Tekirdağ Doğal Güzellikleri


Tekirdağ Doğal Güzellikleri

Mavi ile yeşilin iç içe olduğu Tekirdağ; bir tarafında Marmara Denizi ve diğer tarafında Ganos Dağı’nın manzaraları ile muhteşem doğal güzelliklere sahip bir gezi destinasyonudur.

Özellikle doğa yürüyüşü yapmayı sevenlerden ilgi gören Tekirdağ’da, trekking sporu turları oldukça gelişmiştir. Şehrin trekking rotaları, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekmektedir. Doğa içinde kamp ve karavan turizminin de geliştiği Tekirdağ, doğa ile başbaşa birkaç gün geçirmek için idealdir.

Tekirdağ’da doğa sporu denildiğinde, akla ilk gelen yer Uçmakdere’dir. Yamaç paraşütü ile ünlenen bu köy, özellikle adrenalin severlerden ilgi görmektedir. Şarköy’e bağlı bu köy, bol oksijenli doğası ve masmavi denizi ile de görülmeye değerdir.

Dağlar ve denizlerle çevrili Tekirdağ’da görülmesi gereken doğal güzellikler arasında ayrıca; Kumbağ, İğdebağlar Köyü, Hoşköy, Eriklice Köyü, Atatürk Ormanı, Gölbaşı Gençlik Parkı, Aşıklar Tepesi, Kazak Gölü Piknik Alanı, Barel Bağ Evi, Barbara Bağları, Gaziköy, Elmalı Köyü, Laledere Mesire Alanı, Safaalan, Çamlıköy Tabiat Parkı, Ganos Dağı, Bıyıkali Göleti ve Naip Şelalesi yer almaktadır.

Uçmakdere

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bulunan Uçmakdere Köyü, şehir merkezine 35 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mürefte- Barbaros Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Merkezden kalkan Şarköy otobüsleri ile ulaşım sağlamak da mümkündür.

Eski bir Rum köyü olan ve yamaç paraşütü olanakları ile şehirde popüler bir destinasyon olan Uçmakdere, doğal güzellikleri ile de etkileyici bir atmosfere sahiptir.

Tarihi Rum evleri, masmavi denizi, bol oksijenli havası, güler yüzlü insanları ile Marmara’da bakir kalmayı başarabilmiş bir köy olan Uçmakdere, üç tarafı dağlarla çevrili olması ile yeşil ve maviyi buluşturması ile de dikkat çekicidir.

Şarap üretiminin de gerçekleştiği Uçmakdere, özellikle yamaç paraşütü için tercih edilmektedir. Köyde 600 metre yükseklikteki bir tepenin üzerinden başlayan yamaç paraşütü deneyimi, Ayvasıl Koyu’nda son bulmaktadır.

Yamaç paraşütünde fiyatlar 250-300 TL civarındadır.

Uçmakdere’ye gidildiğinde; güzel havalarda denize girmek, eski Rum evlerinin süslediği sokaklarında yürümek, ev yapımı şarap içmek ve Tekirdağ köftesi yemek de mutlaka yapılması gerekenler arasındadır.

Tekirdağ Otelleri sayfamızı inceleyerek seyahatiniz boyunca şehrin tüm güzelliklerini yerinde göreceğiniz tatili planlayabilirsiniz.

Kumbağ

Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’ya bağlı olan Kumbağ Köyü, merkeze 12-13 km uzaklıktadır. Ulaşım, Kumbağ Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Merkezden kalkan Kumbağ dolmuşları ile ulaşım sağlamak da mümkündür.

Tekirdağ’da kafa dinlemek ve denize girmek için en çok tercih edilen yerlerden biri olan Kumbağ, dalgalı bir denizi olsa da, günübirlik deniz tatili yapmak isteyen İstanbulluların da uğrak yerlerinden biridir.

Eskiden bir Rum balıkçı köyü olan Kumbağ, sonbahar ve kış aylarında daha huzurlu ve sakindir. Denizinin yanı sıra, serin havalarda ormanlık alanları, doğal güzellikleri, mesire yerleri ve dinlenme alanları için de ziyaret edilebilir.

Tekirdağ’ın ünlü şarap imalathanelerinden Umurbey Şarapları da burada bulunmaktadır.

İğdebağlar Köyü

Tekirdağ’a bağlı Şarköy mevkiinde bulunan İğdebağlar Köyü, merkeze 65 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mürefte- Barbaros Yolu üzerinden sağlanmaktadır.

Marmara Denizi’nin etkileyici manzaralarını sunan köy, üzüm bağları ve her tarafı süsleyen zeytin ağaçları ile ünlüdür. Tarihte Rum nüfusun ağırlıkta olduğu İğdebağlar, aynı zamanda suyu ile de meşhurdur.

Buraya gelindiğinde, lezzetli suyundan içmek, köye adını veren iğde ağaçları arasında yürüyüş yapmak ve üzüm bağlarını ziyaret etmek mutlaka yapılması gerekenler arasındadır.

Hoşköy

Şarköy ilçesinde bulunan Hoşköy, şehir merkezine 45 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mürefte- Barbaros Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Merkezden kalkan Şarköy otobüsleri ile ulaşım sağlamak da mümkündür.

Marmara Denizi’nin kıyısındaki konumu ile yeşil ve maviyi buluşturan, sakin ve huzurlu bir köy olan Hoşköy, eski bir Rum balıkçı köyü olarak dikkat çekmektedir. Hora Feneri’ne de ev sahipliği yapan bu köye doğa yürüyüşü ve bağbozumu turları gibi turlar düzenlenmektedir. Yamaç paraşütü gibi deneyimler yaşamak da mümkündür.

Hoşköy’e gidildiğinde, deniz kenarında taze balık yemek de mutlaka yapılması gerekenler arasındadır.

Eriklice Köyü

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bulunan Eriklice Köyü, merkeze 60 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mürefte- Barbaros Yolu üzerinden sağlanmaktadır.

Şarköy ilçe merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan bu köy, tarihte Herakles’in yaşadığı yer olarak da bilinmektedir. Tarih meraklıları, köyde bazı kale, tümülüs ve kilise kalıntılarını görebilir.

Zeytin ağaçları ve üzüm bağları ile yemyeşil bir doğaya sahip olan Eriklice Köyü, huzur veren doğasının yanı sıra tertemiz denizi ile de Tekirdağlıların gözde köylerinden biridir. Buraya gidildiğinde, taze balık yemek, el yapımı şarap satın almak ve tertemiz denizinde yüzmek, mutlaka yapılması gerekenler arasındadır.

Atatürk Ormanı

Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Atatürk Ormanı, merkeze 10-12 km uzaklıktadır. Ulaşım, D-110 ve E-84 üzerinden sağlanmaktadır. Merkezi konumu ile taksi ve dolmuşlarla ulaşım da mümkündür.

Tekirdağ’ın öne çıkan doğal güzelliklerinden biri olan Atatürk Ormanı, bir günübirlik mesire yeri olarak özellikle güzel havalarda büyük ilgi görmektedir.

Piknik masaları, mangal yerleri, masaları, çeşmeleri, bisiklet ve yürüyüş yolları ile doğa ile başbaşa bir gün geçirebileceğiniz Atatürk Ormanı, haftanın her günü ziyarete açıktır.

Giriş için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Gölbaşı Gençlik Parkı

Çorlu ilçesinde bulunan Gölbaşı Gençlik Parkı, merkeze 60 km uzaklıktadır. Ulaşım, D-110 ve E-84 karayolları üzerinden sağlanmaktadır. Tekirdağ- Çorlu otobüsleri ile de gidilebilir.

Yeşille maviyi buluşturan manzaraları ile şehrin en etkileyici parklarından biri olan ve aynı zamanda bir piknik alanına da ev sahipliği yapan Gölbaşı Gençlik Parkı, güzel havalarda ailece keyifli vakit geçirebileceğiniz bir parktır.

Belediye tarafından yaptırılan bir göletin etrafına kurulu olan park, sakin suyu ve gölün üzerinde yüzen hayvanları ile de oldukça etkileyici bir atmosfere sahiptir.

Parkın içerisinde, ziyaretçiler için piknik masaları ve mangal alanlarının yanı sıra, alışveriş yapabileceğiniz bir market ve yemek yiyebileceğiniz bir kafe de mevcuttur.

Ağaçların gölgesinde oturabileceğiniz banklarında, gölün sakinliğini izlerken dinlenmek, sıcak bir yaz gününde ailenizle piknik yaparken eğlenmek mümkündür. Ayrıca, gölün üzerinde yüzen ördek ve kaplumbağaları ile de görülmeye değerdir.

Gölbaşı Gençlik Parkı, haftanın her günü açık bir parktır ve girişler ücretsizdir.

Aşıklar Tepesi

Süleymanpaşa ilçesinde Değirmenaltı mevkiinde bulunan Aşıklar Tepesi, merkeze 7-8 km uzaklıktadır. Ulaşım, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinden sağlanmaktadır.

Şehrin ve Marmara Denizi’nin manzaralarını izlemek, kafa dinlemek, sakin bir ortamda dinlenmek için ziyaret edebileceğiniz Aşıklar Tepesi, özellikle bahar ve yaz aylarında tatlı esen rüzgarı ile oldukça keyiflidir.

Kazak Gölü Piknik Alanı

Kapaklı ilçesinde Pınarca mevkiinde bulunan Kazak Gölü Piknik Alanı, şehir merkezine 90 km uzaklıktadır. Ulaşım, Tekirdağ- Lüleburgaz Yolu ve D-565 üzerinden sağlanmaktadır.

Şehrin ilgi gören mesire yerlerinden biri olan Kazak Gölü Piknik Alanı, temiz havanın tadını çıkarırken ailenizle birlikte piknik yapabileceğiniz bir yerdir. Kazak Gölü’nün çevresine kurulmuş olan bu park, son derece geniş yeşil alanları ile de ilgi çekicidir.

Burada, ziyaretçiler için göl kenarında çardaklar ve gölün ortasındaki fıskiyeler ile yapılan görsel şovlar da görülmeye değerdir.

Kazak Gölü Piknik Alanı, haftanın her günü ziyarete açıktır ve giriş ücretsizdir.

Barbare Bağları

Süleymanpaşa ilçesinde Karaağaçlık mevkiinde bulunan Barbare Bağları, merkeze 10 km uzaklıktadır. Ulaşım, Atatürk Bulvarı ve E-84 üzerinden sağlanmaktadır.

Tekirdağ’da, üzümlerden kadehlere yolculuğun en güzel örneklerinden biri olan Barbare Bağları, kaliteli Trakya üzümlerinin değerlendiği lezzetli şarapları ile doğa içinde, bağları ile keyifli bir gezi rotasıdır.

Küçük bir tepenin üzerinde, Marmara Denizi’nin etkileyici manzarasını sunan Barbare Bağları’nda üzümler, hasadın hemen ardından şarap yolculuğuna başlamaktadır.

Barbare Bağları’nda, ziyaretçiler için bağ gezileri olanakları da sunulmaktadır. İçerisinde bir butik otele de ev sahipliği yapan tesiste, şarap tadımları yapmak ve doğa içindeki restoranında yöresel tatları deneyimlemek de mümkündür.

Elmalı Köyü

Malkara ilçesine bağlı bir köy olan Elmalı Köyü, merkeze 60 km uzaklıktadır. Ulaşım, D-110 ve E-84 karayolları üzerinden sağlanmaktadır. Merkezden kalkan Malkara otobüsleri ile de ulaşım sağlamak mümkündür.

Peynirleri ile ünlü Elmalı Köyü, yemyeşil doğası ve etkileyici manzaraları ile Tekirdağ’ın görülmeye değer doğal güzelliklerinden biridir. Eski bir Rum köyü olan Elmalı, Marmara ve Ege Denizi’nin manzaralarını sunan özel bir köydür.

Bakir kalmış doğası, ıhlamur kokan doğası, kekikleri, Yaylagöne, eski taş evleri ve yöresel lezzetleri ile Elmalı’da, Panayır ve Kuştepe arasında doğa yürüyüşleri gerçekleştirmek de mümkündür.

Safaalan

Saray ilçesinde bulunan Safaalan, merkeze 90 km uzaklıktadır. Ulaşım, Tekirdağ- Lüleburgaz Yolu ve D-565 üzerinden sağlanmaktadır.

Birinci Viyana Seferi sırasında Kanuni Sultan Süleyman’ın kullandığı yol üzerinde bulunan bu köy, yemyeşil doğası ve doğa sporu olanakları ile etkileyicidir. Trekking rotalarında sıklıkla yer alan Safaalan’da, orman içi mesire yerlerinde ailenizle birlikte keyifli vakit geçirmeniz de mümkündür.

Safaalan’ın büyük kiraz bahçeleri de görülmeye değerdir.

Laladere Mesire Alanı

Saray ilçesinde Güngörmez mevkiinde bulunan Laladere Mesire Alanı, şehir merkezine 85 km uzaklıktadır. Ulaşım, Tekirdağ- Lüleburgaz ve Edirne- Saray yolları üzerinden sağlanmaktadır.

Bir mesire ve kamp alanı olarak hizmet veren mesire yeri; ağaçların gölgesine yerleştirilmiş piknik masaları, çocuk parkları, futbol sahası, voleybol sahası, yeme- içme tesisleri ile gün boyu doğa ile baş başa keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yerdir.

Tekirdağ’da kamp için de sıklıkla tercih edilen Laladere Mesire Alanı, haftanın her günü ziyarete açıktır. Girişler ücretsizdir. Kamp alanına giriş ücreti kişi başı 10 TL’dir.

Çamlıköy Tabiat Parkı

Saray ilçesinde Bahçeköy mevkiinde bulunan Çamlıköy Tabiat Parkı, şehir merkezine 110 km uzaklıktadır. Ulaşım, Saray- Kıyıköy Yolu üzerinden sağlanmaktadır.

2000’li yılların başında milli park bölgesi olarak ilan edilen bu tabiat parkı, Kastro Gölü’nün Karadeniz’e döküldüğü bir noktada bulunmaktadır. Uzun plajı ve altın rengindeki gölü ile şehrin en etkileyici doğal güzelliklerinden biridir.

Ormanlık alanlarla plajı buluşturan Çamlıköy Tabiat Parkı, karaçam ormanları ile de etkileyicidir. Orman içinde doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz bu parkta, gölde balık tutmak ve göl kenarında bisiklete binmek gibi aktiviteler de gerçekleştirilebilir. Çamlıköy Tabiat Parkı’nda mangal yapma olanağı da mevcuttur.

Çamlıköy Tabiat Parkı, haftanın her günü ziyarete açıktır. Giriş ücreti kişi başı 15 TL’dir. Çadır pansiyonlarda iki kişilik çadır ücreti 80 TL’dir.

Ganos Dağı

Etkileyici güzelliği ile Tekirdağ’da en güzel manzaralardan bazılarını sunan Ganos Dağı, Süleymanpaşa ilçesinde bulunmaktadır. Şehrin diğer ilçelerinden de görülmektedir.

Sportif amaçlı kaya tırmanışları ve geleneksel kaya tırmanışları için uygun olan Ganos Dağı, günümüzde dağcılık kulüplerinden de büyük ilgi görmektedir.

Kumbağ Çamlığı, yamaç paraşütü ile ünlü Uçmakdere’nin uçurumları, Tekirdağ’ın ünlü Mürefte Bağları da Ganos Dağı’nın yamaçlarının üzerinde bulunmaktadır.

Yemyeşil tepelerden denizi izleyebileceğiniz Ganos Dağı’na düzenlenen günübirlik doğa yürüyüşü turlarına katılmak da mümkündür.

Bıyıkali Göleti

Süleymanpaşa ilçesinde Bıyıkali mevkiinde bulunan Bıyıkali Göleti, merkeze 20 km uzaklıktadır. Ulaşım, D-555 Karayolu üzerinden sağlanmaktadır.

Etrafını ağaçların süslediği bir adacığa ev sahipliği yapan Bıyıkali Göleti, sıcak yaz günlerinde serinlemek ve göl manzarası eşliğinde, doğa içinde keyifli bir gün geçirmek için ziyaret edilebilir.

Bıyıkali Göleti’nin kenarında piknik yapabileceğiniz alanlar da mevcuttur. Burada, balık tutmak gibi aktiviteler de gerçekleştirilebilir.

Naip Şelalesi

Süleymanpaşa’ya bağlı Yeniköy mevkiinde bulunan Naip Şelalesi, şehir merkezine 25 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mürefte – Barbaros Yolu üzerinden sağlanmaktadır.

Yukarıdan akan suyu ve yemyeşil manzaraları ile doğa ile başbaşa zaman geçirebileceğiniz ve etkileyici manzaralar sunan Naip Şelalesi, görenleri kendine hayran bırakan bir yerdir.

Kış aylarında gür akan suları, yaz aylarında serinlemek için de tercih edilebilir.

Güneşkaya Mağarası

Tekirdağ’da Saray ilçesinde Pazarcık mevkiinde bulunan Güneşkaya Mağarası, şehir merkezine 80 km uzaklıktadır. Ulaşım, D-110 ve E-84 üzerinden sağlanmaktadır.

Kalkolitik Çağ’da bir yerleşim yeri olarak kullanılan Güneşkaya Mağarası, ormanlık bir alan içerisinde, su kaynaklarının bol olduğu bir ortamda oluşturduğu tarihi ve doğal güzellik ile dikkat çekicidir.

Oldukça geniş bir ormanlık arazi içerisinde bulunan mağara çevresinde, su kenarında yürüyüş yapabileceğiniz bir yol da mevcuttur.

Mağara çevresi, sıcak havalarda piknik ve mangalcılar tarafından da tercih edilmektedir.

Doğal bir park alanı olarak güzel vakit geçirebileceğiniz Güneşkaya Mağarası, haftanın her günü ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Tekirdağ'daki konaklama seçeneklerine göz atmak için Tekirdağ Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.