Sakarya’da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler


Sakarya’da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Marmara Bölgesi’nin en gözde turistik noktalarından bir tanesi olan Sakarya şehri; her sene yerli ve yabancı on binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Sakarya’yı ziyaret eden tatilciler; burada yer alan pek çok doğal, tarihi ve turistik alanı gezebilir.

Sevdikleri ile beraber eğlenceli vakit geçirmekten keyif alan herkesin seveceği yerlerden biri olan Sakarya’da, gezilebilecek birçok mekan bulunmaktadır. Tatilciler; burada doğa yürüyüşlerine çıkabilir, ATV’ler ile gezebilir ve şehrin tarihi dokusunu inceleme şansı bulabilir. Sakarya’nın gezilecek yerleri arasında; Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı, Acarlar Longozu, Sapanca Gölü, Poyrazlar Gölü, Sakarya Saklı Göl, Doğançay Şelalesi, Maden Deresi, Acelle Yaylası, Rüstem Paşa Camii, Deprem Müzesi, Sakarya Müzesi (Atatürk Evi), Sapanca İstasyon Binası ve Justinianus Köprüsü yer almaktadır.

Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı

Sakarya şehir merkezinden aşağı yukarı 13 km uzaklıkta yer alan Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı’na ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile rahatça gerçekleştirilebilir.

Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı’nı ziyaret eden tatilciler; keyifli doğa yürüyüşlerine çıkabilir, çeşitli canlı türlerini gözlemleyebilir ve temiz havanın verdiği huzuru tadabilir. Bisiklet kullanmaktan keyif alan ziyaretçiler burada bisiklet turları düzenleyebilir. Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı’nda kamp ve piknik yapma imkanı da bulunmaktadır.

Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı, yılın her günü ve saati ziyaret edilebilmektedir.

Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı’na giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Acarlar Longozu

Acarlar Longozu, Sakarya şehir merkezinden yaklaşık olarak 60 km uzaklıkta yer almaktadır. Acarlar Longozu’na ulaşım gerçekleştirmek isteyen tatilciler; özel araçlarını ve taksileri kullanabilir.

Acarlar Longozu, çok sayıda canlı türüne ev sahipliği yaptığından dolayı; burada çeşitli canlı türlerini incelemek mümkündür. Acarlar Longozu’nda bulunan işletmeler; göl bisikletleri ile su üstünde gezme imkanı sunmaktadır. Keyifli bir göl bisikleti turu yapan tatilciler; eşsiz manzaranın tadını çıkarabilir ve hemen ardından uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilir.

Acarlar Longozu, haftanın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Acarlar Longozu’na giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü, Sakarya il merkezinden ortalama olarak 20 km uzaklıkta yer almaktadır. Sapanca Gölü’ne ulaşım gerçekleştirmek isteyen gezginler; özel araçları, taksiler ve özel otobüs firmaları aracılığı ile kolayca ulaşım gerçekleştirebilir.

Sapanca Gölü, göz alıcı manzarası sayesinden her sene yerli ve yabancı on binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Sapanca Gölü’nde kanolar ve göl bisikletleri aracılığı ile su üstünde gezintiye çıkmak mümkündür. Aynı zamanda Sapanca Gölü; piknik, kamp ve trekking gibi aktiviteler için de oldukça müsaittir.

Sapanca Gölü’nü ziyaret etmek isteyen gezginler; yılın her günü ve günün her saati, tamamen ücretsiz olarak ziyaret gerçekleştirebilir.

Sakarya'nın en güzel tatil köşelerinden Sapanca'daki konaklama seçeneklerine Sapanca Otelleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Poyrazlar Gölü

Sakarya şehir merkezinin ortalama olarak 12 km uzağında yer alan Poyrazlar Gölü’ne ulaşım; özel araç ve taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Poyrazlar Gölü, oldukça ilgi çekici manzarası ve doğası ile ziyaretçilerini büyüleyen noktalardan bir tanesidir. Poyrazlar Gölü’nde harika gün batımı manzarasına karşı çay ya da kahve içmek mümkündür. Tatilciler; Poyrazlar Gölü’nde bulunan işletmelerin sunduğu hizmetlerden yararlanabilir, aileleri ya da arkadaş grupları ile birlikte ATV turlarına çıkabilir.

Poyrazlar Gölü, yılın her günü ve saati ziyaret edilebilmektedir.

Poyrazlar Gölü’ne giriş ücretleri; yetişkin ziyaretçiler için 6 TL, öğrenci ve çocuk ziyaretçiler için ise 3 TL olarak belirlenmiştir. Poyrazlar Gölü’ne özel aracı ile giriş yapmak isteyen gezginler; araç girişi için ekstradan 15 TL ödemek zorundadır.

Sakarya Saklı Göl

Sakarya Saklı Göl, Sakarya şehir merkezinden 15 km uzaklıkta yer almaktadır. Sakarya Saklı Göl’e ulaşım; özel araçlar, toplu taşıma araçları ve taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Şehir kalabalığından sıkılan, biraz olsun kafa dinleyip rahatlamak isteyen ziyaretçilerin uğrak noktası olan Sakarya Saklı Göl; çeşitli ağaç ve hayvan türlerinin bir arada bulunduğu doğa ile iç içe bir ortamdır. Tatilciler; burada aileleri ya da arkadaş grupları ile birlikte piknik yapabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir ve eşsiz göl manzarası eşliğinde çaylarını yudumlayabilir.

Sakarya Saklı Göl, yılın her günü ve günün her saati, tamamen ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.

Doğançay Şelalesi

Sakarya şehir merkezinin aşağı yukarı 35 km uzağında yer alan Doğançay Şelalesi’ne ulaşım; özel araç ve taksiler aracılığı ile gerçekleştirilebilir.

Doğa yürüyüşü yapmaktan keyif alan ve manzaranın tadını çıkarmayı seven hemen herkesin ziyaret etmek isteyeceği yerlerden biri olan Doğançay Şelalesi; Sakarya’nın en gözde turistik mekanlarından bir tanesidir. Zorlu yoluna rağmen oldukça ilgi gören Doğançay Şelalesi; temiz havası, göz alıcı manzarası ve yürüyüş parkurları ile ziyaretçileri cezbetmektedir.

Doğançay Şelalesi, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Doğançay Şelalesi’ne giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Maden Deresi

Sakarya şehir merkezinden ortalama olarak 75 km uzaklıkta yer alan Maden Deresi’ne ulaşım; özel araçlar ve taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Maden Deresi, geçmiş dönemlerde Fransız firmalar tarafından değerli maden çıkarmak için kullanılmaktaydı. Günümüzde değerli maden bulmak çok zor olsa da ziyaretçiler burada yer alan tarihi kalıntıları inceleyebilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir, aileleri ya da arkadaş grupları ile birlikte piknik yapabilir.

Maden Deresi, yılın her günü ve günün her saati, 15 TL karşılığında ziyaret edilebilmektedir.

Acelle Yaylası

Acelle Yaylası, Sakarya şehir merkezinden aşağı yukarı 60 km uzaklıkta yer almaktadır. Acelle Yaylası’na ulaşım; özel araçlar aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Manzara ve yürüyüş parkurlarını aynı yerde bulunduğu Acelle Yaylası; aynı zamanda dere ve küçük bir gölete de ev sahipliği yapmaktadır. Acelle Yaylası’nı ziyaret eden gezginler; canlı çeşitliliğini gözlemleyebilir ve manzaranın keyfini sürebilir.

Acelle Yaylası, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Acelle Yaylası’na giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Rüstem Paşa Camii

Sakarya şehir merkezinden ortalama olarak 3 km uzaklıkta yer alan Rüstem Paşa Camii’ye ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Rüstem Paşa Camii, oldukça ihtişamlı ve şaşalı bir yapıdır. İçerisinde 1200 kişinin aynı anda ibadet edebildiği Rüstem Paşa Camii, 16. yüzyıldan kalma eski bir binadır. Rüstem Paşa Camii; şehrin tarihi dokusunu ve dönemin mimarisini incelemek isteyen hemen herkesin görmek isteyeceği yerlerden bir tanesidir.

Rüstem Paşa Camii, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Rüstem Paşa Camii’ye giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Deprem Müzesi

Deprem Müzesi, Sakarya şehir merkezinden ortalama olarak 2 km uzaklıkta yer almaktadır. Deprem Müzesi’ne ulaşım; özel araçları, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir. Şehir merkezine yakın konumda bulunan tatilciler; kısa süreli bir yürüyüş yaparak da Deprem Müzesi’ne kolayca ulaşım gerçekleştirebilir.

Sakarya ili, geçmişinde pek çok şiddetli deprem felaketine tanıklık etmiştir. Sakarya şehri; bu felaketlerde vefat edenlerin adını yaşatmak ve bu felaketleri unutmamak için Deprem Müzesi’ni kurmuştur. Deprem Müzesi’nde vefat eden vatandaşların isimleri, her birinin adına küçük anıtlar ve o dönemden fotoğraflar yer almaktadır.

Deprem Müzesi, Pazar günleri hariç haftanın her günü, sabah saat 08:30 ile akşamüstü 17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Deprem Müzesi’ne giriş ücreti bulunmamaktadır.

Sakarya Müzesi (Atatürk Evi)

Sakarya şehir merkezinden ortalama olarak 3 km uzaklıkta yer alan Sakarya Müzesi’ne ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Sakarya Müzesi, geçmişte Mustafa Kemal Atatürk ve annesinin burada konaklamasından dolayı; halk arasında Atatürk Evi olarak da anılmaktadır. Geçmişte sadece bir konak olan bu yapı; zamanla restore edilmiş ve halka açılarak müze haline getirilmiştir. Sakarya Müzesi’ni ziyaret eden gezginler; burada pek çok etnografik ve arkeolojik eseri inceleme şansı bulabilir.

Sakarya Müzesi, yaz aylarında sabah 08:30 ile 17:30 saatleri arasında; kış aylarında ise 08:30 ile 16:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Sakarya Müzesi’ne giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Sapanca İstasyon Binası

Sakarya şehir merkezinden ortalama olarak 20 km uzaklıkta yer alan Sapanca İstasyon Binası’na ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları yardımıyla gerçekleştirilebilir.

Sapanca İstasyon Binası’nı ziyaret eden gezginler; ondan sonraki istasyonlara da örnek olmuş olan binanın mimarisini inceleyebilir, adeta tarih kokan rayların kokusunu içine çekebilir. Oldukça eski bir yapı olan Sapanca İstasyon Binası, aynı zamanda “Mesudiyeli Mesut” filminin bir sahnesinde yer alan tren istasyonudur. Sapanca İstasyon Binası, çok sık olmasa da günümüzde bile faaliyet göstermektedir.

Sapanca İstasyon Binası, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.

Sapanca İstasyon Binası’na giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Justinianus Köprüsü

Sakarya şehir merkezinden aşağı yukarı 10 km uzaklıkta yer alan Justinianus Köprüsü’ne ulaşım; özel araç ve taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Justinianus Köprüsü, ünlü Bizans yapılarından bir tanesidir. Toplam uzunluğu 365 metreye ulaşan Justinianus Köprüsü; aynı zamanda 12 kemere sahiptir. Justinianus Köprüsü’nü ziyaret eden gezginler; şehrin tarihi dokusunu ve mimarisini inceleyebilir, köprü üzerinde manzaraya karşı hoş fotoğraflar çekilebilir.

Justinianus Köprüsü, yılın her günü ve günün her saati ziyarete açıktır.

Justinianus Köprüsü’nü ziyaret edebilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Sakarya'daki tatilinizi planlamak için Sakarya Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.