Rize Gezilecek Yerler


Rize Gezilecek Yerler

Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Rize, Karadeniz çayının yeri olarak bilinen Doğu Karadeniz’de yer almaktadır. Trabzon ve Artvin ile komşudur ve Erzurum il sınırında yer alır. Ayrıca, Karadeniz kıyısında yer almaktadır.

Türkiye’de çay yetiştiriciliğinin merkezi olan Rize, yazın ılık ve kışın serin havası ile her mevsim ziyaretçi ağırlamaktadır. Şehir, özellikle doğal güzellikleri ile öne çıkmaktadır. Yaylaları, ormanları, gürül gürül akan suları ve muhteşem dağ manzaraları ile Rize, doğaya kaçmak isteyenler için harika bir seyahat noktasıdır.

Rize, tarih meraklıları için de pek çok gezi destinasyonuna sahiptir. Yüzlerce yıl ayakta kalmayı başarmış kaleler, taş köprüler, camiler ve çok çeşitli tarihi yapıların bulunduğu Rize’de; çay bahçeleri, kaplıcalar, müzeler, göl ve şelaleler, milli parklar, mesire alanları, dinlenme yerleri, seyir terasları, çay bahçeleri ve çok daha fazlası bulunabilir.

Rize seyahatinde mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında, şehrin sembolü haline gelen yaylalarıdır. Fırtına Deresi ve Kaçkar Dağları Milli Parkı da oldukça etkileyicidir. Rize’yi Rize yapan değerlerden biri olan çayın üretiminin merkezine gitmek için ise Ziraat Çay Bahçesi ziyaret edilebilir.

Rize Kalesi, Ayder Kaplıcaları, Palovit Şelalesi, Şahin Tepesi, Tarihi Rize Çarşısı, Rize Müzesi, Ayder Yaylası, Elevit Yaylası, Sal Yaylası, Gito Yaylası, Kıble Dağı Cami, Anzer Yaylası ve Zilkale de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasındadır.

Rize Kalesi

Şehir merkezinde Kale Sokak’ta bulunan Rize Kalesi’ne ulaşım Piri Reis Caddesi üzerinden sağlanmaktadır. Rize Müzesi’ne oldukça yakın bir konumda bulunan kaleye, yürüyerek ve taksi ile ulaşım da rahattır. Merkezden taksi ile ulaşım ücreti 15 TL civarındadır.

İç kale kısmının 1200’lü yıllarda inşa edildiği belirtilen Rize Kalesi, bulunduğu tepe ile şehri izlemek için en güzel noktalardan biridir. Toplamda beş kulesi bulunan kalenin çevresi, günümüzde çay bahçesi olarak hizmet vermektedir.

İç Kale, Aşağı Kale, dış kale kalıntıları ve surlardan oluşan Rize Kalesi’nin restorasyon çalışmaları günümüzde hala devam etmektedir.

Rize Kalesi, ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Kalenin çevresinde bulunan çay bahçesi de oldukça keyiflidir. Burada bir demlik çay ücreti ise 10-15 TL civarındadır.

Rize Müzesi

Rize Müzesi, şehir merkezinde Piriçelebi Mahallesi’nde bulunmaktadır. Çarşıya oldukça yakın bir konumda bulunan müzeye ulaşım Atatürk Caddesi üzerinden sağlanmaktadır. Taksi ve yürüyerek ulaşım da oldukça rahattır.

19. yüzyılda inşa edilen Tuzcuoğlu Konağı ya da halk arasında Sarı Ev olarak da bilinen bir konakta hizmet veren Rize Müzesi, bir etnografya müzesidir. 19. yüzyılın mimari özelliklerini yansıtan konakta müze, 1998 yılından beri ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Rize tarihine ışık tutan Rize Müzesi’nde sikkeler, el yazmaları, arkeolojik eserler ve etnografik eserler sergilenmektedir. Müze, oldukça zengin koleksiyonu ile Rize tarihi ve kültürünü gelecek kuşaklara aktarmayı hedeflemektedir.

Rize Müzesi, Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Haftanın diğer günlerinde 08:00 ile 16:30 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Müzeye giriş ücretsizdir.

Ziraat Çay Bahçesi

Rize şehir merkezinde bulunan Ziraat Çay Bahçesi, Atmeydanı mevkiinde yer almaktadır. Ulaşım, Zihni Derin Caddesi üzerinden sağlanmaktadır. Rize merkez dolmuşları ve taksiler ile de kolayca ulaşım sağlanabilir.

Rize Kalesi ve Rize’nin muhteşem doğa manzaralarına hakim olan Ziraat Çay Bahçesi, keyifli seyir manzaraları arayanlar ve lezzetli bir çay deneyimi yaşamak isteyenler için idealdir. Çiçekler ve ağaç düzenlemeleri ile oldukça keyifli bir gezi noktası olmasının dışında, hediyelik çay alışverişi için de ziyaret edilebilir.

Tesis, haftanın her günü 09:00 ile 23:00 saatleri arasında ziyarete açıktır ve giriş ücretsizdir.

Fırtına Deresi

Fırtına Deresi, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunmaktadır. Şehir merkezine 75 km uzaklıktadır. Ulaşım, E-70 ve Ardeşen-Çamlıhemşin Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Merkezden kalkan Çamlıhemşin otobüsleri ile de gidilebilir.

Muhteşem doğası ve manzaraları ile Fırtına Deresi, geleneksel Hemşin yaşamını deneyimleyebileceğiniz oldukça keyifli bir doğa harikasıdır. Erken Osmanlı döneminde yapılan tarihi taş köprüleri, Fırtına Deresi’nin kafe terasından izlenebilir.

Fırtına Deresi, Rizelilerin ve ziyaretçilerin trekking, rafting ve zipline gibi aktivite seçenekleri için de sıklıkla tercih edilen bir yerdir.

Doğa ile başbaşa keyifli bir gün geçirebileceğiniz Fırtına Deresi’ni ziyaret için en uygun zaman bahar ve yaz aylarıdır.

Burada rafting ücreti kişi başı 20-40 TL arasında değişmektedir. Zipline ücreti ise kişi başı 10-15 TL civarındadır.

Zilkale

Rize’nin bir diğer tarihi kalesi Zilkale, Çamlıhemşin ilçesinde bulunmaktadır ve şehir merkezine 85 km uzaklıktadır. Araba ile ulaşım, E-70 Karayolu üzerinden sağlanmaktadır. Merkezden kalkan Çamlıhemşin otobüsleri ile de ulaşım sağlanabilir.

Fırtına Vadisi’nde bulunan ve Ortaçağ’da inşa edilen bu tarihi kale, gizemli ve romantik kalesi ile oldukça ilgi çekicidir. Çevresinde şelaleler, ormanlar ve tepe manzaraları ile dolu Zilkale, 750 metre yükseklikteki bir tepenin üzerinde bulunmaktadır.

Tarihi geçmişi ve eşsiz manzarası ile Zilkale, Türkiye genelinde en güzel 15 kalenin içinde gösterilmektedir. Kaleye gidildiğinde, yakınlardaki Palovit Şelalesi ve Ayder Yaylası da ziyaret edilebilir.

Zilkale’yi ziyaret ücreti kişi başı 5 TL’dir.

Ayder Yaylası

Çamlıhemşin ilçesinde bulunan ve Rize’nin en çok ziyaretçi ağırlayan yaylalarından biri olan Ayder Yaylası, şehir merkezine 85 km uzaklıktadır. Ulaşım, E-70 Karayolu üzerinden sağlanmaktadır.

Bal ormanı olarak da anılan ve balı ile ünlü olan Ayder Yaylası, yeşilin tüm tonlarını bulabileceğiniz etkileyici bir yayladır. Şirin ahşap evleri, kahvaltı yapabileceğiniz yerleri, yazın bile serin akşamları ile kıyı tatilinden çok daha farklı bir tatil deneyimi sunmaktadır.

Yaylanın merkezinde çay bahçeleri ve restoranlar bulunmaktadır. Bu alan, özellikle bahar ayları ile birlikte kalabalıklaşmaktadır.

Ayder Yaylası’nda ayrıca; Ayder Kaplıcaları’nın şifalı sularına girilebilir, Fırtına Deresi’nde rafting yapılabilir, doğa yürüyüşü turlarına katılabilir, Gelintülü Şelalesi izlenebilir, kamp ve doğa içindeki otellerde konaklama yapılabilir.

Ayder Yaylası’na gidildiğinde bal satın almadan geri dönülmemelidir.

Ayder Yaylası Otelleri arasından seçiminizi yaparak tatilinizi planlayabilirsiniz.

Anzer Yaylası

Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan Anzer Yaylası, şehri en popüler yaylarından biridir. Şehir merkezine yaklaşık 100 km uzaklıktadır ve ulaşım Rize- İspir Yolu üzerinden sağlanmaktadır.

Çiçeklerin diyarı, doğa ile başbaşa tatil rotası ve bol oksijenli Anzer Yaylası, eşsiz manzaraları ve güzellikleri ile oldukça etkileyicidir. Ballı Köy ve Çiçekli Köy adı verilen iki bölgeden oluşan yayla, bahar ve yaz aylarında ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Anzer balı, yaylanın en popüler ürünüdür. Burada ayrıca yayla peyniri, tereyağı, kaymak ve minzi de satın alınabilir. Anzer Yaylası’na gidildiğinde, yayladaki tesislerden birinde kahvaltı yapmak da mümkündür.

Ayder Yaylası’nda ziyaretçiler için doğa içinde konaklama seçeneği sunan tesisler de mevcuttur.

Elevit Yaylası

Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Elevit Yaylası, şehir merkezine 100 km uzaklıktadır. Ulaşım, E-70 Karayolu üzerinden sağlanmaktadır.

1884 metre yükseklikte bulunan yayla, yaz aylarında artan turist nüfusu ile oldukça kalabalık olabilmektedir. Geleneksel yayla evleri ile de oldukça etkileyici olan Elevit Yaylası, her yıl Ağustos ayında gerçekleştirilen yayla şenlikleri ile de dikkat çekicidir.

Elevit Yaylası’na gidildiğinde; yakınlardaki Fırtına Vadisi, Palovit Şelalesi, Zilkale, Şimşir Ormanları ve Çat Köprüsü de ziyaret edilebilir.

Yaylayı ziyaret için en uygun zaman, havaların ısındığı bahar ve yaz aylarıdır.

Sal Yaylası

Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Sal Yaylası, şehir merkezine 85 km uzaklıktadır. Ulaşım, E-70 Karayou üzerinden sağlanmaktadır.

Karadeniz’in en güzel manzaralarından bazılarını sunan Sal Yaylası, 2050 rakımlı oldukça güzel, sakin ve huzurlu bir yayladır. Çinçiva Köyü yerlileri tarafından kullanılan yayla, Temmuz ve Ekim ayları arasında daha kalabalıktır.

Hemşin mimarisini yansıtan tarihi ahşap evlerin hakim olduğu yayla; doğa yürüyüşleri, piknik, yayla şenlikleri ve kamp gibi aktiviteler için tercih edilebilir.

Sal Yaylası, kolay ulaşım olanakları ile yılın her mevsimi ziyaret edilebilir.

Gito Yaylası

Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Gito Yaylası, şehir merkezine 85 km uzaklıktadır. Ulaşım, E-70 Karayolu ve Kantarlı Köyü Yolu üzerinden sağlanmaktadır.

Kendinizi bulutların üzerinde hissedebileceğiniz bir diğer yayla olan Gito Yaylası, ayaklarınızın altına serilmiş beyaz bir örtü gibi akan bulutların etkileyici görüntüsü sizi heyecanlandıracaktır. Burada, ziyaretçiler için hizmet veren dağ evlerinde konaklama seçeneği de bulunmaktadır.

Gito Yaylası’na çıkarken, 750 metre yükseklikteki bir tepenin üzerinde bulunan Zilkale de mutlaka ziyaret edilmelidir.

Kaçkar Dağları Milli Parkı

Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde bulunan Kaçkar Dağları Milli Parkı, şehir merkezine 110 km uzaklıktadır. Ulaşım, E-70 Karayolu üzerinden sağlanmaktadır.

Sahip olduğu ormanları, yabani hayvanları, nadir bulunan bitkileri, buzul gölleri ile etkileyici manzaralar sunan Kaçkar Dağları Milli Parkı, özellikle doğa severlerin ilgisini çekmektedir.

3937 metre yükseklikteki bu milli park, toplamda 53 bin hektarlık bir alan üzerinde kuruludur. Güzel yaylaları, zengin bitki örtüsü, sarp kayalık tepeleri ve dağ gölleri ile bu parkta; doğa yürüyüşleri, dağcılık, helikopter kayağı ve kampçılık gibi olanaklar sunulmaktadır.

Kaçkar Dağları Milli Parkı, ilkbahar ve yaz aylarında ziyaret için daha uygundur. Burası, yerli halkın geleneksel yayla yaşam tarzını yakından tanımak için de ziyaret edilebilir.

Kıble Dağı Cami

Rize’de Güneysu mevkiinde bulunan Kıble Dağı Cami, şehir merkezine 25 km uzaklıktadır. Ulaşım, Rize- Güneysu Yolu üzerinden sağlanmaktadır.

1130 metrelik bir dağın tepesinde bulunan Kıble Dağı Cami, yeşilin her tonundan manzaraları ile oldukça etkileyici bir noktadadır. Buradaki cami, 1800’lü yıllarda inşa edilmiştir. Daha sonra, 1950’li yıllarda çıkan bir yangında büyük zarar görmüştür. 2010 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinin ardından, 2016 yılında restorasyon çalışmaları tamamlanmıştır.

Cami çevresinde, Rize çayını deneyimleyebilir, alışveriş yapabilir, muhteşem manzaralara tanıklık edebilirsiniz.

Kıble Dağı Cami, Pazar günleri hariç 09:00-17:00 saatleri arasında ibadete ve ziyarete açıktır.

Kıble Dağı Cami ziyaretleri ücretsizdir.

Gelin Tülü Şelalesi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Gelin Tülü Şelalesi, şehir merkezine 85 km uzaklıktadır. Ulaşım, E-70 Karayolu üzerinden sağlanmaktadır.

Ayder Yaylası’nda rengarenk doğası ile büyüleyici Gelin Tülü Şelalesi, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında oldukça keyiflidir.

Kaçkar Dağları ve Kavrun Çayı eteklerindeki şelale, doğanın benzersiz bir hazinesidir. Şelale akarken gelin duvağına benzemesi nedeniyle gelin tülü adını almıştır.

Karadeniz ve Türkiye genelinde en uzun şelaleler arasında yer alan Gelin Tülü Şelalesi, hayranlık uyandıran güzelliği ile izlemesi oldukça keyiflidir.

Gelin Tülü Şelalesi, her mevsim ziyarete açıktır ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Pokut Yaylası

Çamlıhemşin ilçe sınırlarında bulunan Pokut Yaylası, şehir merkezine 85 km uzaklıktadır. Ulaşım, E-70 Karayolu üzerinden sağlanmaktadır. Engebeli yolları nedeniyle, ulaşım 2 saat civarında sürebilmektedir.

2200 metre yüksekliğindeki Pokut Yaylası, çarpıcı güzelliği ve bazıları 250 yaşında olan ahşap evleri ile oldukça etkileyicidir. Rize’nin en çok turist ağırlayan yaylalarından biri olan Pokut, yeşil alanları ve manzaraları ile tipik Karadeniz güzelliğini keşfetmek için harikadır.

Nadiren bulunabilecek bir yükseklikte olan yayla, etrafını çevreleyen ladin ağaçları ile de oldukça etkileyicidir.

Diğer yaylalarda olduğu gibi, Pokut Yaylası’nı ziyaret için de en uygun zamanlar ilkbahar ve yaz aylarıdır. Burada, yaz aylarında Horon Şenlikleri de düzenlenmektedir.

Hazindak Yaylası

Çamlıhemşin’e bağlı Hazindak Yaylası, şehir merkezine 90 km uzaklıktadır. Ulaşım, E-70 Karayolu üzerinden sağlanmaktadır. Engebeli yollar nedeniyle, araba ile yolculuk 2 saati geçebilmektedir.

20-30 haneli bir yerleşim yeri olan Hazindak Yaylası, adını Hazin Dağı’ndan almıştır. Etkileyici fotoğraflar çekmek ve yeni güzellikler keşfetmek için ziyaret edebileceğiniz bu yayla, doğallığını kaybetmemiş olması ile de çekicidir.

Doğanın içinde kaybolmayı ve yeni yerler keşfetmeyi sevenlerin Rize’de tercih ettiği yerler arasındadır. Hazindak Yaylası’ndan, Ovit ve Gito yaylalarının etkileyici manzaraları da seyredilebilir.

Ziyaret için en uygun zaman ilkbahar ve yaz aylarıdır.

Palovit Şelalesi

Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Palovit Şelalesi, şehir merkezine 85 km uzaklıktadır. Ulaşım, E-70 Karayolu üzerinden sağlanmaktadır.

Rize ve Karadeniz’in öne çıkan doğal güzelliklerinden biri olan Palovit Şelalesi, bölgenin en yüksek şelalesi olma unvanı ile öne çıkmaktadır.

Yemyeşil renklerin arasında, beyaz ince bir örtünün serildiği görünümü yaratan bu etkileyici şelale, Karadeniz’in benzersiz doğasını deneyimlemek için harika bir gezi destinasyonudur.

Yolu arabalar için çok uygun değildir. Bu nedenle, şelale kısmına yürümek için belirli bir noktadan sonra yürünmesi gerekmektedir.

Palovit Şelalesi, yaz aylarında serinlemek isteyenler için idealdir.

Çinçiva Köyü

Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan Çinçiva Köyü, şehir merkezine 75  km uzaklıktadır. Ulaşım, E-70 ve Ardeşen- Çamlıhemşin Yolu üzerinden sağlanmaktadır.

Günümüzde Şenyuva Köyü olarak bilinen bu tarihi köy, halk arasında hala Çinçiva adıyla anılmaktadır. Şehrin yerlilerinin doğayla buluşma ve köy kahvaltısı gibi aktiviteler için ziyaret ettikleri Çinçiva Köyü; köy kahvesinde kahvenizi içip tarihi kemer köprülerinin üzerinde muhteşem fotoğraflar çekebileceğiniz bir yerdir.

Rize’nin ve Karadeniz’in en eski yerleşim yerlerinden biri olan köyde, doğa içinde baş başa bir gün geçirmek mümkündür. Medeniyetin hep var olduğu söylenen bu köy, günümüzde daha çok köy meydanındaki kahvaltı mekanı ile popülerdir.

Çinçiva Kahve isimli bu mekanda, lezzetli bir köy kahvaltısı yapılabilir. Köy, buraya kahvaltı için gelen turistler nedeniyle yaz aylarında oldukça kalabalık olabilmektedir.

Oce Köyü

Ardeşen ilçesinde bulunan Oce Köyü, şehir merkezine 60 km uzaklıktadır. Ulaşım, E-70 Karayolu üzerinden sağlanmaktadır.

Bir Hemşin Köyü olan ve günümüzde Yeniyol Köyü olarak da bilinen Oce; Rize seyahati için harika bir sakinlik ve dinlenme noktasıdır. Eğitim düzeyinin oldukça yüksek olduğu bir köy olması ile de bilinir.

Yemyeşil doğası, misafirperver insanları, fındık bahçeleri ve doğa içinde bungalov evlerde konaklama seçeneği için tercih edilebilir.

Oce Köyü’nde, her yıl yaz aylarında Oce Köyü Kültür ve Sanat Şenlikleri düzenlenmektedir.

Armutlu Köyü

Çayeli ilçesinde bulunan Armutlu Köyü, şehir merkezine 20 km uzaklıktadır. Ulaşım, Karadeniz Sahil Yolu ve E-70 Karayolu üzerinden sağlanmaktadır.

Yerleşimin oldukça eski olduğu bu köy; Rize’nin meşhur hamsili yemeklerini deneyebileceğiniz, lezzeti Rize çayı içebileceğiniz, odun ateşinde pişen köfte ekmeğin tadını çıkarabileceğiniz, doğa içinde huzurlu bir köydür.

Armutlu Köyü’ne gelindiğinde, yakınlardaki Ağaran Şelalesi, Zeleki Kalesi, Musa Dağı ve Melipos Tepeleri de ziyaret edilebilir.

Golezana Yaylası

Rize ve Karadeniz’in en güzel yaylaları arasında gösterilen Golezana Yaylası, şehir merkezine 70 km uzaklıktadır. Ulaşım, E-70 üzerinden sağlanmaktadır.

2230 metre rakımlı Golezana Yaylası, otantik yapısını hala koruması ile dikkat çekmektedir. Bulunduğu tepenin üzerinde muhteşem doğa manzaraları sunması ile, özellikle doğa sporcuları, tırmanışçılar ve fotoğrafçılar tarafından tercih edilmektedir.

Golezana Yaylası’nı ziyaret için en uygun zaman ilkbahar ve yaz aylarıdır. Burada, ziyaretçiler için konaklama seçeneği bulunmamaktadır.

Amlakit Yaylası

Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Amlakit Yaylası, şehir merkezine 110 km uzaklıktadır. Ulaşım, E-70 üzerinden sağlanmaktadır.

1990 metre rakımlı Amlakit Yaylası, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çeken bir yayladır. Yaklaşık yüz hanenin bulunduğu yayla, sunduğu güzel manzaraları ve bol oksijenli doğası ile oldukça etkileyicidir.

Hala varlığını koruyan eski evlerinin mimarisi ile de görülmeye değerdir. Burada, yaz aylarında çeşitli şenlikler de düzenlenmektedir.

Amlakit Yaylası’nda konaklama için Ufuk Pansiyon tercih edilebilir.

Kavrun Yaylası

Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Kavrun Yaylası, şehir merkezine 90 km uzaklıktadır. Araba ile, E-70 Karayolu üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.

Rize’nin huzurlu bir köşesi olarak gösterilen Kavrun Yaylası, hem dağ manzaraları hem de akarsuları ile oldukça etkileyici bir görünüme sahiptir. Kamp alanlarının da bulunduğu yaylada kafe ve pansiyon gibi olanaklar da mevcuttur.

Ayder Yaylası’na 30-40 dakika mesafedeki Kavrun Yaylası’na gidildiğinde muhlama da mutlaka denenmelidir.

Çaykur Çay Müzesi

Rize Merkez ilçesinde bulunan Çaykur Çay Müzesi, şehir merkezine 3 km uzaklıktadır. Ulaşım, Menderes Bulvarı üzerinden sağlanmaktadır.

Rize’nin Türkiye’nin önde gelen çay üretim merkezlerinden biri olması, Çaykur Çay Müzesi’nin kurulmasında önemli bir rol oynamıştır.

Müzede; çayın tarihi, nasıl yetiştirildiği ve demlendiği, farklı çay içme gelenekleri, çayın yanında servis edilen ikramlar, tarihi semaverler ve demlikler, çay bardakları da sergilenmektedir. Müzede, bir fotoğraf ve film salonu da mevcuttur.

Dünyada ve Türkiye’de çayın serüvenini öğrenmek için ziyaret edilebilir.

Müzeye giriş ücreti kişi başı 5 TL’dir.

Gür ormanları, yemyeşil yaylaları ile cennet köşesi Rize’de konaklayabileceğiniz tesislere Rize Otelleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.