmaktadır. Tramvay ile ulaşım için Atatürk Lisesi durağında inilmesi gerekmektedir.

Eskişehir’in yeni ve özgün bir modern mimari simgesi olan Odunpazarı Modern Müzesi, sanat koleksiyoneri ve bir iş adamı olan Erol Tabanca tarafından kurulmuştur. Müze, şehir genelinde türünün ilk örneği olma unvanına da sahiptir.

Müzede, toplamda bin parçalık modern ve çağdaş sanat koleksiyonu bulunmaktadır. 4500 m2’lik bir alan üzerine kurulu olan Odunpazarı Modern Müzesi, kendisini bölgenin yeni bir kültür simgesi olarak ilan etmektedir.

Odunpazarı Modern Müzesi, pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Giriş ücreti; öğrenciler için 15 TL ve yetişkinler için 20 TL’dir.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi

Tepebaşı ilçesinde bulunan Eskişehir Hayvanat Bahçesi, şehir merkezine 7 km uzaklıktadır. Ulaşım, Basın Şehitleri Caddesi üzerinden sağlanır. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 17K, 17S ve 31S no’lu otobüs hatları kullanılabilir.

2017 yılında ziyarete açılan ve Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda bulunan hayvanat bahçesinin açık ve sualtı kısımlarında toplamda 250 farklı hayvan türü yaşamaktadır. Su altı dünyası bölümünde 125 türün yaşadığı bu büyük hayvanat bahçesinde kuş türleri, kertenkele, yılan ve örümcek gibi canlılar da yaşamaktadır.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi, haftanın her günü 10:00 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. 17:00’den sonra giriş yapılamamaktadır. Giriş ücreti; öğrenciler için 7 TL ve yetişkinler için 10 TL’dir.

Botanik Parkı

Odunpazarı ilçesinde bulunan Botanik Parkı, şehir merkezine 8-10 km uzaklıktadır. Araba ile gitmek için Gençlik Bulvarı ve D-665 Karayolu kullanılabilir. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 11K no’lu otobüs hattı kullanılabilir.

Eskişehir ziyaretinizde sessiz ve sakin bir ortamda kafa dinlemek için ziyaret edebileceğiniz Botanik Parkı, Regülatör Piknik Alanı içerisinde yer almaktadır. Türkiye genelinde en büyük park olan bu parkta; çiçek bahçeleri, Türk ve Japon bahçeleri, süs havuzları, bahçıvan eğitim alanları, bitki terasları ve bir kafeterya bulunmaktadır.

Özellikle çocuklu ailelerden ilgi gören Botanik Parkı, 24 saat ziyarete açık bir parktır ve girişler ücretsizdir.

Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Eskişehir’de tatilinizi planlamak için Eskişehir Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.