Osmangazi Tatilinizde Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler


Osmangazi Tatilinizde Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler

Bursa’nın Osmangazi ilçesi, şehrin metropolü olarak ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. İlçe içerisinde yer alan pek çok farklı tarihi yer ve doğal güzellikler sayesinde ilçeye gelenler, eğlenceli ve anı biriktirecek bir biçimde vakit geçirebiliyorlar. Şehrin en büyük ilçesi olan ve diğer tüm ilçeler ile komşuluğu bulunan Osmangazi, Bursa ziyaretinizde mutlaka uğramanız gereken ilçelerden biri olarak dikkat çekiyor.

İlçe içerisinde yer alan birbirlerinden farklı konaklama seçeneklerinden yararlanıp uzunca bir Osmangazi tatili planlayabilir veya günübirlik ziyaretinizde, birbirlerine yakın olan gezilecek tüm yerleri rahatlıkla gezme fırsatını yakalayabilirsiniz. Şehrin kalbi olarak anılan bu ilçe, her mevsim ziyaretçilerine açık bir vaziyettedir. Yılın her döneminde ilçe içerisinde ziyaret edebileceğiniz pek çok tarihi yapı ve doğal güzellik yer almaktadır. Bursa Yeşil Camii, Bursa Kent Müzesi, Arap Şükrü Sokağı, Botanik Park, Uludağ Milli Parkı, Karagöz Müzesi, Merinos Parkı, Bursa Bıçak Müzesi, İpek Han ve İnkaya Asırlık Çınarı ilçenin merkezinde bulunan ve rahat ulaşım seçenekleri sayesinde kolayca gezebileceğiniz yerlerdir.

Bursa Yeşil Camii

Bursa’da yer alan en önemli mimarilerden biri olan Bursa Yeşil Camii, Osmangazi ilçesinin merkezinde bulunmaktadır. Osmangazi’nin Yeşil semtinde bulunan bu camiye bu semte giden tüm ulaşım araçları ile gidebilmeniz mümkündür.

Adını bulunduğu semtin ismi olan Yeşil’den alan Yeşil Camii, halen kullanılan bir ibadethanedir. Çini kaplamaları ile meşhur olan ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan bu camii, iki katlı ve iki kubbeli bir camidir. Çelebi Mehmet tarafından yaptırılmış olan bu tarihi yapı içerisinde Marmara Adası’ndan getirilen mermerler de kullanılmıştır. Bu yüzden ilk mermer abide olma özelliğini de taşıyan Bursa Yeşil Camii’nin en sevilen yerleri ön yüzü, oyma süslemeli giriş yapısı ve Bizans başlıklı sütunları olarak dikkat çekmektedir. Caminin pencereleri ve kitabeleri de ziyaretçiler tarafından hayran olunan bölümleri arasındadır.

Bursa Kent Müzesi

Bursa kentinin tarihini öğrenebileceğiniz en önemli yer olan Bursa Kent Müzesi, Osmangazi Heykel’de bulunmaktadır. İlçeden ulaşımınızı bulunduğunuz yere göre yürüyerek veya toplu taşıma araçları ile rahatlıkla sağlayabilirsiniz.

Şehrin tarihinin misafirlere anlatıldığı ve sergilendiği bir yer alan Bursa Kent Müzesi, 3 katlı bir binadır. Osmanlı ve Anadolu’ya dair pek çok belge ve eşyanın sergilendiği bu yerin zemin katında Uygarlıklar Kendi Bursa isimli bir galerinin yer aldığı da bilinmektedir. Bursa’da kurulan ilk uygarlıktan Cumhuriyet Dönemi’ne kadar Bursa’da yer almış tüm uygarlıklar ve devletler bu galeride sıralanmıştır.

Bursa Kent Müzesi’nde yer alan bir diğer galerinin ismi ise Çağdaş Bursa’dır. Cumhuriyet Dönemi’nden günümüze kadar Bursa’nın gelişimi ve değişimi bu galeride sergilenmektedir. Müzenin ikinci katında yer alan Yaşam Kültürü Bursa galerisinde ise tarihe damga vurmuş olan kişilerin fotoğrafları, eşyaları ve belgeleri gösterilmektedir.

Müzenin bodrum katı ise sizlere bambaşka bir dünya sunabilir. Tarihi Esnaf Sokağı’nın bulunduğu bu katta yer alan El Sanatları Çarşısı içerisinde eğer ilgiliniz varsa çok keyifli ve eğlenceli bir alışveriş yapma imkânına sahip olabilirsiniz.

Bursa Kent Müzesi, Pazartesi günleri kapalı fakat haftanın diğer günlerinin tümünde açıktır. Saat 09:30 ile 17:30 arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Osmangazi Otelleri sayfamızı inceleyerek beldenin görülmesi gereken turistik noktalarını yerinde keşfedebileceğiniz tatili planlayabilirsiniz.

Arap Şükrü Sokağı

İlçenin en eğlenceli yerlerinden biri olan ve özellikle günün geç saatlerinde çok renkli bir sokak haline gelen Arap Şükrü Sokağı, ilçenin merkezinde yer almaktadır.

Arap Şükrü Sokağı, aslında Tarihi bir Yahudi mahallesidir. Bu yüzden sokağa gittiğinizde Geruş ve Mayor sinagogları da görebilirsiniz.

Bu sokağa dair en ilgi çekici şey ise birbirleri ardına dizilmiş olan restoranlardır. Arap Şükrü adında bir esnafın açtığı restoranın ardından bir gelenek olarak farklı mekânlar ile süslenen ve sürekli olarak gelişen bu sokak içerisinde yemekler yiyebilir, eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Botanik Park

İlçenin en önemli parklarından biri olan Botanik Park, Osmangazi’nin merkezini yeşillendiren alanlardan biridir. 1998 yılında sit alanı olarak kabul edilen Botanik Park’a ilçe merkezinden ulaşımınızı yürüyerek veya toplu taşıma araçları ile sağlayabilirsiniz.

22 yıldır sit alanı olarak hizmet veren ve nefes almak için tercih edebileceğiniz yerlerden olan Botanik Park, 8.000 ağaç, 50.000 yer örtücü, 100.000 çalı ve 27 farklı gül türü ile unutulmaz anlar yaşamanızı sağlar. Pek çok farklı bahçenin yer aldığı Botanik Park içerisinde 3 büyük gölet, 1 su oyunları havuzu ile büfe, spor alanları ve çocuklar için oyun alanları da bulunmaktadır.

Hem ailecek hem de arkadaşlarınız ile ziyaret edebileceğiniz ilçenin en güzel yerlerinden biri olan Botanik Park, yeşile doymanızı ve keyifli deneyimler yaşamanızı sağlayacaktır.

Uludağ Milli Parkı

Bursa’ya kadar gidip de Uludağ’a uğramamak olmaz diyen ziyaretçiler için Osmangazi en mantıklı bölgelerden biridir. Osmangazi ilçesinin içerisinde yer alan Uludağ Milli Parkı’na gitmek için otobüs, minibüs seferlerini kullanabilir veya özel taksi hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Sadece Osmangazi ve Bursa’nın değil; Türkiye’nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan Uludağ Milli Parkı içerisinde, hem günübirlik hem de uzun soluklu tatiller yapabileceğiniz pek çok konaklama yeri bulunmaktadır. Bu yerlerden ayrı olarak Uludağ Milli Parkı, pek çok farklı bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapan bir doğaya da sahiptir. Çobankaya Yaylası, Aras Şelalesi ve Buzlu Göl gibi doğal güzelliklere de sahip olan Uludağ Milli Parkı’nı Osmangazi ziyaretinizde gezebilirsiniz.

Ayrıca içerisinde 1100 masalık büyük bir piknik alanı bulunan Uludağ Milli Parkı, hafta sonu ziyaretleriniz için de son derece uygun bir yer olarak dikkat çekiyor.

Karagöz Müzesi

İlçe içerisinde yer alan birbirinden farklı müzelerden biri olan Karagöz Müzesi, daha önce sanat evi iken 2007 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından müze haline getirilmiştir. İlçenin merkezinde yer alan bu müzeye yürüyerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Türkiye’nin ilk Karagöz - Hacivat müzesi olma özelliğini gösteren bu müze, gölge oyunlarını bir sonraki nesillere aktarabilmek ve yaşatabilmek için hizmet vermektedir. Müzenin tam karşısında yer alan Karagöz Anıtı da ziyaret edebileceğiniz yerlerden biridir.

Müze içerisinde yer alan Karagöz ve Hacivat galerisini gezebilir, tasvirlerin yapıldığı atölyeleri görebilir ve ihtisas kütüphanesinde de vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca müzede, Karagöz ve Hacivat oyunlarının oynandığı bir sahne de bulunmaktadır.

Pazartesi günleri kapalı olan bu müze haftanın diğer bütün günlerinde kapılarını 09:30’da açarken 17:30’da diğer gün için hazırlıklar başlamaktadır.

Merinos Parkı

Bursa’nın en büyük ikinci parkı olma özelliğini gösteren Merinos Parkı, ilçenin merkezinde bulunmaktadır. Koca bir alana yayılan bu parka gitmek için ilçe merkezinden ulaşımınızı yürüyerek veya toplu taşıma araçları ile sağlayabilirsiniz.

252 bin 500 metrekarelik bir alana yayılan bu parkın içinde 2500 ağaç, sayıları 11 bini geçen bitki ile suni göletler ve süs havuzları bulunmaktadır. Nefes almak ve yürüyüş yapmak için tercih edebileceğiniz ideal yerlerden biri olan Merinos Parkı içerisinde, 2 kilometrelik yürüyüş yolu ile 3 kilometrelik koşu parkuru yer almaktadır. Bisikletiniz ile gezebilmeniz için de Merinos Parkı’nda yer alan 5 kilometrelik bisiklet yolunu kullanabilirsiniz.

Özel araçları ile gelen misafirler için 1.000 araç kapasiteli bir otoparkı bulunan Merinos Parkı’nda ayrıca restoran, kafeterya ve çocuklar için oyun alanları da bulunmaktadır. Ayrıca parkın içerisinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile pek çok farklı sosyal tesis de bulunmaktadır.

Bursa Bıçak Müzesi

Osmanlı’dan bugüne kadar gelen bıçak yapım geleneğinin sürdürüldüğü yerlerden biri olan Bursa Bıçak Müzesi, 700 yıllık bu kültürü ilçenin merkezinde yaşatmaktadır. Bu müzeyi ziyaret etmek için ilçenin merkezinde olmanız yeterli olacaktır.

Bursa’nın önemli el sanatları arasında yer alan bıçakçılığın tarihçesini ve bıçakların yapımını öğrenebileceğiniz bu müze içerisinde, çok uzun yıllar önce yapılan bıçaklar da sergilenmektedir.

İnanılmaz bir tarihe sahip olan Obsidyen taşından yapılmış bıçağı da müze içerisinde görebilirsiniz. M.Ö. 6000 yılında yapıldığı anlaşılan bu bıçak, diğer bıçaklar gibi önemli bir değere sahiptir.

Müzeyi gezerken bahçede yer alan dükkânlardan da Bursa bıçaklarından satın alma şansına sahipsiniz.

Pazartesi günleri dışında haftanın her günü açık olan Bursa Bıçak Müzesi’ni 09:00 ile 17:00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

İpek Han

Osmangazi ilçesinin içerisinde yer alan en önemli tarihi yerlerden biri olan İpek Han, Fevzi Çakmak Caddesi’nin sol tarafında yer alan Bakırcılar Çarşısı’nın giriş bölümünde yer almaktadır. İlçe merkezinden ulaşımınızı rahatlıkla sağlayabilirsiniz.

Bursa’nın en büyük hanlarından biri olarak dikkat çeken İpek Han, Osmanlı Dönemi’nde ipek tüccarları tarafından kullanıldığı için bu adı almıştır. Yapının batı bölümlerinde yer alan tuğla süslemeleri son derece güzeldir ve başka hiçbir handa bulunmadığı da bilinmektedir.

Osmanlı Mimarisi’nin en önemli yapılarından biri olan İpek Han içerisinde günümüzde, ismine uygun olarak terzi dükkânları ve tekstil ürünleri satan yerler bulunmaktadır.

İnkaya Asırlık Çınarı

Bursa - Uludağ yolu üzerinde bulunan bu çınara gitmek için Uludağ’a giden tüm ulaşım seçeneklerini kullanma şansına sahipsiniz.

Bursa’da bulunan ve Türkiye’nin en yaşlı çınarlarından biri olarak kabul edilen İnkaya Asırlık Çınarı, 600 yaşında olan bir çınardır. Devasa görüntüsü ve müthiş ambiyansı ile bu çınarın altında dizilmiş olan masalarda keyifli bir şekilde çay içebilirsiniz.

Ayrıca çevrede bulunan dükkânlardan da el yapımı pek çok ürünü satın alma şansına da sahipsiniz.

Osmangazi’de Günübirlik Gezilecek Yerler

Osmangazi, içerisinde olduğu kadar çevresinde de pek çok güzellik ve görülmesi gereken yer barındıran bir ilçedir. İlçe ziyaretinizde ulaşım seçeneklerini kullanarak kolay bir şekilde çevrede yer alan tüm yerleri ziyaret edebilirsiniz.
Küreklidere Şelalesi

Osmangazi ilçesine 35 km uzaklıkta bulunan bu mükemmel yere, özel aracınız ile rahatlıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

82 metreden dökülen bir şelale olan Küreklidere Şelalesi, fotoğraf sanatçıları için de sıklıkla tercih edilen bölgelerden biridir.

Mükemmel görseli, pek çok farklı ağaç çeşidini barındırması ve huzurlu ortamı ile dikkat çeken bu şelaleye, Osmangazi ziyaretinizde 40 dakikalık bir yolculuğun ardından uğrayabilirsiniz.

Irgandı Köprüsü

İlçeye yalnızca 10 km uzaklıkta bulunan bu tarihi yeri görmek için yaklaşık 15 dakikalık bir yolculuk yapmanız yeterli olacaktır.

1442 yılında yapıldığı bilinen ve Kurtuluş Savaşı’nda da bombalanan bir yer olan Irgandı Köprüsü, halen dimdik ayakta durmaya devam etmektedir.

Köprünün üzerinde bulunan ve sapsarı duvarları ile görenlerin dikkatini çeken çarşının içerisinden de çok keyifli bir alışveriş yapma şansına sahipsiniz. Irgandı Köprüsü, Osmangazi ziyaretinizde gidebileceğiniz yerler arasındadır.

Bursa’nın kalbi Osmangazi’de yapacağınız tatilinizde konaklama seçeneklerine Osmangazi Otelleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.