Viyana (3)
Günübirlik
TUR KODU:9539
1. GÜN
İstanbul Viyanaİstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Türk Havayolları kontuarı önünde uçuşumuzdan 2,5 saat önce 09.30’da buluşuyoruz. Bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK 1899 sefer sayılı uçuşu ile 11.55’te Viyana’ya uçuyoruz. Yerel saat ile 12.25’te Viyana’ya varıyoruz. Varışımıza istinaden Panoramik Viyana şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştireceğimiz şehir turumuzda Opera Binası, Üniversite, Parlemento Binası, Tiyatro, Prater, Hofburg Sarayı, Hundertwasser House ve Müzeler bölgesi göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından otelimize yerleşmek üzere hareket ediyoruz. Otelimize varışımıza istinaden check-in işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Avusturya Grinzing Gecesi turumuza katılabilirler. Turumuz sonrası otelinize transfer ve gecelememiz Viyana’daki otelimizde.
Alternatif Program
Bu turumuzda Viyana merkezine 20-25 dakika uzaklıkta bulunan Grinzing kasabasının küçük ve şirin evlerinde, Viyana müzikleri eşliğinde ünlü şnitzellerinin tadına bakıyoruz.
2. GÜN
ViyanaOtelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak gerçekleştireceği Viyana Ormanları Turu’na katılabilirler. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak gerçekleştireceği Viyana Klasik Müzik Konser turuna katılabilirler. Gecelememiz Viyana’daki otelimizde.
Alternatif Program
Bu turumuzda Liechtenstein Şatosu, Seegrotte yer altı gölü, Mayerling av köşkü, Heilingenkreuz Manastırı, Baden kaplıca şehri , Schönbrunn Sarayı bahçeleri göreceğimiz yerler arasındadır. Önce Liechtenstein Şatosunu daha sonra maden ocağı iken bir patlama neticesinde icine su dolarak, yeraltı gölü olan ve II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin gizli savaş ucağı ürettikleri Seegrote yer altı gölünü geziyoruz. Turumuzda yeraltı gölünde tekne ile gezintide yapılacaktır. Ardından bir ortaçağ keşişhanesi olan Heiligenkreuz’u geziyoruz. Daha sonra “Mayerling Faciası”na konu olan ve bugün Carmelita rahibelerinin yaşadığı manastır konumunda bulunan Mayerling av köşkünü panoramik olarak görüyoruz. Daha sonra küçük ve şirin bir kaplıca şehri Baden. Turumuzun en son durağı Kraliçe Sisi’nin Sarayı olan Schönbrunn sarayının muhteşem bahçelerinde serbest zaman.
Alternatif Program
Klasik müzik eşliğinde keyif alacağınız bir konser deneyimi yaşayacaksınız.
3. GÜN
ViyanaOtelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Bratislava Turu’na katılabilirler. Turumuz sonrasında otelimize dönüyoruz. Gecelememiz Viyana’daki otelimizde.
Alternatif Program
Bratislava, Slovakya Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehridir. Tuna Nehri kıyısında yer alan şehir hem Avusturya'ya hem de Macaristan'a sınırdır. Dünyada bu şekilde iki devlete sınırı olan sadece iki tane başkent vardır. Şehir çok sayıda festivale ve ticari sergiye ev sahipliği yapmaktadır. Şehirde görülecek yerler arasında Bratislava nehir kıyıları,1529’da 1.Viyana Kuşatması öncesi Türk izleri, Bratislava Kalesi, St. Martin Katedrali, eski tarihi şehirde gezinti, Grassalkovich Sarayı, Parlamento Binası, Slovak Devlet Tiyatro Binası, Mozart’ın 6 yaşında Maria Theresa’ya ilk konserini verdiği tarihi bina görülecek yerler arasındadır.
4. GÜN
Viyana İstanbulOtelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında öğlen check-out işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Uçuş saatimize istinaden havaalanı transferimizi gerçekleştiriyoruz. Havaalanına varışımızın bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK 1900 sefer sayılı uçuşu ile 13.25’te İstanbul’a uçuyoruz. Yerel saat ile 17.45’te İstanbul’a varışımıza istinaden turumuzun sonu.
Gidiş:Sabiha Gökçen Havalimanı - Türk Hava Yolları TK1899 - Uçuş Saati 11:55
Dönüş: Türk Hava Yolları TK1900- Uçuş Saati 13:25
Türk Havayolları tarifeli seferi ile SAW-VIE-SAW ekonomi sınıfı gidiş dönüş uçak biletleri
Havalimanı vergileri
Belirtilen ve benzeri kategorideki otellerde 3 gece oda-kahvaltı konaklamalar
Alan transferleri
Viyana şehir turu ( Varışta panoramik )
Türkçe rehberlik Hizmeti
Yurtdışı Çıkış Harcı
Vize Ücreti 140 €
Seyahat Sigortası
Ekstra Turlar
Kişisel harcamalar
Acentemiz, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden acentemiz sorumlu değildir. Grup biletlerinde havayolu kuralı geçerli olup, grup bileti kuralı gereği gidiş uçuşu kullanılamaz ise dönüş uçuşu da kullanılamaz.
Fiyatlar, 01.01.2011 Tarihindeki taşımacılık ücretlerine göre verilmiş olup, hareket tarihine kadar gelebilecek artışlar aynı oranda yansıtılır.
Acentemiz, misafirlerine haber vermek koşulu ile turu iptal etme/tarih değişikliği yapma hakkına sahiptir. Yeterli sayıda katılım sağlanmayan programlarda turu önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı acentemizde saklıdır. Turun iptali durumunda acentemiz iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.
Çocuk fiyatları; 2 yetişkinle aynı odada 3. kişi olarak konaklamaları halinde uygulanır. Üç Yataklı odada; 3. yatak ilave yatak olup, açılır - kapanır yatak şeklindedir ve diğer 2 yatakla aynı konfora sahip değildir.
Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce tarafınıza bildirilecektir. Acentemiz, yıldız kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
Uçuş saatine göre, geç varışlarda panoramik şehir tanıtım turu, ertesi gün yapılır. Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
Tur paketine dâhil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dâhil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acentemiz sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
Ekstra turlar, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
Yurtdışı çıkışlarınızda ve girişlerinizde problem yaşamamak için pasaportunuzun seyahat bitiminden itibaren 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
Acentemiz, konsoloslukla müşterilerimiz arasında sadece aracı konumda olup, vizenin her hangi bir neden ile onaylanmaması, yetişmemesi gibi durumlar dâhilinde hiçbir sorumluluğu olmayıp tazminat hakkı doğurmamaktadır. Ne zaman yapılırsa yapılsın iptal durumunda vize ve sigorta ücretleri iade edilmez.
Vizenin gidilecek tura ilk giriş yapılan ülkeden veya en fazla konaklama yapılacak ülkeden alınması gereklidir. Aksi halde pasaport polislerinin ülkeye giriş yaptırmamasından acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.
Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acentemiz sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz
Acentemiz, gezi programlarına kayıt yaptırmış kişiler bu maddeleri okumuş ve kabul etmiş sayılır.
EMEKLİLER İÇİN
(Fotoğrafların arka fonu mutlaka beyaz renkte ve biometrik fotoğraf olmalıdır.)
1.Emeklilik hesap cüzdanı fotokopisi
2.Ev tapusu fotokopisi
3.Banka hesap cüzdanı fotokopisi
4.Kredi kartı fotokopisi
SERBEST MESLEK MENSUPLARI İÇİN
(Avukat, doktor, mali müşavir vs.) (Fotoğrafların arka fonu mutlaka beyaz renkte ve biometrik fotoğraf olmalıdır.)
1.Baglı bulunduğu odadan yazı
2. Antetli kağıda seyahatin amacını belirten ‘’ İLGİLİ MAKAMA ‘’ hitabıyla başlayan, konsolosluk adı belirtilmeden yazılacak dilekçe
3.Vergi levhası fotokopisi
4.Kredi kartı, ev tapusu, banka ve yatırım hesabı ve araba ruhsatı fotokopisi
MAAŞLI ÇALIŞANLAR İÇİN
(Fotoğrafların arka fonu mutlaka beyaz renkte ve biometrik fotoğraf olmalıdır.)
1.Antetli kağıda seyahatin amacını belirten ‘’ İLGİLİ MAKAMA ’’ hitabıyla başlayan konsolosluk adı
2.belirtilmeden yazılacak dilekçe. (imzalar, firmanın imza sirkülerinde yer alan kişilere ait olmadır)
3.Firma imza sirküleri
4.Firmanın ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi (yeni tarihli)
5.Vergi levhası fotokopisi
6.Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
7.Son maaş bordrosu
8.Sigorta işe giriş ve son 4 aylık bildirgelerin fotokopisi
9.Kredi kartı, ev tapusu, banka ve yatırım hesabı ve araba ruhsatı fotokopisi
FİRMA SAHİPLERİ VE ŞİRKET ORTAKLARI İÇİN
(Fotoğrafların arka fonu mutlaka beyaz renkte ve biometrik fotoğraf olmalıdır.)
1.Antetli kâğıda seyahatin amacını belirten ‘’ İLGİLİ MAKAMA ‘’ hitabıyla başlayan konsolosluk adı belirtilmeden yazılacak dilekçe
2.Firma imza sirküleri
3.Vergi levhası fotokopisi
4.Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi (yeni tarihli)
5.Ticaret sicil gazetesi fotokopisi (kuruluş gazetesi)
6.Kredi kartı, ev tapusu, banka ve yatırım hesabı ve araba ruhsatı fotokopisi
BANKA ÇALIŞANLARI İÇİN
(Fotoğrafların arka fonu mutlaka beyaz renkte ve biometrik fotoğraf olmalıdır.)
1. Bankanın antetli kağıdına seyahatin amacını belirten ‘’ İLGİLİ MAKAMA ’’ hitabıyla başlayan konsolosluk adı belirtilmeden yazılacak dilekçe (imzalar, firmanın imza sirkülerinde yer alan kişilere ait olmadır)
2.Banka imza sirküleri
3.Son maaş bordrosu
4.Kredi kartı, ev tapusu, banka ve yatırım hesabı ve araba ruhsatı fotokopisi
ÖĞRENCİLER İÇİN
(Fotoğrafların arka fonu mutlaka beyaz renkte ve biometrik fotoğraf olmalıdır.)
Öğrenci durum belgesi
Ebeveyn gelir durumunu belirten belgeler (yukarıda belirtilen katagorilere göre)
DEVLET MEMURU İÇİN
(Fotoğrafların arka fonu mutlaka beyaz renkte ve biometrik fotoğraf olmalıdır.)
1.Konsolosluk Makamına, Antetli kâğıda İngilizce yazılmış, resmi ‘Vize Başvuru Dilekçesi’ (Gidiş nedeni ve göreviniz belirtilen, kurum imza yetkilisi tarafından ıslak imzalı ve mühürlü).
2.Son üç aya ait maaş bordrosu
3.Kurum Personel Tanıtma Kartı Fotokopisi
4.Banka Hesap Cüzdanı, Kredi Kartları, Araç Ruhsatı ve Gayrimenkul gibi maddi kaynak gösteren Belgelerin Fotokopisi.
5.Evlilik Cüzdan Fotokopisi
NOTLAR
*Evli çiftlerin evlilik cüzdanı fotokopileri vize başvurularında gerekmektedir.
* 2 adet fotoğraf (Fotoğrafların arka fonu mutlaka beyaz renkte ve biometrik fotoğraf olmalıdır.)
* İlk defa shengen vizesi alabilmek için şahsi müracaat gereklidir. Pasaport geçerlilik süresinin en az 6 ay olması gerekmektedir.
* Tüm vize alacak meslek gruplarına istinaden Yurt dışında geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (30.000 Euro limitli) gerekmektedir.
* Tüm vize alacak meslek gruplarına istinaden seyahatin amacını belirten ‘’ İLGİLİ MAKAMA ‘’ hitabıyla başlayan, konsolosluk adı belirtilmeden yazılacak şahsi dilekçe.
* Tüm vize alacak meslek gruplarına istinaden önlü ve arkalı kimlik fotokopisi ve ev & iş adres ve telefon bilgileri beraberinde vermeniz gerekmektedir.
Avusturya’nın başkenti olan Viyana’da farklı keşifler yapabileceğiniz tur seçenekleri sizleri bekliyor. Viyana turları sırasında tadına bakabileceğiniz en özel lezzetler ve mutlaka görmeniz gereken yerler listesi aşağıda. Gezinomi Avusturya turları ile uzun tur fırsatlarını değerlendirebilir ya da Viyana turları ile rahat edeceğiniz tur seçeneklerini hemen inceleyebilirsiniz.
GÖRÜLMELİ
TADILMALI
Bu tur için henüz bir değerlendirme yapılmamış. Tur için ilk değerlendirmeyi siz yapın.
Tur rehberinden memnun kaldınız mı?
Konakladığınız oteli beğendiniz mi?