Mersin Doğal Güzellikleri

Mersin Doğal Güzellikleri


Akdeniz bölgesinin en fazla turist çeken şehirlerinden biri olan Mersin, yemyeşil coğrafyasında birbirinden güzel doğal güzellikler barındırmaktadır. Dünyanın her yerinden gelen ziyaretçiler, gezdikleri eşsiz güzellikteki yerlere hayran kalmaktadır.

Mersin'in en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden bazıları; Narlıkuyu, Yapraklı Koy, Çamlıyayla Baştepe, Gelincik Tepesi, Yerköprü Şelalesi, Tarsus Şelalesi, Çocakdere Milli Parkı, Lamos Kanyonu ve Boğsak Koyu'dur.

Keşfedilecek pek çok noktası ile yerli ve yabacı turistlerin Doğu Akdeniz’in vazgeçilmez adresi olan Mersin için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Mersin Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Mersin Gece Hayatı

Mersin Gece Hayatı


Mersin şehri, Akdeniz Bölgesi’nin en önemli turizm noktalarından bir tanesidir. Doğal, tarihi ve turistik yerleri bakımından oldukça zengin olan Mersin, aynı zamanda denize girilecek pek çok plaj ve sahile de ev sahipliği yapmaktadır.

Keyifli bir tatil gezisinde, plajları, doğal alanları veya tarihi ve turistik alanları gezdikten sonra gecelerini eğlenerek sonlandırmak isteyen ziyaretçiler, Mersin’de bulunan yüksek sesli eğlence mekanlarını ya da daha sakin ve ailelik cafeleri tercih edebilirler. Mersin gece hayatını canlı tutan mekanlar arasında; Cafes Garden, Ak Cafe, Loba Cafe, Bear Bee Design & Cafe, Tiko Mersin, Gecekondu Bar, Chıwıtos Bar ve Queen Bar yer almaktadır.

Mersin tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Mersin Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Mersin'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar

Mersin'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar


Mersin şehir merkezinde veya denizin kıyı kesimlerinde bulunan ilçelerinde, Mersin'in ve ilçelerinin yöresel özelliklerini yansıtan çeşitli hediyelik eşya ve tatlı çeşitleri alınabilir. Buzdolabı magnetlerinden, Tarsus ilçesinde bulunan Kırkkaşık Bedesteni ziyaretiniz sırasında orada bulunan yerli esnaftan alabileceğiniz ahşap, seramik, gümüş gibi yöresel el sanatları hediyelerini ve Mersin'e özgü olan Anamur muzu, kerebiç tatlısı, cezerye gibi tatlı çeşitleri almak da mümkündür.

Mersin’de satın alabileceğiniz hediyelik eşyalar listesine göz atmadan önce tatilinizi planlamak istiyorsanız Mersin Otelleri sayfamızdaki otelleri inceleyerek yerinizi ayırtabilirsiniz.

Mersin’e Bağlı İlçelerin Kısa Kısa Öne Çıkan Özellikleri

Mersin’e Bağlı İlçelerin Kısa Kısa Öne Çıkan Özellikleri


Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Mersin, özellikle coğrafi konumu nedeni ile yüzyıllar boyunca birçok imparatorluğun hakimiyeti altına girmiştir. Çeşitli imparatorlukların hakimiyeti altında kalan Mersin, bu sebepten ötürü birçok tarihi yapı ve mekana ev sahipliği yapmaktadır.

Mersin’in ilçeleri haritası incelendiği zaman gezilecek ve görülecek yerler hem doğal alanlar hem de tarihi eserler açısından oldukça fazladır.
Mersin’e bağlı Tarsus ve Silifke ilçeleri özellikle yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turisti kendine çekmektedir. Birçok plaj ve beachin bulunduğu ilçelerde deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini çıkarmak mümkündür.

Mersin’in içinde farklı farklı güzellikleri barındıran ilçeleri ile ilgili detaylara geçmeden önce konaklama seçeneklerine de göz atmak isterseniz Mersin Otelleri sayfamızdaki otelleri inceleyebilirsiniz.

Mersin Kalınacak Yerler ve Oteller

Mersin Kalınacak Yerler ve Oteller


Akdeniz Bölgesi’nin en önemli turizm noktalarından bir tanesi olan Mersin, doğal, tarihi ve turistik bölgeleri sayesinde her sene on binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağı haline gelmiştir. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfinin en güzel çıkarıldığı yerlerden biri olan Mersin’de birçok plaj, sahil ve beach de bulunmaktadır.

Mersin’i ziyarete çıkan tatilciler, kaliteli, konforlu ve bir o kadar da hoş vakit geçirebilecekleri birçok konaklama tesisinden yararlanabilirler. Konaklamak için birçok alternatifin bulunduğu Mersin’de 5 yıldızlı ve lüks otellerin bulunduğu gibi uygun ve rahat pansiyonlar da bulunmaktadır.

Mersin Nerededir?

Mersin Nerededir?


Mersin şehri, Akdeniz Bölgesi’nin en önemli turizm noktalarından bir tanesidir. Doğal, tarihi ve turistik birçok yapıyı bünyesinde bulunduran Mersin, her sene on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.
Mersin’in En Ünlü ve Popüler Plajları Listesi

Mersin’in En Ünlü ve Popüler Plajları Listesi


Mersin şehri, Akdeniz Bölgesi’nin en önemli turizm noktalarından bir tanesidir. Mersin; Tarihi ve doğal alanlarının yanı sıra kalınacak otelleri ve gezilecek mekanları ile oldukça dikkat çekmektedir. Mersin’de her sene binlerce yerli ve yabancı turist ağırlanmaktadır.

Genel olarak yaz ayları boyunca tercih edilen tatil noktaları arasında yer alan Mersin, deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini çıkarabileceğiniz birçok plaj, sahil ve beache ev sahipliği yapmaktadır. Mersin’de bulunan plaj, sahil ve beachlerden bazıları ise; Anamur Halk Plajı, Melleç Plajı, Aydıncık Sahili, İncekum Plajı ve Tabiat Parkı, Tekmen Sahili, Prens Charles Koyu, Kızkalesi Halk Plajı, Soli Sahili ve Taşkıran Plajı’dır.

Mersin Tarihi ve Turistik Yerleri

Mersin Tarihi ve Turistik Yerleri


Mersin ili, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde bulunan önemli bir ticaret ve turizm bölgesidir. Aileniz veya arkadaş gruplarınız ile birlikte planladığınız tatili gerçekleştirmek için sayısız seçenek bulunmaktadır. Eğlence mekanlar, sahil ve plajlar, doğal güzellikler ya da konforlu ve lüks konaklama tesislerinin yanı sıra tarihi ve turistik yerler de bir o kadar fazladır. Yılın neredeyse her mevsimi yerli ve yabancı turistler bu yerleri gezmek için Mersin'e gelmektedir.

Mersin'de görebileceğiniz, size tarihi en gerçek haliyle yansıtacak yapılardan bazıları; Kızkalesi, Adamkayalar, Soli Antik Kenti, Kanlıdivane, Anamur Kalesi, Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar), Astım Mağarası, Taşucu Atatürk Evi Müzesi ve Silifke Kalesidir.

Keşfedilecek pek çok noktası ile yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez adresi olan Mersin için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Mersin Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Mersin’de Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mersin’de Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler


Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Mersin’in kış aylarına göre yaz aylarındaki trafiği biraz daha yoğundur. Farklı şehirlerden gelen hem yerli hem de yabancı tatilciler sayesinde şehirde yer alan vasıta sayısı neredeyse iki katına kadar çıkmaktadır.

Şehirde bulunan araç sayısının neredeyse iki katına çıkmasına rağmen şehrin trafiği korktuğunuz kadar yorucu değildir.

Tatiliniz esnasında özel araca sahip olmanız hem ekonomik hem de zaman yönünden sizlere büyük ölçüde kolaylık sağlayacaktır. Ulaşımda tercih edebileceğiniz diğer seçenekler ise dolmuş, belediye otobüsü, motosiklet ve araç kiralama olabilir.

 Mersin Otelleri arasından seçiminizi yaparak tercihinize ve ulaşım detaylarına göre konaklama yapacağınız otele karar verebilirsiniz.

Mersin'e Geldiğinizde Mutlaka Denemeniz Gereken Lezzetler

Mersin'e Geldiğinizde Mutlaka Denemeniz Gereken Lezzetler


Mersin mutfağı, hem Akdeniz hem de İç Anadolu’nun etkisinin görüldüğü zengin bir yemek kültürüne sahiptir. Birbirinden farklı etnik kökenli insanların bir arada yaşaması, Mersin mutfağının zengin olmasının nedenlerinden bir tanesidir.

Mersin, Türkiye'nin denize en çok kıyısı olan şehri olmasına rağmen kırmızı et, tahıl ve baklagiller ağırlıklı bir mutfağı var. Ayrıca karides, kalamar, mavi yengeç gibi pek çok deniz ürünlerini de severek yiyebilirsiniz. Sıkma, batırık, kerebiç tatlısı, bici bici ve cezerye de mutlaka tadına bakılması gereken lezzetlerdendir. Toroslara doğru gidip kelle paça çorbası, lebeniye, mahluta gibi sulu yemek yeme olanakları da vardır.

Mersin mutfağında yer alan meşhur yemeklerde hem et hem de sebze ağırlıklı yiyecekler bulunmaktadır. “Mersin'de ne yemek yenir?” sorusuna cevap arandığında; listemizde ilk sırada şüphesiz Tantuni yer alır.

Mersin’de Kesinlikle Yapılması Gerekenler

Mersin’de Kesinlikle Yapılması Gerekenler


Mersin, Akdeniz Bölgesi’nde yer alan en önemli turizm noktalarından bir tanesidir. Her sene on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Mersin, tarihi, turistik ve doğal alanlarının yanı sıra gece kulüpleri, cafeler ve plajları sayesinde oldukça uğrak bir turizm noktası haline gelmiştir.

Yaz tatillerinin vazgeçilmez noktalarında bir tanesi olan Mersin’de aileniz ve arkadaş gruplarınız ile kamp veya piknik yapabilir, harika bir doğa yürüyüşüne çıkabilir, plajlarda deniz, kum, güneş üçlüsünün keyfini çıkarabilirsiniz. Öte yandan Mersin yöresine özgü yemekleri tadabilir, son derece lüks ve konforlu otellerde konaklayabilirsiniz.

Mersin için tatil programınız hazır olduğunda, konaklama seçenekleri için Mersin Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Anamur’un Mutlaka Keşfedilmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Anamur’un Mutlaka Keşfedilmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Anamur ilçe merkezi ile Mersin il merkezi arasında 230 km mesafe bulunmaktadır. Tarihi ve kültürel yerlerinin aksine doğal güzellikleri ile de dikkatleri üzerine toplayan Anamur’a her sene yerli ve yabancı pek çok turist akın etmektedir.

Asırlar önce meydana gelmiş olan Köşekbükü Astım Mağarası, Çukurpınar Düdeni, Peynirlikönü Mağarası, buz gibi suyu ile ön plana çıkan Anamur Çayı, aileniz ya da sevdikleriniz ile hoş vakit geçirip, piknik yapabileceğiniz Pullu Tabiat ve Milli Parkı, Anamur’un doğal güzellikleri arasında yer almaktadır.

Keşfedilecek pek çok noktası ile her yıl binlerce turistin vazgeçilmez adresi olan Anamur için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Anamur Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Anamur Tatilinde Gece Hayatı

Anamur Tatilinde Gece Hayatı


67.000 nüfusa sahip olan Anamur, gündüz hayatının yanı sıra gece hayatı da son derece hareketli olan bir ilçedir. Sahil şeridine kurulmuş olan bu şirin ilçede geceleri eğlenebileceğiniz pek çok mekân vardır. Anamur’da yer alan Maksim Müzikhol, Çakıl Müzikhol, Şapqa Pub & Nargile, Mare Vista–Yakamoz Bar ve Grand Hermes Hotel Teras Pub, ilçenin en çok tercih edilen mekanları arasında yer almaktadır.

Anamur tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Anamur Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Anamur’da Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler


Mersin il merkezine yaklaşık 230 km mesafede yer alan Anamur, Akdeniz kıyılarında yer alan en güzel ilçelerden bir tanesidir. Ortalama 66.000 kişinin yaşadığı Anamur, tam bir tatil cennetidir. Kuzeyinde Karaman’ın Ermenek ilçesi, doğusunda Mersin, Aydıncık, batısında ise Antalya, Alanya yer almaktadır.

Anamur gerek tarihi gerek kültürel gerekse de doğal güzellikleri açısından oldukça zengin bir yerleşim yeridir. Asırlardır tarihin dokusunu bugüne kadar taşıyan Anamur’da, aileniz, sevdikleriniz, arkadaşlarınız ya da tek başınıza gidebileceğiniz birçok tarihi, turistik ve doğal güzellikler vardır.

Huawei Watch GT2
Anamur’da Kalınacak Yerler ve Oteller

Anamur’da Kalınacak Yerler ve Oteller


Mersin il merkezine yaklaşık 230 kilometre mesafede yer alan Anamur tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra doğal güzellikleri ile de ziyaretçilerini mest etmektedir. Anamur’a her sene hem yerli hem de yabancı binlerce turist gelmektedir.

Siz de Anamur’a gerek tatil gerekse de iş amaçlı gelin, aileniz, arkadaşlarınız ya da tek başınıza konaklayabileceğiniz onlarca otel ve pansiyon bulunmaktadır.

Anamur’un Meşhur Restoranları

Anamur’un Meşhur Restoranları


66 Bin nüfusu ile Mersin’in en şirin ilçelerinden bir tanesi ve sahil şeridinde yer alan Anamur hem tarihi hem turistik hem de doğal güzellikleri ile son derece gelişmiş bir ilçedir. Yılın her ayından pek çok turiste ev sahipliği yapan Anamur’da harika yemekler yiyebileceğiniz birçok lokanta, restoran, fast food dükkânı ve pizzacı vardır.

Anamur tatil turizminin yanı sıra ticari anlamda da kendisini geliştirmiş ve kanıtlamış bir yerleşim yeridir. Bu sebepten dolayı ilçeye tatil için gelenlerin yanı sıra iş amaçlı gelenler de vardır. Anamur’a hangi sebepten gelirseniz gelin her bütçeye uygun mekanlardan bir tanesini rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Balık restoranından lokantaya, pide salonundan pizzacıya ve fast food salonuna kadar her zevke uygun seçenekleri bulmak mümkündür. Siz de tek başınıza ya da sevdikleriniz ile hangi amaç doğrultusunda olursa olsun bu mekanlardan bir tanesini tercih ederek karnınızı doyurabilirsiniz.

Anamur Nerededir, Nasıl Gidilir?

Anamur Nerededir, Nasıl Gidilir?


Mersin’in tatil ilçelerinde bir tanesi olan ve 66.000 kişinin yaşadığı Anamur, oldukça sakin bir yerdir. Batısında Antalya’nın Alanya ilçesi, doğusunda Bozyazı, kuzeyinde Karaman’ın Ermenek ilçesi yer almaktadır.

Anamur adını ilçenin sembollerinden bir tanesi olan Anemurium Antik Kenti’nden almıştır. Latincede Anem “Burun”, Ourium ise “Rüzgar” anlamına gelmektedir. Sıcak yaz aylarında bile rüzgarın hiç eksik olmadığı ilçeye “Rüzgarlı Burun” anlamına gelen Anemurium adı verilmiştir. Daha sonra ilçenin adı Anamur olarak değiştirilmiştir.

Rüzgarlı Burun günümüzdeki adı ile Anamur Burnu, ilçeye 7 km uzaklıkta yer almaktadır. Türkiye’nin Akdeniz’de yer alan en uç noktası olarak bilinmektedir. 1804 senesine kadar beylikler vasıtası ile idare edilen Anamur, Osmanlı Devleti idaresi altındayken vilayetlerin kurulmaya başlaması ile birlikte Aydıncık, Ermenek ve Mut’un yer aldığı sancağa dahil edilmiştir.

1869 senesinde ilçe statüsüne kavuşan Anamur, o günden beri bölgenin en önemli yerleşim yerlerinden bir tanesi olmuştur. İlçede ikamet eden yaşlı kişilerin konu açılınca Anamur’a Çorak yani verimsiz yer ya da verimsiz tarla dediği belirtilmektedir. Eskiden çorak olarak adlandırılmasına rağmen Anamur, Türkiye’de en çok muz yetiştirilen yerleşim yeridir.

Anamur’da Yer Alan Plajlar ve Beachler

Anamur’da Yer Alan Plajlar ve Beachler


Anamur, Akdeniz’in Antalya’dan sonra en iyi plajlarına sahip olan yerleşim yerleri arasında yer almaktadır. Anamur’da bulunan beachler ve plajlar hem doğal güzellikleri ile hem masmavi deniz suyu ile hem de temizliği ile hem yerli hem de yabancı pek çok turist tarafından tam not almaktadır.

Her yıl binlerce turistin akın ettiği Anamur Halk Plajı, harika manzarası ve denizi ile ziyaretçileri mest eden Anamur Burnu Plajı,  yeşil ile mavinin buluştuğu bir yer olan Melleç Plajı, sakinliği ile dikkatleri üzerine çeken Cerenler Plajı tercih edebileceğiniz plajlar arasında yer almaktadır.

Beach Club tarzı yerleri tercih etmek isteyen kişiler için ise masmavi ve berrak suyu ile ön plana çıkan Apollo Beach Club, Efsane Beach Club ve Mavi Ay Beach Club Bar bulunmaktadır.

Anamur’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler

Anamur’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler


Anamur, Mersin’in hem tarihi hem de turistik ilçelerinden yalnızca bir tanesidir. 1859 senesinde bucak, 1869 senesinde ise ilçe statüsüne kavuşmuştur. Her sene hem yerli hem de yabancı pek çok turistin ziyaret ettiği Anamur, Akdeniz’e bakan tatil cennetlerinden bir tanesidir. Batısında Antalya Alanya, doğusunda Mersin’in Aydıncık ilçesi, kuzeyinde ise Karaman’ın Ermenek ilçesi yer almaktadır.

Anamur ilçe merkezi ile Mersin arasında 230 km, Antalya ile 265 km, Karaman ile 230 km, Kıbrıs ile ise 40 deniz mili yani 76 km mesafe bulunmaktadır. Anamur kesinlikle gezilmesi ve keşfedilmesi gereken harika bir ilçedir. Anamur ilçe sınırları içerisinde tarihin izlerini asırlardır günümüze kadar taşıyan pek çok tarihi ve kültürel yapılar vardır. Siz de Anamur’a geldiğinizde aşağıda yer alan tarihi yerleri mutlaka gezmelisiniz.

Anamur’da Yapılacaklar Listesi

Anamur’da Yapılacaklar Listesi


Mersin şehir merkezine yaklaşık olarak 230 kilometre uzaklıkta yer alan Anamur, gerek doğal güzellikleri gerekse de tarihi ve kültürel yerler açısından son derece zengin bir ilçedir.

Tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin yanı sıra ticari anlamda da gelişmiş olan Anamur’a tatil yapmak için gelenlerin aksine iş seyahati için gelenlerde çoktur.

Yaklaşık 66.000 nüfusa sahip olan ilçe merkezinde dolaşabilir, Anamur’da yer alan ve şehrin simgelerinden bir tanesi olan Mamure Kalesi ve Hamamı, Çoban Kalesi ve Ala Köprü’yü gezebilir, şehre ismini veren Anemurium Antik Kenti ve Titiapolis Antik Kenti’ni keşfedebilir, Türkiye’nin en güzel muzlarının yetiştiği muz seralarını dolaşabilir, mağaraları ziyaret edebilir ve aileniz ya da sevdiklerinin ile Pullu Tabiat ve Milli Parkı’nda yürüyüş ya da piknik yapabilirsiniz.

Kalelerden antik kentlere, hamamlardan köprülere, mağaralardan seralara ve milli parklara kadar yapabileceğiniz pek çok şeyin bulunduğu Anamur’a mutlaka gelmelisiniz. Harika vakit geçirebileceğiniz birçok şeyin bulunduğu ilçeyi gezerek keşfedebilirsiniz.

Bozyazı’da Mutlaka Keşfedilmesi Gereken Doğal Güzellikler

Bozyazı’da Mutlaka Keşfedilmesi Gereken Doğal Güzellikler


Akdeniz’in gözde illerinden Mersin'in, şirin turizm ilçelerinden bir tanesi olan Bozyazı, kesinlikle gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir. Tarihi ve turistik yer bakımından pek çok yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Bozyazı, asırlardır farklı medeniyetlerin hakimiyeti altına girdiği için bölgede pek çok tarihi yapı vardır.

İlçe tarihi güzelliklerin aksine, doğal güzellikleri açısından da Akdeniz ikliminin sunmuş olduğu tüm avantajlara sahiptir. İlçe sınırları içerisinde pek çok tarihi güzellik yer almasına rağmen, tarihi ve turistik yapılar da doğa ile iç içedir.

Bozyazı’da yer alan doğal güzellikler arasında bulunan Toslaklar Koyu’nda denizin keyfini çıkarabilir, ilçenin doğa harikalarından bir tanesi olan Çaltı Mağarası’nı keşfedebilir ya da yöre halkının akın ettiği, deniz ve ormanın birleşim noktalarından olan Dikilitaş Tabiat Parkı’nda doğa sporları ve piknikler yapabilirsiniz.

Bozyazı Tatilinde Gece Hayatı

Bozyazı Tatilinde Gece Hayatı


Bozyazı, Mersin ilinin önemli turizm noktalarından bir tanesidir. Her sene yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan Bozyazı’da, doğal, tarihi ve turistik pek çok turizm noktası bulunmaktadır. Aynı zamanda deniz, kum ve güneş üçlüsünün de keyfinin çıkarılabileceği birçok plaj ve sahil de Bozyazı içerisinde mevcuttur.

Keyifli bir Bozyazı tatili geçirmek isteyen ziyaretçiler, aynı zamanda oldukça hareketli geçen gece hayatında eğlenceli vakit geçirebilirler. Her zevkten insana hitap eden mekanların olduğu Bozyazı’da, yüksek sesli müziklerin çaldığı yerler olduğu gibi aynı zamanda sessiz, sakin ve nezih mekanlar da mevcuttur. Bozyazı’da gece hayatını canlı tutan mekanlar arasında; Cadde Cafe & Bistro, Maki Cafe, Ezgi Cafe ve Yakamoz Cafe bulunmaktadır.

Bozyazı tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Bozyazı Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Bozyazı’da Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler

Bozyazı’da Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler


Bozyazı, el değmemiş yerleri ile asırlardır pek çok güzelliğe ev sahipliği yapan bir ilçedir. Bozyazı, ülkemizin Akdeniz sahil şeridinde bulunan en önemli turizm ilçelerinden bir tanesidir. Yaklaşık 27 bin kişinin ikamet ettiği ilçede, 12 ay boyunca Akdeniz sahil şeridinin keşfetmek isteyenlerin akınına uğramaktadır.

Ülkemizde muz yetiştirilen tek yer olan Anamur’un batısında, küçük ama sakin bir ilçedir. Doğu tarafından Aydıncık, güneyinde ise Akdeniz vardır. Çevre il ve ilçelere yakın olması ve Mersin il sınırlarının tam ortasında yer almasından dolayı pek çok tatil beldesine de oldukça yakındır.

Ayrıca sınırları içerisinde yer alan tarihi, kültürel ve doğal güzellikler hem yaz hem de kış aylarında pek çok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Siz de ailenizle ya da tek başınıza bu tarihi ve doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Bozyazı’da Kalınacak Yerler ve Oteller

Bozyazı’da Kalınacak Yerler ve Oteller


Mersin'in merkezine yaklaşık 220 km uzaklıkta bulunan Bozyazı, doğal güzellikleri, tarihi ve turistik yerleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Bozyazı'ya her yıl binlerce yerli ve yabancı turist gelmektedir.

Tatilinizi ya da iş gezilerinizi Bozyazı’da bulunan onlarca otel ve pansiyonda bir tanesinde ailenizle, arkadaşlarınızla veya tek başınıza konaklayarak geçirebilirsiniz.

Bozyazı’nın Meşhur Restoranları

Bozyazı’nın Meşhur Restoranları


Yaklaşık 27 bin insanın ikamet ettiği, Mersin'in en şirin ve sakin ilçelerinden biri olan Bozyazı, tarihi mekanları ve doğal güzelliği ile insanların ilgisini çeken bir sahil kentidir. Bozyazı, sene boyunca çok sayıda turisti ağırlamaktadır.

Bozyazı, turizm alanında olduğu gibi ticaret ve tarım açısından da gelişmiş bir yerleşim yeridir. Anamur, Bozyazı ve Aydıncık bölgesinde yaşayan vatandaşların geçim kaynaklarından biri olan muz ve çilek üretimi, bölgede turizmden sonra ikinci gelir getiren bir iştir. Bozyazı’ya iş ya da tatil amaçlı geldiğinizde leziz yöresel yemeklerin tadına bakabileceğiniz çok sayıda restoran ve lokanta bulunmaktadır.

Balıkçılardan kebap restoranlarına, pidecilerden tantunicilere kadar her zevke ve keseye uygun mekânlar bulabilirsiniz. Bozyazı’ya tek başınıza ya da ailenizle gittiğinizde, ilçe merkezinde ve çevresindeki restoranlardan bir tanesini rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Bozyazı Nerededir, Nasıl Gidilir?

Bozyazı Nerededir, Nasıl Gidilir?


Mersin’in 27 bin nüfusa sahip bir ilçesi olan Bozyazı, son derece sessiz ve sakin bir tatil beldesidir. Kuzeyinde Karaman’ın Ermenek ilçesi, güneyinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, doğusunda Aydıncık, batısında da Anamur bulunmaktadır.

Bozyazı ilçesi, milattan önce 3. yüzyılda Ruvi kabilesinin yaşadığı Tarendasaş Krallığı sınırları içinde yer almaktadır. Bölgeye Asur döneminde "Quid" unvanı verilmesine rağmen hala belirsizlikler bulunmaktadır. Milattan önce 7. yüzyılda bölge bir Samos kolonisiydi. Babil belgelerine göre bölgenin 7. ve 6. yüzyıllarda Fenikelilerle ticaret yapan önemli bir liman kenti olduğu bilinmektedir.

Bozyazı, Büyük İskender'in vefat etmesinden sonra Seleucos ve Ptolemais arasındaki büyük savaşa şahit olmuştur. Roma İmparatorluğu zamanında, dönemin imparatoru Caligula milattan sonra 1. yüzyılda Kilikya kıyılarının tamamını Kral 4. Antiochus'na vermiştir. Milattan sonra 260'lı senelerden sonra, Pers ordusu Kilikya kıyılarını işgal etmiştir.
Bölge, Roma egemenliği altında Bizans tarafından yönetilmiştir. Bu dönemde bölge özellikle yaz aylarında sık sık Emeviler ve Abbasiler tarafından saldırıya uğramış ve ara ara işgal edilmiştir.
Günümüzdeki Bozyazı ise, 1966 senesinde Gürlevik ve Beyreli köylerinin birleşmesi ile birlikte belediyelik bir kasaba olmuştur. 28 Eylül 1988 senesinde ise ilçeye dönüştürülmüştür.

Bozyazı’da Yer Alan Plajlar ve Koylar

Bozyazı’da Yer Alan Plajlar ve Koylar


Bozyazı, Mersin'in en gözde sahil ilçelerinden bir tanesidir. Huzurlu bir yaz tatili arayanlar için Bozyazı, neredeyse her türlü olanağın bulunduğu bir tatil beldesidir. Tarihi güzelliğinin yanı sıra doğal güzelliği de kendine has özellikleri ile hemen hemen her noktaya fırsat sunan özgün yapısını korumaktadır.

Bozyazı ilçesinin sahil uzunluğu sınırlıdır ve bazı yerlerde denize doğru ilerleyen dağ etekleri bulunmaktadır. Bu da plajların sınırlı olmasına neden olmaktadır. Fakat her şeye rağmen, yüzmek ve el değmemiş kumsallarda dinlenmek için uygun bir yerdir. Hem yaz hem de kış aylarında çeşitli yüzme yerleri mevcuttur.

Her sene binlerce insanın akın ettiği Bozyazı Halk Plajı, Lalezar Plajı Ansel Beach ve Hande Beach, masmavi deniz suyu ile mest eden Toslaklar Koyu ve Prens Charles Koyu, ilçe merkezine oldukça yakın bir konumda yer alan Tekmen Sahili tercih edebileceğiniz yerler arasındadır.

Erdemli’de Mutlaka Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

Erdemli’de Mutlaka Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler


Erdemli, Mersin'in 57 km batısında yer alan bir yerleşim yeridir. Akdeniz’in incisi olarak nitelendirilen Mersin’in en büyük ilçelerinden bir tanesi olan Erdemli’de keşfedebileceğiniz pek çok doğal güzellik vardır.

Yalnızca ülke ekonomisine yaptığı katkılarla değil, aynı zamanda tarih, antik kalıntılar ve görkemli kaleleri ile de insanların ilgisini çeken önemli bir ticaret merkezidir. Erdemli’de bulunan doğa güzellikleri de tarihi yerler kadar fazladır.

Erdemli ilçe sınırları içerisinde bulunan ve el değmemiş doğal güzellikler arasında yer alan Karacaoğlan Şelalesi, Çağlayan Vadisi, Cennet Çöküğü ve Cehennem Çukuru, Limonlu Çayı, Talat Göktepe Çamlığı, Lamos Vadisi ve Karakız Göleti’ni gezerek doğanın eşsiz güzelliklerine tanık olabilirsiniz.

Erdemli Gece Hayatı

Erdemli Gece Hayatı


141.000 nüfusuyla Mersin'in en büyük ilçelerinden bir tanesi olan Erdemli, gezilebilecek çok sayıda tarihi ve doğal yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Bu yapılar, tatil için Mersin'i tercih eden insanlar için önemli bir tatil destinasyonu haline gelmiştir.

Erdemli gece hayatı da üniversite öğrencilerinin fazlalığı, çalışan genç nüfus ve yaz aylarında pek çok turistin ilçeye gelmesi ile birlikte daha renkli hale bürünmektedir.

Erdemli ilçe merkezi ve çevresinde hizmet veren Tren Port Mersin, Beyra Türkü Bar, Reina Pub Piano, Artos Türkü Bar, Akustik Pub ve Anita Club, Erdemli’de gece hayatının nabzının attığı yerlerdir.

Erdemli tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Erdemli Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Erdemli’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Erdemli’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Türkiye'nin güneyde bulunan yerleşim yerlerinden biri olan Erdemli, tarihi ve doğal güzellikleri açısından çok çeşitli tercihler sunmaktadır. Yüzölçümü küçük olmasına rağmen, Mersin’de bulunan ilçeler arasında gezilecek yerler açısından en zengin yerlerden biridir.

Toros Dağları, Mersin ile diğer bölgeler arasına sınır gibi yerleşerek doğal yapının ve doğal güzelliklerin korunmasının temelini atmaktadır. Aynı zamanda dağlık alan, uzun senelerdir iç kesimlerden gelebilecek olası tehlikelere karşı kalkan görevi görmüştür.

Erdemli, Mersin’e yakın olduğu için çok fazla göç almıştır. Her sene binlerce turist tarafından ziyaret edilen ilçede gezebileceğiniz pek çok nokta bulunmaktadır. Ulaşım bakımından oldukça gelişmiş olan Erdemli’ye gittiğinizde tarihi yapıları ve doğal güzellikleri çok rahat bir şekilde gezebilirsiniz.

Erdemli Kalınacak Yerler

Erdemli Kalınacak Yerler


Mersin şehir merkezi ile Erdemli ilçe merkezi arasında yaklaşık olarak 57 km uzaklık bulunmaktadır. Erdemli tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile ünlü bir yerleşim yeridir. İlçeyi her sene yerli ve yabancı birçok turist iş ya da tatil amaçlı ziyaret etmektedir.

Siz de sebebiniz ne olursa olsun, her cebe uygun otel ve pansiyonlardan bir tanesinde konaklayabilirsiniz.

Erdemli’nin Meşhur Restoranları

Erdemli’nin Meşhur Restoranları


Mersin ilinde yer alan en büyük ve en güzel ilçelerinden biri olan Erdemli, tarihi ve doğal güzellikleri açısından da son derece gelişmiş bir yerleşim yeridir. Her sene binlerce turistin geldiği Erdemli’de muhteşem yemekler ile karnınızı doyurabileceğiniz çok sayıda restoran bulunmaktadır.

İlçenin turizm ile birlikte ikinci gelir kaynağı ise tarımdır. Dünyaca ünlü olan Erdemli limonu ve mandalinası pek çok ülkeye ihraç edilmektedir. Erdemli’ye ister iş seyahati isterseniz de tatil amaçlı gelin, gezebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz pek çok mekan bulunmaktadır.

Plajlarda ya da eğlence mekanlarında kaybettiğiniz enerjiyi geri kazanabileceğiniz pek çok restoran ve lokantanın bulunduğu Erdemli’de yöresel yemekler ile karnınızı doyurabilirsiniz.

Erdemli Otelleri arasından tatilinizi planlayarak, mutlaka uğramanız gereken restoranlarını ziyaret ederek meşhur lezzetlerini deneyebilirsiniz.

Erdemli Nerededir, Nasıl Gidilir?

Erdemli Nerededir, Nasıl Gidilir?


Erdemli, Mersin'in batı kesiminde, Akdeniz kıyısında yer alan şirin bir ilçedir. Erdemli, Mersin'in en önemli tarihi yapılarından biri olan Kızkalesi'ne de ev sahipliği yapmaktadır. Yaz aylarında Akdeniz boyunca uzanan sayısız plaj ve koyun yanı sıra doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile de cıvıl cıvıl olan bir yerleşim yeridir.

Erdemli’de bölgenin köklü tarihine katkıda bulunan birçok simge yapı vardır. Mersin’in 45 kilometre batısında yer alan ilçe, yerli turistlerin tercih ettiği rotalardan bir tanesidir. Şehir merkezine yakın olması ve D400 Mersin-Antalya Karayolu üzerinde olması nedeniyle D400 karayolunu kullanarak Mersin, Antalya ya da diğer şehirlere giden insanların da mola verdiği bir yerdir.

Erdemli, Cumhuriyet kurulduktan sonra Silifke'de küçük bir yerleşimdi. 31 sene Silifke’ye bağlı olan Erdemli, 1 Haziran 1954'te ilçe olmuştur. İlçe sınırları içerisinde yer alan pek çok kalıntı Mersin'in köklü tarihini günümüze kadar yansıtmaktadır. Harika plaj ve koyları, etkileyici mağaraları, şelale ve vadileri ile Akdeniz'in en çok ziyaret edilen yerleşim yerlerinden bir tanesidir.
Erdemli, Taşucu ilçe merkezine 57 kilometre, Silifke'ye 47 kilometre, Tömük'e 13 kilometre, Güzeloluk'a 40 kilometre, Tarsus’a 80 kilometre ve Anamur’a ise 173 km uzaklıktadır. 2.078 km² yüzölçümüne sahiptir. %62’si orman, %17’si tarım arazisi, %21’i ise mera, taş ve kayadan oluşmaktadır.

Erdemli’de Yer Alan Plajlar ve Beach Clublar

Erdemli’de Yer Alan Plajlar ve Beach Clublar


Erdemli, yüzmeye oldukça elverişli olan pek çok plaja ev sahipliği yapan, Mersin'in sahil kesiminde yer alan yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Yaz tatilini Erdemli'de geçirmek isteyenler, plajların ince kumlu ve denizin sakin olması sebebi ile vakitlerinin çoğunu plaj ve koylarda geçirmektedirler.

Sahil şeridi Erdemli’nin çoğunu kaplamasa da ilçenin ideal yüzme yeri olarak kabul edilir. Plajları ve koyları son derece temizdir. İncecik kuma ve masmavi denize sahip olan plajlarda güneşlenmek ve harika vakit geçirmek için gereken tüm olanaklar mevcuttur.

Erdemli ilçe sınırları içerisinde Kızkalesi Halk Plajı, Korykos Joy Beach, Ayaş Mersin Halk Plajı, Ayaş Belediyesi Halk Plajı, Sultankoy Halk Plajı, Limonlu Halk Plajı, Kocahasanlı Halk Plajı, Erdemli Akdeniz Halk Plajı, Erdemli Belediyesi Halk Plajı, Topraksu Plajı ve Arpaçbahşiş Plajı gibi ücretsiz pek çok plaj bulunmaktadır.
Beach Club tarzı ücretli yerlerde deniz, kum, güneş ve müziğin tadını çıkarmak için Albatros Beach Club, Locca Beach Club, Mavibeyaz Beach Club ve Queenaba Beach Club gibi yerleri tercih edebilirsiniz.

Erdemli’de Mutlaka Görmeniz Gereken Tarihi Yerler

Erdemli’de Mutlaka Görmeniz Gereken Tarihi Yerler


Erdemli, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının ardından, Silifke’ye bağlı olarak ufak bir belde olmasına rağmen 1 Haziran 1954 günü çıkan kanun ile birlikte ilçe olmuştur. Turizm, tarihi ve doğal güzellikler konusunda önemli gelişme potansiyeli bulunmaktadır.

Erdemli ilçesi, Mersin'in 37 kilometre batısında, Akdeniz sahil kesiminde yer alan bir yerleşim yeridir. Erdemli sınırları içerisinde yer alan tarihi ve turistik alanlar çok yoğun olup, narenciye ürünlerinin çoğu bu bölgede yetiştirilmektedir. Bu durum, ilçenin bölgedeki önemini göstermektedir.

Erdemli isminin kökeni bilinmemekle birlikte, 1500’lü senelerde İç Anadolu'dan bölgeye geldiği tahmin edilen "Erdemoğulları" isimli bir Türkmen aşiretinden geldiği söylenmektedir. Erdemli’de Seleukoslar, Hititler, Romalılar, Karamanlar, Mısırlılar, Bizanslılar ve Osmanlılar gibi uygarlıklar hüküm sürmüştür.
1953 senesine kadar bir kasaba olana Erdemli, Silifke ilçesine bağlı küçük bir yerleşim yeriydi. 1 Haziran 1954 tarihinde Silifke'de bulunan Yağda kasabası ile Mersin'in Elvanlı kasabası birleştirerek bir ilçe kurulmuştur.
Erdemli’nin 37 km batısında Mersin il merkezi, 47 km doğusunda Silifke, 168 km doğusunda Konya’nın Ereğli ilçesi, yaklaşık 100 mil kadar güneybatısında ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yer almaktadır.

Erdemli’de Yapılacaklar Listesi

Erdemli’de Yapılacaklar Listesi


Erdemli'de birkaç gününüzü ayırarak ya da günübirlik tatil yapabilir, aileniz, sevdiklerinizle ya da arkadaşlarınız ile birlikte güzel vakit geçirebilirsiniz. Erdemli, altın rengi kumsalları, masmavi ve berrak deniz suyu ile ünlü bir tatil yeridir.

Erdemli, tarihte yük gemilerinin demir attığı limanlardan bir tanesidir. Erdemli’de yapabileceğiniz pek çok aktivite de bulunmaktadır. İlçe merkezinde dolaşabilir, tarihi ve kültürel yapıları gezebilir, plajlarda deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarabilir, ilçe sınırları içerisinde yer alan doğal güzellikleri keşfedebilir, rock sanatçıların konser verdiği Milyonfest’e katılabilir, Erdemli’nin yöresel festival ve şölenlerinden olan Üzüm Festivali ve Batırık Şöleni’ne gidebilir ve Akpınar Köyü’nden yamaç paraşütü ile atlayarak Erdemli’yi kuşbakışı seyredebilirsiniz.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile insanları kendisine mest eden bu harika ilçe, turistler için farklı keyifli zamanlar da beraberinde getiriyor. Erdemli, Akdeniz'in temiz havasıyla iç içe unutulmaz bir tatil isteyenlerin vazgeçilmez yerleri arasındadır.

Mezitli’de Mutlaka Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

Mezitli’de Mutlaka Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler


Mezitli, Mersin’in dört merkez ilçesinden bir tanesidir. Akdeniz sahil şeridinde yer alan ve Mersin’in en büyük beşinci ilçesi olan Mezitli, muhteşem tarihi yapılara ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Yüzölçümüne göre oldukça kalabalık bir ilçe olan Mezitli’de, doğal güzelliklerin sayısı çok fazla değildir. Fakat ilçe sınırları içerisinde bulunan ve doğal güzellik statüsü altında yer alan tarihi yapılar, baraj, mesire alanı ve tabiat parkları her sene binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Mezitli ilçe sınırları içerisinde yer alan ve ilçenin en önemli tarihi yapılarından bir tanesi olan Soli Antik Kenti, amatör balıkçıları uğrak yerlerinden biri olan ve bölgenin su ihtiyacını karşılayan Cemilli Barajı, yöre halkının özellikle hafta sonlarında aileleri ile birlikte akın ettiği Kuyuluk Tabiat Parkı ve 100. Yıl Gümüşkum Mesire Alanı doğal güzellikler arasında gösterilebilmektedir.

Mezitli Gece Hayatı

Mezitli Gece Hayatı


Mersin'in diğer yerleşim yerlerinde olduğu gibi Mezitli'de de gece hayatı son derece hareketlidir. Mezitli ilçesi küçük bir yüzölçümüne sahip olmasına rağmen nüfus yoğunluğu çok fazladır. İlçede gün içinde gezilebilecek yerler oldukça dikkat çekicidir. Gece ise eğlenebileceğiniz birçok eğlence mekân vardır.

Akdeniz Bölgesi’nde bulunan diğer il ve ilçelerde olduğu gibi, Mezitli’de de yer alan eğlence mekanları hemen hemen her yaştan insana hitap etmektedir. İlçede daha hareketli bir gece geçirmek isteyenler için publar ve barlar, daha sakin bir gece geçirmek isteyenler için ise türkü barlar ve kafeler bulunmaktadır.

Mezitli tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Mezitli Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Mezitli’de Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler

Mezitli’de Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler


Mezitli ilçesi, küçük bir yüzölçümüne fakat kalabalık bir nüfus yoğunluğuna sahip olan, turizm açısından önemli konumda yer alan bir yerleşim yeridir. Mezitli'nin tarihini ve doğal güzelliklerini, Akdeniz'in tarihi ve coğrafi yapısı göz önüne alındığında görmek mümkündür.

Mezitli, doğal güzellikler bakımından Mersin’in diğer ilçelerine göre daha sınırlı bir yerdir. Şehirleşmenin ön planda olması nedeni ile ilçe merkezi dışında yer yer doğal güzellikler bulunmaktadır.

İlçenin tarihi Antik Roma'ya kadar dayanmaktadır. Mezitli, bugün hala var olan çeşitli büyüklükteki koruma alanları dahil olmak üzere çok sayıda tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Bu yapıların arasında Antik Roma dönemine ait sütunlu yapılar ilçeyi ziyaret eden insanların ilgisini çekmektedir.

Yaklaşık olarak 205 bin kişinin ikamet ettiği Mezitli, Mersin’in dört merkez ilçesinden bir tanesidir. İlçede yer alan tarihi yapılar ve doğal güzellikler her sene Mersin’e gelen binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Siz de aileniz ya da arkadaşlarınız ile birlikte Mezitli’ye gittiğinizde bu tarihi yapıları ve doğal güzellikler rahatlıkla gezebilirsiniz.

Mezitli’de Kalınacak Yerler ve Oteller

Mezitli’de Kalınacak Yerler ve Oteller


Mersin’in dört merkez ilçesinden bir tanesi olan Mezitli, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tarım ve hayvancılık alanında da kendisini geliştirmiş bir ilçedir. Mezitli’yi her sene hem tatil hem de iş amaçlı binlerce insan ziyaret etmektedir.

Siz de gerek iş gerekse de tatil için Mezitli’ye gittiğiniz ilçe merkezinde ve çevre yerleşim yerlerinde bulunan otel ve apartlarda konaklayabilirsiniz.

Mezitli’nin Meşhur Restoranları

Mezitli’nin Meşhur Restoranları


Yaklaşık 205 bin nüfusu ile Mersin’in en büyük ilçelerinden bir tanesi olan Mezitli, tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Her yıl hem yerli hem de yabancı binlerce turisti ağırlayan ilçede, harika yemekler yiyebileceğiniz pek çok restoran ve lokanta bulunmaktadır.

Mezitli’de turizmin yanı sıra tarım ve hayvancılık da yöre halkının geçim kaynakları arasında yer almaktadır. Doğal ürünler ile hazırlanan yemekler Mezitli’ye gelen turistler tarafından oldukça beğenilmektedir.

Mezitli’de balık restoranlarından kebapçılara, tantunicilerden fast food restoranlarına kadar her cebe ve damağa uygun mekân bulmak mümkündür. Siz de Mezitli’ye isterseniz iş isterseniz de tatil amacı ile gidin, ilçe merkezinde ya da çevresinde yer alan lokanta ve restoranlardan bir tanesinde harika yemekler yiyebilirsiniz.

Mezitli Otelleri arasından tatilinizi planlayarak, mutlaka uğramanız gereken restoranlarını ziyaret ederek meşhur lezzetlerini deneyebilirsiniz.

Mezitli Nerededir, Nasıl Gidilir?

Mezitli Nerededir, Nasıl Gidilir?


Mersin’in merkez ilçelerinden bir tanesi olan Mezitli, yüzölçümünün ufak olmasına rağmen yaklaşık 205 bin kişinin ikamet ettiği bir yerleşim yeridir. Doğusunda Yenişehir, batısında Erdemli, kuzeyinde Toroslar, güneyinde ise masmavi suyu ile Akdeniz yer almaktadır.

Mezitli’nin tarihi hakkında çok az şey bilinmektedir. Soli Antik Kenti içerisinden çıkarılan ve günümüzde Berlin'deki Staatlichen Museen'de sergilenen Luwen'in bronzu ve silahları Orta Tunç Çağı’nda ait olduğu tahmin edilmektedir.
Sleukos yönetiminin milattan önce 100’lü yıllarda güçsüz düşmeye başladığında, Soli'nin durumu da zorlaşmaya başlamıştır. Dönemin Ermeni kralı Tigranes, şehri yağmalamış ve yöre halkını başka yerleşim yerlerine göç etmeye zorlamıştır.

Milattan önce 67 senesinde Romalı komutan Pompeius, bölgedeki isyanları durdurmak için reformlar gerçekleştirmiştir. Nüfusu azalmaya başlayan bölgelere korsanlar yerleştirilmiştir. Daha sonra kent korsanlardan temizlenmiştir. Günümüzde Soli-Pompeiopolis Antik Kenti’nin ismine Mezitli’yi kurtaran Pompeius’un adı eklenmiştir.
Mezitli, 1960’lı senelere kadar bir köydü. 1968 senesinde belediyelik bir kasaba olmuştur. Günden güne nüfusu artan Mezitli, 22 Mart 2008 günü TBMM kararı ile ilçe olmuştur. Davultepe, Tece ve Kuyuluk Beldeleri de Mezitli’ye bağlanmıştır.

Mezitli’de Yer Alan Plajlar ve Beach Clublar

Mezitli’de Yer Alan Plajlar ve Beach Clublar


Mezitli’de yüzmeye uygun olan pek çok plaj bulunmaktadır. Mersin’in dört merkez ilçesinden bir, olan ve denize kıyısı olan Mezitli, yaz tatilini Akdeniz’de geçirmek isteyenler için son derece uygun bir yerdir.

Mezitli ilçe sınırları içerisinde yer alan plajlar oldukça temizdir. Masmavi suya sahip olan plajlar özellikle hafta sonlarında oldukça kalabalık olmaktadır. Sakinlik ve kalabalıktan uzak olmak isteyen ziyaretçiler plajlara genellikle hafta içi günlerde gitmektedirler.

Mezitli ilçesi, kentsel gelişim açısından yüksek katlı binaların ve modern mimarinin merkezi olan Mersin'in en zengin yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Maalesef yüksek yapılar Akdeniz kıyısı boyunca uzanmaktadır. Tatil için Mezitli'yi tercih eden ziyaretçiler, yoğun yapılaşma sebebi ile çoğunlukla sahil ve plajlarda vakit geçirmektedirler.

Mezitli’de Soli Sahili, Tece Halk Plajı, Taşkıran Plajı, Plaj-Beach-Strand ve Gümüşkum Orman İşletmesi Plajı gibi denize girilebilecek yerler birçok yer vardır.
Mezitli ilçe sınırları içerisinde Beach Club tarzı hem denizin hem de eğlencenin tadını çıkarmak isteyenler için de Pompei Beach bulunmaktadır.

Mezitli’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler

Mezitli’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler


Mezitli'nin güneydoğusundaki Mezitli-Mersin karayolu üzerinde bulunan Soli Antik Kenti, milattan önce 700’lü yıllarda günümüzde Viranşehir olarak anılan yere Rodoslu kolonistler tarafından kurulmuştur. Soli, güneş anlamına gelmektedir.

Antik Kent, Kilikya, Pers, Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları tarafından kontrol ediliyordu. Eski zamanlarda Soli, Kıbrıs ve Mısır ile yaptığı ticareti ile gelişmiş, son zamanlarında ise Seleukos krallığının egemenliği altına girmiştir. Roma İmparatorluğu, milattan önce 64 senesinde Pompeius’u göreve getirmiş ve Soli Antik Kenti’nin istila eden korsanları temizlemiştir.

Mezitli isminin kökenin tam olarak nereden geldiğine dair kesin bir kanıt bulunmamaktadır. Takas yoluyla yapılan müzayede, bölgede yaşadığına inanılan Mezitoğulları tarafından yapıldığı varsayımına göre açık artırma anlamına gelen "mezat" teriminden geldiği düşünülmektedir.
Mezitli’de kurulan ilk yerleşim Eski Mezitli adı verilen yerdir. Eski Mezitli, 1960'lı senelere kadar köyün merkeziydi. Atatürk'ün bölgeye getirdiği narenciye fidanlarının dikilmesi ile kıyı kesimlerinde yoğunlaşmaya başlayan Mezitli, 1968 senesinden sonra kasaba haline gelerek Mezitli ilçesinin ilk temelleri atılmıştır.
Küçük bir kasabadan Mersin’in dört merkez ilçesinden biri konumuna gelen Mezitli’nin batı kısmında Erdemli, doğusunda Mersin’in diğer merkez ilçeleri olan Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz, kuzeyinde Konya’nın Ereğli ilçesi vardır.
Mezitli gezilip keşfedilmesi gereken güzel bir sahil yerleşim yeridir. Mezitli’ye gittiğinizde tarihi ve turistik yerleri mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Mezitli Yapılacaklar Listesi

Mezitli Yapılacaklar Listesi


Mezitli, tarihi ve kültürel yapıları ile birlikte doğal güzellikler ile ön plana çıkmaktadır. Mersin’in batı kısmında yer alan dört merkez ilçesinden bir tanesi olan Mezitli’de yaklaşık 205 bin kişi yaşamaktadır.

Yüzölçümüne göre oldukça kalabalık bir nüfusa sahip olan ilçede arkadaşlarınız ya da aileniz ile birlikte yapabileceğiniz pek çok aktivite vardır.

Mezitli’ye gittiğiniz zaman ilçenin tarihini günümüze kadar yansıtan yapıları gezebilir, plajlarda denizin keyfini çıkarabilir, Cemilli Barajı, Kuyuluk Tabiat Parkı ve 100. Yıl Gümüşkum Mesire Alanı gibi yerlerde piknik yapabilir, ilçede yapılan en büyük festivallerden bir olan Soli Pompeiopolis Güneş Festivali’ne katılabilir, voleybol oyununu seviyorsanız Mezitli Belediyesi Plaj Voleybolu Turnuvası’nı izleyebilir ya da Akdeniz’de sualtı dalışı yapabilirsiniz.

Tarihi yapılardan doğal güzellikler, festivallerden turnuvalara ve dalış aktivitelerine kadar pek çok imkânın bulunduğu Mezitli’yi kesinlikle keşfetmelisiniz.

Silifke’de Kesinlikle Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

Silifke’de Kesinlikle Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler


Silifke ilçe merkezi ile Mersin arasında ortalama 103 km mesafe bulunmaktadır. Mersin’in bilinirliği en yüksek olan ilçelerinden bir tanesi olan Silifke’de keşfedebileceğiniz pek çok doğal güzellik vardır.

Denizi, kumsalları, sessizliği ve doğal güzellikleri ile Doğu Akdeniz sahil şeridinin en önemli turizm merkezlerinden biri tanesidir.

Silifke ilçe sınırları içerisinde yer alan muhteşem doğal güzellikleri arasında bulunan Cennet Çöküğü ve Cehennem Çukuru, Tisan Koyu, Astım Mağarası, Boğsak Koyu ve Adası ve Göksu Deltası keşfedebileceğini doğa harikası yerler arasındadır.

Keşfedilecek pek çok noktası ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Silifke için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Silifke Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Silifke’de Gece Hayatı

Silifke’de Gece Hayatı


121 bin nüfusu ile Mersin’in en kalabalık ilçelerinden bir tanesi olan Silifke, gündüzleri hareketli olduğu kadar geceleri de hareketli bir yerleşim yeridir. İlçe merkezinin denize çok yakın olması sebebi ile günün sahil kenarında geçiren insanlar gece olduğu zaman Silifke’deki eğlence mekanlarını tercih etmektedirler.

Silifke’de Adres 33Pub, Sinan’s Pub, Mey HAN, Route 33 Bistro & Pub, Alem Bar, Milyon Pub, Haliç Cafe & Bar ve Birader Pub gibi eğlence mekanlarında aileniz ya da arkadaşlarınız ile harika bir gece geçirebilirsiniz. 

Silifke tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Silifke Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Silifke’de Kesinlikle Gezmeniz Gereken Yerler

Silifke’de Kesinlikle Gezmeniz Gereken Yerler


Silifke, doğal güzelliklerden daha çok tarihi ve kültürel güzelliklere sahip olan bir ilçedir. Bunun temel sebebi, ilk yerleşim yerinin milattan önce 2000’lü yıllara kadar uzanmasıdır. Silifke, Mersin diğer bölgeleri kadar pek tanınmadığı için çok sakin bir yerdir. Bu yüzden de tarihi yapıları zarar görmemiştir.

Silifke'yi gezmek için az bir zamanının varsa, tüm tarihi mekanları gezebilmek için bir veya iki gün yeterli olmayacaktır. Silifke’de pek çok tarihi nokta bulunduğu için en az üç ya da dört gününüzü ayırmalısınız.

Silifke için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Silifke Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Silifke’de Kalınacak Yerler

Silifke’de Kalınacak Yerler


Mersin’in gözde ilçelerinden bir tanesi olan Silifke hem tarihi ve kültürel hem de doğal güzellikleri ile öne çıkan bir ilçedir. İlçede turizmin aksine hayvancılık ve tarım da oldukça yaygındır. Silifke’ye her sene iş ya da tatil amaçlı yerli ve yabancı pek çok turist gitmektedir.

Siz de Silifke’ye iş veya tatil nedeni ile gittiğiniz zaman, ilçe sınırları içerisinde yer alan otel, apart ya da pansiyonlardan bir tanesini seçerek kalabilirsiniz.

Silifke’nin Meşhur Restoranları

Silifke’nin Meşhur Restoranları


121 bin nüfusu ile Silifke’nin en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Silifke, her sene pek çok yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Silifke ilçe merkezinde ya da çevresinde yer alan restoranlar pek çok turist tarafından beğenilmektedir.

Silifke, turizmin yanı sıra tarımı ile de gelişmiş bir yerdir. İlçede yetişen ürünler pek çok restoranda kullanılmaktadır.

Silifke’de kebapçılardan balık restoranlarına, tostçulardan tantunicilere kadar hem bütçeye hem de tüm damak zevklerine uygun restoran bulmak mümkündür. Siz de aileniz, arkadaşlarınız ya da tek başınıza Silifke’ye gittiğinizde bu restoranlardan bir tanesini seçerek muhteşem yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Silifke Nerededir, Nasıl Gidilir?

Silifke Nerededir, Nasıl Gidilir?


121.000 nüfusu ile Mersin’in en büyük ilçelerinden bir tanesi olan Silifke gerek doğası gerekse de tarihi ve kültürel güzellikleri yerleri ile ön plana çıkmaktadır.

Antik çağlarda adı Seleukia olan Silifke, Yunan çağlarında Mısır ve Selefkos Krallıkları arasında el değiştirmiştir. Milattan önce 100’lü senelerde Roma İmparatorluğu himayesi altına giren ilçe, o zamanlarda kalenin yamaçlarından ovaya doğru yayılmıştır.

Roma’nın 395 senesinde bölünmesinden sonra Bizans yönetimine geçmiştir. Silifke, Aya Tekla Kilisesi’ne ev sahipliği yaptığı için Hristiyanlar için önemli bir dini merkez haline gelmiştir. İlçe 1471 senesinde Gedik Ahmet Paşa vasıtası ile Osmanlı İmparatorluğu topraklarına dahil edilmiştir.

1993 senesinde beldeden ilçeye dönüştürülen Silifke, Toros Dağları'nın yamacında, Göksu Nehri Deltası'nın başlangıcında, sahile 5 kilometre uzaklıkta, D400 Mersin-Antalya Karayolu ile Konya Karayolu'nun birleştiği noktada yer almaktadır.
Silifke’nin doğusunda Erdemli, batısında Mut ve Gülnar, kuzeyinde Karaman ve Ereğli, güneyinde ise Akdeniz bulunmaktadır. Göksu Nehri, Silifke ilçe merkezinin içerisinden geçmektedir. Silifke aynı zamanda Akdeniz Sahil Yolu’nun da üzerinde yer almaktadır. İlçe turizmin yanı sıra tarım ve hayvancılıkta da kendisini geliştirmiş bir yerleşim yerdir.

Silifke’de Yer Alan Plajlar ve Beach Clublar

Silifke’de Yer Alan Plajlar ve Beach Clublar


Silifke, Mersin’in en büyük ilçelerinden bir tanesidir. Tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra masmavi ve berrak denize sahip plajlara da ev sahipliği yapmaktadır.

Silifke sıcak bir iklime sahip olduğundan yöre halkı yazın serinlemek için yayladaki evlerine taşınmaktadır. Sıcak havalardan kaçmak için kullandıkları bir başka yöntem de plajlara gitmektir.

Pek çok ilde kirli deniz bulunmasına rağmen, Mersin’de sanayileşmenin az olmasından dolayı denizi her zaman temiz ve sakindir. Silifke'de yer alan çoğu plaj, denizin sığ olması nedeni ile ailelerin uğrak yeridir.

Silifke’de Susanoğlu Plajı, Akkum Halk Plajı, Boğsak Koyu, Taşucu İncekum Plajı, Kapızlı Plajı, Kum Mahallesi Plajı, Yeşilovacık Plajı ve Akçakıl Plajı gibi yerlerde denize rahatlıkla girebilirsiniz.

Beach Club tarzı yerlerde deniz ile birlikte müzik ve eğlencenin de tadını çıkarmak isteyenler Blue Beach Club ve Sinan’s Beach Club’ı tercih edebilirler.

Silifke’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler

Silifke’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler


Silifke’nin Anadolu tarihindeki bilinen yerleşimi milattan önce 700’lü senelere kadar dayanmaktadır. Toros Dağları’nın eteklerinden gelen Göksu Nehri, ilçe merkezine farklı bir hava katmış ve pek çok medeniyetin Silifke’ye yerleşmesine olanak sağlamıştır.

Silifke, eskiden Holmi adında bir İyon kolonisiydi. Milattan önce 700’lü yıllarda Taşucu’na bağlı bir yerdi. Adı Asya kralı Selefkos Nikator tarafından Seleuceia'dan alınmıştır. Seneler içinde bu isim sırası ile Seleuceia, Seleucia, Selefke, Salukiye ve Silifke'ye çevrilmiştir.

Silifke denizi kenarında yer alan harika ovalara ev sahipliği yapan bir yerleşim yeridir. Verimli ovalar üzerine kurulmuş seralarda muzdan domatese ve patlıcandan üzüme kadar pek çok meyve ve sebzeler yetiştirilmektedir. Silifke çileği, günümüzde diğer şehirlerde de aranan bir marka haline gelmiştir.
Silifke, göçebe bir ilçe olduğu için Toros Dağları’nda yüzlerce yıldır hayvancılık yapılmaktadır. Hayvancılık, bölgenin ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda yörük kültürünü hala koruyan bir kültür yaratmıştır.
Silifke-Mersin arası yaklaşık 103 km’dir. Silifke’nin 49 km doğusunda Erdemli, 74 km batısında Aydıncık, 30 km kuzeyinde Uzuncaburç, 11 km güneyinde ise Taşucu yer almaktadır.

Silifke Yapılacaklar Listesi

Silifke Yapılacaklar Listesi


Silifke hem tarihi yapıları hem doğal güzellikleri hem de zengin kültürel değerleri ile ziyaretçilerine pek çok olanak sunmaktadır. Mersin il merkezine 103 km mesafede yer alan Silifke, yapabileceğiniz pe ok şey bulunmaktadır.

Silifke’ye gittiğiniz zaman eşsiz doğal güzelliğe sahip olan Göksu Deltası’nı keşfedebilir, harika plajlarda deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilir, Silifke’nin yöresel lezzetlerinin tadabilir, ilçenin tarihini yansıtan yapıları gezebilir, kitapseverlerin akın ettiği Edebiyat Festivali’ne ve müzik severlerin tercih ettiği Silifke Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali’ne katılabilir, aileniz ya da arkadaşlarını ile birlikte Silifke Belediyesi Sayağzı Mesire Alanı’nda piknik yapabilir ve dalış yaparak Akdeniz’in derinliklerini keşfedebilirsiniz.

Silifke’nin sadece doğası değil, tarihi yapıları da çok önemlidir. Bunun nedeni yüzlerce yıldır pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapmıştır. Silifke’nin tarihi, doğası, festivalleri ve görkemli mutfağı yerli ve yabancı pek çok turiste muhteşem bir tatil tecrübesi yaşatmaktadır.
Doğal güzelliklerden tarihi yapılara, festivallerden dalış aktivitelerine kadar çok sayıda aktivitenin bulunduğu Silifke'yi mutlaka görmelisiniz.

Bozyazı’da Kesinlikle Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler

Bozyazı’da Kesinlikle Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler


Antik Dönemde Nagidos ismi ile zikredilen Bozyazı’nın tarihi ve kültürel yapıları çok eski çağlara kadar dayanmaktadır. Sisamlı’da dünyaya gelen Nagidos tarafından milattan önce 5. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen Nagidos, günümüzde Paşabeleni olarak bilinen bir tepenin üzerinde yer almaktadır.

Hakkında çok fazla bilginin sahip olunmadığı ilçede bugün Paşabeleni dağının zirvesine yakın bir noktada eski tarihi sur duvarları kalmıştır. Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nün yaptığı araştırma çalışmaları iki senedir yaz mevsiminde yapılmakta olup, araştırma ve kazı çalışmaları tamamlandığında çok eski tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılmış olacaktır.      

Bozyazı, tarih boyunca Asurlar, Memlükler, Lidyalılar, Abbasiler, Persler, Hititler, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlılar egemenliği altına girmiştir. Bozyazı’nın Osmanlı İmparatorluğu hakimiyeti altına girişi Fatih Sultan Mehmet döneminde Karamanoğulları Beyliği Osmanlı egemenliğine dahil etmesi ile birlikte Osmanlı Devleti topraklarına geçmiştir.

Bozyazı ismini, ilçenin ilk kurulduğu bölge olan Gürlevik yöresinin güney kısmında yer alan ovanın sulu tarım yapılmaya başlanmadan önce bölgede ikamet eden insanlar tarafından “Çorak, düzlük” anlamında kullanılan “Bozova” ya da  “Boz alan” ve olarak adlandırılması ile meydana gelmiştir. Daha sonra ilçenin adı “Bozyazı” olmuştur.
Batısında Anamur, doğusunda Aydıncık, kuzeyinde Karaman il sınırı ve güneyinde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bulunan Bozyazı, Anamur’a bağlı bir kasabaydı. 1987 senesinde çıkarılan kanunla beraber kasabadan ilçeye dönüştürülmüştür.
Akdeniz sahil şeridinde yer alan Bozyazı’nın tarih ve kültürel yapılarını kesinlikle görmelisiniz.

Bozyazı’da Yapılacaklar Listesi

Bozyazı’da Yapılacaklar Listesi


Mersin’e 220 kilometre uzaklıkta bulunan Bozyazı, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir sahil kentidir.

Akdeniz kıyısında yer alan küçük ve şirin bir tatil beldesi olan Bozyazı, aynı zamanda tarım alanında da kendini geliştirmiştir. Anamur, Bozyazı ve Aydıncık yörelerinde yetişen ve Dünya’da pek çok ülkeye ihraç edilen muz ve çilek, bölgede turizmden sonra halkın en önemli gelir kaynaklarından biridir.

Bozyazı’ya geldiğiniz zaman yapabileceğiniz pek çok aktivite, gezebileceğiniz çok sayıda tarihi ve doğal güzellik vardır. 27 bin kişinin ikamet ettiği ilçenin eski adını taşıyan Nagidos Antik Kenti’ni keşfedebilir, Bozyazı ilçe merkezini ve Akdeniz’i hakim bir tepeden gören Softa Kalesi’ni gezebilir, Maraş Tepesi, Kilise Burnu ve Melania Antik Taş Ocağı ve Limanı gibi ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıları dolaşabilir, Bozyazı’nın doğa harikalarında bir tanesi olan Çaltı Mağarası’nı keşfedebilir, Dikilitaş Tabiat Parkı’nda piknik yapabilir, ilçenin harika koy ve plajlarında denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kalelerden mağaralara, plajlardan koylara kadar gezip görebileceğiniz çok sayıda yerin bulunduğu Bozyazı’yı keşfedeceğiniz tatili Bozyazı Otelleri arasından seçiminizi yaparak planlayabilirsiniz.

Aydıncık’ın Mutlaka Keşfedilmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Aydıncık’ın Mutlaka Keşfedilmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Mersin il merkezi ile arasında yaklaşık 170 km mesafe bulunan Aydıncık, doğal güzellikleri ile de dikkatleri üzerine toplamaktadır.

Aydıncık’ta doğal güzellik sayısı çok fazla olmasa da her sene yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Dünya çapında üne sahip olan ve bir çoban tarafından keşfedilen Gilindire Mağarası, yöre halkının piknik yapmak, yürüyüş yapmak, denize girmek ve harika vakit geçirmek için gittikleri Aydıncık Tabiat Parkı, Soğuksu Kamp ve Piknik Alanı ve İncekum Milli Parkı, Aydıncık ilçe sınırları içerisinde yer alan doğal güzelliklerdir.

Aydıncık Gece Hayatı

Aydıncık Gece Hayatı


Aydıncık, Mersin’in en işlek noktalarından biri tanesidir. Doğal, tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra plajlarıyla da oldukça ilgi çeken yerlerden biri olan Aydıncık’ta keyifli bir tatil geçirme şansınız bulunmaktadır.

Aydıncık’ta çeşitli aktiviteleri yaptıktan sonra, gün sonunu da eğlenerek geçirmek isteyen ziyaretçiler için birçok eğlence mekanı bulunmaktadır. Aydıncık gece hayatını canlı tutan mekanların başında; Kalenderis Cafe, Foto Cafe, Fısıltı Cafe ve Bizbize Cafe gelmektedir.

Aydıncık tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Aydıncık Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Aydıncık’ta Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler

Aydıncık’ta Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler


Mersin’e 170 km uzaklıkta yer alan ve yaklaşık 11.000 nüfusa sahip Aydıncık, Akdeniz kıyılarında bulunan şirin bir tatil ilçesidir. Sessiz ve sakin bir şekilde iyi bir tatil geçirmek isteyen turistler için harika bir yerdir. Doğusunda Silifke, batısında Bozyazı, kuzeyinde Gülnar ve güneyinde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vardır.

Aydıncık oldukça küçük bir ilçe olduğu için tam manası ile kafa dinlemelik bir yerdir. İlçeye isterseniz tatil isterseniz de iş sebebi ile gelin, aileniz, arkadaşlarınız ya da tek başınıza gezerek keşfedebileceğiniz pek çok doğal güzellik ve tarihi yapı vardır.

Aydıncık için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Aydıncık Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Aydıncık’ta Kalınacak Yerler ve Oteller

Aydıncık’ta Kalınacak Yerler ve Oteller


Mersin merkeze yaklaşık olarak 170 km uzaklıkta yer alan Aydıncık ilçesi, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel yapıları ile de ön plana çıkmaktadır. Her yıl pek çok turistin ziyaret ettiği Aydıncık, Akdeniz’in kıyısına kurulmuş şirin bir ilçedir.

Aydıncık’ta birçok insanın geçimini sağladığı muz ve çilek yetiştiriciliği, ilçenin turizm ile birlikte en önemli geçim kaynaklarından bir tanesidir.

Aydıncık’ın Meşhur Restoranları

Aydıncık’ın Meşhur Restoranları


Yaklaşık 11 bin nüfusu ile Mersin’in en küçük ilçelerinde bir tanesi olan Aydıncık, sahil kenti olması sebebiyle, tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile dikkatleri üzerine çeken bir yerleşim yeridir. Yılın dört mevsiminde de pek çok turiste ev sahipliği yapan Aydıncık’ta, karnınızı doyurabileceğiniz birçok mekân bulunmaktadır.

Aydıncık, turizmin yanı sıra ticari ve ekonomik anlamda da kendini son derece geliştirmiş bir ilçedir. Aydıncık’ta ikamet eden vatandaşların geçim kaynaklarından olan muz ve çilek yetiştiriciliği ilçenin turizmden sonra en çok gelir getiren iş koludur. Aydıncık’a gerek iş gerekse de tatil amacı ile gittiğinizde, lezzetli ve yöresel yemekler yiyebileceğiniz pek çok restoran ve lokanta sizleri karşılayacaktır.

Kebap restoranlarından lokantalara, tantunicilerden pizzacılara ve ciğercilere kadar her damak zevkine ve cebe uygun mekanlar bulmak mümkündür.

Aydıncık Otelleri arasından tatilinizi planlayarak, mutlaka uğramanız gereken restoranlarını ziyaret ederek meşhur lezzetlerini deneyebilirsiniz.

Aydıncık Nerededir, Nasıl Gidilir?

Aydıncık Nerededir, Nasıl Gidilir?


Mersin’in şirin ilçelerinden bir tanesi olan ve 11 bin kişinin ikamet ettiği Aydıncık, son derece sakin bir ilçedir. 70 mil güneyinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 35 km kuzeydoğusunda Gülnar ilçesi, 37 km batısında Bozyazı ilçesi, 75 km doğusunda ise Silifke ilçesi bulunmaktadır.

Anlatılan efsane hikayelere göre Aydıncık, Suriye'den ilçeye göç eden Phaethon'un torunu Sandocus tarafından kurulmuştur. Hyria prensesi burada Pharnace ile dünya evine girmiş ve oğulları Cinyras dünyaya gelmiştir. Tarihçiler, ilçenin gerçekten de bir Fenike yerleşimi olduğunu ve daha sonra Samos'tan bir İyon kolonisi tarafından genişletildiğini belirtilmiştir. 1986 yılından beri yapılan kazı çalışmaları, milattan önce 8. yüzyıla kadar uzanan kalıntıları ortaya çıkarmıştır.

1228 yılında Aydıncık’ın en önemli yapılarından bir tanesi olan Kelenderis Kalesi, Karamanoğlu Beyliği tarafından Ermenilerin elinden alınmış ve Türk halkı tarafından iskân edilmiştir. İlçenin adı Gilindire olarak değiştirilmiş ve yirminci yüzyılın başına kadar Anadolu ile Kıbrıs arasında önemli bir liman görevi görmüştür. 1965 yılında Aydıncık adını almıştır.

Aydıncık’ta Yer Alan Plajlar ve Koyları

Aydıncık’ta Yer Alan Plajlar ve Koyları


11.000 nüfusu ile Mersin’in en şirin sahil kentlerinden bir tanesi olan Aydıncık, gerek doğal güzelleri ile gerek tarihi yapıları ile gerekse de masmavi ve berrak deniz suyuna sahip olan plajları ile ön plana çıkmaktadır. Her sene hem yerli hem de yabancı pek çok turiste ev sahipliği yapan Aydıncık, harika plaj ve koyları ile de dikkat çekmektedir.

Her yıl pek çok insanın tercih ettiği Aydıncık Plajı, hem piknik hem de deniz ve güneşin keyfini çıkarmak isteyenlerin uğrak yeri olan İncekum Plajı, kafa dinlemek ve rahatlamak için gidebileceğiniz Soğuksu Koyu, Profesör Koyu ve Kurtini Koyu Aydıncık ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır.

Aydıncık’ta Mutlaka Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler

Aydıncık’ta Mutlaka Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler


Antik dönemde Kelenderis, Celenderis ya da Gilindire olarak adlandırılan Mersin il merkezine 170 kilometrede yer alan Aydıncık, Kıbrıs’a yakın olması sebebi ile eski zamanlarda önemli bir liman kentiydi. Fenikeliler döneminde kurulduğu tahmin edilen Aydıncık, sırası ile Pers, Selefkos, Roma, Bizans, Arap, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı Devleti egemenliği altına girmiştir.

Konya Selçuk Üniversitesi tarafından ilçede yapılan araştırma ve kazı çalışmalarında Aydıncık’ın tarihinin Hititlere kadar dayandığı saptanmıştır. İlçenin merkezinde ve civarından o dönemlere ait pek çok tarihi kalıntı bulunmaktadır. Yapılan kazı ve araştırma çalışmalarında Selefkos zamanına ait seramik parçaları, Roma zamanına ait antik tiyatro, mezar, anıt ve Bizans’a ait starter, kap ve kaçaklar çıkarılmıştır.

1915 senesinde Gülnar ilçesinin bir bucağı olan Aydıncık, 1987 senesinde ilçe statüsüne kavuşmuştur. Aydıncık’ın, 38 km batısında Bozyazı, 75 km doğusunda Silifke, 35 km kuzeyinde Gülnar, güneyinde 70 mil kadar uzaklıkta ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yer almaktadır. 
Aydıncık kesinlikle gezilmesi ve keşfedilmesi gereken harika bir sahil kentidir.

Aydıncık’ta Yapılacaklar Listesi

Aydıncık’ta Yapılacaklar Listesi


Mersin’e 170 km mesafede yer alan Aydıncık, hem tarihi ve kültürel yapıları hem de doğal güzellikleri ile dikkatleri üzerine çeken küçük ve şirin bir ilçedir.

Akdeniz kıyılarında bir sahil yerleşim yeri olan Aydıncık, ticari anlamda da kendisini geliştirmiştir. Anamur, Bozyazı ve Aydıncık bölgesinde yetişen muz ve çilek bölge halkının turizmden sonra en önemli geçim kaynaklarından bir tanesidir.

Aydıncık ilçesine geldiğinizde yapabileceğiniz pek çok şey vardır. Yaklaşık 11 bin insanın ikamet ettiği ilçe merkezini gezebilir, Aydıncık’ın en eski yapılarından bir tanesi olan Kelenderis Antik Kenti’ni keşfedebilir, Liman Kalesi ve Hamamı, Dört Ayaklı Anıt Mezar ve Susanlık Kalesi gibi ilçenin önemli tarihi yapılarını gezebilir, dünyaca ünlü bir yer olan ve bir çoban tarafından keşfedilen Gilindire Mağarası’nı keşfedebilir, Soğuksu Kamp ve Piknik Alanı, Aydıncık Tabiat Parkı ve İncekum Milli Parkı gibi yerlerde kamp ya da piknik yapabilir, Aydıncık Plajı, İncekum Plajı, Soğuksu Koyu, Profesör Koyu ve Kurtini Koyu gibi yerlerde deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini çıkarabilirsiniz.
Kalelerden anıt mezarlara, mağaralardan plajlara kadar yapabileceğiniz pek çok aktivitenin bulunduğu Aydıncık, gerek iş için gerekse de tatil için kesinlikle görülmesi gereken yerlerdendir.

Mersin’de Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Mersin’de Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler


Mersin, Akdeniz Bölgesi’nde yer almaktadır ve ülkemizin en önemli turizm noktalarından bir tanesidir.

Birbirinden güzel plajları, doğal alanları, tarihi ve turistik yerleri, cafeleri ve gece kulüpleri ile her sene yerli ve yabancı on binlerce turiste ev sahipliği yapan Mersin, aynı zamanda tatilcilerin konaklayabilmesi için birçok lüks ve uygun oteli de bünyesinde bulundurur.

Özellikle yaz aylarının vazgeçilmez turizm merkezlerinden bir tanesi olan Mersin’de mutlaka gezip görülmesi gereken yerler arasında; Taşucu Atatürk Evi Müzesi, Kızkalesi, Anamur Mamure Kalesi, Silifke Kalesi, Adamkayalar, Astım Mağarası, Cennet-Cehennem Obrukları, Çamlıyayla Baştepe, Tarsus Şelalesi ve Boğsak Koyu yer almaktadır.

Tarsus’ta Mutlaka Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

Tarsus’ta Mutlaka Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler


Mersin’in 26 km doğusunda kurulmuş olan Tarsus, tarihi ve kültürel yapılarının yanı sıra doğal güzellikleri ile de ön planda yer almaktadır.

Tarsus’ta doğal güzellikler, tarihi ve kültürel yapılar kadar fazla olmamasına rağmen, her sene yerli ve yabancı binlerce turist, doğal güzellikleri görmek için ilçeye gelmektedir.

Tarsus ilçe sınırları içerisinde yer alan Tarsus Şelalesi, Yedi Uyurlar Mağarası, Taşkuyu Mağarası, Berdan Nehri ve Karabucak Ormanı, ilçenin doğal güzellikleri arasında bulunmaktadır.


 

Tarsus Gece Hayatı

Tarsus Gece Hayatı


343 bin nüfusu ile Mersin’in en büyük ilçesi olan Tarsus, gündüz olduğu kadar gecede hareketli bir ilçedir. Gündüzleri tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri gezip, geceleri ise bar ve cafe gibi mekanlarda günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Tarihi ve doğal güzellikler açısından misafirlerine oldukça geniş bir seçenek sunan Tarsus’ta çok fazla alkollü içecek servisi yapan mekân olmasa da hali hazırda hizmet veren mekanlar müşterilerine oldukça kaliteli hizmet vermeyi başarmaktadırlar.

Tarsus ilçe merkezinde bulunan Barmen Yusuf, Arena Cafe & Bar ve Teras Bar & Restaurant, ilçede gece hayatının en hareketli ve kalabalık olduğu yerlerdir. Tarsus tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Tarsus Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Tarsus’ta Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Tarsus’ta Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Tarsus, Çukurova'nın batı yakasında kurulmuş en eski yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Günümüzde de tarihi statüsünü korumakta olan Tarsus, Türkiye'nin değeri çok fazla önemsenmeyen Kilikya coğrafyasının merkezidir.

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri tanesi olan ve neredeyse insanlık tarihi kadar eski olan Tarsus, Roma, Bizans ve Rumların memleketi ve tarihi İpek Yolu'nun rotalarından biridir. İlçe ne yazık ki zengin bir kültüre ve uzun bir geçmişe sahip olmasına rağmen, turizm sektöründe , Mersin’in diğer ilçeleri kadar çok ilgi görmemektedir. Bu güzel coğrafya, uygarlık ve kültür izleriyle tarih boyunca her zaman cazibe merkezi olmuştur.

Tarsus Kalınacak Yerler

Tarsus Kalınacak Yerler


Akdeniz Bölgesi’nin en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olan Tarsus, ilçe statüsüne yükselttikten sonra bölgedeki önemi daha da artmıştır. 343 bin nüfusu ile adeta bir ili andıran Tarsus, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile önemli bir yerleşim yeridir.

Tarsus’a gelen insanlar, uzun bir tatil geçirmek istedikleri takdirde, ilçede yer alan sayılı otellerden bir tanesi tercih etmektedirler. Tarsus ilçe merkezinde yer alan 3 yıldızlı otellerde ya da pansiyonlarda konaklayabilirsiniz.

Tarsus’un Meşhur Restoranları

Tarsus’un Meşhur Restoranları


Mersin merkeze 26 km mesafede bulunan Tarsus, pek çok tarihi, kültürel ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Her sene hem yerli hem de yabancı binlerce turisti ağırlayan Tarsus’ta harika yemekler yiyebileceğiniz pek çok restoran ve lokanta bulunmaktadır.

İlçenin turizminden sonra en büyük geçim kaynakları arasında tarım ve hayvancılık yer almaktadır. Akdeniz ikliminin sunduğu avantajlar ile yetişen sebze ve meyvelerin yanı sıra, Toros Dağları’nda yer alan otlar ile beslenen büyük ve küçükbaş hayvanlar hem ihraç edilmekte hem de ilçede yer alan restoran ve lokantalarda kullanılmaktadır.

Tarsus’u gezerken kaybettiğiniz enerjiyi geri kazanabileceğiniz restoran ve lokantalarda; kahvaltıdan, kebaba, ev yemeklerinden, fast food ürünlerine kadar her damağa uygun pek çok lezzeti bulabilirsiniz.  

Tarsus Nerededir, Nasıl Gidilir?

Tarsus Nerededir, Nasıl Gidilir?


Tarsus, köklü bir geçmişe sahiptir. Anadolu'nun en önemli dini merkezlerinden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Tarsus, Akdeniz bölgesinde yer alan Mersin’in en gelişmiş ilçelerinden biridir. Tarih boyunca kesintisiz olarak yaşam sürülen ilçe, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Hristiyan alemi için oldukça önemli bir destinasyondur. Tarsus, Hz. İsa'nın havarilerinden bir tanesi olan St. Paul’un dünyaya geldiği yer olarak kabul edildiği için, Hristiyanların hac noktası güzergahından bulunmaktadır.

Tarsus, eski medeniyetlerin mirasını günümüze kadar taşıyan bir yerleşim yeridir. Kültürel, doğal ve gastronomi turizmi bileşenlerinin yanı sıra tarihi ahşap evleri, yöresel yemekleri, doğa güzellikleri, diğer dinlere ait olan kutsal kitaplar ve tarihi rotalarda adı geçen mekanları da bünyesinde barındırmaktadır. Aynı zamanda, 343 bin nüfusu ile Mersin'in en kalabalık ilçesi konumundadır.

Tarsus, ülkemizin güneyinde, Akdeniz kıyılarında yer almaktadır. Mersin'in en doğu bölgesidir. Tarsus’un doğusunda Adana, batısında Mersin il merkezi, kuzeyinde Adana’nın Pozantı ve Çamlıyayla ilçeleri, güneyinde ise Akdeniz bulunmaktadır. Tarsus, Akdeniz'den İç Anadolu'ya açılan kapı görevi görmektedir.
Berdan Çayı ve kolları tarafından sulanan ve deniz seviyesinden 15 ila 100 metre yükseklikte bulunan çok verimli bir ova üzerinde yer alan ilçenin güney kısmı geniş düzlüklerden oluşurken, kuzeyi kısmı ise Toros Dağları’ndan meydana gelmektedir.

Tarsus’ta Mutlaka Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler

Tarsus’ta Mutlaka Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler


Neolitik Çağ'dan bu yana tarih ve coğrafi açıdan çeşitli kültürlerin kaynaşma noktası olan ve eski Kilikya’da stratejik öneme sahip olan Tarsus, Kilikya ile İç Anadolu'yu birbirine bağlayan bir kavşak görevi görmektedir.
Yedinci yüzyıldan beri Tarsus, Bizans İmparatorluğu, İran ve Araplar arasında çok fazla el değiştirmiştir. Daha sonra Emevi Halifesi Muaviye (Kazuph Muaviye) ve Abbasi Halifesi Harun Reşit, Tarsus'u devralmıştır. 965 yılında Anadolu'daki Arap seferi sırasında ordu Tarsus'a yerleştirilmiştir. Halife Me’mun, Pozantı'daki savaşta vefat etmiş ve Tarsus'a defnedilmiştir.

Halife Me’mun, Ulu Camii'nin bahçesinde yer alan türbelerden birinde yatmaktadır. Anadolu Selçuklu Devleti, Haçlı Seferleri ve Memlüklerin devri sebebiyle daha önceki ekonomik ve ticari güçlülüğünü kaybetmiştir. Tarsus, 1375 senesinden sonra Ramazanoğulları ve Dulkadiroğulları beylikleri tarafından yönetilmiştir. 1517 senesinden sonra da Osmanlı İmparatorluğu’nun himayesi altına girmiştir.

832 senesinde Mısırlı Hidivi Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın oğullarından biri olan İbrahim Paşa, Tarsus'a gelerek Tarsus çevresindeki surları yıkmıştır. Sadece Kleopatra'nın kapısı yıkılmamıştır. Tarsus, 1839 senesinde yeniden Osmanlı İmparatorluğu egemenliğine girmiş ve Adana'nın bir kazası olmuştur. İlçe, 1918 senesinde Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Ankara Anlaşması'nın imzalanması ile birlikte, 27 Aralık 1921’de Tarsus işgalden kurtulmuştur.
Tarsus’un 26 km doğusunda Mersin il merkezi, 43 km doğusunda Adana, 80 km kuzeyinde Adana’nın Pozantı ilçesi ve 20 km kadar güneyinde ise Akdeniz yer almaktadır.

Tarsus Yapılacaklar Listesi

Tarsus Yapılacaklar Listesi


80 asırlık bir geçmişe sahip Tarsus, Mersin'in en kalabalık ve en popüler ilçelerinden bir tanesidir. Dünya üzerinde yer alan üç kutsal din için her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. St. Paul, Anadolu'da Hıristiyanlığın yayılmasına sebep olmuş ve Tarsus’ta vefat etmiştir.

Yahudilerin peygamberi olan Danyal da Tarsus’u ziyaret etmiştir. Son olarak Hz. Muhammed'e müezzinlik yapan Bilal-i Habeşi de Tarsus’a gelmiştir. Tarsus, uzun yıllardır farklı kültürlere ev sahipliği yaptığı için farklı inançlardan etkilenmiştir.

Tarsus’ta ailenizle ya da arkadaşlarınız ile birlikte yapabileceğiniz çok sayıda aktivite vardır. Tarsus’un tarihini daha ince ayrıntılarına kadar görebileceğiniz Tarsus Müzesi’ni gezebilir, ilçenin en lezzetli üzümlerini tadabileceğiniz Tarsus Üzüm Festivali’ne katılabilir, Karabucak Ormanı’nda doğa yürüyüşü yapabilir, Tarsus Şelalesi’nde piknik yapabilir, tarihi yapıları dolaşabilir, sınırlı sayıda bulunan plajlarda denize girebilir ve Tarsus’un yöresel lezzetlerini tadabilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir.Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.