Çankırı’nın Mutlaka Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Çankırı’nın Mutlaka Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Çankırı, Ilgaz Dağı ile kış turizminde Türkiye’nin öne çıkan değerlerinden biri olsa da, her mevsim ziyaretçilerine sunacağı pek çok doğal güzelliğe sahiptir.

Etrafı ağaçlarla çevrili çok sayıda tabiat parkı ve mesire alanına ev sahipliği yapan şehir, bol oksijenli doğası ile de oldukça etkileyicidir. Ilgaz Dağı Milli Parkı, şehrin en popüler doğa turizmi destinasyonudur. Doğayla baş başa vakit geçirebileceğiniz park; göletleri, şelaleleri, yürüyüş yolları ve tırmanma rotaları için de tercih edilebilir.

Çankırı’da görülmeye değer diğer doğal güzellikler arasında; Dokuzkardeşler Tabiat Anıtı, Yapraklı Büyük Yayla, Kenbağ Tabiat Parkı, Bülbül Pınarı Mesire Yeri, Kadın Çayırı Tabiat Parkı, Kırkpınar Yaylası Mesire Alanı, Osman Gölü, Karaören Göleti, Alpsarı Göleti Rekreasyon Alanı ve Hazım Dağlı Tabiat Parkı da yer almaktadır.

Kadın Çayırı Tabiat Parkı’nda zipline ve Alpsarı Göleti Rekreasyon Alanı’nın göletinde deniz bisikleti ve tekne turu gibi olanaklar da mevcuttur.

Çankırı Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler

Çankırı Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler


Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı imparatorlukları boyunca kullanılmış bir yerleşim yeri olan Çankırı, Ilgaz Dağı ve kayak merkezleri ile İç Anadolu’da kış turizminin yükselen bir değeridir.

Tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve turistik cazibe merkezleri ile Çankırı seyahatinde gezilmesi gereken pek çok yer, görülmesi gereken pek çok yapı ve güzellik bulunmaktadır. Tarihi bir gezi için, şehrin tarihi simgeleri arasında yer alan Çankırı Kalesi, Sultan Süleyman Cami, Taş Mescit ve Çankırı Müzesi mutlaka görülmelidir.

Çankırı’da gezilmesi gereken yerler arasında ayrıca; Ilgaz Dağı Milli Parkı, Yıldıztepe Kayak Merkezi, Kırkpınar Yaylası Mesire Yeri, Eldivan Bülbül Pınarı, Karaören Göleti, Sakaeli Kaya Mezarları, Hüyük Yeraltı Şehri, Kenbağ Tabiat Parkı, Hacı Murad-ı Veli Cami, Alpsarı Göleti Rekreasyon Alanı, Buğday Pazarı Cami ve Medresesi, Çivitçioğlu Medresesi, Tarihi Çamaşırhane Müzesi, Kadınçayırı Tabiat Parkı, Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi ve Cam Seyir Teras da yer almaktadır.

Çankırı Seyahatine Gideceklere Gece Hayatı Rehberi

Çankırı Seyahatine Gideceklere Gece Hayatı Rehberi


 Kış turizminde Türkiye’nin öne çıkan doğal güzelliklerinden biri olan Ilgaz Dağı’na ev sahipliği yapan Çankırı, doğayla başbaşa sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir gezi destinasyonudur.

Tarihi yapıları ve turistik cazibe merkezleri ile özellikle ailelere hitap eden Çankırı seyahatinde, karlarla kaplı dağlarda kayakla geçen bir günün ardından, geceyi eğlenceli bir şekilde bitirebileceğiniz mekan seçenekleri de bulunmaktadır.

Çankırı’da, Ege ve Akdeniz sahillerinde olduğu gibi zengin bir gece hayatı mekanı çeşitliliği bulunmasa da canlı müzik, meyhane, gazino gibi konseptlerle hizmet veren mekanlar bulunabilir.

Avlu Konak Cafe Restoran, Köşk Restaurant, Prestige Bar, Köşk Arena ve Tren Lounge, Çankırı seyahatinde keyifli bir gece geçirmek için tercih edebileceğiniz mekanlardır.

Çankırı’dan Hediyelik Eşya Olarak Ne Alınır?

Çankırı’dan Hediyelik Eşya Olarak Ne Alınır?


Çankırı denildiğinde akla ilk gelen şeylerden biri ünlü kaya tuzudur. 5000 yıllık tarihi ile Hititlerden kalma Tuz Mağarası’ndan çıkarılan Çankırı kaya tuzu, Türkiye’de tuz üretiminin önemli bir bölümünü karşılamaktadır. Sağlık açısından oldukça faydalı olan kaya tuzu, Çankırı seyahatinde alınabilecek şeylerin başında gelmektedir.

Çankırı’da, meşhur kaya tuzundan yapılmış tuz lambaları da oldukça meşhurdur. Farklı şekil ve boyutları ile tuz lambaları, hediyelik eşya olarak de iyi bir seçenektir.

Çankırı seyahatinde ziyaretçiler, şehir merkezindeki Bakırcılar Çarşısı’nı ziyaret ederek bakır tas gibi bakır eşyalar, yerel pazarların tezgahlarında bulunan el işleri ve hediyelik eşyalar da satın alınabilir. Sevdikleriniz için lezzetli bir hediye satın almak isterseniz de Çerkeş baklavası, kızılcık marmeladı ve kızılcık şurubu gibi alternatifleri tercih edebilirsiniz.

Çankırı’nın İlçeleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çankırı’nın İlçeleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler


İç Anadolu Bölgesi’nde tarihi ve turistik bir yerleşim yeri olan Çankırı Ilgaz Dağı ile ünlü, kış turizminde Anadolu’da öne çıkan şehirlerden biridir.

Kayak ve kış sporlarının yanı sıra, bahar ve yaz aylarında da ziyaretçilerine sunacak pek çok doğal, tarihi ve turistik cazibe merkezine sahip olan Çankırı’nın hemen her ilçesinde görülebilecek pek çok yer vardır.

Tarihi camileri, medreseleri, türbeleri, köprüleri, müzeleri, kiliseleri, mesire yerleri, tabiat parkları, yaylaları, göletleri, doğal mağaraları, akarsuları, yeraltı şehirleri, peribacası oluşumları ve çok daha fazlası ile Çankırı’ya hem tarihi hem de turistik bir gezi planlanabilir.

Haziran ayında gelenekselleşen yağlı pehlivan güreşleri ile de ziyaretçi çeken Çankırı’nın yerleşimi oldukça eski tarihlere dayanan ilçeleri ise; Atkaracalar, Bayramören, Çankırı Merkez, Çerkeş, Eldivan, Ilgaz, Kızılırmak, Korgun, Kurşunlu, Orta, Şabanözü ve Yapraklı ilçeleridir.

Çankırı Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller

Çankırı Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller


Ilgaz Dağı ile son yıllarda kış turizminin öne çıkan değerlerinden biri haline gelen Çankırı, İç Anadolu’nun en turistik destinasyonlarından biridir.

Gelişen statüsü ile modern bir şehir görünümü alan Çankırı, şehir merkezi ve Ilgaz Dağı çevresi başta olmak üzere çok çeşitli konaklama seçenekleri ile de tercih edilmektedir. Çorum, Kastamonu, Ankara ve Bolu ile komşu olan Çankırı’nın büyük bir bölümünü dağlar kaplamaktadır. Bu dağlar, Ilgaz ilçesi çevresinde bir dizi konaklama seçeneği sunmaktadır.

Çankırı Mutfağının Yöresel Yemekleri

Çankırı Mutfağının Yöresel Yemekleri


Çankırı, hem Osmanlı mutfağından hem de Balkan mutfağından izler taşıyan zengin bir mutfağa sahiptir.

Hamur işi, Anadolu’nun diğer şehirlerinde olduğu gibi Çankırı mutfağında da önemli bir yer tutmaktadır. Hem tatlı hem de tuzlu olarak hamur işinin pek çok farklı versiyonu; ramazan, bayram ve düğün gibi toplantılarda servis edilmektedir.

Çankırı seyahatinde, yöre mutfağının öne çıkan bazı geleneksel lezzetleri restoran, kafe, pastane ve fırınların menüsünde bulunabilir.

Yaren güveci ve sarımsaklı et, şehrin tescilli lezzetleridir. Her ikisi de kuzu eti ile hazırlanır ve ana yemek olarak servis edilir. Genellikle güveçte pişirilerek servis edilir.

Cimcik hamuru çorbası ve Tatar hamuru çorbası da Çankırı mutfağının öne çıkan çorba çeşitleridir. Çankırı seyahatinde deneyebileceğiniz diğer yöresel lezzetler arasında; ince ekmek muskası, efelek sarması, yazma çöreği, hameyli, mıkla, cizlembeç, kül çöreği, Çankırı kıymalısı, yumurta tatlısı ve nokul da yer almaktadır.

Çankırı Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?

Çankırı Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?


İç Anadolu Bölgesi’nde 220 bin nüfuslu Çankırı ili, son yıllarda kış turizmi ile öne çıkan destinasyonlardan biridir. Karadeniz sahilindeki Kastamonu ile komşu olan Çankırı, aynı zamanda Türkiye’nin başkenti Ankara ile de komşudur.

Bolu, Karabük, Çorum ve Kırıkkale illerinden de ulaşımın rahat olduğu Çankırı’ya Türkiye’nin her yerinden kara, hava ve demir yolu ile ulaşım seçenekleri sunulmaktadır.

Ilgaz Dağı Milli Parkı ve ev sahipliği yaptığı kayak pistleri ile ünlü Çankırı, modernleşen yüzü ve turistik cazibe merkezleri ile gelişimini sürdürmektedir. İç Anadolu’nun popüler bir turizm destinasyonu olan şehir, Ilgaz Dağları’nın etkileyici manzaraları ile kayak turizminin önemli bir merkezidir.

Çankırı Seyahatinde Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler

Çankırı Seyahatinde Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler


Tarihte Roma, Bizans ve Osmanlı gibi farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Çankırı ilinin tarihi, aslında Hitit İmparatorluğu’na kadar uzanmaktadır.

Zaman içerisinde gelişen yüzü ile toplumsal olarak önemli bir gelişim gösteren Çankırı, bir yandan tarihini ve geleneklerini de korumaktadır.

Ilgaz Dağları, kayak ve kış sporları olanakları ile Çankırı’da en çok ziyaretçi çeken bölge olsa da, şehirde görülmeye değer pek çok tarihi ve turistik mekan da bulunmaktadır. Bir tepenin üzerinde etkileyici manzaralar sunan Çankırı Kalesi ve merkezdeki konumu ile Saat Kulesi, şehrin tarihi yapıları arasındadır.

Şehirde, ziyaretçiler için Çankırı tarihine ışık tutan müzeler de bulunmaktadır. Çankırı Müzesi, Masal Müzesi, Radyo ve İletişim Müzesi ve Tarihi Çamaşırhane Müzesi, şehrin mutlaka ziyaret edilmesi gereken müzeleridir.

Tarihi Çankırı evlerinin ve Osmanlı mimarisinin güzel bir örneği olan Askerağa Konağı da tarihi bir gezi için ziyaret edilebilir.

Çankırı seyahatinde görülmesi gereken tarihi yerler arasında ayrıca; Sakaeli Kaya Mezarları, Bayramören Tarihi Ahşap Köprüsü, Karataş Hamamı, Sultan Süleyman Cami, Çivitçioğlu Medresesi, Buğday Pazarı Medresesi, Hüyük Yeraltı Şehri ve Pir-i Sani Türbesi de yer almaktadır.

Çankırı’da Şehir İçi Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çankırı’da Şehir İçi Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler


Ilgaz Dağı’nda bir kış tatili ya da Çankırı’nın tarihi ve turistik cazibe merkezlerini keşfetmek için yapılacak bir Çankırı seyahatinde; ulaşım, dikkate alınması gereken bir konudur.

Çankırı; İç Anadolu’nun yükselen bir turizm destinasyonu olsa da, şehir içi ulaşım seçenekleri kısıtlı olduğundan, ziyaretçiler bazı sıkıntılar yaşayabilmektedir.

Şehir genelinde hizmet veren 7-8 farklı belediye otobüsü, bazı dolmuş ve minibüs hatları bulunsa da, tarihi ve turistik bir gezi için toplu taşıma araçlarını kullanmak oldukça zor olabilir.

Kastamonu ya da Ankara Esenboğa havalimanlarında inen ziyaretçiler, Çankırı’ya aktarma yapmak için havalimanı araç kiralama şirketlerinden araba kiralayarak seyahatleri boyunca araba kullanabilir ve istedikleri yere rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilir.

Çankırı Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler

Çankırı Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler


Kış turizmi ile son yılların yükselen değeri Ilgaz Dağı Milli Parkı’nın bulunduğu Çankırı, aslında bir kayak merkezi olmaktan çok daha fazlasıdır.

Doğası, tarihi ve turistik cazibe merkezleri ile Çankırı, hem bir tarih turu yapmak isteyenlere hem de doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenlere hitap etmektedir. Milli parkı, yaylaları, göletleri, mesire yerleri ile Çankırı’da rafting, yamaç paraşütü gibi adrenalin dolu aktiviteler de gerçekleştirilebilir.

Çankırı’ya gidildiğinde, yapılması gereken şeylerin başında kayak gelir. Tarihi bir gezi ise mutlaka Çankırı Müzesi’nden başlamalıdır. Haziran ayında giden ziyaretçilerin ise Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne katılmaları önerilir.

Çankırı seyahatinde mutlaka yapılması gerekenler arasında ayrıca; Alpsarı Göleti’nde deniz bisikleti kiralamak, Cam Seyir Teras’ta Çankırı manzarasını izlemek, Bayramören’de yamaç paraşütü yapmak, Ehl-i Keyf’te köy kahvaltısı yapmak, Sakaeli Köyü’nde kaya mezarları ve peri bacalarını görmek, Çerkeş baklavasını denemek ve Büyük Yayla’da kamp yapmak da yer almaktadır.

Ilgaz’ın Mutlaka Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Ilgaz’ın Mutlaka Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Ilgaz Dağı ile Türkiye’de kış turizminin yükselen değerlerinden biri olan Çankırı’nın Ilgaz ilçesi; kayak merkezleri ve dağcılık gibi öne çıkan aktivite seçeneklerinin dışında, etkileyici doğal güzellikleri için de ziyaret edilebilir.

Doğa ile baş başa vakit geçirebileceğiniz ormanları, parkları, yaylaları, gölleri ve kamp alanları bulabileceğiniz Ilgaz, aynı zamanda Türkiye’de tuz üretiminin en önemli rezervi olan Tuz Mağarası’na da ev sahipliği yapmaktadır.

Ilgaz’da doğa ile baş başa bir gün geçirmek, doğa yürüyüşleri, piknik, dağcılık, kuş gözlemciliği, foto safari, kamp, botanik geziler ve daha pek çok doğa aktivitesi için tercih edebileceğiniz Ilgaz Dağı Milli Parkı, bitki ve hayvan çeşitliliği ile mutlaka görülmelidir.

Ilgaz’ın görülmeye değer doğal güzellikleri arasında ayrıca; Kırkpınar Yaylası, Osman Gölü Yaylası ve Kadınçayırı Tabiat Parkı da yer almaktadır.

Ilgaz Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler

Ilgaz Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler


Türkiye’de kış turizminin yükselen değerlerinden biri olan Ilgaz, sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi, turistik cazibe merkezleri ve çok daha fazlası ile ziyaretçiler için kalabalık şehir hayatından uzaklaşıp doğa ile başbaşa tatil yapabilecekleri bir yerdir.

Çankırı şehir merkezine 50 km uzaklıktaki Ilgaz, adını etkileyici manzaralarını sunduğu Ilgaz Dağı’ndan almaktadır. Ilgaz Dağı Milli Parkı da ilçenin öne çıkan turistik değerlerinden biridir.

Kış sezonunda her geçen gün artan ziyaretçi sayısı ile Ilgaz’da özellikle Yıldıztepe Kayak Merkezi; kayak, kızak ve snowboard gibi olanakları için tercih edilmektedir. Ilgaz, bir dağ otelinde konaklamak ve doğa içinde tatil yapmak için de tercih edilebilir.

Ilgaz’da gezilebilecek diğer yerler arasında; Kadınçayırı Tabiat Parkı, Osman Gölü Yaylası, Doruk Mevkii ve Bozan Kaplıcası yer almaktadır. Ilgaz seyahatinde günübirlik bir gezi rotası olarak ise Alpsarı Göleti, Yapraklı Büyük Yayla ve Kastamonu El Sanatları Çarşısı ziyaret edilebilir.

Ilgaz Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller

Ilgaz Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller


Ilgaz Dağları’nın yanı başındaki Çankırı’nın Ilgaz ilçesi, son yıllarda kış turizmi ve dağ oteli konsepti ile öne çıkan bir turizm bölgesidir.

Türkiye’nin dört bir yanından kayak için gelen ziyaretçilerin ilgi gösterdiği Ilgaz’da, hem kayak otelleri hem de dağ ve doğa otelleri ön plana çıkmaktadır. Havalimanına ve şehir merkezine uzak bir konumda bulunduğundan, Ilgaz otelleri iş seyahatleri için çok uygun değildir.

Hem aile ile konaklamalar hem de keyifli bir kayak tatili için tercih edebileceğiniz Ilgaz’da, konaklama için her bütçeye ve ihtiyaca uygun konaklama seçenekleri bulmak mümkündür.

Ilgaz Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?

Ilgaz Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?


Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’ndeki Çankırı şehrinde bulunan Ilgaz ilçesi, şehir merkezine 50 km uzaklıktadır. Çankırı il sınırında bulunan Ilgaz, Kastamonu’ya da oldukça yakın bir konumdadır.

Ilgaz, şehirde Yapraklı, Korgun, Kurşunlu ilçeleri ile komşudur ve Çankırı merkez ilçesine de yakın bir konumda bulunmaktadır. Ilgaz’a en yakın havalimanı Kastamonu Uzunyazı Havalimanı’dır. Şehirlerarası otobüs yolculuğu ile gitmek isteyen ziyaretçilerin ise Ilgaz Otogarı’nı kullanmaları gerekmektedir.

Ilgaz Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler

Ilgaz Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler


Çankırı şehir merkezine 50 km uzaklıktaki Ilgaz ilçesi, doğada tatil yapmak isteyen kayak severler için ideal bir gezi destinasyonudur.

Dört bir yanı ağaçlarla kaplı bir doğa harikası olan Ilgaz Dağı Milli Parkı, ilçenin görülmesi gereken yerlerinin başında gelmektedir. Zengin bitki örtüsü ile milli parka gidildiğinde, piknik ve sportif faaliyetler gerçekleştirilebilir.

Ilgaz seyahatinde yapılması gereken şeylerin başında kayak ve snowboard gibi kış sporları gelmektedir. Dağ zirvelerine teleferik yolculuğu ile çıkmak da mutlaka yapılması gerekenler arasındadır.

Seyahatinizde güne keyifli bir kahvaltı ile başlamak için, doğa içindeki konumu ile öne çıkan Yıldıztepe Cafe & Restaurant’a gidilebilir.

Ilgaz’ın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri

Ilgaz’ın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri


Ilgaz Dağı ve kayak turizmi ile son yıllarda popüler bir gezi durağı haline gelen Çankırı’nın Ilgaz ilçesi, daha çok kış tatili için tercih edilen bir destinasyon olsa da, tarih meraklılarının ilgisini çekebilecek bazı tarihi yapı ve kalıntılara da ev sahipliği yapmaktadır.

Milli Mücadele’de Rumlar tarafından burada şehit edilen 5 şehidin mezarının bulunduğu Derbent Şehitlik Anıtı, ilçenin tarihi simgelerinden biridir. Hitit, Roma ve Bizans döneminde kullanıldığı anlaşılan İndağı Kaya Mezarı da ilgi çekici tarihi yerlerden biridir.

Ilgaz seyahatinde görülmesi gereken diğer tarihi yapılar arasında; Ilgaz Tümülüsleri, Salman Höyük, Kayı Köyü Camii, Kavaklı Köyü Türbesi ve Kuşçu Baba Türbesi de yer almaktadır.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.