Tekirdağ Seyahatinde Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Tekirdağ Seyahatinde Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Marmara Denizi’nin kuzey kıyılarındaki Trakya’nın önemli ticaret limanı Tekirdağ; bir tarafı deniz bir tarafı dağ manzaralı, kumlu plajları, üzüm bağları, yerel şarapları ve zeytin ağaçlarının keyifli bir karışımını sunmaktadır. Yerleşimin antik dönemlere kadar uzandığı bu tarihi kent, tarihi ve mimari açıdan etkileyici eserlerle de doludur.

Tekirdağ’a yapılacak tarihi bir gezide, şehrin en önemli mimari eseri olan ve bir Mimar Sinan eseri olan Rüstem Paşa Cami mutlaka görülmelidir. Türk- Macar dostluğunu simgeleyen Rakoczi Müzesi, Namık Kemal’in anısına açılan Namık Kemal Evi, Tekirdağ tarihine ışık tutan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi de gezilebilecek tarihi yerlerdir. Şehir, yaklaşık 4000 yıllık yaşı ile gösterilecek pek çok tarihi yapıya daha sahiptir.

İstanbul’a 145 km uzaklıktaki Tekirdağ, tarımsal zenginliği ile her zaman önemli bir liman olmuştur. Şehir merkezindeki sokaklarda yürürken, artık pek çoğu harap olmuş ve bazıları restore edilmiş eski ahşap evler de görülebilir.

Tekirdağ’da gezilebilecek daha pek çok turistik cazibe merkezi ve doğal güzellik de bulunmaktadır. Uçmakdere, İğdebağlar,, Kumbağ, Mürefte, Hoşköy ve Yeniköy gezilmeye değer köylerdir. Aktivite severler, Uçmakdere’de yamaç paraşütü ve Şarköy’ün köylerinde sörf gibi aktiviteler de gerçekleştirebilir.

Doğayla baş başa bir gün geçirmek için ise; Gölbaşı Gençlik Parkı, Çamlıköy Tabiat Parkı, Laladere Mesire Alanı’na gidilebilir. Çocuklarla birlikte keyifli bir deneyim için de Çorlu Mini Hayvanat Bahçesi ziyaret edilebilir.

Tarihi, turistik ve doğal cazibe merkezleri ile dolu Tekirdağ’da keşfedilebilecek daha pek çok yer de bulunmaktadır.

Rakoczi Müzesi

Şehir merkezinde Vali Konağı Caddesi üzerinde bulunan Rakoczi Müzesi, Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile de aynı cadde üzerindedir. Ulaşım, Hüseyin Pehlivan ve Vali Konağı caddeleri üzerinden sağlanmaktadır.

Tekirdağ’da Türk- Macar dostluğunu simgeleyen ve Macar milli kahramanı Franciscus II Rakoczi anısına açılan Rakoczi Müzesi, aynı zamanda Rakoczi’nin Türkiye’de yaşadığı yıllarda kaldığı evin içerisinde hizmet vermektedir.

18.yüzyılda inşa edilen ve ardından yeniden inşa edilen bu tarihi ev müzesi, Rakoczi’nin kişisel eşyalarının yanı sıra, Türk-Macar dostluğunu ve halk sanatlarındaki birlikteliği gösteren eserler de sergilenmektedir. Rakoczi Müzesi, eski Osmanlı evi mimarisini görmek için de ziyaret edilebilir.

Müze, Pazar ve Pazartesi günleri hariç 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Giriş ücreti kişi başı 3 TL’dir.

Tekirdağ'ın tarihi ve turistik duraklarını yerinde göreceğiniz ve konforlu bir tatil planı yapmak için Tekirdağ Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Namık Kemal Evi

Süleymanpaşa ilçesinde Eskicami-ortacami mevkiinde bulunan Namık Kemal Evi, merkeze 1 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mimar Sinan Caddesi üzerinden sağlanmaktadır. Merkezi konumu ile taksi ve otobüsler ile ulaşım da rahattır.

Tekirdağ’da Osmanlı mimarisinin örneklerinden biri olan eski bir ahşap evde ziyaretçilerini ağırlayan Namık Kemal Evi, etnografik eserlerin ve ünlü şairle ilgili dökümanların sergilendiği bir müzedir.

En alt katındaki sergi salonunda, hem Namık Kemal’e hem de Mustafa Kemal Atatürk’e ait portreler görülebilir. Bu salonda, ünlü Macar halk kahramanı Rakoczi’nin yağlı boya tabloları da sergilenmektedir.

Müzenin geri kalanında, Tekirdağ ilinin tarihsel gelişimine tanıklık edebileceğiniz Eski Tekirdağ fotoğrafları ve Tekirdağ halkının eski çay takımları, ev eşyaları ve el işleri de görülebilir.

Pazartesi günleri hariç 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Namık Kemal Evi’ni ziyaret ücretsizdir.

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Süleymanpaşa ilçesinde Rakoczi Müzesi ile aynı cadde üzerinde bulunan Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne ulaşım Hüseyin Pehlivan Caddesi üzerinden sağlanmaktadır. Merkezi konumu ile taksi ve toplu taşıma ile ulaşım da kolaydır.

1967 yılında hizmete açılan müze, Tekirdağ ve çevre illerdeki antik kentlerden bulunan arkeolojik eserlerin ve Tekirdağ’ın kültürel tarihini yansıtan etnografik eserlerin sergilendiği etkileyici bir müzedir.

Tekirdağ’ın tarihi, kültürü, gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan müzenin arkeoloji salonunda; Erken Tunç Çağı’na kadar giden eserler bulunmaktadır. Etnografik eser salonunda ise, Osmanlı’da Tekirdağ halkının yaşam tarzını yansıtan kişisel eşyaları ve ev eşyaları da sergilenmektedir.

Müze, şehrin eski Vali Konağı binasında hizmet vermesi ile de özel bir yere sahiptir. Pazartesi günleri hariç 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 Giriş ücreti bulunmamaktadır.

Gölbaşı Gençlik Parkı

Çorlu ilçesinde Hürriyet mevkiinde bulunan Gölbaşı Gençlik Parkı, şehir merkezine 55 km uzaklıktadır. Ulaşım, D-110 ve E-84 üzerinden sağlanmaktadır. Tekirdağ- Çorlu otobüsleri ile de gidilebilir.

Huzurlu ve sakin ortamı ile Çorlu’nun en çok ziyaretçi çeken parkı olan Gölbaşı Gençlik Parkı, ortasındaki göleti ve üzerinde yüzen ördekleri ile oldukça ilgi çekicidir. Yeşil alanları, kümesindeki tavukları, sakin doğası ile şehir içinde doğayla buluşmak isteyenler için ideal bir rotadır.

Bir ağacın gölgesinde oturup gölün sakin mavi suyunu izleyebileceğiniz gibi, çardaklarında ailenizle birlikte piknik yapma olanağı da bulabilirsiniz.

Gölbaşı Gençlik Parkı, 24 saat açıktır ve giriş ücretsizdir.

Barış ve Özgürlük Parkı

Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Barış ve Özgürlük Parkı, merkeze 1-2 km uzaklıktadır. Ulaşım, Atatürk Bulvarı üzerinden sağlanmaktadır. Merkezi konumu ile taksi ve otobüsler ile ulaşım da rahattır.

Sahil kenarında sakin ve huzurlu bir park olan Barış ve Özgürlük Parkı, yeşil ve maviyi buluşturan atmosferi ile oldukça etkileyicidir. Bankların ve kamelyaların bulunduğu parkın ortasındaki havuz da etkileyici bir manzara sunmaktadır.

Piknik alanları, serin ağaç gölgeleri, sakin doğası, bahçesini süsleyen heykelleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları ile ailenizle birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz parkta, yaz aylarında küçük standlar ve lunapark da kurulmaktadır. Ayrıca, sahilde balık tutabileceğiniz bir yer de mevcuttur.

Barış ve Özgürlük Parkı, 24 saat açıktır ve giriş ücretsizdir.

Çamlıköy Tabiat Parkı

Saray ilçesinde bulunan Çamlıköy Tabiat Parkı, şehir merkezine 100 km uzaklıktadır. Ulaşım, Saray- Kıyıköy Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Tekirdağ- Saray otobüsleri ile de gidilebilir.

Piknik, kamp ve doğa yürüyüşleri için tercih edebileceğiniz Çamlıköy Tabiat Parkı, aynı zamanda büyük bir plaja da sahiptir. Denizi, sezon dışında dalgalı olabilmektedir.

Yaz aylarında büyük ilgi gören ve oldukça kalabalık olan Çamlıköy Tabiat Parkı, Mayıs ve Eylül, Ekim aylarında da hem denize girmek hem de kamp yapmak için tercih edilebilir.

Ailece keyifli vakit geçirebileceğiniz Çamlıköy Tabiat Parkı; deniz, göl ve orman üçlüsünün arasında huzuru bulabileceğiniz bir adrestir.

Çamlıköy Tabiat Parkı, 24 saat açıktır ve giriş ücreti kişi başı 4 TL ve araçla giriş ücreti 12 TL’dir. Kamp yapmak isteyen ziyaretçilerden ekstra ücret talep edilmektedir.

Tekirdağ Otelleri sayfamızı inceleyerek seyahatiniz boyunca şehrin tüm güzelliklerini yerinde göreceğiniz tatili planlayabilirsiniz.

Laladere Mesire Alanı

Saray ilçesinde Bahçeköy mevkiinde bulunan Laladere Mesire Alanı, şehir merkezine 100 km uzaklıktadır. Ulaşım, Tekirdağ- Lüleburgaz Yolu ve D-565 üzerinden sağlanmaktadır. Tekirdağ- Saray otobüsleri ile de gidilebilir.

Yemyeşil ağaçların arasında sakin ve huzurlu bir doğaya kaçış noktası olan Laladere Mesire Alanı, piknik ve dinlenme için tercih edebileceğiniz bir yerdir. Doğa yürüyüşleri ve bisiklet için de sıklıkla tercih edilen bu parkta, mangal yapmak ağaçların içerisindeki dere kenarında piknik yapmak ve kamp yapmak da mümkündür.

Yaz aylarında, özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olabilen bu parka, daha sakin bir atmosfer için hafta içi günlerde gidebilirsiniz. Park, kış aylarında trekking turları için de tercih edilmektedir.

Laladere Mesire Alanı, 24 saat açıktır ve giriş ücreti kişi başı 10 TL civarındadır. Otopark için de ekstra ücret talep edilmektedir.

Çorlu Mini Hayvanat Bahçesi

Çorlu ilçesinde bulunan Mini Hayvanat Bahçesi, şehir merkezine 40 km uzaklıktadır. Ulaşım, Tekirdağ- Çorlu Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Tekirdağ Merkez – Çorlu otobüsleri ile de gidilebilir.

Çocuk oyun alanları, horoz, tavuk, tavşan ve tavus kuşu gibi hayvanları, at binme alanı ile küçük ama keyifli bir hayvanat bahçesidir. Özellikle çocuklu ailelerden ilgi gören bu hayvanat bahçesi, özellikle kümes hayvanları görmek ve at binmek için ziyaret edilebilir.

Çorlu Mini Hayvanat Bahçesi, haftanın her günü 09:00 ile 23:00 saatleri arasında ziyarete açıktır ve giriş ücretsizdir. At binme turları, yalnızca hafta sonları yapılabilmektedir.

Uçmakdere

Şarköy ilçesine bağlı bir köy olan Uçmakdere, şehir merkezine 35-40 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mürefte- Barbaros Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Tekirdağ Merkez- Şarköy otobüsleri ile ilçe merkezine gidilerek Uçmakdere araçlarına aktarma yapılarak da gidilebilir.

Yamaç paraşütü, şehri ve Marmara Denizi’ni tepeden görmenin eşsiz bir yoludur. Ganos Dağı’nın etkileyici manzaralarını deneyimleyebileceğiniz yamaç paraşütü için Tekirdağ’da en ünlü yer Uçmakdere’dir.

Masmavi bir denize ve yemyeşil ormanlara bakarken havada gezineceğiniz bir yamaç paraşütü deneyimi, özellikle ilk kez deneyenler için Tekirdağ gezisinin en unutulmaz anlarından biri olacaktır.

Yamaç paraşütünün yanı sıra kamp ve doğa yürüyüşü gibi olanakları, doğası ve etkileyici manzaraları için de tercih edebileceğiniz Uçmakdere’nin iki vadi arasında kalmış yerleşimi de oldukça keyiflidir.

Sakin ve temiz denizi, Tekirdağ’da denize girmek için en ideal yerlerden biridir. Köye gelindiğinde taze ıhlamur, organik meyve ve köy tereyağı gibi doğal yiyecekler de satın alınabilir.

Uçmakdere’de yamaç paraşütü fiyatı pistlere göre 250-300 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Mürefte Köyü

Şarköy’e bağlı bir köy olan Mürefte, şehir merkezine 55-60 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mürefte- Barbaros Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Tekirdağ Merkez- Şarköy otobüsleri ile ilçe merkezinde indikten sonra Mürefte dolmuşlarına aktarma yapılarak da gidilebilir.

Marmara Denizi kıyısında küçük ama sevimli bir köy olan Mürefte, mübadele yıllarına kadar Rumların yaşadığı eski bir köydür.

İstanbul’a arabayla 3 saat uzaklıktaki bu turistik köy, hafta sonları İstanbullular için de popüler bir kaçış noktasıdır.

Deniz kenarındaki ahşap iskelesinde insanların balık tuttuğu, sıcak havalarda denize girdiği, balık lokantalarında lezzetli balıkların yendiği ve tarihi sokaklarında eski Osmanlı evlerinin bulunduğu bu turistik köy, ev sahipliği yaptığı bağları ve şarap imalathaneleri için de ziyaret edilebilir.

Ayrıca, Türkiye’nin ilk şarap müzesi de bu köyde bulunmaktadır.

Kumbağ Köyü

Süleymanpaşa ilçesine bağlı bir köy olan Kumbağ, şehir merkezine 10-12 km uzaklıktadır. Ulaşım, Barbaros- Kumbağ Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Merkezden kalkan Kumbağ araçları ile de gidilebilir.

Plajı, yeşil alanları, lezzetli balıkları, sakin ve huzurlu doğası ile Kumbağ, Tekirdağ’da yaz aylarında en popüler kaçış rotalarından biridir.

Doğa yürüyüşleri, sakin mavi sularda yüzme deneyimi, deniz kenarında taze balıkların tadını çıkarmak ve dalından koparılmış lezzetli meyveler toplamak için gidebileceğiniz bu sevimli köy, sunduğu Marmara Adası ve orman manzaraları ile de etkileyicidir.

Mübadele yıllarına kadar Rum nüfusun ağırlıkta olduğu bu eski Rum köyüne gidildiğinde, asırlık taş şaraphane de görülmesi gereken bir yerdir.

İğdebağları Köyü

Şarköy’e bağlı bir köy olan İğdebağları Köyü, şehir merkezine 90 km uzaklıktadır. Ulaşım, D-555 Karayolu üzerinden sağlanmaktadır. Tekirdağ- Şarköy otobüsleri ile ilçe merkezine geldikten sonra İğdebağları araçlarına aktarma yapılarak da gidilebilir.

Adını çevresini süsleyen iğde ağaçlarından alan bu küçük ve sevimli köy, Marmara Denizi kenarındaki konumu ve Arap Şelalesi gibi doğal güzellikleri ile oldukça etkileyici manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Doğa yürüyüşü turları için de sıklıkla tercih edilen köyde, deniz ve dağ manzaraları eşliğinde piknik yapmak da mümkündür.

Köye gidildiğinde, mutlaka meşhur kaynak suyu da denenmelidir. İğdebağları’nın zeytin ağaçları ve üzüm bağları da görülmeye değerdir.

Barel Bağ Evi

Tekirdağ’ın en ünlü bağ evlerinden biri olan Barel Bağ Evi, ağaçların arasındaki yürüyüş yolu üzerinde üzüm bağlarını görebileceğiniz, bağın sonunda nezih bir restoranda ev yapımı şarap eşliğinde lezzetli bir akşam yemeği yiyebileceğiniz bir yerdir.

Bağ gezisi, Tekirdağ’da mutlaka yapılması gereken aktivitelerden biridir. Şehirde bazı bağ evlerinin restoranları oldukça yüksek fiyatlı olabilmektedir. Barel Bağ Evi ise hem lezzetli şarapları hem de üzüm bağları ile uygun fiyata lezzetli el yapımı şaraplar satın alabileceğiniz bir bağ evidir.

Asmaların arasında doğanın içinde keyifli bir rota olan Barel Bağ Evi, tertemiz doğası ve zengin menüye sahip restoranı ile de ziyaret edilmeye değerdir.

Rüstem Paşa Cami

Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Rüstem Paşa Cami’ye ulaşım Edirne – Tekirdağ Yolu ve D-555 üzerinden sağlanmaktadır.

Tarihi dokusu ile şehrin görülmeye değer yapılarından biri olan Rüstem Paşa Cami, Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı Sadrazam Rüstem Paşa tarafından yaptırılmıştır.

16.yüzyılda inşa edilen Rüstem Paşa Cami, Tekirdağ’da Mimar Sinan’ın ustalık eserlerinden biri olma özelliği ile de öne çıkmaktadır.

Beş asırdır ayakta duran bu cami, son derece büyük bir külliyenin merkezinde bulunmaktadır. Sade güzelliği ve etkileyici işçiliği ile de görülmeye değerdir.

Rüstem Paşa Cami, haftanın her günü ziyarete ve ibadete açıktır.

Tarihi Çorlu Evi

Çorlu ilçesinde bulunan Tarihi Çorlu Evi, şehir merkezine 70 km uzaklıktadır. Ulaşım, D-100 üzerinden sağlanmaktadır. Tekirdağ- Çorlu otobüsleri ile de gidilebilir.

Tarihi canlandıran nostaljik atmosferi ve ahşap mimarisi ile etkileyici bir görünüme sahip olan Tarihi Çorlu Evi, Tekirdağ’ın tarihini yansıtan özel yapılardan biridir. Özellikle dış görüntüsü ile ziyaretçi çeken bu ev, günümüzde Muhacir Evi Müzesi olarak hizmet vermektedir.

İlk sahibi bir Rum doktor olan ve ardından Doğanca ailesinin yaşadığı bu tarihi evde, dönemsel özellikler yansıtan tarihi eşyalar ve Tekirdağ’ın eski evlerine göre düzenlenmiş mutfak, çalışma odası ve salon gibi odalar görülebilir.

Tarihi Çorlu Evi, haftanın her günü 09:00 ile 16:00 saatlerinde ziyarete açıktır ve giriş ücretsizdir.

Perinthos Antik Kenti

Marmaraereğlisi ilçesinde Dereağzı mevkiinde bulunan Perinthos Antik Kenti, şehir merkezine 75 km uzaklıktadır. Ulaşım, D-100 üzerinden sağlanmaktadır. Tekirdağ Merkez- Marmaraereğlisi otobüsleri ile de gidilebilir.

Antik dönemde bir Roma kenti olarak kurulan Perinthos’un tarihi M.Ö 600’lü yıllara kadar uzanmaktadır. Roma döneminde Trakya’nın başkenti olan bu kent, Bizans döneminde de kullanılmıştır.

Arkeolojik sit alanı ilan edilen Perinthos Antik Kenti, özellikle tarih meraklılarının ilgisini çekecek bir yerdir.

Antik kent, haftanın her günü ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.