Ula’da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler


Ula’da Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Muğla’ya bağlı bir ilçe olan Ula, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine pek çok destinasyon sunmaktadır. Muğla şehir merkezinden 16 kilometre uzaklıkta bulunan ilçeye ulaşımlar, özel araçla D550 karayolunu güney istikametine devam ederek yapılmaktadır. İl merkezinden taksi veya yarım saatte bir hareket eden Ula minibüsleriyle de ilçeye yarım saat içerisinde ulaşım sağlanabilmektedir.

Ula, doğal güzellikleriyle öne çıkan bir ilçedir. Denize kıyısı bulunan birçok tatil beldesine ev sahipliği yapan Ula’da gezilecek yerler, genellikle doğal güzellikler ve tarihi yapılardan oluşmaktadır. Ula’yı keşfetmek ve ilçede görülmesi gereken destinasyonları ziyaret edebilmek için ortalama 2 gününüzü ayırmanız yeterli olmaktadır.

Ula’da gezilecek yerler arasında; Azmak Nehri, Akbük Koyu, Ula Göleti, Geyik Kanyonu, Akyaka Halk Plajı, Çınar Plajı, Thera Antik Kenti, Koçarlı Camii, Yedi Delik Mağarası ve Kerimoğlu Türküsü Evi yer almaktadır.

Azmak Nehri

Ula’da gezilecek yerler arasında liste başı olan destinasyonlardan Azmak Nehri, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta, popüler bir tatil beldesi olan Akyaka’da yer almaktadır. Azmak Nehri’ne ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Aydın – Muğla yolunu güneybatı yönüne takip ederek yapılabilmektedir. Özel aracı olmayanlar ise taksi veya ilçe otogarından yarım saatte bir hareket eden Akyaka minibüsleriyle bölgeye ulaşım sağlayabilmektedir.

Azmak Nehri, Ula’da mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerindendir. Üzerinde tekne turlarıyla keyif yapılabilen Azmak Nehri, buz gibi ferahlatıcı etkisiyle bölge tatillerinin vazgeçilmezleri arasındadır. Kıyı bölgelerinde içerisinde yüzebileceğiniz nehir, çevresi sazlıklarla kaplı, oldukça etkileyici bir güzelliğe sahiptir.

Çevresinde sıralanan restoranlarda kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinizi de yiyebileceğiniz bölgede, gerçekleştirebileceğiniz tekne turlarının ortalama ücreti ise 20 TL’dir.

Azmak Nehri’ni, Ula’daki gezileriniz boyunca dilediğiniz saat aralığında ziyaret edebilirsiniz.

Azmak Nehri’ne girişler ücretsizdir.

Ziyaretçilerine huzurlu, sakin bir tatil fırsatı sunan Ula’daki konaklama seçeneklerine Ula Otelleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Akbük Koyu

Akbük Koyu, Ula’ya yaklaşık 25 kilometre uzaklıktadır. Oldukça eşsiz bir manzaraya sahip olan koyun çevresi yeşil ormanlarla kaplıdır. Ula ilçe merkezinden Akbük Koyu’na ulaşımlar, özel araçla Gökova yolu üzerinden yapılabilmektedir. Aynı zamanda Akbük Koyu’na taksi veya ilçe otogarından saat başı hareket eden Akbük minibüsleriyle de gidilebilmektedir.

Kıran Dağı’nın eteklerinde konumlanan Akbük Koyu, 1. derece sit alanı olarak korunmaktadır. Koy çevresinde sıralanan tekneler aracılığı ile günlük tekne turlarına katılabileceğiniz bölge, sit alanı olarak korunduğu için üzerinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemektedir.

Masmavi denizin tadını çıkarabileceğiniz koyda, gün boyu keyifli vakit geçirebilir, yanınızda götürebileceğiniz piknik malzemeleriyle birlikte gezinizi renklendirebilirsiniz.

Akbük Koyu’na yapılacak olan girişler ücretsizdir.

Ula Göleti

Ula Göleti, Ula’nın meşhur doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. İlçe merkezine ortalama 5 kilometrelik uzaklıkta bulunan gölete ulaşımlar, özel araçla Gazi Mustafa Kemal Bulvarını kuzey yönüne takip ettikten sonra Aydın – Muğla yolunun devam edilmesiyle yapılmaktadır. Ayrıca bölgeye ilçe merkezinden taksi ile de ulaşım sağlanabilmektedir. Gölete hareket eden toplu taşıma aracı bulunmamaktadır.

Ula’nın su ihtiyacını büyük oranda karşılayan gölet, aynı zamanda ilçenin en büyük doğal güzellikleri arasında öne çıkmaktadır. Özellikle bölge halkı tarafından hafta sonları tercih edilen gölet, mesire yeri olarak kullanılmaktadır.

Ula tatilinde keyifli vakit geçirmek, hem de bölgenin doğal güzelliklerini ve zengin bitki örtüsünü keşfedebilmek için ziyaret edebileceğiniz Ula Göleti’ni aileniz veya arkadaş gruplarıyla birlikte ziyaret edebilirsiniz.

Ula Göleti’ne girişler ücretsizdir.

Geyik Kanyonu

Geyik Kanyonu, Ula’da gezilecek yerler arasında bulunmaktadır. İlçe merkezine ortalama 36 kilometre uzaklıkta bulunan kanyona özel araçla yapılacak olan ulaşımlarda, Köyceğiz – Ula yolu takip edilmelidir. Özel araç haricinde bölgeye taksi veya ilçe merkezinden hareket eden Arıcılar Köyü dolmuşlarıyla da gidilebilmektedir.

20 kilometrelik uzunluğu ile birlikte devasa bir alan üzerine kurulu olan kanyon, 650 metrelik bir derinliğe sahiptir. Ula’dan başlayıp, Denizli’ye kadar devam eden kanyon üzerinde, Ula’nın bitki örtüsünün çeşitliliğini keşfedebilir, yaban hayvanlarını fotoğraflayabilirsiniz.

Alabildiğine yeşillik bir alan olan kanyon çevresinde piknik, bisiklet, doğa yürüyüşü ve kamp gibi aktivitelerinizi de gerçekleştirebilirsiniz. Kanyon içerisinde yapılaşma bulunmadığı için, buraya gitmeden önce yiyecek ve içecek açısından tedarikli olunması tavsiye edilmektedir.

Kanyon girişlerinde herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu sayede haftanın her günü ziyaret edilebilmektedir.

Geyik Kanyonu’na girişler ücretsizdir.

Muğla’nın havası, doğası ve el değmemiş güzellikleri öne çıkan şirin ilçesi Ula’da tatil planınız varsa Ula Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.

Akyaka Halk Plajı

Akyaka Halk Plajı, Ula’da denize girilebilecek en uygun plajlar arasında öne çıkmaktadır. Ula’ya bağlı Akyaka beldesinde bulunan plaj, ilçe merkezine ortalama 17 kilometre uzaklıktadır. Bölgeye ulaşımlar, özel araçla Aydın – Muğla yolunu geçtikten sonra Akyaka tabelasını takip ederek yapılmaktadır. Taksi veya ilçe merkezinden hareket eden Akyaka minibüsleriyle de bölgeye yaklaşık yarım saat içerisinde gidilebilmektedir.

Akyaka’nın en popüler plajı olan Akyaka Halk Plajı, oldukça uzun bir sahil şeridine sahiptir. Denizinin sığ ve sıcak olması nedeniyle öne çıkan Akyaka Halk Plajı, özellikle çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilmektedir. Yaklaşık 200 metreye kadar sığ olmasıyla birlikte, keyifli bir gün geçirebileceğiniz Akyaka Halk Plajı’nda hizmet veren çok sayıda restoran, bar ve kafe bulunmaktadır.

Akyaka tatilinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken destinasyonlardan olan Akyaka Halk Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralamaları da yapılabilmektedir. Ortalama 15 – 20 TL olan şezlong kiralamaları ile birlikte ziyaretçiler, tesise ait duş, tuvalet ve giyinme kabini gibi imkanlardan da faydalanabilmektedir.

Akyaka Halk Plajı’na girişler ücretsizdir.

Çınar Plajı

Akyaka’nın ünlü plajları arasında bulunan Çınar Plajı, ilçe merkezine 16 kilometre uzaklıktadır. Plaja ulaşımlar, özel araçla Aydın – Muğla yolunu güneybatı istikametine doğru takip ederek yapılmaktadır. Plaja, aynı zamanda taksi veya ilçe merkezinden hareket eden Akyaka minibüsleriyle de ulaşım sağlanabilmektedir.

Çınar Plajı, Ölüdeniz ile olan benzerliği ile ünlüdür. Oldukça sakin bir denize sahip olan plajın sahili, kumla karışık küçük taşlardan oluşmaktadır. Akyaka Halk Plajı’na göre daha soğuk bir suya sahip olan Çınar Plajı, Azmak Nehri’nin denizle buluştuğu yerde konumlanmaktadır.

Plaj içerisinde hizmet veren tesislerden, günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz plajda, duş, tuvalet ve giyinme kabini gibi imkanlar da bulunmaktadır.

Şezlong ve şemsiye kiralama ücretlerinin 25 TL olduğu plajda, aileniz veya arkadaşlarınız ile birlikte Ula tatilinde keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

Çınar Plajı’na giriş ücreti 25 TL’dir. Giriş ücreti bakiyeli olup; şezlong ücreti olarak kullanılabilmektedir.

Thera Antik Kenti

Thera Antik Kenti, Ula’nın en önemli tarihi yapılarındandır. İlçe merkezine ortalama 7 kilometre uzaklıkta bulunan antik kente, özel araçla ulaşımlarda Ula – Muğla yolu üzerinde görülebilen Thera Antik Kenti tabelası takip edilmelidir. Bölgeye aynı zamanda taksi veya Köprübaşı minibüsleriyle de ulaşım sağlanabilmektedir.

Thera Antik Kenti’ne ulaşımlarda ortalama 3 kilometrelik bir yürüyüş yolunun katedilmesi gerekmektedir. Açık hava müzesi özelliğine sahip olan Thera Antik Kenti, bölgede 2011 yılında gerçekleştirilen arkeoloji çalışmaları sonucunda keşfedilmiştir. Sınırları içerisinde yer alan 2 adet kaya mezarı, antik kent içerisinde dikkat çeken yapılardandır.

Girişlerinde herhangi bir tesis bulunmayan Thera Antik Kenti, Ula’da dilediğiniz zaman gezilecek yerler arasında öne çıkmaktadır.

Thera Antik Kenti’ne girişler ücretsizdir.

Koçarlı Camii

Koçarlı Camii, Ula’nın tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Ula ilçe merkezinde ziyaret edebileceğiniz camiye ulaşımlar, yürüyerek kısa bir süre içerisinde sağlanabilmektedir.

1376 yılında inşa edilmiş olan Koçarlı Camii, Mehmet Bin Mustafa tarafından yaptırılmış olup, Osmanlı dönemi mimarisinin belirgin özelliklerini taşımaktadır. Yöre halkı tarafından Yeni Koçarlı Cami adıyla da bilinen cami, tek minareli olup; 2006 yılında restorasyon çalışması geçirmiştir.

Geçirdiği restorasyon çalışması ile birlikte günümüzdeki haline ulaşan Koçarlı Camii, ibadete açıktır.

Koçarlı Camii’ye girişler ücretsizdir.

Yedi Delik Mağarası

Ula ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Yedi Delik Mağarası, ilçe merkezinin doğusunda konumlanmaktadır. Mağaraya ulaşımlar, özel araçla Muğla – Ula yolu üzerinden veya taksi ile yapılmaktadır. Mağaraya hareket eden toplu taşıma araçları bulunmamaktadır.

Karya Uygarlığı döneminin ünlü kentlerinden olan Ula’ya inşa edilmiş olan 14 adet kaya mezarın bulunduğu mağaradaki bu mezarlar, bir inanışa göre yapılmıştır. Karyalılar döneminde inanılan gelenekler arasında, ölen birinin bölgedeki en yüksek yere gömülmesi gerekmektedir. Ölen insanların tekrar dirileceğine inanan Karyalılar, bu sebepten ötürü ölülerini yüksek konumlardaki mağaralara inşa ettikleri mezarlara gömmüşlerdir.

Yedi Delik Mağarası’ni, haftanın her günü dilediğiniz saat aralıklarında ziyaret edebilirsiniz. Ula’da gezilecek  yerler arasında öne çıkan mağara çevresinde trekking, doğa yürüyüşü, piknik veya kamp gibi aktivitelerinizi de gerçekleştirebilirsiniz.

Yedi Delik Mağarası’ne girişler ücretsizdir.

Kerimoğlu Türküsü Evi

Ula’da gezilecek yerler arasında bulunan Kerimoğlu Türküsü Evi, ilçe merkezine ortalama 15 kilometre uzaklıktadır. Ula’ya bağlı Yerkesik Köyü’nde yer alan Kerimoğlu Türküsü Evi’ne özel araçla ulaşımlar, Muğla – Ula yolu üzerinden yapılabilmektedir. Bölgeye, taksi veya ilçe merkezinden hareket eden Yerkesik dolmuşlarıyla da ulaşım sağlanabilmektedir.

Herkes tarafından bilinen Kerimoğlu türküsünün yaşandığı yer olarak bilinen ev, etkileyici hikayesi ve sergilenen eserleri ile birlikte Ula tatilinde ziyaret edilmesi gereken yerler arasında öne çıkmaktadır. Muğla Belediyesi tarafından işletilmekte olan evin bahçesinde kafeterya da hizmet vermektedir.

Haftanın her günü açık olan Kerimoğlu Türküsü Evi’ni 08:30 ile 21:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Kerimoğlu Türküsü Evi’ne girişler ücretsizdir.

Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Ula’da tatilinizi planlamak için Ula Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.

Ula Günübirlik Gezilecek Yerler

Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla öne çıkan Ula tatillerinde ilçeye yakın noktalarda bulunan destinasyonları keşfedebilir; hazırlayacağınız gezi rehberine farklı yerleri dahil edebilirsiniz. Böylece Ula tatilinizi daha renkli hale getirebilir, unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Sedir Adası

Sedir Adası, Ula ilçe merkezine ortalama 40 kilometre uzaklıktadır.

Akyaka’dan binebileceğiniz tekne turları ile ulaşılabilen Sedir Adası’nın berrak denizinde keyif yapabilir, doğal güzellikler eşliğinde vakit geçirebilirsiniz. Ada çevresinde doğa yürüyüşleri, trekking, piknik ve kamp gibi aktiviteler de yapılabilmektedir.

Köyceğiz Gölü

Köyceğiz Gölü, Ula ilçe merkezine ortalama 50 kilometre uzaklıktadır.

İlçe merkezinden özel araç, taksi veya Köyceğiz minibüsleriyle ulaşabileceğiniz göl, etrafı doğal güzelliklerle çevrili bir alan üzerinde yer almaktadır. Etrafında mesire alanı olarak kullanılabilen birçok piknik bölgesi bulunan Köyceğiz Gölü’nü günübirlik bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Marmaris Kalesi

Marmaris Kalesi, Ula ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta Marmaris ilçe merkezinde yer almaktadır.

Osmanlı dönemi yapılarından olan kale, Rodos Seferleri sırasında, denizden gelebilecek saldırıları engellemek amacıyla inşa edilmiş olup; günümüzde içerisinde birçok eser sergilenmektedir. Marmaris Kalesi, haftanın her günü 08:30 – 18:30 saatleri arasında açıktır. Kaleye giriş ücreti 8 TL’dir.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.