Bursa Tatiline Gidecekler İçin İlçeler Hakkında Kısa Bilgiler


Bursa Tatiline Gidecekler İçin İlçeler Hakkında Kısa Bilgiler

Bursa, Marmara Denizi’nin en gözde illerinden biridir. 17 farklı ilçesi bulunan Bursa’nın Osmangazi ilçesi, metropol ilçesi olarak dikkat çekmektedir. Büyük bir yüzölçümüne sahip olmasa da şehirleşme açısından Türkiye’nin önde gelen illerinden olan Bursa, özellikle yaz aylarında Mudanya ilçesine yapılan ziyaretler ile bilinmektedir denebilir.

İl sınırları içerisinde dolaşmak isteyen misafirler, tek vasıta ile birlikte şehrin bir ucundan diğer bir ucuna gidebilmektedirler. Otobüs ve minibüs hatları aktif olarak çalışan Bursa’da aynı zamanda teleferik ve metro gibi ulaşım seçenekleri de bulunmaktadır. Türkiye’nin en kalabalık 4. şehri olan Bursa, yılın her döneminde ziyaret edilebilecek bir şehirdir. Bursa’da bulunan ilçeler Osmangazi, Nilüfer, Büyükorhan, Yıldırım, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Orhaneli Orhangazi ve Yenişehir’dir.

Osmangazi

Bursa’nın en kalabalık ve metropol ilçesi olarak dikkat çeken Osmangazi, Bursa’nın merkezidir. Tüm ilçeler ile bir komşuluğu bulunan Osmangazi’ye tüm ilçelerden otobüs, minibüs ve özel taksi gibi ulaşım seçenekleri ile gidilebilmektedir.

Osmanlı Devleti’ni kuran Osman Bey’den adını alan Osmangazi’nin en bilinen yönlerinden biri olarak Uludağ gözler önündedir. Uludağ’ın eteklerinde yer alan bir ilçe olarak dikkat çeken Osmangazi’de pek çok farklı tarihi yapı bulunmaktadır. Bu tarihi yerler Bursa Kalesi, Orhangazi ve Osmangazi Türbeleri, Bursa Ulu Camii, Koza Han ve Atatürk Müzesi olarak dikkat çeker.

Şehirleşmenin bir hayli yüksek bir seviyede olduğu Osmangazi’de yeşil alanlar bulabilmek de mümkündür. Bölgede yer alan yeşil alanlar ve parklar Reşat Oyal Kültür Parkı, Soğanlı Hayvanat Bahçesi, Botanik Park, Soğukkuyu Parkı ve Hamitler Parkı gibi seçeneklerdir.

Nilüfer

Bursa’nın en kalabalık ilçelerinden biri olan Nilüfer, metropol ilçelerden biri olarak dikkat çekmektedir. Kuzeyinde Mudanya, doğusunda Osmangazi, güneyinde Orhaneli ve batısında da Uluabat Gölü ile Karacabey ilçelerinin yer aldığı Nilüfer, il merkezine yalnızca 10 kilometre mesafede bulunmaktadır.

Bursa’nın en ilgi çekici yerlerinden biri olan Nilüfer’de bulunan Gölyazı, Uluabat Gölü’nün üzerindedir. Karaya yalnızca bir köprü ile bağlanan bu yerleşim yeri, Nilüfer’in en sevilen noktalarından biridir. Adını Orhangazi’nin eşi Nilüfer Hatun’dan alan Nilüfer ilçesi, Bursa’nın ilgi çekici noktalarından biridir.

Nilüfer bölgesi içerisinde birbirinden değerli doğal güzellik seçeneklerinin bulunduğu bilinmektedir. Gölyazı’nın dışında Nilüfer’de Ayvaini Mağarası, Dağyenice Göleti ve Misi Köyü dikkat çekici noktalar arasındadır.

Büyükorhan

Büyükorhan ilçesi, 1987 yılında ilçe olmuştur ve Bursa’nın il merkezine de uzak bir konumda yer almaktadır. Bursa il merkezine 81 kilometre mesafede bulunan Büyükorhan, Orhaneli, Harmancık ve Mustafakemalpaşa ilçelerine komşudur.

Büyükorhan ilçesinin en ilgi çekici özelliklerinden biri olarak doğal güzellikleri görülebilir. Büyükorhan’da yer alan Düğüncüler Köyü, zorlu doğa sporlarına meraklı kişiler için ideal noktalardan biridir. Bu köyde yer alan kaplıcalar da sağlık turizmi açısından Bursa’nın önemli noktalarındandır. Büyükorhan’da Düğüncüler Köyü dışında Kaya Deresi ve Görecik Yaylası gibi doğa yürüyüşleri ve temiz hava için ideal noktalar yer almaktadır.

Yıldırım

Bursa’nın en büyük ikinci ilçesi olan Yıldırım, ismini Osmanlı padişahlarından olan Yıldırım Beyazıt’tan almaktadır. İl merkezine yalnızca 10 kilometre olan Yıldırım Osmangazi, Kestel ve Gürsu ilçeleri ile komşudur.

Yıldırım ilçesi, Uludağ’ın eteklerine kurulan bir ilçedir. Turizm açısından ilgi çekici bir nokta olan Yıldırım, tarihi yapıları ile dikkat çeken ilçelerden biridir. Adını Yıldırım Beyazıt’tan alan bu ilçede yer alan Yıldırım Camii, Yeşil Hamam, Yeşil Türbe, Türk İslam Eserleri Müzesi ve Cumalıkızık Köyü dikkat çekici yerlerdir.

Cumalıkızık Köyü, diğer yapı ve yerlerden ayrıca UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde kendisine yer bulmuştur. Yıldırım gezinizde bu köye giderek doğal ürünleri satın alabilir, köy kahvaltısının tadına bakabilir ve köyde yer alan yüzlerce yıllık sokaklarda gezintiye çıkabilirsiniz.

Gemlik

Bursa’nın turistik ilçelerinden biri olan Gemlik, Marmara Denizi ile komşu ilçelerden biridir. İl merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre mesafede yer alan Gemlik, yılın yaz aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. İlçenin komşuları ise Orhangazi, Kestel, Osmangazi, Mudanya ve Gürsu ilçeleridir.

Yaz turizmi açısından Bursa’nın ilgi çekici yerlerinden biri olan Gemlik’te Büyükkumla, Küçükkumla, Karacaali, Kurşunlu ve Yeniköy gibi denize girmek için son derece ideal yerler bulunmaktadır. Ayrıca bölgenin ekonomik açıdan en önemli kalkınma seçeneklerinden biri de zeytinlerdir.

 Dünyaca ünlü Gemlik Zeytinleri, ilçe içerisindeki ağaçlarda yetişmektedir.

Gürsu

Bursa il merkezine yalnızca 12 kilometre mesafede bulunan Gürsu ilçesinin komşuları Gemlik, Kestel, Yıldırım ve Osmangazi ilçeleridir.

Susığırlık ismi ile de bilinen Gürsu, bu ismini 1991 yılında bırakmış ve yeni ismine kavuşmuştur. Doğa sporları açısından ilgi çekici yerlerden biri olan Gürsu’da Katırlı Dağları’nda yamaç paraşütü yapabilmek mümkündür. Ayrıca bölgede yer alan tarihi Osmanlı evleri, hamamlar ve tarihi çınar ağaçları görülmeye değer yerler olarak dikkat çekmektedir.

Harmancık

Uludağ’ın güney bölümlerinde yer alan Harmancık, Bursa’nın küçük ilçelerinden biridir. Komşuları Orhaneli, Kütahya ve Keles olan bu ilçenin il merkezine olan uzaklığı yaklaşık olarak 100 kilometredir.

Küçük bir ilçe olarak dikkat çeken Harmancık, genellikle ekonomisini tarım ile güçlendiren bir yerdir. Her yıl Ağustos ayında ilçe içerisinde gerçekleşen panayırlar ise son derece keyifli anlar yaşanmasına sebep olmaktadır.

İnegöl

Bursa’nın en kalabalık ilçelerinden biri olma özelliğini gösteren İnegöl, Bursa il merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre mesafededir. Büyük bir yüzölçümüne sahip olan İnegöl’ün en önemli yerlerinden biri olarak Oylat Kaplıcaları gösterilmektedir.

Türkiye’nin en sevilen köftelerinden biri olan İnegöl Köfte bu ilçenin köftesidir. Oylat Kaplıcaları bölgesinde pek çok farklı konaklama seçeneği yer alırken kaplıcalara girerek şifalı olduğuna inanılan su ile keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Türkiye’nin en gelişmiş sanayi bölgelerinden biri olan İnegöl, Bursa’nın ekonomisine de önemli ölçüde destek vermektedir.

İznik

Bursa il merkezine 75 kilometre mesafede bulunan İznik, Bursa’nın en ilgi çekici yerlerinden biridir. Ayrıca ilçe, Bursa’nın kuzeydoğu ucunda yer almaktadır.

İznik dendiğinde akla gelen ilk doğal güzellik İznik Gölü olmaktadır. İlçenin turizm açısından en önemli değeri olan İznik Gölü, ilçenin batı kesiminde yer almaktadır ve adeta İznik ilçesinin merkezi göl kenarında yer almaktadır. Ayrıca son derece değerli olan İznik Çinilerinin yapıldığı 50’ye yakın atölye halen İznik’te işler vaziyette bulunmaktadır.

İznik ilçesinde yer alan tarihi yapılar da ziyaretçiler tarafından sıklıkla görülmektedir. Ayasofya Müzesi, Roma Tiyatrosu, İznik Müzesi, Aziz Tryphonos Kilisesi ve Sarı Saltuk Türbesi, görülmeye değer yerlerdir.

İsmini ilçeden almış ve tüm güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen İznik Gölü’nü gezip keşfedeceğiniz ve muhteşem doğasıyla baş başa kalacağınız tatili planlamak için İznik Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Karacabey

Şehrin batı kısımlarında yer alan ve Bursa’nın en büyük beşinci ilçesi olan Karacabey, il merkezine yaklaşık olarak 70 kilometre mesafede yer almaktadır. Karacabey ilçesinin komşuları arasında Mustafakemalpaşa, Nilüfer ve Mudanya bulunmaktadır.

Karacabey ilçesinin en ilgi çekici doğal güzelliklerinden biri olan Longoz Ormanları, nadir bir orman türü olarak Karacabey’in kuzeyinde yer almaktadır. Ayrıca ilçe içerisinde yer alan Uluabat Gölü ve Kuş Cenneti, görülmeye değer yerlerdir.

İlçede gezilecek diğer yerler olarak ise Atatürk Kültür Parkı, Gençlik Parkı ve Çamlık Mesire Yeri ön plana çıkmaktadır. Türkiye Jokey Kulübü için Safkan İngiliz atları ve safkan Arap atları da Karacabey ilçesinde bulunan haralarda yetişmektedir.

Keles

Bursa’nın küçük ilçelerinden biri olan Keles, il merkezine yaklaşık olarak 60 kilometre mesafede bulunmaktadır. Batısında Orhaneli, doğusunda ise İnegöl’ün yer aldığı Keles’in güneydoğusunda ise Kütahya ili yer almaktadır.

Küçük bir ilçe olarak dikkat çeken Keles’te Keles Camii, Kocayayla, Ana Sultan Türbesi, Gelemiç Gavurini Mağarası ve Baraklı Köyü görmek isteyebileceğiniz yerler arasındadır.

Kestel

Bursa’nın merkeze yakın küçük ilçelerinden biri olan Kestel, il merkezine 10 kilometre mesafede yer almaktadır. 1990 yılında ilçe statüsüne kavuşan Kestel, görmek isteyebileceğiniz yerlerdendir.

Bursa’nın ekonomik kalkınması için önemli ilçelerden biri olan Kestel’de Bursa Çimento Fabrikası bulunmaktadır. İlçede yer alan gezilecek yerler ise Kestel Kalesi, Vani Mehmet Efendi Camii, Saitabat Şelalesi ve Baba Sultan Camii ve Türbesi olarak dikkat çekmektedir.

Mudanya

Bursa’nın yaz turizmi açısından belki de en önemli ilçesi olan Mudanya, il merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre uzaklıktadır. Karacabey, Gemlik, Nilüfer ve Osmangazi ile komşu olan Mudanya, görmek isteyebileceğiniz ilçelerden biridir.

İlçenin en önemli tarihi yerlerinden biri olarak Mudanya Mütareke Evi Müzesi dikkat çekmektedir. Kurtuluş Savaşı’nı bitiren antlaşmanın imzalandığı bu ev, müze olarak günümüzde kapılarını ziyaretçilere açmaktadır. İlçede yer alan tarihi yerlerden diğerleri ise Tahir Paşa Konağı, Hasan Paşa Hamamı, Kumyaka Kilisesi ve Tarihi Rum Mahallesi’dir.

Mudanya’da yer alan Kumyaka, Tirilye ve Yıldıztepe semtleri ise doğal güzellikler olarak dikkat çekmektedirler. Marmara Denizi’nin en güzel manzaralarını izleyebileceğiniz bu yerler, zeytin ağaçları ile çevrili coğrafyalar olarak da açıklanabilir. Fotoğraf tutkunları için mükemmel yerler olan bu semtler, Mudanya’nın ilgi çekici noktalarıdır.

Bursa’nın maviliklere boyanan durağı Mudanya’da zeytin kokuları içinde deniz havası alacağınız tatili Mudanya Otelleri sayfamızdaki tesisleri inceleyerek planlayabilirsiniz.

Mustafakemalpaşa

Bursa il merkezine yaklaşık olarak 75 kilometre mesafede yer alan Mustafakemalpaşa ilçesi, Türkiye’nin ismi en uzun ilçesi olma özelliğini göstermektedir. Bu ilçe Orhaneli, Karacabey ve Balıkesir ili ile komşudur.

İlçe içerisinde birbirinden önemli doğal güzellikler yer almaktadır. Suuçtu Şelalesi, Ayvaini Mağarası ve Tümbüldek Kaplıcaları görmek isteyebileceğiniz yerlerdir. Ayrıca Türkiye’nin pek çok yerinde severek yenilen tatlılardan olan Mustafakemalpaşa tatlısı da bu ilçeden çıkmaktadır. İlçenin pek çok noktasında bu tatlının en güzel hallerini tadabilirsiniz.

Orhaneli

Bursa’nın yüzölçümü açısından büyük ilçelerinden biri olan Orhaneli, il merkezine yaklaşık olarak 60 kilometre mesafededir. Osmangazi, Keles, Büyükorhan, Mustafakemalpaşa ve Nilüfer ilçeleri ile komşu olan Orhaneli, görülmeye değer ilçelerden biridir.

Eski adı “Beyce” olan Orhaneli, Türkiye’nin maden yatakları açısından en zengin bölgelerinden biridir. Krom, linyit ve manyezit gibi maden yataklarının bulunduğu bu bölgede aynı zamanda birbirinden güzel ormanlar bulunmaktadır. Karaçam, meşe ve ardıç ormanlarının bulunduğu Orhaneli’nin yüksek kısımları, temiz hava almak için en ideal bölgeler arasındadır.

Orhangazi

Bursa il merkezine yaklaşık olarak 50 kilometre mesafede yer alan Orhangazi, Bursa’nın önemli ilçelerinden biridir. Kuzeyinde Marmara Denizi’nin bulunduğu Orhangazi’nin diğer komşuları ise Yenişehir, Gemlik ve Yalova ilidir.

Eski adı “Pazarköy” olan bu ilçe, özellikle İstanbul yolu üzerinde olması sebebi ile sıklıkla ziyaret edilen ilçelerden biri olmuştur. İlçenin gezilecek yerleri ise Orhangazi Tarihi Hamam, Nadir Piknik Alanı, Gürle Köyü, Sölöz Mahallesi ve Gedelek Köyü olarak dikkat çekmektedir. Pek çok şirin köye ev sahipliği yapan Orhangazi, gezmek isteyebileceğiniz ilçelerden biridir.

Yenişehir

Bursa’nın ünlü ilçelerinden biri olan Yenişehir, il merkezine yaklaşık olarak 50 kilometre mesafede bulunmaktadır. İnegöl, Kestel, İznik ve Bilecik ili ile komşu olan Yenişehir, görülmesi gereken yerlerden biridir.

Bursa’da yer alan tek havalimanı bu ilçe içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca ilçenin ünlü olmasının en büyük sebebi de bölgede yetiştirilen domates ve biberden kaynaklanmaktadır. Tarihi açıdan da son derece zengin bir bölge olan Yenişehir’de Saray Hamamı, Voyvoda Camii, Koca Sinan Paşa Külliyesi, Süleyman Paşa Külliyesi ve Yarhisar Köyü Orhan Camii gibi yerler bulunmaktadır.

Ekonomik açıdan da Bursa’nın önemli ilçelerinden biri olan Yenişehir’de cam fabrikalarından un fabrikalarında, otomobil fabrikalarından süt üretim fabrikalarına kadar pek çok farklı imalathane bulunmaktadır. İlçe, gezilip görülecek yerler dışında finansal açıdan da Bursa’nın önemli ilçeleri arasındadır.

Bursa’nın hangi ilçesinde tatilinizi planlayacağınıza karar verdikten sonra Bursa Otelleri sayfamızda birçok tesisi ayrıntılı olarak inceleyebilir ve size en çok hitap eden otelden yerinizi kolayca ayırtabilirsiniz.

 

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.