Hatay’da Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Gezilecek Yerler


Hatay’da Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Gezilecek Yerler

Medeniyetler beşiği Hatay, tarih boyu çok sayıda devlete ev sahipliği yapmıştır. Farklı devletlerden ve milletlerden kalan yapıları günümüzde de ziyaret edebildiğiniz bu kent içerisinde birbirinden farklı gezilecek yer seçeneği yer almaktadır. 1939 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ne katılan Hatay, o yıllardan beri ülkenin önemli illerinden biri olmuştur. İl sınırları içerisinde yer alan farklı seçenekleri ziyaret ederek hem Hatay’a dair daha çok bilgi sahibi olabilir hem de tatilinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Hatay yüzölçümü açısından çok büyük bir şehir olmadığı için tek bir vasıta ile birlikte şehrin bir ucundan diğer bir ucuna gidebilmek mümkündür. Bu yüzden Hatay’da yer alan gezilecek yerlerin tümünü sizler de rahatlıkla gezebilirsiniz. Hatay Arkeoloji Müzesi, Vakıflı Köyü, Harbiye Şelaleleri, St. Pierre Kilisesi, İskenderun Deniz Müzesi ve Hatay Uzun Çarşı görmek isteyebileceğiniz yerler olarak dikkat çekmektedir. Sizler de konakladığınız otelden ayrılarak veya günübirlik gezinizi daha keyifli bir hale getirmek için bu yerlere seyahat edebilirsiniz.

Hatay Arkeoloji Müzesi

Hatay’ın il merkezinde, Antakya’da yer alan Hatay Arkeoloji Müzesi, öneminden dolayı görmek isteyebileceğiniz yerlerden biridir. Hatay’ın tüm bölgelerinden Antakya’ya yapacağınız seyahatler ile birlikte Hatay Arkeoloji Müzesi’ne toplu taşıma araçları ve özel taksiler ile ulaşabilirsiniz.
Türkiye’nin en büyük mozaik müzesi olan Hatay Arkeoloji Müzesi’nde 3500 yıllık tarihleri bulunan mozaikler sergilenmektedir. Tonlarca ağırlığa sahip olan devasa mozaiklerin sergilendiği Hatay Arkeoloji Müzesi, sahip olduğu mozaiklerin kapladıkları alanlar düşünüldüğünde dünyanın en büyük mozaik müzesi olarak dikkat çekmektedir. Özellikle Antakya ve çevre ilçelerden bulunan mozaiklerin sergilendiği bu müze içerisindeki eserler ilk günkü gibi başarı ile sergilenmektedir.

Hatay Arkeoloji Müzesi, Cumartesi ve Pazar günleri kapalı olmak üzere hafta içi her gün misafirlerine hizmet vermektedir. Yaz döneminde 10:00 – 17:00 saatleri arasında hizmet veren Hatay Arkeoloji Müzesi, kış döneminde kapılarını 10:00 – 16:00 saatleri arasında misafirlerine açmaktadır.

Vakıflı Köyü

Vakıflı Köyü, Samandağ’a bağlı bir köy olarak dikkat çekmektedir. Tarihi ve doğal yapısı ile dikkat çeken Vakıflı Köyü, Antakya’ya yaklaşık olarak 25 kilometre mesafede bulunmaktadır. Antakya’dan kalkan otobüs ve minibüsler ile Samandağ’a sonrasında da Vakıflı Köyü’ne giderek bu köyü ziyaret edebilirsiniz.

1900’lü yılların başında bölgede yaşayanların büyük bir çoğunluğu Ermenilerden oluşmaktaydı. 1. Dünya Savaşı’nın ardından yaşanan olaylar çerçevesinde bölgedeki Ermenilerin çoğu bölgeyi terk etse de günümüzde de nüfusu sadece Ermenilerden oluşan tek köy olarak Vakıflı Köyü dikkat çekmektedir. Tarihi açıdan da önemli bir konumda yer alan Vakıflı Köyü, görülmesi gereken bir değerdir.

Köyde konuşulan diller Ermenice, Arapça ve Türkçedir. Köy içerisinde yapılan organik tarımdan da yararlanmak adına defne sabunu, likör, reçel ve nar ekşisi gibi pek çok ürünü satın alabilirsiniz.

Harbiye Şelaleleri

Hatay’ın en ilgi çekici doğal güzelliklerinden biri olan Harbiye Şelaleleri, Antakya’ya yalnızca 4 kilometre mesafede bulunan Defne ilçesinin Harbiye Mahallesi’nde bulunmaktadır. Bu şelaleyi ziyaret etmek için toplu taşıma araçlarını ve özel taksileri kullanabilirsiniz.

Defne’de yapılan kazı çalışmalarında yerleşimin M.Ö. 4000 yılına kadar gittiği görülmüştür. Defne’nin en önemli değerlerinden biri olarak da Harbiye Şelaleleri’dir. Yemyeşil bir ortam içerisinden akan şelale, onlarca farklı şelalenin oluşmasına ön ayak olur. Harbiye Şelaleleri’ne gittiğinizde çevrede yer alan kafelere ve restoranlara gidebilir ve su sesi ile dinlendirici zamanlar geçirebilirsiniz. Harbiye Şelaleleri, fotoğraf çekmek isteyenler için de son derece uygun bir yerdir.

Hatay'ın doğa harikası güzelliklerini yerinde görmek için Hatay Otelleri sayfamızı inceleyerek birbirinden farklı hizmet seçenekleri sunan oteller arasından seçiminizi yaparak harika bir tatil planı oluşturabilirsiniz.

St. Pierre Kilisesi

Hatay’ın merkez ilçesi olan Antakya’da yer alan St. Pierre Kilisesi, Hristiyanlık tarihinin ilk kilisesi olma özelliğini göstermektedir. Kiliseye gitmek için Hatay’ın her bölgesinden Antakya’ya giden toplu taşıma araçlarına ve özel taksilere binebilirsiniz.

Hristiyan alemi için son derece önemli bir yer alan St. Pierre Kilisesi, orijininde bir mağaradır. Mağaradan kiliseye dönüştürülmüş olan St. Pierre Kilisesi’nde Aziz Petrus, Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olarak vaazlar vermiştir. Topluluğun Hristiyan ismini ilk olarak bu kilise içerisinde aldığı bilinmektedir. Bu tarihi yapı, Hristiyanlar tarafından günümüzde de pek çok ayin ve farklı etkinlik sebebi ile ziyaret edilmektedir.

Cumartesi ve Pazar günleri kapalı olan St. Pierre Kilisesi, hafta içi açık bir şekilde hizmet vermektedir. Yaz döneminde 10:00 – 17:00 saatleri arasında hizmet veren St. Pierre Kilisesi, kış döneminde 10:00 – 16:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

İskenderun Deniz Müzesi

Hatay’ın metropol ilçelerinden biri olan İskenderun’da yer alan İskenderun Deniz Müzesi, Türkiye’de yalnızca 3 adet bulunan deniz müzelerinden biridir. 2009 yılında hizmet vermeye başlayan İskenderun Deniz Müzesi’ne İskenderun’a giden tüm toplu taşıma araçları ve özel araçlar ile gidebilirsiniz.

2 katlı bir binadan oluşan İskenderun Deniz Müzesi, 1930 yılında Deniz Müzesi Komutanlığı tarafından satın alınan bir binadır. 2009 yılında hizmet vermeye başlayan İskenderun Deniz Müzesi içerisinde pek çok farklı gemi maketi, eski silah ve tablolar sergilenmektedir. Müze içerisinde gezilebilecek pek çok farklı oda bulunurken aynı zamanda hediyelik eşya dükkanından da alışveriş yapabilirsiniz.

Pazartesi günleri kapalı olan İskenderun Deniz Müzesi, diğer günlerde 10:00 – 18:00 saatleri arasında misafirlerine hizmet vermektedir.

Hatay Uzun Çarşı

Hatay’ın Antakya ilçesinde yer alan Uzun Çarşı, özellikle alışveriş tutkunları için uğranması gereken bir nokta olarak dikkat çekmektedir. Tarihi sokaklarda yapabileceğiniz bu alışverişler için Antakya’da bulunmanız sizler için yeterli olacaktır. Antakya’ya özel taksi ve toplu taşıma araçları ile gidebilirsiniz.

Son derece eski bir çarşı olan Uzun Çarşı’nın tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmemektedir. Çarşı içerisinde pek çok farklı tarihi han ve hamam bulunmaktadır. 3.5 kilometreyi aşan bir uzunluğa sahip olan bu çarşı içerisinde baharatçılar, kuyumcular ve künefeciler gibi farklı meslek dalları yer almaktadır.

Uzun Çarşı’ya gittiğinizde alışveriş yapmak istediğinizde alabileceğiniz pek çok farklı yöresel ve doğal ürün bulunmaktadır. Zeytin, defne sabunu, biber salçası, nar ekşisi ve farklı baharat çeşitleri, almak isteyebileceğiniz ürünler arasındadır.

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi

Hatay’ın Payas ilçesinde yer alan önemli tarihi yapılardan olan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, görmek isteyebileceğiniz yerlerden biridir. Hatay gezinizde bu külliyeyi ziyaret etmek için Hatay il merkezinden Payas’a doğru yaklaşık olarak 85 kilometredir. Toplu taşıma araçları ve özel taksiler ile birlikte bu tarihi yapıyı ziyaret edebilirsiniz.

Payas ilçe merkezinde yer alan bu külliye, 1574 yılında Sokullu Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Ülke tarihinin en ünlü mimarı olan Mimar Sinan tarafından inşa ettirilen bu yapıda hamam, kervansaray, medrese ve cami gibi yapılar bulunmaktadır. Külliyeyi ziyaret ederek tüm bu yapıları görme imkânını elde edebilirsiniz.

Hatay'ın tarihi ve turistik duraklarını yerinde göreceğiniz ve konforlu bir tatil planı yapmak için Hatay Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Cin Kulesi

Hatay’ın Payas ilçesinde yer alan bir başka tarihi yapı olan Cin Kulesi, Hatay gezinizde uğramak isteyebileceğiniz yerlerden biridir. Hatay merkezden toplu taşıma araçları ile yaklaşık olarak 85 kilometre giderek bu tarihi yeri görebilirsiniz.

Payas limanının güvenliğini ve gözetimini sağlayabilmek adına inşa edilmiş olan bu yapıyı Cenevizlilerin yaptırıldığı düşünülmektedir. Zamana yenik düşen bu yapı, 1577 yılında aynı yerde tekrar inşa edilmiştir. Günümüzde yapının terasında yer alan kafede güzel vakit geçirebilen ziyaretçiler, kafede hoş manzarayı seyredebilmektedirler.

Saint Simeon Manastırı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yer alan ve M.S. 6. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen bu manastır, günümüzde ziyaret edilebilmektedir. Samandağ ilçesine 6, Hatay il merkezine ise yaklaşık olarak 28 kilometre mesafede bulunan bu manastır, 480 metre yüksekliktedir. Samandağ ilçesine vardıktan sonra Aknehir Mahallesi’ne gidebilir ve bu manastırı ziyaret edebilirsiniz.

Günümüzde Hristiyanlar tarafından Hac yeri olarak ziyaret edilen Saint Simeon Manastırı, koruma altına alındığı için az da olsa tahrip olmaktan kurtarılmıştır. Manastırı görmeye gittiğinizde bulunduğu tepeden mükemmel manzarayı izlemeyi ve ziyaretinizi çok daha keyifli bir hale getirmeyi unutmayın.

Asi Nehri

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’yı ikiye ayıran Asi Nehri, Lübnan’da yer alan Bekaa Vadisi’nden başlamaktadır. Lübnan’dan başlayıp Samandağ’dan Akdeniz’e dökülen toplamda 566 kilometrelik bu nehri görmek adına il merkezinde gezintiye çıkmanız yeterli olacaktır.

Lübnan’dan başlayıp Suriye’den geçerek Hatay’a ulaşan bu nehir, Hatay’ın en önemli doğal güzelliklerinden biridir. Türkiye sınırlarındaki toplam uzunluğu 98 kilometre olan Asi Nehri, il sınırları içerisinde gezip görmek isteyebileceğiniz doğal güzelliklerden biridir.

Titus Tüneli ve Beşikli Mağara

Samandağ ilçesinde yer alan Titus Tüneli ve Beşikli Mağara, aynı bölge içerisinde bulunan tarihi yapılar olarak dikkat çekmektedirler. İl merkezine yaklaşık olarak 25 kilometre uzaklıkta bulunan bu tarihi yerleri görmek için merkezden kalkan Samandağ otobüs ve minibüslerine binebilir veya özel taksileri tercih edebilirsiniz.

Dünyanın en büyük tünellerinden biri olan Titus Tüneli, toplamda 1.300 metre uzunluğundadır. 7 metre yüksekliği bulunan bu tünel, Beşikli Mağara ile yan yana bir tarihi yapıdır. Beşikli Mağara ise eski Roma mezarlarının bulunduğu bir yerdir. Toplamda 93 adet anıt mezarın bulunduğu bu tarihi yer, Hatay’ın en önemli tarihi yerlerinden biridir.

Titus Tüneli ve Beşikli Mağara, Çevlik Ören Yeri içerisinde bulunmaktadır. Çevlik Ören Yeri, Cumartesi ve Pazar günleri hariç her gün açıktır. Yaz döneminde 10:00 – 19:00, kış döneminde ise 08:30 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Çevlik Ören Yeri, tarih meraklıları için önemli bir bölgedir.

Damlataş Mağarası

Hatay’ın önemli doğal güzelliklerinden biri olan Damlataş Mağarası, Payas ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Payas ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Damlataş Mağarası’na gitmek için ilk olarak il merkezinden Payas minibüslerine binmeli, sonrasında ise Sincan Mahallesi’ne giden minibüsler ile ulaşımınızı sağlamalısınız.

Damlataş Mağarası, 120 milyon yıllık bir doğal yapı olarak Hatay’da bulunmaktadır. Doğal oluşum sonucunda günümüzdeki halini alan bu yapı, 540 metre yüksekliğindedir ve ancak 2005 yılında keşfedilebilmiştir. Keşfedildiği günden beri turizme katılmaya çalışılan Damlataş Mağarası, çeşitli ışıklandırmalar ile birlikte görkemli bir yer haline getirilmiştir.

Damlataş Mağarası içerisinde muhteşem görünümlere sahip dikit ve sarkıtlar bulunmaktadır. Mağaraya ulaşmak için 190 basamaklı bir merdivenin çıkılması gerekmektedir. Bol bol fotoğraf çekinebileceğiniz bu yer, toplamda 95 metre uzunluğundadır.

Hatay Ulu Camii

Hatay’ın Antakya ilçesinde, merkezde bulunan Hatay Ulu Camii, ibadethane olarak günümüzde de kullanılmaya devam etmektedir. Tarihi bir yapı olan Hatay Ulu Cami’ye gitmek için Uzun Çarşı Caddesi’ne doğru bir yürüyüşe çıkmanız yeterli olacaktır.

Selçuklu tarzında bir cami olan Hatay Ulu Camii, 16. yüzyılda yapılmıştır. Tonozlu ve düz çatılı bir yapı olan Hatay Ulu Camii, Antakya camilerinin en eski ve en büyüğü olma özelliğini göstermektedir. İç yapısı son derece sade olan Hatay Ulu Camii, seneler boyunca çeşitli restorelerden geçmiş ve günümüzdeki haline kavuşmuştur.

Payas Kalesi

Hatay’ın Payas ilçesinde yer alan Payas Kalesi, ilçe merkezinde bulunmaktadır. İl merkezine yaklaşık olarak 80 kilometre mesafede bulunan Payas Kalesi’ne gitmek için il merkezinden kalkan Payas ilçesi minibüslerini kullanabilirsiniz.

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile nerdeyse yan yana yapıtlar olan Payas Kalesi, tarihi son derece eskilere dayanan bir yapıdır. Cenevizliler tarafından liman bölgesinin kontrolünü ele geçirmek adına yapılan Payas Kalesi, 1567 yılında Osmanlı Devleti tarafından bulunduğu yere tekrardan inşa edilmiştir. Kalenin toplamda 8 kulesi bulunmaktadır. Deniz kenarına yakın bir yerde bulunan Payas Kalesi, etrafına hendekler kazınarak korunmuştur.

Meryem Ana Havuzu

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yer alan Meryem Ana Havuzu, il sınırları içerisindeki en önemli doğal güzelliklerden biridir. İl merkezine yaklaşık olarak 90 kilometre mesafede yer alan Meryem Ana Havuzu’na gitmek için ilk olarak merkezden kalkan Arsuz minibüslerine binerek sonrasında da Hacıahmetli Mahallesi minibüslerini kullanarak ulaşabilirsiniz.

Meryem Ana Havuzu’nun sahip olduğu ilginç ismin önemli bir hikayesi bulunmaktadır. Anlatılanlara göre Meryem Ana, yaptığı yolculuk sırasında dinlenmek amacı ile bu göle girmiş ve gölde yıkanmıştır. Bu hikayeden dolayı gölün ismi Meryem Ana Havuzu olmuştur. Hikayesinin yanı sıra görsel açıdan da son derece hoş bir doğal güzellik olan Meryem Ana Havuzu, kayalık ve yeşilliklerin arasında masmavi bir göl olarak dikkat çekmektedir.

Meryem Ana Havuzu’nu görmek adına herhangi bir ziyaretçi saati sınırlaması bulunmamaktadır.

İssos Antik Kenti

Hatay’ın en kuzeydeki ilçesi olan Erzin’de bulunan İssos Antik Kenti, il merkezine yaklaşık olarak 100 kilometre mesafededir. Bu antik kenti görmek adına merkezden kalkan Erzin minibüsleri ile ilçeye gelmelisiniz.

Roma Antik Dönemi’ne ait bir eser olan İssos Antik Kenti, M.Ö. 3000 yılına tarihlenmiştir. 7 metre yüksekliğinde ve yüzlerce metre uzunluğunda su kemerlerinin bulunduğu bu antik kentte bir höyük içerisinde amfi tiyatro, müzik odası, hamam kalıntıları ve tapınaklar bulunmaktadır.

İssos Antik Kenti, antik mozaikler açısından da son derece önemli bir bölgedir. Antik kentten çıkartılan büyük boyutlu mozaikler, Antakya’da bulunan Hatay Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.

Habib – i Neccar Camii

Hatay il merkezinde yer alan Habib – i Neccar Camii, tarihsel açıdan son derece önemli bir yapıdır. Bu camiyi ziyaret etmek için Kurtuluş Caddesi’ne giden toplu taşıma araçlarına binebilirsiniz.

Anadolu’da yapılmış olan ilk cami olan Habib – i Neccar Camii, çeşitli yangınlardan ve depremlerden etkilendiği için birkaç kez yenilenmiş ve restore edilmiştir. Bu restorasyon çalışmaları sonucunda günümüze kadar ulaşmış olan camide Habib – i Neccar’a ait olan bir türbe bulunmaktadır. Ayrıca camide bulunan diğer türbenin de Barnabas ve Pavlos’a ait olduğu düşünülmektedir.

Musa Ağacı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yer alan Musa Ağacı, il merkezine yaklaşık olarak 25 kilometre mesafede bulunmaktadır. Merkezden kalkan Samandağ minibüsleri ile ilçeye vardıktan sonra Hıdırbey Mahallesi’ne giden minibüsler ile Musa Ağacı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Bir doğal güzellik olduğu kadar tarihi bir ağaç olarak da dikkat çeken Musa Ağacı, 2.000 yıllık bir ağaç olarak koruma altındadır. Gövde çapı 8, çevresi ise 20 metre olan bu devasa ağaç, tarih sahnesinde pek çok medeniyeti görmüştür. Ayrıca ağacın yanı başında bulunan Ab-ı Hayat çeşmesi, görmek isteyebileceğiniz yapılardan biridir.

Antakya Sinagogu

Hatay, kültürel çeşitlilik açısından Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir. Antakya Sinagogu, bu kültürel çeşitliliği yansıtan en önemli yapılardandır. Antakya ilçesinde yani şehrin merkezinde bulunan bu sinagogu görmek için merkeze giden toplu taşıma araçlarına binebilirsiniz.
Antakya Sinagogu, Musevilerin ibadet yeri olarak ziyaret edilebilmektedir. Yeterli sayıda Musevi bulunmadığından dolayı genellikle ibadet yerine bir ziyaret yeri olarak kullanılan Antakya Sinagogu, 270 yıllık tarihi bir yapı olarak dikkat çekmektedir. Antakya Sinagogu, “Antakya Musevi Havrası” ismi ile de bilinmektedir.

Kozkalesi

Altınözü ilçesinde yer alan Kozkalesi il merkezine yaklaşık olarak 20 kilometre mesafededir. Merkezden kalkan Altınözü minibüsleri ile birlikte Kozkalesi rahatlıkla ziyaret edilebilmektedir.

Kozkalesi’nin yapılış tarihi tam olarak saptanamasa da son derece eski bir yapıdır. Helenistik Döneme ait bir yapı olduğu düşünülen Kozkalesi, günümüze bir hayli zarar görerek ulaşabilmiştir. Bugün yalnızca bir bölümü ayakta olan kaleyi sorunsuz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Kanuni Sultan Süleyman Camii

Belen ilçesinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman Camii, il merkezine yaklaşık olarak 55 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Bu camiyi ziyaret etmek için merkezden kalkan Belen minibüslerine binebilir veya özel taksileri kullanabilirsiniz.

Belen ilçe merkezinde yer alan Kanuni Sultan Süleyman Camii, 1551 yılında inşa edilmiş bir yapıdır. İsminden de anlaşılacağı üzere Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan bu cami, Belen Geçidi’ni daha etkili bir şekilde kullanabilmek adına inşa edilmiştir. Günümüze kadar orijinalliğini yitirerek ulaşabilmiş olan Kanuni Sultan Süleyman Camii, önemli tarihi yapılar arasındadır.

Erzin İçmeleri ve Kaplıcaları

Hatay’ın Erzin ilçesinde bulunan Erzin İçmeleri ve Kaplıcaları, turizmi kazandırılmış olan bir doğal güzelliktir. Hatay il merkezine yaklaşık olarak110 kilometre mesafede bulunan bu kaplıcalara gitmek için merkezden kalkan Erzin minibüslerine binebilirsiniz.

Erzin İçmeleri ve Kaplıcaları, başta Osmaniye, Adana ve Gaziantep gibi yakın illerden olmak üzere pek çok farklı bölgeden ziyaretçi çekmektedir. Bu ziyaretlerin en önemli sebeplerinden biri şifalı olduğu söylenen sulardır. Bol mineralli kaplıca suyu ile bir turizm merkezi haline gelen Erzin İçmeleri ve Kaplıcaları’nın etrafında pek çok farklı otel ve pansiyon seçeneği bulunmaktadır. İçmelerin suyunun romatizmadan böbrek hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlığa iyi geldiği söylenmektedir.

Erzin İçmeleri ve Kaplıcaları, misafirlerine 7/24 hizmet vermektedir.

Belen Geçidi Tabiat Parkı

Belen Geçidi Tabiat Parkı, il merkezine yaklaşık olarak 55 kilometre mesafede, Belen ilçesinde bulunmaktadır. Amanos Dağları’ndaki tek geçiş noktası olma özelliğini gösteren bu geçit, yalnızca günümüzde değil; tarih sahnesinde de çok önemli bir nokta olmuştur. Bu geçidi görmek için merkezden kalkan Belen minibüsleri ile ilçeye gelebilirsiniz.

Tarih sahnesinde çeşitli ordu ve devletler tarafından kullanılan Belen Geçidi Tabiat Parkı, stratejik açıdan da önemli bir nokta olmuştur. Hatay’da kuş gözlemciliği yapmak adına en ideal bölge olma özelliğini gösteren Belen Geçidi Tabiat Parkı’nda şahin, kerkenez, turna ve tepeli toygar gibi pek çok kuş türü bulunmaktadır. Doğa yürüyüşleri ve temiz hava almak için de uygun bir atmosfere sahip olan Belen Geçidi Tabiat Parkı, önemli doğal güzelliklerdendir.

Soğukoluk Yaylası

Hatay’ın Belen ilçesinde yer alan Soğukoluk Yaylası, il merkezine yaklaşık olarak 40 kilometre mesafede bulunmaktadır. Bu yaylaya gitmek için ilk olarak merkezden kalkan Belen minibüslerine binmelisiniz. Sonrasında ise ilçeye vardığınızda özel taksiler ile birlikte yaylaya çıkabilirsiniz.
Amanos Dağları’nın eteklerinde, Belen ilçesinin Güzelyayla Mahallesi’nde bulunan Soğukoluk Yaylası, diğer ismi olan “Güzelyayla” adı ile de bilinmektedir. Piknik ve doğa yürüyüşü yapmak için en ideal yerlerden biri olan Soğukoluk Yaylası, aynı zamanda İskenderun manzarası ile de ünlü yerlerden biridir.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.