Bozyazı’da Mutlaka Keşfedilmesi Gereken Doğal Güzellikler

Bozyazı’da Mutlaka Keşfedilmesi Gereken Doğal Güzellikler


Akdeniz’in gözde illerinden Mersin'in, şirin turizm ilçelerinden bir tanesi olan Bozyazı, kesinlikle gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir. Tarihi ve turistik yer bakımından pek çok yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Bozyazı, asırlardır farklı medeniyetlerin hakimiyeti altına girdiği için bölgede pek çok tarihi yapı vardır.

İlçe tarihi güzelliklerin aksine, doğal güzellikleri açısından da Akdeniz ikliminin sunmuş olduğu tüm avantajlara sahiptir. İlçe sınırları içerisinde pek çok tarihi güzellik yer almasına rağmen, tarihi ve turistik yapılar da doğa ile iç içedir.

Bozyazı’da yer alan doğal güzellikler arasında bulunan Toslaklar Koyu’nda denizin keyfini çıkarabilir, ilçenin doğa harikalarından bir tanesi olan Çaltı Mağarası’nı keşfedebilir ya da yöre halkının akın ettiği, deniz ve ormanın birleşim noktalarından olan Dikilitaş Tabiat Parkı’nda doğa sporları ve piknikler yapabilirsiniz.

Bozyazı Tatilinde Gece Hayatı

Bozyazı Tatilinde Gece Hayatı


Bozyazı, Mersin ilinin önemli turizm noktalarından bir tanesidir. Her sene yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan Bozyazı’da, doğal, tarihi ve turistik pek çok turizm noktası bulunmaktadır. Aynı zamanda deniz, kum ve güneş üçlüsünün de keyfinin çıkarılabileceği birçok plaj ve sahil de Bozyazı içerisinde mevcuttur.

Keyifli bir Bozyazı tatili geçirmek isteyen ziyaretçiler, aynı zamanda oldukça hareketli geçen gece hayatında eğlenceli vakit geçirebilirler. Her zevkten insana hitap eden mekanların olduğu Bozyazı’da, yüksek sesli müziklerin çaldığı yerler olduğu gibi aynı zamanda sessiz, sakin ve nezih mekanlar da mevcuttur. Bozyazı’da gece hayatını canlı tutan mekanlar arasında; Cadde Cafe & Bistro, Maki Cafe, Ezgi Cafe ve Yakamoz Cafe bulunmaktadır.

Bozyazı tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Bozyazı Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Bozyazı’da Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler

Bozyazı’da Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler


Bozyazı, el değmemiş yerleri ile asırlardır pek çok güzelliğe ev sahipliği yapan bir ilçedir. Bozyazı, ülkemizin Akdeniz sahil şeridinde bulunan en önemli turizm ilçelerinden bir tanesidir. Yaklaşık 27 bin kişinin ikamet ettiği ilçede, 12 ay boyunca Akdeniz sahil şeridinin keşfetmek isteyenlerin akınına uğramaktadır.

Ülkemizde muz yetiştirilen tek yer olan Anamur’un batısında, küçük ama sakin bir ilçedir. Doğu tarafından Aydıncık, güneyinde ise Akdeniz vardır. Çevre il ve ilçelere yakın olması ve Mersin il sınırlarının tam ortasında yer almasından dolayı pek çok tatil beldesine de oldukça yakındır.

Ayrıca sınırları içerisinde yer alan tarihi, kültürel ve doğal güzellikler hem yaz hem de kış aylarında pek çok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Siz de ailenizle ya da tek başınıza bu tarihi ve doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Bozyazı’da Kalınacak Yerler ve Oteller

Bozyazı’da Kalınacak Yerler ve Oteller


Mersin'in merkezine yaklaşık 220 km uzaklıkta bulunan Bozyazı, doğal güzellikleri, tarihi ve turistik yerleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Bozyazı'ya her yıl binlerce yerli ve yabancı turist gelmektedir.

Tatilinizi ya da iş gezilerinizi Bozyazı’da bulunan onlarca otel ve pansiyonda bir tanesinde ailenizle, arkadaşlarınızla veya tek başınıza konaklayarak geçirebilirsiniz.

Bozyazı’nın Meşhur Restoranları

Bozyazı’nın Meşhur Restoranları


Yaklaşık 27 bin insanın ikamet ettiği, Mersin'in en şirin ve sakin ilçelerinden biri olan Bozyazı, tarihi mekanları ve doğal güzelliği ile insanların ilgisini çeken bir sahil kentidir. Bozyazı, sene boyunca çok sayıda turisti ağırlamaktadır.

Bozyazı, turizm alanında olduğu gibi ticaret ve tarım açısından da gelişmiş bir yerleşim yeridir. Anamur, Bozyazı ve Aydıncık bölgesinde yaşayan vatandaşların geçim kaynaklarından biri olan muz ve çilek üretimi, bölgede turizmden sonra ikinci gelir getiren bir iştir. Bozyazı’ya iş ya da tatil amaçlı geldiğinizde leziz yöresel yemeklerin tadına bakabileceğiniz çok sayıda restoran ve lokanta bulunmaktadır.

Balıkçılardan kebap restoranlarına, pidecilerden tantunicilere kadar her zevke ve keseye uygun mekânlar bulabilirsiniz. Bozyazı’ya tek başınıza ya da ailenizle gittiğinizde, ilçe merkezinde ve çevresindeki restoranlardan bir tanesini rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Bozyazı Nerededir, Nasıl Gidilir?

Bozyazı Nerededir, Nasıl Gidilir?


Mersin’in 27 bin nüfusa sahip bir ilçesi olan Bozyazı, son derece sessiz ve sakin bir tatil beldesidir. Kuzeyinde Karaman’ın Ermenek ilçesi, güneyinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, doğusunda Aydıncık, batısında da Anamur bulunmaktadır.

Bozyazı ilçesi, milattan önce 3. yüzyılda Ruvi kabilesinin yaşadığı Tarendasaş Krallığı sınırları içinde yer almaktadır. Bölgeye Asur döneminde "Quid" unvanı verilmesine rağmen hala belirsizlikler bulunmaktadır. Milattan önce 7. yüzyılda bölge bir Samos kolonisiydi. Babil belgelerine göre bölgenin 7. ve 6. yüzyıllarda Fenikelilerle ticaret yapan önemli bir liman kenti olduğu bilinmektedir.

Bozyazı, Büyük İskender'in vefat etmesinden sonra Seleucos ve Ptolemais arasındaki büyük savaşa şahit olmuştur. Roma İmparatorluğu zamanında, dönemin imparatoru Caligula milattan sonra 1. yüzyılda Kilikya kıyılarının tamamını Kral 4. Antiochus'na vermiştir. Milattan sonra 260'lı senelerden sonra, Pers ordusu Kilikya kıyılarını işgal etmiştir.
Bölge, Roma egemenliği altında Bizans tarafından yönetilmiştir. Bu dönemde bölge özellikle yaz aylarında sık sık Emeviler ve Abbasiler tarafından saldırıya uğramış ve ara ara işgal edilmiştir.
Günümüzdeki Bozyazı ise, 1966 senesinde Gürlevik ve Beyreli köylerinin birleşmesi ile birlikte belediyelik bir kasaba olmuştur. 28 Eylül 1988 senesinde ise ilçeye dönüştürülmüştür.

Bozyazı’da Yer Alan Plajlar ve Koylar

Bozyazı’da Yer Alan Plajlar ve Koylar


Bozyazı, Mersin'in en gözde sahil ilçelerinden bir tanesidir. Huzurlu bir yaz tatili arayanlar için Bozyazı, neredeyse her türlü olanağın bulunduğu bir tatil beldesidir. Tarihi güzelliğinin yanı sıra doğal güzelliği de kendine has özellikleri ile hemen hemen her noktaya fırsat sunan özgün yapısını korumaktadır.

Bozyazı ilçesinin sahil uzunluğu sınırlıdır ve bazı yerlerde denize doğru ilerleyen dağ etekleri bulunmaktadır. Bu da plajların sınırlı olmasına neden olmaktadır. Fakat her şeye rağmen, yüzmek ve el değmemiş kumsallarda dinlenmek için uygun bir yerdir. Hem yaz hem de kış aylarında çeşitli yüzme yerleri mevcuttur.

Her sene binlerce insanın akın ettiği Bozyazı Halk Plajı, Lalezar Plajı Ansel Beach ve Hande Beach, masmavi deniz suyu ile mest eden Toslaklar Koyu ve Prens Charles Koyu, ilçe merkezine oldukça yakın bir konumda yer alan Tekmen Sahili tercih edebileceğiniz yerler arasındadır.

Bozyazı’da Kesinlikle Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler

Bozyazı’da Kesinlikle Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler


Antik Dönemde Nagidos ismi ile zikredilen Bozyazı’nın tarihi ve kültürel yapıları çok eski çağlara kadar dayanmaktadır. Sisamlı’da dünyaya gelen Nagidos tarafından milattan önce 5. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen Nagidos, günümüzde Paşabeleni olarak bilinen bir tepenin üzerinde yer almaktadır.

Hakkında çok fazla bilginin sahip olunmadığı ilçede bugün Paşabeleni dağının zirvesine yakın bir noktada eski tarihi sur duvarları kalmıştır. Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nün yaptığı araştırma çalışmaları iki senedir yaz mevsiminde yapılmakta olup, araştırma ve kazı çalışmaları tamamlandığında çok eski tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılmış olacaktır.      

Bozyazı, tarih boyunca Asurlar, Memlükler, Lidyalılar, Abbasiler, Persler, Hititler, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlılar egemenliği altına girmiştir. Bozyazı’nın Osmanlı İmparatorluğu hakimiyeti altına girişi Fatih Sultan Mehmet döneminde Karamanoğulları Beyliği Osmanlı egemenliğine dahil etmesi ile birlikte Osmanlı Devleti topraklarına geçmiştir.

Bozyazı ismini, ilçenin ilk kurulduğu bölge olan Gürlevik yöresinin güney kısmında yer alan ovanın sulu tarım yapılmaya başlanmadan önce bölgede ikamet eden insanlar tarafından “Çorak, düzlük” anlamında kullanılan “Bozova” ya da  “Boz alan” ve olarak adlandırılması ile meydana gelmiştir. Daha sonra ilçenin adı “Bozyazı” olmuştur.
Batısında Anamur, doğusunda Aydıncık, kuzeyinde Karaman il sınırı ve güneyinde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bulunan Bozyazı, Anamur’a bağlı bir kasabaydı. 1987 senesinde çıkarılan kanunla beraber kasabadan ilçeye dönüştürülmüştür.
Akdeniz sahil şeridinde yer alan Bozyazı’nın tarih ve kültürel yapılarını kesinlikle görmelisiniz.

Bozyazı’da Yapılacaklar Listesi

Bozyazı’da Yapılacaklar Listesi


Mersin’e 220 kilometre uzaklıkta bulunan Bozyazı, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir sahil kentidir.

Akdeniz kıyısında yer alan küçük ve şirin bir tatil beldesi olan Bozyazı, aynı zamanda tarım alanında da kendini geliştirmiştir. Anamur, Bozyazı ve Aydıncık yörelerinde yetişen ve Dünya’da pek çok ülkeye ihraç edilen muz ve çilek, bölgede turizmden sonra halkın en önemli gelir kaynaklarından biridir.

Bozyazı’ya geldiğiniz zaman yapabileceğiniz pek çok aktivite, gezebileceğiniz çok sayıda tarihi ve doğal güzellik vardır. 27 bin kişinin ikamet ettiği ilçenin eski adını taşıyan Nagidos Antik Kenti’ni keşfedebilir, Bozyazı ilçe merkezini ve Akdeniz’i hakim bir tepeden gören Softa Kalesi’ni gezebilir, Maraş Tepesi, Kilise Burnu ve Melania Antik Taş Ocağı ve Limanı gibi ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıları dolaşabilir, Bozyazı’nın doğa harikalarında bir tanesi olan Çaltı Mağarası’nı keşfedebilir, Dikilitaş Tabiat Parkı’nda piknik yapabilir, ilçenin harika koy ve plajlarında denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kalelerden mağaralara, plajlardan koylara kadar gezip görebileceğiniz çok sayıda yerin bulunduğu Bozyazı’yı keşfedeceğiniz tatili Bozyazı Otelleri arasından seçiminizi yaparak planlayabilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.