Amasya Gece Hayatı

Amasya Gece Hayatı


Orta Karadeniz’in tarih ve kültür kokan şehri Amasya, günün erken saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar yapılacak aktiviteler ve keşfedilecek yerlerle doludur. Bir tarih ve turizm rotası olarak Amasya’da, gün batımından sonra keyifli bir akşam geçirmek için tercih edilebilecek mekanlar bulmak da mümkündür.

Amasya’da disko ve gece kulübü tarzında mekan seçeneği bulunmamaktadır. Aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte canlı müzik, fasıl, meyhane, türkü bar, karaoke gibi eğlence seçeneklerinden yararlanabileceğiniz mekanlar bulabilirsiniz.

Ali Kaya Restaurant, hem manzarası hem de fasıl programları ile tercih edilebilecek mekanlardan biridir. Tarihi bir konakta hizmet veren Emin Efendi Konakları da fasıl eğlenceleri için tercih edilebilir.

Pub ve bar konseptiyle Pulp Bar, canlı müziği ile Yamaç Bistro, oyun havaları ile Amasya Toprak Türkü Evi ve canlı müzik ve karaoke olanakları ile Tabure Bistro da Amasya gece hayatında tercih edebileceğiniz mekanlardır.

Amasya Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler

Amasya Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler


Osmanlı şehzadelerinin eğitim yeri ve cumhuriyetin temellerini atan Amasya Genelgesi’nin hazırlandığı yer olan Orta Karadeniz’deki Amasya şehri; Yeşilırmak kıyısındaki ahşap konakları, 13 farklı medeniyete ev sahipliği yapmış 9000 yıllık tarihi, Anadolu’da müzik terapisi uygulanan ilk tedavi merkezi, Kuran-ı Kerim’in 7.yüzyıl nüshaları, Yeşilırmak kıyısındaki ünlü Yunanlı tarihçi Strabon, dillere destan Ferhat ile Şirin aşkı ve daha fazlası ile keşfedilecek zengin bir tarih ve kültürle doludur.

İstanbul’dan bir saatlik uçuş mesafesindeki Amasya’da bir gezi, havalimanının bulunduğu rustik kırsal manzaralar sunan Merzifon ilçesinden başlayabilir. Keşkeği ile ünlü Merzifon’da tarihi camiler ve ünlü Saat Kulesi, Merzifon Bedesteni ve Taşhan mutlaka görülmelidir.

Şehzadeler Şehri olarak da bilinen Amasya’nın merkezine gidildiğinde, Pontus İmparatorluğu krallarının mezarının bulunduğu görkemli Kral Kaya Mezarları, şehrin turistik açıdan öne çıkan yeridir.

Yine şehir merkezinde bulunan Harşena Kalesi, Ferhat Su Kanalı, Kızlar Sarayı, Ferhat ile Şirin Müzesi, Amasya Arkeoloji Müzesi, Hazeranlar Konağı, Şehzadeler Müzesi, Şehzadeler Yolu, Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi, Yalıboyu Evleri, Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi ve daha birçok tarihi ve turistik mekan ziyaret edilebilir.

Amasya'da Alınabilecek Hediyelik Eşyalar

Amasya'da Alınabilecek Hediyelik Eşyalar


Türkiye’nin elma diyarı Amasya; 13 farklı medeniyete ev sahipliği yapmış ve tarih boyunca stratejik bir öneme sahip olmuş bir tarih ve kültür kentidir.

Ferhat ile Şirin’in aşkını simgeleyen mirasları, nehir kenarındaki ahşap konakları ve çok daha fazlası ile bu ünlü Şehzadeler Şehri’ne yapılacak bir seyahatte kendiniz ve sevdikleriniz için hediyelik eşya olarak satın alabileceğiniz ürünler de vardır.

Elma bahçeleri ile dolu Amasya’ya gidildiğinde, şehrin pek çok yerindeki elma bahçelerinden dalından elma satın alınabilir. Elma, yöresel pazarlar ve köylerde kurulan tezgahlarda da bulunabilir. Elmanın lezzetli bir ürünü olan elma çayı da Amasya’nın sevilen bir lezzetidir. Elma çayı, paketli halde hediyelik eşya olarak da satın alınabilir.

Amasya seyahatinden hediyelik eşya olarak ayrıca; ünlü Merzifon keşkeği, Amasya bamyası, Amasya figürlü dekoratif objeler ve haşhaş ezmesi de satın alınabilir.

Amasya İlçeleri Hakkında Kısa Bilgiler

Amasya İlçeleri Hakkında Kısa Bilgiler


Samsun, Tokat, Ordu ve Çorum illeri ile komşu Amasya, konum olarak Orta Karadeniz’de bulunmaktadır. 335 bin kişilik nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık 57. şehridir.

Ortasından geçen Yeşilırmak, Amasya’nın en önemli doğal güzelliğidir. Amasya, dünya üzerinde denizi olmadığı halde yalı boyu evleri bulunan tek şehir olma özelliğine de sahiptir. Pontus İmparatorluğu’ndan günümüze ulaşan Kral Kaya Mezarları ve bahçesindeki mumyaları ile de Türkiye’nin görülmesi gereken tarihi gezi destinasyonlarından biridir.

Hititliler ve Pontus imparatorluklarından günümüze gelene kadar pek çok farklı medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapan Amasya’nın her köşesinde keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve turistik cazibe merkezleri bulunmaktadır.

Elması ile ünlü Amasya’nın Ferhat ile Şirin Efsanesi de özel bir yere sahiptir.

Amasya’ya gidildiğinde, şehrin her ilçesinde keşfedilecek yerler bulunabilir. Öne çıkan tarihi ve turistik yerlerin büyük bir bölümü Amasya Merkez ilçesinde bulunmaktadır.

Amasya’nın diğer ilçeleri olan Göynücek, Gümüşhacıköy, Hamamözü, Merzifon, Suluova ve Taşova da görülmeye değer tarihi yerleşim yerleridir.

Amasya Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller

Amasya Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller


 Karadeniz Bölgesi’nde, denize bakan dağların arasındaki konumu ile Amasya, lezzetli elmalarının dışında, antik medeniyetlere kadar uzanan tarihi ile de ünlüdür.

Bir yanda sokaklarını süsleyen geleneksel ahşap Osmanlı evleri ve diğer yanda modern yüzü ile Amasya, tarihi ve turistik bir gezi için de keşfedilecek yerlerle dolu bir destinasyondur. Atmosferi, büyük bir hayranlık uyandırabilir.

Amasya’ya seyahat için giden ziyaretçiler, burada her bütçeye uygun konaklama seçeneği bulabilir. Şehrin çeşitli bölgelerinde, cilt hastalıkları ve bazı hastalıklara iyi gelen kaplıcaları ile hizmet veren termal konaklama tesisleri de sıklıkla tercih edilmektedir.

Şehrin merkezindeki oteller ise, turistik cazibe merkezlerine yakınlığı ile tercih edilebilir. Amasya’da, yaz sıcaklarında ailece keyifli bir tatil yapmak isteyen ziyaretçiler için açık havuzlu oteller de bulunmaktadır.

Amasya Mutfağının Yöresel Lezzetleri

Amasya Mutfağının Yöresel Lezzetleri


Şehzadeler Şehri lakaplı Amasya, tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Osmanlı İmparatorluğu döneminde de özel bir yere sahip olan tarihi bir şehirdir.

Amasya denildiğinde, akla meşhur Amasya elması gelir. Elma ağaçları burada oldukça boldur. Şehir merkezindeki kafe ve çay bahçelerine giderseniz, içinde elma tanelerinin bulunduğu elma çaylarının servis edildiğini de görebilirsiniz.

Amasya yöresel mutfağı da oldukça zengindir. Merzifon usulü keşkek ve Amasya çöreği ünü şehrin sınırlarını aşmış lezzetlerdir.

Osmanlı’da bir savaş aleti olan topuzlar üzerinde servis edilen topuz kebabı, kuzu etinin en lezzetli hallerinden biri olan şıngır kebabı, kuzunun kendi ekseni etrafında dönerek pişirildiği kuzu kebabı, yaprak dolmasının baklalarla buluştuğu baklalı dolma, çökelekli pide ve kalburabastı tatlısının yöresel versiyonu olan Amasya tatlısı da burada deneyebileceğiniz meşhur lezzetlerdir.

Amasya Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?

Amasya Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?


Türkiye’nin Orta Karadeniz bölgesinde Çorum, Tokat, Ordu ve Samsun illeri ile komşu Amasya şehri, dağlar ve deniz arasındaki konumu ve antik çağlara kadar uzanan tarihi ile çok etkileyici manzaralara ev sahipliği yapmaktadır.

Bir tarih, doğa ve kültür merkezi olan Amasya, ünü Türkiye sınırlarını aşmış elmasından çok daha fazlasıdır. Tarihi ve turistik değerleri ile Karadeniz’in modern şehirlerinden biri olan Amasya, Anadolu’da tarih ve kültür başkentlerinden biri olarak da kabul edilir.

Yeşilırmak Nehri ve İnegöl Dağı arasında kurulmuş önemli bir tarih merkezi olan Amasya, gelişen ulaşım ağları ile Türkiye’nin her yerinden kara, hava ve demir yolu ile ulaşım sağlayabileceğiniz bir gezi destinasyonudur.

Amasya’nın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri

Amasya’nın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri


Türkiye’nin kuzeyinde, Karadeniz Bölgesi’ndeki Amasya; 7500 yıl öncesine uzanan geçmişiyle, tabiat ananın güzellikleriyle eski uygarlıkların tarihini harmanlayan bir gezi destinasyonudur.

2500 yıllık bir Hitit kasabasından Pontus Rum Krallığına ve Osmanlı’da şehzadeler kenti olmaya uzanan tarih yolculuğunun keyifli bir karışımını sunmaktadır. Dağlar ve deniz arasındaki bu tarihi kent, pek çok farklı medeniyetin bıraktığı izleri bugün hala taşımaktadır.

Tarih öncesi dönemden günümüze, yüzyıllar boyunca birçok kral, sanatçı ve padişah yetiştiren Amasya, bugün hem Osmanlı döneminden kalma Yalıboyu evleri hem de eski Pontus krallarının mezarlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Osmanlı tarihi açısından da çok önemli bir yere sahip olan bu kent, tarih meraklıları için çok ilgi çekici bir gezi rotası olabilir. Denize bakan dağların arasındaki Amasya, antik çağlara uzanan ünlü tarihini simgeleyen müzeleri ile de ilgi çekicidir. Bu müzeler arasında; Amasya Arkeoloji Müzesi, Şehzadeler Müzesi, Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp Ve Tarih Müzesi, Minyatür Amasya Müzesi, Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi, Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi, Amasya Belediyesi Şeyh Hamdullah Yazı Tarihi ve Hüsn-i Hat Müzesi yer almaktadır.

Amasya Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amasya Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler


Şehzadeler şehri ve elma başkenti gibi isimlerle de tanıdığımız Amasya, Orta Karadeniz’de tarihi ve zengin kültürel mirası ile keyifli bir gezi destinasyonudur. Yeşilırmak Nehri ve Tavşan Dağı arasındaki konumu ile Karadeniz ve Türkiye’nin pek çok yerinden rahat bir ulaşım olanağına sahiptir.

İstanbul’a 7.5 saat ve Ankara’ya 4 saat sürüş mesafesindeki Amasya, yılın her mevsiminde tarih turizmi için uygun bir destinasyondur. Amasya’ya giden ziyaretçilerin, şehir içi ulaşımda bilmesi gereken bazı önemli noktalar da vardır. Doğru ulaşım ipuçları, ziyaretçiler için hem ekonomik olarak hem de zaman tasarrufu sağlayacaktır.

Amasya’da şehir içi ulaşım Amasya Belediye otobüsleri, dolmuş ve taksiler ile sağlanmaktadır. Belediye otobüsleri, Amasya merkezde hizmet vermektedir. Şehrin tarihi ilçesi Merzifon ve diğer illerde ise ulaşım büyük ölçüde şehir içi halk minibüsleri ile sağlanmaktadır. Dolmuş ve taksiler ile ziyaretçiler nakit para ödeyerek seyahat edebilirler. Belediye otobüslerinin kullanılması için ise otobüs kartı kullanılması gerekmektedir.

340 bin nüfuslu Amasya, genel olarak trafik sıkıntısı olan bir şehir değildir. Modern bir tarih ve turizm destinasyonu olsa da, şehir içi ulaşım seçenekleri kısıtlı olduğundan, seyahatiniz sırasında araç kiralama seçeneklerini tercih etmek avantajlı olabilir.

Amasya Seyahatinde Yapılması Gerekenler

Amasya Seyahatinde Yapılması Gerekenler


Yeşilırmak Nehri kıyısındaki tarihi Amasya kenti; dar bir vadinin üzerinde yükselen kayalıklarda oyulmuş Pontus’un eski krallarının mezarları, Ferhat ile Şirin’in destansı aşkını simgeleyen su kanalı, muhteşem doğal güzellikleri ve Osmanlı’da şehzadelerin eğitim gördükleri yer olarak doğa, tarih ve kültürle donatılmış büyülü bir yerdir.

Nehrin kıyısında sıralanan çekici Yalıboyu evleri, restore edilerek bugün kafe, restoran ve otel olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Amasya’da daha eski olarak, 13.yüzyıl Selçuklu ve Osmanlı mimarisini yansıtan tarihi yapılar da görülebilir.

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda tarihi caminin her birinin dışında görülmeye değer yazıtlar, süslemeler ve motifler bulunabilir. Şehzade yaşamlarını yansıtan Şehzadeler Müzesi ve müzik terapisinin uygulandığı Şerefeddin Sabuncuoğlu Tıp ve Tarih Müzesi de görülmeye değerdir.

Amasya seyahatinde yapılması gerekenler arasında ayrıca; lezzetli Amasya elmaları ile hazırlanmış elma çaylarının tadına bakmak, ünlü Merzifon keşkeğini denemek, muhteşem manzaralarıyla ünlü Ali Kaya Restoran’da akşam yemeği yemek, Şehzadeler Gezi Yolu’nda yürümek, Borabay Gölü’nde deniz bisikleti ile gölde gezintiye çıkmak, Saat Kulesi’nin nehir üzerinde yarattığı gece aydınlatmalarını görmek, Amasya Kalesi’ne çıkaran şehrin panoramik manzaralarını izlemek, tarihi hamamlarda kese yaptırmak ve Bedesten Kapalı Çarşı’da alışveriş yapmak da yer almaktadır.

Amasya’nın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Amasya’nın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Osmanlı’dan günümüze Şehzadeler Şehri olarak özel bir yere sahip olan Amasya; tarihi yapıları, doğal köyleri, yöresel lezzetleri, köyleri, yaylaları, sıcak ve samimi insanları ile Karadeniz’e yapılacak bir ziyarette keyifli bir gezi destinasyonudur.

Camileri, türbeleri, tarihi medresesi ve ünlü saat kulesi ile ünlü Amasya, bir tarih turunun dışında doğal güzellikleri ile de görülmeye değerdir.

Borabay Gölü; piknik, doğa yürüyüşleri, kamp, gölde balık tutma gibi aktivite seçenekleri ile Amasya’nın en popüler doğayla buluşma noktasıdır. Türkiye’de en önemli kuş alanlarından biri olan Yedi Kuğular Kuş Cenneti de kuş gözlemciliği için ziyaret edilebilir.

Amasya seyahatinde görülmesi gereken doğal güzellikler arasında ayrıca; Terziköy Kaplıcası, Tavşan Dağı Yaylası, Baraklı Şelalesi, Ballıköy Şelalesi, Kız Kayası Kanyonu, Destek Yaylası, Çatalçam Yaylası ve İnegöl Yaylası da yer almaktadır.

Merzifon’un Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Merzifon’un Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Amasya’nın tarihi yerleşim yeri Merzifon; tarihi dokusu, sakin atmosferi ve sıcak insanları ile keyifli bir gezi rotasıdır. Şehrin en popüler tatil duraklarının başında gelen Merzifon, günümüzde Roma, Bizans, Pontus, Selçuklu ve Osmanlı imparatorluklarından izler taşımaktadır.

Tarihi dokusu ve kültürel değerlerinin dışında, Merzifon ünlü eşeği, lezzetli keşkeği, köyleri ve doğal güzellikleri için de ziyaret edilebilir. Doğayla baş başa vakit geçirebileceğiniz yerlerin sayısı sınırlı olsa da, birkaç günlük bir seyahat için yeterli olacaktır.

Merzifon’da doğa ile baş başa bir piknik deneyimi için Şarlayık Mesire Yeri ve Önce Vatan Piknik Alanı ziyaret edilebilir. İlçenin görülmesi gereken doğal güzellikleri arasında ayrıca Kız Kayası Kanyonu, Ballı Kaya Şelalesi ve Hırka Köyü de yer almaktadır. Hırka Köyü’nde bulunan leblebi ağacı ve Makaslı Göleti de görülmeye değer doğal güzelliklerdir.

Merzifon Seyahatinde Gece Hayatı Rehberi

Merzifon Seyahatinde Gece Hayatı Rehberi


Amasya’nın tarihi kenti Merzifon, Ege ve Akdeniz’deki turizm bölgeleri gibi hareketli bir gece hayatına sahip olmasa da, aileniz ve arkadaşlarınızla yapacağınız bir seyahatte keyifli bir gece geçirebileceğiniz mekanlar bulmanız mümkündür.

Meyhane, ocakbaşı, fasıl, canlı müzik, pub, müzikhol ve türkü bar konseptiyle hizmet veren mekanlar, ziyaretçilerine farklı eğlence türlerinde eğlenme olanağı sunmaktadır. İlçede gece kulübü ve etkinlik mekanları bulunmadığından, ziyaretçiler burada daha canlı müzik programlarını ve fasıl eğlencelerini tercih etmektedir. Ailesiyle keyifli bir akşam geçirmek isteyenler, ocakbaşı ve meyhane mekanlarını da tercih edebilir.

Merzifon seyahatinde keyifli bir akşam geçirmek için gidebileceğiniz mekanlar arasında; Bobola Food & Music, Beyti Restoran – Meyhane, Merzifon Ocakbaşı Restoran yer almaktadır.

Merzifon Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler

Merzifon Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler


Amasya şehir merkezine 45 km uzaklıkta bulunan Merzifon, şehrin en eski yerleşim yerlerinden biridir. Pontus Krallığı döneminde bir başkent olan Amasya’nın bu tarihi ilçesi, 50.658 kişilik nüfusu ile yıl boyunca tarihi ve turistik bir gezi için sakin ve kültürel bir ortam sunmaktadır.

Merzifon’da gezilecek yerler arasında, Osmanlı ve Selçuklu mimarilerinin etkileyici örnekleri olan Taşhan, Merzifon Bedesteni, Çelebi Sultan Medresesi, Medresenin giriş kapısının üzerindeki Saat Kulesi, Abide Hatun Cami, Paşa Hamamı yer almaktadır. Tarihi bir yerleşim yeri olan Karatepe Köyü de görülmeye değerdir.

Merzifon’da doğayla baş başa vakit geçirilebilecek yerler sınırlıdır. Önce Vatan Piknik Alanı, ilçe yerlilerinin piknik ve mangal gibi aktiviteler için en çok tercih ettikleri yerlerin başında gelmektedir.

Merzifon seyahatinde, günübirlik bir gezi rotası olarak ise; tarihi Pontus Krallığı’na kadar uzanan Kral Kaya Mezarlığı, Yedi Kuğular Kuş Cenneti ve pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan Arkutbey Kaplıcaları tercih edilebilir.

Merzifon Kalınacak Yerler

Merzifon Kalınacak Yerler


Amasya il merkezine 45 km uzaklıktaki tarihi ilçesi Merzifon, yıl boyunca ziyaretçi ağırlayan turistik bir gezi destinasyonu olmasa da, ziyaretçilerine sunabilecek kültürel ve tarihi değerlere sahiptir.

Merzifon, şehrin havalimanına yakınlığı nedeniyle, iş seyahatlerinde de sıklıkla tercih edilen bir konaklama noktasıdır. Merzifon’da tarihi ve turistik bölgelere yakın bir konaklama için her bütçeye ve ihtiyaca uygun farklı otel seçenekleri bulmak da mümkündür.

Merzifon Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?

Merzifon Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?


Amasya il merkezine 50 km uzaklıkta bulunan Merzifon ilçesi, şehrin tarihi açıdan önemli bir yerleşim bölgesidir. Turistik cazibe merkezleri, tarihi ve kültürel değerleriyle Amasya’da gezilmesi gereken yerlerden biri olan Merzifon, doğal güzellikleri ile de görülmeye değerdir. Tokat, Çorum ve Samsun illeri ile komşu Amasya’nın bu tarihi ilçesinin gelişimiyle birlikte, ulaşım seçenekleri de artmıştır.

Karadeniz kıyısındaki Samsun’a 100 km uzaklıktaki Merzifon, turizm alanındaki gelişimini sürdürerek, bir tarih ve kültür turu yapmak isteyenler için Karadeniz’de gezilebilecek yerlerden biri olmuştur. Hem Samsun’a yakın konumu hem de Amasya Havalimanı’nın bulunduğu ilçe olması ile, hava ve kara yolu ile ulaşım oldukça rahattır.

Merzifon Tarihi ve Turistik Yerleri

Merzifon Tarihi ve Turistik Yerleri


Amasya il merkezine 45 km uzaklıkta 75 bin nüfuslu Merzifon ilçesi, tarihi yapıları gözden kaçırılmış olsa da, tarihi ve turistik bir yerleşim yeridir.

İlçenin merkezinde, bulunan ve tarihi 15.yüzyıla kadar uzanan tarihi cami, günümüzde bir restoran olarak hizmet veren Merzifon Bedesteni, bir restoran ve otel olarak hizmet veren Taşhan da ilçenin tarihi sembolleridir.

İlçe merkezinde bulunan otogarda indiğinizde, yokuş yukarı doğru yürüyerek Sadrazam Kara Mustafa Paşa’nın atlı heykelini görebilirsiniz. Biraz daha ilerlediğinizde, Tuz Pazarı bölgesinde bulunan Çelebi Mehmet Medresesi ve Saat Kulesi’ni görebilirsiniz.

Çifte Hamamı, Tacettin İbrahim Paşa Cami, Mehmet Kutucu Konağı ve Alaca Minare Cami de Osmanlı mimarisini yansıtan, Merzifon’un görülmeye değer tarihi yapılarıdır.

Merzifon Seyahatinde Yapılması Gerekenler

Merzifon Seyahatinde Yapılması Gerekenler


Tarihi dokusu, otantik yapısı, sıcak ve samimi insanları ile Merzifon, Amasya şehir merkezine 45-50 km uzaklıkta keyifli bir gezi rotasıdır.

Hem şehir hem köy hayatını deneyimleyebileceğiniz Merzifon, hem tarihi hem de turistik bir gezi için ziyaret edilebilir. İlçenin köyleri de en az merkezi kadar ilgi çekicidir.

Merzifon’a gidildiğinde, merkezde yükselen Saat Kulesi mutlaka görülmelidir. Çelebi Mehmet Medresesi’nin giriş kapısının üzerinde duran bu kule, aslında caminin minaresidir. Merzifon’da görülebilecek diğer tarihi yapılar arasında Kara Mustafa Paşa Cami, Abide Hatun Cami, türbeler, yatırlar ve çeşmeler de yer almaktadır. Tarih kokan Merzifon’un hemen her köşesinde yüzlerce yıllık tarihi yapılara rastlanabilir.

Merzifon seyahatinde, ilçenin ismiyle tescillenen bir lezzet olan keşkek de mutlaka yenmelidir. Burada ayrıca; Merzifon Arastası’na giderek esnaftan alışveriş yapabilir, Katık Pazarı’na giderek yöresel ve organik ürünler satın alabilir, Merzifon köylerine giderek yörenin yöresel lezzetlerini bulabilir, el dokuma havlu gibi ürünler satın alabilir, tarihi Hititlere kadar uzanan Merzifon karası şarabı denenebilir, Tavşan Dağı Yaylası’nda ailece piknik yapılabilir, Ballıkaya Şelalesi’ni görebilir, Kız Kayası Kanyonu’nda doğayla iç içe piknik yapabilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.