Of’ta Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Of’ta Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Trabzon’un önemli turistik kentlerinden olan Of, yaklaşık 45 binlik nüfusuyla ön plana çıkmaktadır. Sessiz ve sakin bir bölgede olmasıyla bilinen ilçe, çeşitli doğal güzellikleriyle turist çekmeyi başarmıştır. Tarihi yapıların da oldukça fazla olduğu ilçe, gezginler açısından sık sık tercih ediliyor.

Büyük bir bölümünün yeşilliklerle kaplı olduğu kent, deniz kıyısında bulunmaktadır. İl merkezine oldukça yakın bir bölgede yer alan Of ilçesi, doğa ile iç içe olma konusunda da ön plana çıkmaktadır. Gençlerin uğrak bölgelerinden olan kent, hayvancılık ve denizcilik faaliyetleriyle biliniyor.

Of’ta mutlaka gezilmesi gereken yerler; Pileki Mağarası, Çağlayan Şelalesi, Hapsiyaş Köprüsü, Taşhanpazarı Camii, Çakıroğlu İsmail Ağa Konağı ve Çağlayandere Şelalesi olarak sıralanmaktadır.

Pileki Mağarası

İlçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta yer alan Pileki Mağarası, sessiz ve sakin bir bölgede yer almasıyla bilinmektedir. Özel araçlarla ulaşım sağlayabileceğiniz mağara, fotoğrafçılık açısından da tercih edilmektedir.

Turistlerin sık sık ziyaret gerçekleştirdiği mağara, yapay mağaralar arasında yerini almaktadır. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Pileki Mağarası, içerisinde pek çok kültürel eseri bulundurmaktadır.

Oldukça geniş bir alanı kapsayan mağara, uzun yıllar görüntüsünü korumayı başarmıştır. Önemli kültürel parçaların yer aldığı mağarada çeşitli aktiviteler de gerçekleştirilmektedir. Pileki Mağarasında, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen festivallere katılım sağlayabilirsiniz. Zaman zaman gezi turlarının da gerçekleştirildiği mağara, Of’ta mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Herhangi bir giriş kısıtlamasının bulunmadığı mağara, sabah 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaretçi ağırlamaktadır.

Pileki Mağarası’nın herhangi bir giriş ücreti yoktur.

Trabzon’un doğal güzellikleri bakımından zengin ve tarihi öneme sahip en turistik ilçelerinden Of için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Of Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Çağlayan Şelalesi 

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklığı bulunan Çağlayan Şelalesi, doğal güzelliğiyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Sessiz ve sakin bir bölgede yer alan şelale, oldukça geniş bir bölgeyi kapsamaktadır. Özel araçlarla veya gezi otobüsleriyle ulaşım sağlayabileceğiniz Çağlayan Şelalesi, her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Gençlerin sık sık ziyaret gerçekleştirdiği şelale, doğa ile iç içe olma konusunda da ön plana çıkmaktadır. Kamp ve piknik aktivitelerin yapıldığı alan, sosyalleşme açısından da büyük bir öneme sahiptir. Yabancı turistlerin ilgisini çeken şelale, harika manzarasıyla fotoğrafçılık aktivitelerine olanak sağlamaktadır.

Aile ziyaretleri açısından da uygun olduğu belirtilen Çağlayan Şelalesi, festivallere de konu olmuş bir yerdir. Of ilçesinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunan şelale, daha çok yaz aylarında popülerlik kazanmaktadır.
Herhangi bir giriş kısıtlamasının bulunmadığı doğal güzelliği yılın her günü ziyaret edebilirsiniz. Araç girişine de uygun olduğu belirtilen şelalede eğlenceli vakit geçirmeniz mümkündür.

Çağlayan Şelalesinin giriş ücreti yoktur.

Hapsiyaş Köprüsü

Mimari yapısıyla ilgi çekmeyi başaran Hapsiyaş Köprüsü, uzun yıllar boyunca korunmayı başarmıştır. İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan köprüye özel araçlarla veya yürüyerek ulaşım sağlanmaktadır. Restore çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşması başaran yapı, Of ilçesinin önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Sık sık ziyaretlerin gerçekleştirildiği Hapsiyaş Köprüsü, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Fotoğrafçılık aktiviteleri açısından avantajlı bir bölgede yer alan köprü, harika manzaralara komşudur. Yaklaşık 15 metre yüksekliğinde olan tarihi köprü, 2 metre genişliğindedir. Sessiz ve sakin bir bölgede yer alan Hapsiyaş Köprüsü, gençlerin uğrak noktaları arasında bulunuyor.

Aile ziyaretlerinin sıklıkla gerçekleştirildiği Hapsiyaş Köprüsü, çeşitli aktivitelere de olanak sağlamaktadır. Kamp ve piknik etkinlikleri başta olmak üzere doğa yürüyüşü ve dağ tırmanışı gibi aktivitelerin yapıldığı bölge, yabancı turistlerin ilgi odağında yer almaktadır.

Herhangi bir giriş kısıtlamasının bulunmadığı tarihi Hapsiyaş Köprüsünü yılın her günü ziyaret etmeniz mümkündür. Araç girişine de uygun bir bölgede yer alan tarihi yapı, daha çok yaz aylarında popülerlik kazanmaktadır.
Hapsiyaş Köprüsünün giriş ücreti yoktur.

Taşhanpazarı Camii

Yüzlerce yıllık tarihiyle ön plana çıkan Taşhanpazarı Camii, Karadeniz mimarisinde yapılmış bir camidir. Günümüzde ibadete açık olduğu belirtilen camii, yabancı turistlerin de ilgisini çekmektedir. Mimari yapısıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken Taşhanpazarı Camii, ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktadır.

Özel araçlarla veya otobüslerle ulaşım sağlamanızın mümkün olduğu Taşhanpazarı Camii, yaklaşık 75 kişilik kapasiteye sahiptir. Köylü halkının ibadet amaçlı kullandığı camii, Osmanlı İmparatorluğu zamanından kalmıştır. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edildiği belirtilen tarihi caminin kütüphanesi de mevcuttur.

Karadeniz mimarisine uygun bir şekilde hazırlanmış olan cami, fotoğrafçılık aktiviteleri açısından da tercih edilmektedir. Sık sık ziyaretlerin gerçekleştirildiği tarihi cami, restore çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Büyük bir bölümünün ahşaptan hazırlandığı cami, Of’ta mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Namaz saatleri dışında ziyaret edebileceğiniz caminin farklı bir giriş kısıtlaması bulunmuyor. Köy merkezinde yer aldığı belirtilen tarihi cami, araç ulaşımında da avantajlı bir bölgede yer alıyor. Camiye ulaşım sağlayarak hem yapının hem de ilçenin tarihi hakkında bilgi alabileceğiniz yazıtlarla karşılaşabilirsiniz

Tarihi Taşhanpazarı Camii’nin herhangi bir giriş ücreti yoktur.

Çakıroğlu İsmail Ağa Konağı

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta yer alan Çakıroğlu İsmail Ağa Konağı, mimari yapısıyla turistlerin ilgisini çekmektedir. Özel araçlarla veya otobüslerle ulaşım sağlayabileceğiniz yapı, oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. Sık sık ziyaretlerin gerçekleştirildiği konak, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Yaklaşık 1500 metrekare genişliğe sahip olan konak, yüzlerce yıllık tarihiyle ön plana çıkmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu zamanında yapıldığı bilinen yapının içerisinde pek çok mekan bulunmaktadır. Kütüphane, çiftlik, kule ve toplantı alanları gibi pek çok alanın yer aldığı konak, yabancı turistlerin ilgisini çeken yerler arasında bulunuyor.

Araç girişine de uygun olduğu belirtilen Çakıroğlu İsmail Ağa Konağı, fotoğrafçılık aktiviteleri açısından da tercih edilmektedir. Of ilçesinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunan konak, mimari yapısıyla ilgi çekmektedir. Oldukça geniş bir bölgeyi kapsayan tarihi konak, restore çalışmalarıyla günümüze kadar korunmayı başarmıştır.

Herhangi bir giriş kısıtlamasının bulunmadığı tarihi konağı yılın her günü ziyaret etmenize olanak sağlanmaktadır.

Çakıroğlu İsmail Ağa Konağı’nın herhangi bir giriş ücreti yoktur.

Çağlayandere Şelalesi

İlçe merkezine oldukça yakın bir bölgede yer alan Çağlayandere Şelalesi, sessiz ve sakin bir bölgede bulunmasıyla ön plana çıkmaktadır. Yürüyerek veya özel araçlarla ulaşım sağlayabileceğiniz şelale, oldukça geniş bir bölgeyi kapsamaktadır. Of ilçesinin önemli doğal güzellikleri arasında yer alan şelale, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Doğa ile iç içe olmak isteyenlerin uğrak noktası olan şelale, gençlerin ilgisini çekmektedir.

Harika manzaralara sahip olan Çağlayandere Şelalesi, fotoğrafçılık aktiviteleri açısından da tercih ediliyor. Yabancı turistlerin ilgisini çeken doğal güzellik, Of ziyaretlerinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Çevresinde kamp ve piknik aktivitelerinin sıklıkla gerçekleştirildiği şelale, sosyalleşme açısından da büyük bir öneme sahiptir. Doğa yürüyüşü ve dağ tırmanışı gibi aktivitelerin de yapıldığı alan, oldukça geniş bir bölgeyi kapsamaktadır. Doğa ile iç içe olmak isteyenlerin tercihi olan yapı, sık sık ziyaret edilmektedir.

Herhangi bir giriş kısıtlamasının bulunmadığı Çağlayandere Şelalesi, yılın her günü ziyarete açıktır. Araç girişine de uygun bir bölgede yer alan doğal güzellik, aile ziyaretleri açısından da tercih ediliyor.

Çağlayandere Şelalesinin herhangi bir giriş ücreti yoktur.

Of için tatil programınız hazır olduğunda, konaklama seçenekleri için Of Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Of Günübirlik Gezilecek Yerler

Turistlerin uğrak noktaları arasında bulunan Of ilçesi, günübirlik ziyaretler açısından sıklıkla tercih edilmektedir. Her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret edilen ilçede günübirlik gezilecek pek çok yer bulunmaktadır.

Trabzon Kalesi

Trabzon’un önemli tarihi yapıları arasında yer alan Trabzon Kalesi, yüzlerce yıllık tarihiyle ön plana çıkmaktadır. Her yıl on binlerce turistin ziyaret ettiği yapı, Of ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Özel araçlarla veya gezi otobüsleriyle ulaşım sağlayabileceğiniz yapı, turistlerin beğenisini kazanmaktadır.

Günübirlik ziyaretler açısından tercih edilen tarihi kale, restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Trabzon Kalesi, mimari yapısıyla da beğeni kazanmaktadır. Şehrin en yüksek kesiminde yer aldığı bilinen kale, fotoğrafçılık aktiviteleri açısından da tercih edilmektedir.

Yılın her günü ziyarete açık olan Trabzon Kalesi 08:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Trabzon Kalesi’nin herhangi bir giriş ücreti yoktur.

Trabzon Ayasofya Müzesi

İlçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta yer alan Trabzon Ayasofya Müzesi, tarihi ve kültürel parçalarıyla ön plana çıkmaktadır. Günübirlik ziyaretlerin gerçekleştirildiği müzeye özel araçlarla veya gezi otobüsleriyle ulaşım sağlamanız mümkündür.

Savaş aletlerinden kültürel parçalara binlerce eserin yer aldığı müze, şehrin en büyük müzesi olarak da bilinmektedir. Yabancı turistlerin ilgiyle yaklaştığı müze, gençlerin de ilgi odağında yer almaktadır.

Yılın her günü açık olduğu belirtilen Trabzon Ayasofya Müzesi, sabah 08:00’dan itibaren 17:00’e kadar ziyarete açıktır.

Nayino Dağ Evi

İlçe merkezine 60 kilometre uzaklıkta yer alan Nayino Dağ Evi, harika manzaralara komşu olmasıyla biliniyor. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen dağ evi, deniz seviyesinden oldukça yüksek bir bölgede yer almaktadır.

Bölgede yer alan cafe ve restoran sayesinde yeme - içme faaliyetlerinizi sürdürmeniz mümkündür. Trabzon’un eşsiz manzarasını seyredebileceğiniz dağ evi, kış aylarında popülerlik kazanmaktadır.

Herhangi bir giriş kısıtlamasının bulunmadığı Nayino Dağ Evi’ni yılın her günü ziyaret edebilirsiniz.

Nayino Dağ Evi’nin herhangi bir giriş ücreti yoktur.

Yemyeşil ormanları, bol oksijenli yaylaları, Karadeniz’in hırçın dalgaları ile özdeşlemiş ülkemizin cennet köşesi Trabzon’da konaklayabileceğiniz tesislere Trabzon Otelleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.