Karabük’te Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler


Karabük’te Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Karadeniz Bölgesi’nin oldukça popüler şehirlerinden bir tanesi olan Karabük, her sene yerli ve yabancı on binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Karabük’ü ziyaret eden tatilciler; burada aileleri ya da arkadaş grupları ile birlikte keyifli bir gün geçirme şansına sahiptir.

Doğal, tarihi ve turistik yerler açısından oldukça zengin olan şehir; doğa sporları ve tarihi yerleri incelemek için oldukça idealdir. Karabük il sınırları içerisinde gezilebilecek yerler arasında; Safranbolu Evleri, İncekaya Su Kemeri, Cinci Hanı ve Hamamı, Hadrianapolis Antik Kenti, Yörük Köyü, Safranbolu Saat Kulesi, İzzet Mehmet Paşa Camii, Safranbolu Kent Tarihi Müzesi, Kasım Sipahioğlu Konağı, Kaymakamlar Gezi Evi, Safranbolu Kalesi, Ulu Camii (Aziz Stefan Kilisesi), Hıdırlık Tepesi, Safranbolu Eski Çarşı, Safranbolu Tarihi Cezaevi, Tarihi Safranbolu Tabakhanesi, Tokatlı Kanyonu, Sırçalı (Düzce) Kanyonu, İncekaya Kanyonu, Sakaralan Kanyonu, Şeker Kanyonu, Sarıçiçek Yaylası, Safranbolu Dipsiz Göl, Hızar Mağarası, Bulak (Mencilis) Mağarası, Ağzıkara Mağarası, Karabük Kent Ormanı, Yenice Kent Ormanı, Eğriova Göleti, Baklabostan Şelalesi, Baklabostan Tabiat Parkı, Çitdere Tabiat Koruma Alanı ve Çamlık Tabiat Parkı yer almaktadır.

Safranbolu Evleri

Karabük şehir merkezinden aşağı yukarı 25 km uzaklıkta yer alan Safranbolu Evleri’ne ulaşım gerçekleştirmek isteyen tatilciler; toplu taşıma araçları, taksiler ya da özel araçlar aracılığı ile kolayca ulaşım gerçekleştirme şansına sahiptir.

Osmanlı Dönemi’nden izler taşıyan evler, 1988 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde kendilerine yer bulmayı başarmıştır. Türk geleneğine göre inşa edilen evler; yumurta akı ile güçlendirilmiş ve depreme dayanıklı hale getirilmiştir. Şaşalı görüntüleri ve tarihi yapıları sayesinde oldukça ilgi gören Safranbolu Evleri’nde; hoş fotoğraflar çekilip inşa edildikleri döneme ait pek çok bilgi edinmek mümkündür.

Safranbolu Evleri, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir. Safranbolu Evleri’ne giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

İncekaya Su Kemeri

İncekaya Su Kemeri, Karabük şehir merkezinden aşağı yukarı 15 km uzaklıkta yer almaktadır. Su Kemeri’ni ziyaret etmek isteyen tatilciler; özel araçlarını ya da taksileri kullanarak kolayca ulaşım gerçekleştirme şansına sahiptir.

İncekaya Su Kemeri, 116 m uzunluğu ve yerden yaklaşık olarak 60 m yüksekliği ile oldukça ilgi çekmektedir. Şaşalı yapı, su kaynağından su taşıyabilmek için inşa edilmiştir. Şaşalı yapıyı ziyaret eden tatilciler; kemerin bulunduğu noktadan eşsiz manzaranın tadını çıkarabilir ve şehrin tarihi dokusu hakkında bilgi edinebilir.

İncekaya Su Kemeri, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir. İncekaya Su Kemeri’ne giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Cinci Hanı ve Hamamı

Karabük il merkezinden ortalama olarak 11 km uzaklıkta yer alan Cinci Hanı ve Hamamı’na ulaşım gerçekleştirmek isteyen tatilciler; toplu taşıma araçlarını, taksileri ya da özel araçlarını kullanarak kolayca ulaşım gerçekleştirme şansına sahiptir.

Han, eski zamanlarda Safranbolu’yu iş amacı ile ziyaret eden tüccarların dinlenmek için kullandığı noktalardan bir tanesidir. Geniş avlusu ve avlusunda bulundurduğu havuzu ile ilgi çekmektedir. Hamam ise hanın üst katında yer almaktadır. Tatilciler burada kese attırabilir ve rahatlayabilir. Cinci Han, günümüzde otel ve restoran görevi görmektedir.

Cinci Hanı; yılın her günü ve günün her saati, tamamen ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebilmektedir. Hamam’a giriş saatleri sabah saat 06:00 ile gece 22:00 saatleri arasında gerçekleştirilebilir.

Hamamın giriş ücreti ise 25 TL’dir.

Hadrianapolis Antik Kenti

Karabük şehir merkezine aşağı yukarı 45 km uzaklıkta yer alan Antik Kent’e ulaşım; özel araçlar, taksiler ve Karabük Otogarı’ndan kalkan ilçe otobüsleri aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Oldukça zengin tarihi kalıntılara sahip olan Antik Kent’in MÖ. 1. yüzyıldan MÖ. 8. yüzyıla kadar yerleşim yeri olarak kullanıldığı düşünülmektedir. Akademik kazı çalışmalarının devam ettiği Antik Kent’te, pek çok tarihi esere kalıntısına rastlamak mümkündür.

Hadrianapolis Antik Kenti, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Hadrianapolis Antik Kenti’ne giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Yörük Köyü

Yörük Köyü, Karabük şehir merkezine yaklaşık olarak 18 km uzaklıkta yer almaktadır. Yörük Köyü’ne ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Anadolu’da Türkleştirilen ilk yerlerden biri olan Yörük Köyü, oldukça köklü bir tarihe sahiptir. Köy, tarihi boyunca pek çok imparatorluk tarafından ele geçirilmiştir. Bu nedenle de farklı uluslara dair birçok tarihi kalıntıya Yörük Köyü’nde rastlamak mümkündür. Tatilciler; köyü ziyaret ederek tarihi binaları, çeşitli yapıları ve sokakları gezebilir.

Yörük Köyü, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Yörük Köyü’ne giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Safranbolu Saat Kulesi

Karabük şehir merkezinden ortalama olarak 11 km uzaklıkta yer alan Safranbolu Saat Kulesi’ne ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Anadolu’nun ilk saat kulesi olan Safranbolu Saat Kulesi; kesme taş ve molozdan inşa edilmiştir. Londra’dan özel olarak getirtilen saat ile süslenen kule; hoş fotoğraflar çekilmek ve şehrin tarihi dokusunu inceleyebilmek için oldukça uygundur.

Safranbolu Saat Kulesi; pazartesi günleri hariç, haftanın her günü sabah saat 09:00 ile akşamüstü 17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Safranbolu Saat Kulesi’ne giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

İzzet Mehmet Paşa Camii

İzzet Mehmet Paşa Camii, Karabük şehir merkezinden aşağı yukarı 10 km uzaklıkta yer almaktadır. İzzet Mehmet Paşa Camii’ye ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Akçasu Deresi’nin üzerinde bulunan kemerlerin üzerine inşa edilen camii, 1976 yılından beri dimdik ayaktadır. Tarihi dokusu ilk günkü gibi koruyan camii, geniş avlusu ile de oldukça ilgi çekmektedir.

İzzet Mehmet Paşa Camii, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Cami’yi ziyaret edebilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Safranbolu Kent Tarihi Müzesi

Safranbolu Kent Tarihi Müzesi, Karabük şehir merkezinden aşağı yukarı 10 km uzaklıkta yer almaktadır. Müze’ye ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Oldukça büyük bir yangın felaketinden önce Hükümet Konağı olarak kullanılan bina, yakın zamanda restore edilmiş ve kent müzesi olarak halkın hizmetine açılmıştır. Safranbolu tarihi, kültürel ve sosyal değerlerini yansıtan eserlerin bulunduğu müzede; hoş fotoğraflar çekilmek ve ilçenin tarihi hakkında bilgi edinmek mümkündür.

Safranbolu Kent Tarihi Müzesi; Pazartesi günleri hariç haftanın her günü sabah saat 09:00 ile akşamüstü 17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Safranbolu Kent Tarihi Müzesi’ne giriş ücreti 3 T’dir.

Kasım Sipahioğlu Konağı

Karabük şehir merkezinden aşağı yukarı 20 km uzaklıkta yer alan Kasım Sipahioğlu Konağı’na ulaşım; özel araçlar, taksiler ya da toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

300 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Kasım Sipahioğlu Konağı; aynı zamanda Yörük Köyü’nde bulunan en eski ev unvanına da sahiptir. Konak’ı ziyaret eden tatilciler; oldukça köklü bir tarihe sahip olan binada hoş fotoğraflar çekilebilir, geçmişe tarihi bir yolculuk yapabilir.

Konak, hafta içi sabah saat 09:00 ile akşamüstü 19:00 saatleri arasında; hafta sonları ise 24 saat ziyarete açıktır.

Konak’a giriş ücreti ise 2 TL’dir.

Kaymakamlar Gezi Evi

Karabük şehir merkezinden yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta yer alan Kaymakamlar Gezi Evi’ne ulaşım gerçekleştirmek isteyen tatilciler; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca ulaşım gerçekleştirme şansına sahiptir.

Geçmiş yıllarda eğitim merkezi olarak hizmet veren bina, aynı zamanda; ziyaretçilerin gezi ve konaklama ihtiyaçları için de kullanılmıştır. Evi ziyaret eden tatilciler; geçmişten günümüze kadar gelmeyi başaran nostaljik eşyaları ve Evin tarihi dokusunu inceleyebilir.

Kaymakamlar Gezi Evi, haftanın her günü sabah saat 09:00 ile akşamüstü 17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Kaymakamlar Gezi Evi’ne giriş ücreti 3 TL’dir.

Safranbolu Kalesi

Karabük şehir merkezinden aşağı yukarı 10 km uzaklıkta yer alan Safranbolu Kalesi’ne ulaşım; özel araçlar ya da taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Bizans Dönemi’nden kalma olan kale, şehrin yüksek kesiminde konumlanmıştır. Kale’yi ziyaret eden tatilciler; burada bulunan sur ve duvar kalıntılarını inceleyebilir, manzaranın tadını çıkarabilir.

Safranbolu Kalesi, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Safranbolu Kalesi’ne giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Ulu Camii (Aziz Stefan Kilisesi)

Karabük şehir merkezinden ortalama olarak 9 uzaklıkta yer alan Ulu Camii’ye ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Rumlar tarafından kilise olarak inşa edilen yapı, Osmanlı Dönemi zamanında camiye çevrilmiştir. Camii’yi ziyaret eden tatilciler; farklı kültürlere ait sanat ve mimari anlayışı inceleyebilir.

Ulu Camii, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Ulu Camii’ye giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Hıdırlık Tepesi

Karabük şehir merkezinden ortalama olarak 12 km uzaklıkta yer alan Hıdırlık Tepesi’ne ulaşım; özel araçlar ve taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Hıdırlık Tepesi, Safranbolu’ya yerleşen ilk Türklerin yağmur duasına çıkarak Hıdırellez kutlamaları yaptıkları yerdir. Tepede anıt mezarlar ve türbeler bulunmaktadır. Tepe’yi ziyaret eden tatilciler; türbe ve mezarları inceleyebilir, eşsiz manzaranın tadını çıkarabilir.

Hıdırlık Tepesi, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Hıdırlık Tepesi’ni ziyaret edebilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Safranbolu Eski Çarşı

Safranbolu Eski Çarşı, Karabük şehir merkezinden aşağı yukarı 10 km uzaklıkta yer almaktadır. Safranbolu Eski Çarşı’ya ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Safranbolu Eski Çarşı, bölgenin tarihini yansıtan ürünlerin satıldığı bir yerdir. Tatilciler; buradan ailelerine ya da arkadaş gruplarına çeşitli hediyeler alabilir, meşhur lokumlardan satın alabilir.

Safranbolu Eski Çarşı, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Çarşı’ya giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Safranbolu Tarihi Cezaevi

Karabük şehir merkezinden ortalama olarak 12 km uzaklıkta yer alan Safranbolu Tarihi Cezaevi’ne ulaşım gerçekleştirmek isteyen tatilciler; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca ulaşım gerçekleştirebilir.

Oldukça eski olan Cezaevi, köklü bir tarihe sahiptir. Tarihi boyunca pek çok azılı suçlunun içinde yattığı Cezaevi, 1906 yılında inşa edilmiştir. Zamanla asıl amacının dışında kullanılmaya başlanan Safranbolu Tarihi Cezaevi, günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Tatilciler; burada bulunan eserleri inceleyebilir, hoş fotoğraflar çekilebilir ve müzede bulunan cafe bölümünde dinlenebilir.

Safranbolu Tarihi Cezaevi; pazartesi günleri hariç haftanın her günü, sabah saat 09:00 ile akşamüstü saat 17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Safranbolu Tarihi Cezaevi’ne giriş yapabilmek için ise herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Tarihi Safranbolu Tabakhanesi

Tarihi Safranbolu Tabakhanesi, Karabük şehir merkezinin ortalama olarak 10 km uzağında yer almaktadır. Tabakhaneye ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Türkiye’nin ilk ve tek gezi tabakhanesi unvanına sahip olan Tarihi Safranbolu Tabakhanesi, 800 yıllık bir geçmişe sahiptir. Tabakhane Yi ziyaret eden tatilciler; buradaki tarihi dokuyu inceleyebilir ve hoş fotoğraflar çekilebilir.

Tarihi Safranbolu Tabakhanesi, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Tarihi Safranbolu Tabakhanesi’ne giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Tokatlı Kanyonu

Tokatlı Kanyonu, Karabük şehir merkezinden ortalama olarak 15 km uzaklıkta yer almaktadır. Tokatlı Kanyonu’na ulaşım; özel araçlar ve taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Eşsiz bir manzara ve oldukça temiz havaya sahip olan Kanyon, uzun doğa yürüyüşleri için oldukça idealdir. Öyle ki; 9 km’lik uzun bir yürüyüş parkuruna sahiptir. Pek çok hayvan ve bitki türüne ev sahipliği yapan Kanyon, yaban hayatı incelemek için de oldukça uygundur. Ziyaretçiler; burada aileleri ya da arkadaş grupları ile birlikte kamp veya piknik yapma şansına sahiptir. Kanyon, aynı zamanda İncekaya Su Kemeri’ne de ev sahipliği yapmaktadır.

Tokatlı Kanyonu, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Tokatlı Kanyonu’na giriş ücreti 4 TL’dir.

Sırçalı (Düzce) Kanyonu

Karabük şehir merkezinin aşağı yukarı 20 km uzağında yer alan Sırçalı Kanyonu’na ulaşım; özel araçlar ve taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Pek çok canlı türüne ev sahipliği yapan Kanyon, temiz havanın ve kuş cıvıltılarının keyfini çıkarmak için oldukça idealdir. Kanyon, aynı zamanda eşsiz bir manzaraya da ev sahipliği yapmaktadır. Tatilciler; burada bulunan taş terastan manzaranın keyfini çıkarma şansına sahiptir.

Sırçalı Kanyonu, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir. Sırçalı Kanyonu’na giriş ücretsizdir.

Taş terastan manzarayı seyretmek isteyen tatilciler ise 4 TL ücret ödemek zorundadır.

İncekaya Kanyonu

Karabük şehir merkezinden yaklaşık olarak 15 km uzaklıkta yer alan İncekaya Kanyonu’na ulaşım gerçekleştirmek isteyen tatilciler; özel araçlar ve taksiler aracılığı ile kolayca ulaşım gerçekleştirme şansına sahiptir.

Bünyesinde bulundurduğu su kemeri sayesinde oldukça ilgi gören İncekaya Kanyonu, her sene yerli ve yabancı on binlerce turistin uğrak noktası haline gelmiştir. Harika manzaraların bulunduğu kanyonda, seyir teraslarından manzaranın tadını çıkarmak mümkündür.

İncekaya Kanyonu, yılın her günü ve her saati ziyaret edilebilmektedir.

Kanyon’a giriş ücreti ise 3 TL’dir.

Sakaralan Kanyonu

Sakaralan Kanyonu, Karabük şehir merkezinden aşağı yukarı 20 km uzaklıkta yer almaktadır. Sakaralan Kanyonu’na ulaşım gerçekleştirmek isteyen tatilciler; özel araçlar ve taksiler aracılığı ile kolayca ulaşım gerçekleştirme şansına sahiptir.

Zorlayıcı geçiş ve yürüyüş parkurlarına sahip olan Kanyon, genel olarak profesyonel sporcular tarafından ziyaret edilmektedir. Sakaralan Kanyonu’nu ziyaret eden tatilciler; keyifli maceralara atılabilir ve temiz havanın keyfini çıkarabilir.

Sakaralan Kanyonu, yılın her günü ya da günün her saati ziyaret edilebilmektedir. Sakaralan Kanyonu’na giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Şeker Kanyonu

Şeker Kanyonu, Karabük şehir merkezinden yaklaşık olarak 30 km uzaklıkta yer almaktadır. Şeker Kanyonu’na ulaşım; özel araçlar ya da taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Doğa ile iç içe olmaktan keyif alan doğaseverlerin fazlasıyla dikkatini çeken Kanyon, oldukça büyüktür. Tatilciler; buradaki zorlayıcı yürüyüş parkurlarına doğa gezintiye çıkabilir, yüzebilir ve tırmanabilir. Aynı zamanda; Kanyon içerisinde bisiklet turları düzenlenebilir.

Şeker Kanyonu; yılın her günü sabah saat 09:00 ile akşamüstü 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Şeker Kanyonu’na giriş ücreti ise kişi başı 3 TL’dir.

Sarıçiçek Yaylası

Sarıçiçek Yaylası, Karabük şehir merkezinden ortalama olarak 25 km uzaklıkta yer almaktadır. Sarıçiçek Yaylası’na ulaşım gerçekleştirmek isteyen tatilciler; özel araçları ya da taksileri kullanarak kolayca ulaşım gerçekleştirme şansına sahiptir.

Sarıçiçek Yaylası, bal ve peynir üretiminin bolluğu sayesinde oldukça ün kazanmıştır. İçerisinde küçüklü büyüklü pek çok gölet bulunduran Yayla, kamp ve piknik yapmak için de oldukça uygundur.

Safranbolu Dipsiz Göl

Karabük şehir merkezinden yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta yer alan Safranbolu Dipsiz Göl’e ulaşım; özel araçlar ve taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

İçerisinde iki adet kaynak suyu bulunan Göl; aynı zamanda şifa kaynağı olarak da bilinmektedir. Ziyaretçiler; burada aileleri ya da arkadaş grupları ile birlikte göl suyundan faydalanabilir, doğa ile iç içe bir gün geçirebilir.

Safranbolu Dipsiz Göl, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Safranbolu Dipsiz Göl’ü ziyaret edebilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Hızar Mağarası

Karabük şehir merkezinden aşağı yukarı 20 km uzaklıkta yer alan Hızar Mağarası’na ulaşım gerçekleştirmek isteyen tatilciler; taksiler ve özel araçlar aracılığı ile kolayca ulaşım gerçekleştirme şansına sahiptir.

Ziyaretçilerine eşsiz fotoğraflar çekilme imkanı sunan Hızar Mağarası; diğer mağaralara oranla daha büyük olan ağzı sayesinde oldukça dikkat çekmektedir. Gezginler; mağarayı ziyaret ederek hoş fotoğraflar çekilebilir ve mağarayı dolaşabilir.

Hızar Mağarası, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Hızar Mağarası’na giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Bulak (Mencilis) Mağarası

Bulak Mağarası, Karabük il merkezinin yaklaşık olarak 15 km uzağındadır. Bulak Mağarası’na ulaşım gerçekleştirmek isteyen tatilciler; özel araçlar ve taksiler aracılığı ile kolayca ulaşım gerçekleştirebilir.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde kendine yer bulmayı başaran Bulak Mağarası; astım ve bronşit gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Oldukça geniş ve uzun olan mağaranın sadece 400 metrelik kısmı serbestçe gezilebilmektedir. Mağaranın geriye kalan kısmı ise özel rehberler aracılığı ile gezilebilmektedir. Eşsiz bir manzaraya sahip olan mağara, hassas bir dokuya sahip olduğundan dolayı içerisinde flaş ile fotoğraf çekilmek yasaktır.

Bulak Mağarası’na giriş ücretleri; öğrenciler için 4 TL, yetişkinler için ise 6 TL olarak belirlenmiştir. Özel eğitimli rehberler eşliğinde daha ileriye gitmek isteyen ziyaretçiler ise; 150 TL ekstra ücret ödemek zorundadır. Astım ya da nefes darlığı raporu olan ziyaretçiler iki haftalık ücretsiz giriş hakkı kazanmaktadır.

Bulak Mağarası, yılın her günü ziyarete açıktır. Bulak Mağarası, yaz sezonlarında sabah saat 07:00 ile gece saat 23:00 saatleri arasında; kış sezonunda ise sabah saat 08:00 ile akşam 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Ağzıkara Mağarası

Ağzıkara Mağarası, Karabük şehir merkezinden aşağı yukarı 15 km uzaklıkta yer almaktadır. Ağzıkara Mağarası’na ulaşım gerçekleştirmek isteyen tatilciler; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca ulaşım gerçekleştirme şansına sahiptir.

Jeolojik yapısı sayesinde oldukça dikkat çeken Mağara, sarkıt ve dikitleri ile kendine hayran bırakmaktadır. Ağzıkara Mağarası; eşsiz manzarası sayesinde ziyaretçilerine oldukça hoş fotoğraflar çekilme imkanı sağlamaktadır.

Ağzıkara Mağarası; haftanın her günü ve saati, ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.

Karabük Kent Ormanı

Karabük Kent Ormanı, Karabük şehir merkezinden yaklaşık olarak 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Ormana ulaşım gerçekleştirmek isteyen tatilciler; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca ulaşım gerçekleştirebilir.

Temiz havanın, çeşitli hayvanların asırlık ağaçların bol bol bulunduğu Karabük Kent Ormanı; başta doğa yürüyüşleri olmak üzere kamp ve trekking gibi pek çok aktivite için oldukça idealdir. Ziyaretçiler; burada aileleri ya da arkadaş grupları ile birlikte doğa yürüyüşlerine çıkabilir, kuş cıvıltıları eşliğinde huzurlu bir gün geçirebilir.

Karabük Kent Ormanı, yılın her günü ve saati ziyarete açıktır.

Ormana giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Yenice Kent Ormanı

Karabük şehir merkezinden 30 km uzaklıkta yer alan Yenice Kent Ormanı’na ulaşım; özel araçlar ve taksiler ile gerçekleştirilebilir.

Doğa sporlarını yapmaktan keyif alan hemen her ziyaretçinin hoşuna gidecek olan Orman; dağ tırmanışları, trekking, kamp ve canyoning gibi daha pek çok aktivite için oldukça uygundur. Tatilciler; burada aileleri ya da arkadaş grupları ile birlikte uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilir, şehir kalabalığından uzaklaşarak rahatlayabilir.

Yenice Kent Ormanı; yılın her günü ve günün her saati, tamamen ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.

Eğriova Göleti

Eğriova Göleti, Karabük şehir merkezinden yaklaşık olarak 25 km uzaklıkta yer almaktadır. Eğriova Göleti’ne ulaşım gerçekleştirmek isteyen ziyaretçiler; özel araç ve taksileri kullanarak bir noktaya kadar geldikten sonra, ulaşımlarını yürüyerek tamamlayabilir.

Şehir kalabalığından uzak, doğa ile iç içe ve huzurlu bir yer olan Eğriova Göleti; kuş cıvıltıları eşliğinde piknik ve kamp yapma imkanı sağlamaktadır. Gezginler; burada uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilir, bisiklet turları düzenleyebilir ya da manzara eşliğinde temiz havanın keyfini çıkarabilir.

Eğriova Göleti, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir. Eğriova Göleti’ne giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Baklabostan Şelalesi

Baklabostan Şelalesi, Karabük şehir merkezinden yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta yer almaktadır. Şelaleye ulaşım; özel araçlar ve taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Harika atmosferi ve yaz aylarında suyunun sağlamış olduğu serin hava sayesinde oldukça ilgi gören şelale; yaz aylarında oldukça rağbet görmektedir. Şelale Yi ziyaret eden gezginler; burada bulunan canlı çeşitliliğini inceleyebilir, şelale önünde hoş fotoğraflar çekilebilir.

Baklabostan Şelalesi; yılın her günü ve günün her saati, tamamen ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.

Baklabostan Tabiat Parkı

Karabük şehir merkezinden ortalama olarak 30 km uzaklıkta yer alan Baklabostan Tabiat Parkı’na ulaşım; özel araçlar ve taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Sonbahar aylarının vazgeçilmez turistik noktalarından biri olan Baklabostan Tabiat Parkı; ağaçlarının kırmızı ve turuncu renge bürünmesi ile adeta görsel şölen oluşturmaktadır. Ziyaretçiler; burada aileleri ya da arkadaş grupları ile birlikte uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilir, etrafta bulunan çeşitli canlı türlerini inceleme fırsatı bulabilir.

Baklabostan Tabiat Parkı; yılın her günü ve günün her saati, tamamen ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.

Çitdere Tabiat Koruma Alanı

Çitdere Tabiat Koruma Alanı, Karabük şehir merkezinden ortalama alarak 30 km uzaklıkta yer almaktadır. Koruma alanına ulaşım gerçekleştirmek isteyen tatilciler; özel araçlar ve taksiler aracılığı ile kolayca ulaşım gerçekleştirme şansına sahiptir.

Endemik türler açısından oldukça zengin bir yer olan Çitdere Tabiat Koruma Alanı; Karabük şehrinde oldukça rağbet görmektedir. Gezginler; burada aileleri ya da arkadaş grupları ile birlikte uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilir, canlıları inceleyebilir ve 2.500 anfi tiyatrodan birkaçını inceleyebilir. Öte yandan; Koruma Alanı içerisinde bank, masa ve çeşmeler de bulunmaktadır.

Çitdere Tabiat Koruma Alanı, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Çitdere Tabiat Koruma Alanı’na giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Çamlık Tabiat Parkı

Çamlık Tabiat Parkı, Karabük şehir merkezinden ortalama olarak 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Park’a ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Temiz havası ve eşsiz manzarasının yanı sıra; doğa sporları için de oldukça uygun olan Çamlık Tabiat Parkı, her sene yerli ve yabancı on binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Park; bisiklet turları, uzun doğa yürüyüşleri, kamp ve piknik için de oldukça uygundur. Çocuklu ailelerin de sık sık uğradığı noktalardan biri olan Çamlık Tabiat Parkı’nda; çocuk parkı, büfe, bank ve masalar da mevcuttur.

Çamlık Tabiat Parkı, yılın her günü sabah saat 09:30 ile gece 01:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Çamlık Tabiat Parkı’na giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.