Selçuk’ta Görmeniz Gereken Doğal Güzellikler

Selçuk’ta Görmeniz Gereken Doğal Güzellikler


Ege Denizi kıyılarının hemen iç kesiminde bulunan tarihi bir kent olan Selçuk; küçük, sakin ve huzurlu bir yerdir. Büyük şehirlerin kalabalığından kaçıp biraz rahatlamak için tercih edebileceğiniz ilçe, Türkiye’nin önemli kalıntılarından biri de dahil olmak üzere, içinde ve çevresinde yapılacak ve görülecek çok fazla şeye sahiptir. Selçuk’ta birkaç gün geçirmek, dolaşmak, gezmek ve deneyimlemek çok keyiflidir.Tarihi ve turistik gezi rotanıza Selçuk’u da eklemek istiyorsanız, buradaki doğal güzellikleri de keşfetmelisiniz. Selçuk gezinizde mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler arasında; Pamucak Plajı, Küçük Menderes Nehri, Ayasuluk Tepesi, Şirince Köyü, Gebekirse Gölü Milli Parkı ve Efes-Mimas Yolu yer almaktadır.

Tarihi ve doğasıyla ziyaretçilerine görülmesi gereken pek çok seçenek sunan Selçuk için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Selçuk Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
e Kirman dünyasında olmanın ayrıcalığını yaşayın!

Selçuk Gece Hayatı Hakkında Merak Edilenler

Selçuk Gece Hayatı Hakkında Merak Edilenler


Antik dönemde önemli bir yere sahip olan Efes Kenti, dünya mirasları arasında yer alan tapınakları, Roma ve Bizans dönemlerinden kalma kalıntıları ile İzmir’de tarihi ve turistik bir gezi denince akla ilk gelen duraklardan biri olan Selçuk ilçesi, her yıl özellikle bahar ve yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.

Tarihi mekanlarının yanı sıra, dünyaca ünlü Şirince Köyü’ne ev sahipliği yapması, Kuşadası ve Seferihisar gibi turistik yerlere olan yakın konumu ile Selçuk gece hayatı da giderek daha hareketli bir hale gelmektedir. Bar ve gece kulübü tarzı mekanların sayısı çok fazla olmamakla birlikte, Selçuk’ta keyifli bir akşam için buradaki şarap evleri, fasıl mekanları, türkü barlar, kokteyl barlar ve canlı müzik mekanları da tercih edilebilir.

Selçuk tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Selçuk Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

 

Selçuk’ta Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Selçuk’ta Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler


Ege Denizi kıyılarındaki Efes Antik Kenti kalıntıları ile dünyaca ünlü bir tarihi ve turistik cazibe merkezine sahip olan ve İzmir’in en popüler gezi rotalarından biri olan Selçuk ilçesi, özellikle yaz aylarında her gün binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır.

Selçuk ilçesi, Hristiyan simge yapılarından oluşan geniş bir koleksiyona sahiptir. Sokaklarında yürürken, kendinizi çok rahat hissedeceğiniz bu tatil destinasyonunda sokaklar, insanları izlemek ve kültürel gözlemler yapmak için de harikadır.Antik bir kalenin altında uzanan Selçuk ilçesi; Efes bölgesinden Pamukkale’ye kadar uzanan tüm ilgi çekici tarihi ve turistik yerleri ziyaret etmek için de iyi bir başlangıç noktasıdır. Tarihi ve dini yapılarının dışında Selçuk, gezilmesi ve görülmesi gereken pek çok turistik cazibe merkezine de sahiptir.

Selçuk seyahatinde gezilmesi gereken yerler arasında; Efes, Şirince Köyü, Ayasuluk Tepesi, Pamucak Plajı, Selçuk Cumartesi Pazarı yer almaktadır. Selçuk’ta günübirlik bir gezi rotası olarak ise Tire ve Kuşadası tercih edilebilir. Selçuk’a ortalama 30-40 km uzaklıkta olan bu iki rota da hem Ege lezzetlerini deneyimlemek hem de tarihi ve turistik yapıları yakından görmek için tercih edilebilir.

Selçuk için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Selçuk Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Selçuk Kalınacak Yerler ve Oteller

Selçuk Kalınacak Yerler ve Oteller


İzmir’de Ege Denizi kıyısında bulunan Selçuk ilçesi, sahip olduğu dünyaca ünlü antik kenti, tarihi kalıntıları ve turistik cazibe merkezleri ile şehrin tarihi ve turistik gezi rotalarından biridir. Selçuk, hem merkezinde hem de Şirince Köyü gibi ilçeye bağlı köylerde; 5 yıldızlı, butik otel, pansiyon gibi farklı bütçe ve ihtiyaçlara uygun konaklama seçenekleri sunmaktadır.
Selçuk Meşhur Yemekleri ve Restoranları

Selçuk Meşhur Yemekleri ve Restoranları


Ege Denizi kıyılarında yer alan İzmir’in Selçuk ilçesi; Antik Efes Kenti, tarihi kalıntıları, camileri, kiliseleri, dünyaca ünlü Şirince Köyü ve turistik cazibe merkezlerinin dışında, Ege mutfağının sevilen mezeleri, zeytinyağlıları, otları ve diğer yöresel lezzetleri ile de zengin, iştah açıcı bir mutfağa sahiptir.

Zeytinyağlıların ön planda olduğu Selçuk mutfağında, özellikle ot kavurmaları sıklıkla pişirilmektedir. Deniz kenarındaki konumu ile tarihi Selçuk ilçesinde balık ve deniz mahsulleri ile hazırlanan yemekler de oldukça meşhurdur. Selçuk mutfağında denenmesi gereken deniz mahsülleri arasında; midye tava, sardalya buğulaması, sütlü balık yer almaktadır.

Selçuk mutfağının sevilen yemekleri arasında ayrıca; Priştine kebabı, kirde kebabı ve Şevket-i Bostan yer almaktadır. Ayrıca, doğal güzelliği ile ünlü Şirince Köyü’ne gidildiğinde, lezzetli yöresel ve meyve şarapları da mutlaka denenmelidir. Şirince’nin ünlü şarapları arasında vişne ve nar şarabı öne çıkmaktadır.
Selçuk gezinizde lezzetli bir kahvaltı, öğle ve akşam yemeği için tercih edebileceğiniz popüler restoranlar arasında; Mercan Restoran, Şişçi Yaşar’ın Yeri, Yedi Bilgeler Şaraphanesi, Selçuk Köftecisi, Selçuk Pidecisi ve Bizim Ev Hanımeli Restoran bulunmaktadır.

Selçuk Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Selçuk Nerededir ve Nasıl Gidilir?


İzmir merkeze yaklaşık 75 km uzaklıkta bulunan Selçuk ilçesi, İzmir’de Torbalı, Tire ve Menderes ilçeleri ile komşudur. Aydın il sınırında yer alan Selçuk ilçesi Ege Denizi kıyısında yer almaktadır.

İzmir’de önemli bir tarih ve turizm merkezi olan Selçuk ilçesi, 1950’li yıllarda ilçe statüsüne kavuşmuştur. İzmir şehir merkezinden ortalama 1 saatlik araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz ilçeye İzmir Karayolu ile ulaşım oldukça rahattır.

Selçuk’a havayolu ile ulaşım İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan Selçuk ilçe merkezine ulaşım ise İZBAN ile ortalama 1-1.5 saat, Selçuk minibüsleri ile ortalama 1 saat ve HAVAŞ seferleri ile ortalama 1 saat sürmektedir.

Selçuk’a otobüs ile ulaşım için ise Selçuk Otobüs Terminali’nin kullanılması gerekmektedir. Otogardan ilçe merkezine ulaşım için minibüs ve otobüs seferleri ve taksi yolculuğu tercih edilebilmektedir.

Selçuk Tatiline Gideceklere Plaj Rehberi

Selçuk Tatiline Gideceklere Plaj Rehberi


İzmir’de Ege Denizi kıyılarında, şehrin güney sahilinde bulunan Selçuk ilçesi, İzmir ile Aydın arasında yer almaktadır.

Sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasları ile İzmir’in önemli bir tarih ve turizm merkezi olan Selçuk, plaj tatili denince akla ilk gelen seçeneklerden biri olmasa da, Selçuk tatilinizde de denize girebileceğiniz sahil ve plaj seçenekleri mevcuttur.İlçe merkezinden özel araç ya da toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabileceğiniz plajların başında Pamucak Plajı gelmektedir. Bu plaj, Selçuk Belediyesi’ne ait, halka açık ücretsiz bir plajdır. Onun dışında, yine ilçe merkezine yakın bir konumda bulunan Yoncaköy Sahili de tercih edilebilir.

İzmir ilçe sınırları dışına çıkıyor olunsa da, Selçuk merkeze 15 km uzaklığı ile Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki Kuştur Plajı da Selçuk tatilinde denize girmek için tercih edebileceğiniz plajlardan biridir.

Selçuk’un pırıl pırıl denizinin ve sahillerinin keyfini çıkarırken huzur dolu ve konforlu bir konaklama deneyimleyebileceğiniz otellere Selçuk Otelleri sayfamızdan göz atabilirsiniz.

Selçuk Gezisinde Uğranması Gereken Tarihi ve Turistik Yerler

Selçuk Gezisinde Uğranması Gereken Tarihi ve Turistik Yerler


Yaklaşık 40 bin kişilik nüfusu, Ege Denizi’nin yanı başındaki konumu ve dünyaca ünlü Efes Kenti ile Selçuk ilçesi, İzmir’in önemli bir tarih ve kültür merkezidir.

Efes Antik Kenti, Türkiye’de en iyi korunmuş tarihi kalıntılardan biridir. Aynı zamanda, ülkenin en popüler turizm bölgelerinden biridir. Bu nedenle, bir Selçuk gezisinde, Efes Antik Kenti mutlaka ziyaret edilmelidir. Efes Antik Kenti’ni ziyaret etmek ortalama iki saat sürmektedir. Buradan, yakınlardaki Meryem Ana Evi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Daha sonra, ilçe merkezindeki Arnavut kaldırımlı tarihi sokaklarda dolaşabilir, burada müzeleri, kaleleri, su kemerlerini ve dünyaca ünlü Şirince Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz.

Selçuk’ta görülmesi gereken diğer tarihi ve turistik yerler arasında; Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Efes Arkeoloji Müzesi, St. Jean Bazilikası, St. Jean Ören Yeri, Artemis Tapınağı, Ayasuluk Kalesi, İsa Bey Cami, Bizans Su Kemerleri, Yedi Uyurlar Mağarası ve Çamlık Buharlı Lokomotif Müzesi yer almaktadır.

Selçuk Gezisinde Mutlaka Yapılması Gerekenler

Selçuk Gezisinde Mutlaka Yapılması Gerekenler


İzmir’de dünyaca ünlü tarihi ve kültürel miraslara ev sahipliği yapan turistik cazibe merkezi Selçuk’ta mutlaka yapılması gerekenler arasında ilk sırada Efes Antik Kenti’ne yapılacak bir ziyaret gelmektedir. Burada, uzun yıllar boyunca tarihçiler ve arkeologlar tarafından restore edilmiş Roma ve Bizans dönemi yapıları bulunmaktadır.

Selçuk ilçesinin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini keşfetmek için, ortalama üç günlük bir gezi yeterlidir. İlçenin merkezi, otantik karakterinin çoğunu korumuştur. Böylece ziyaretçiler, antik medeniyetlere dair net bir anlayışa sahip olabilir.

Selçuk’ta keşfedebileceğiniz tarihi kalıntılar ve kültürel öğelerin dışında, içinde bolca tarih ve hikaye barındıran dünyaca ünlü Şirince Köyü de keşfedilmesi gerekenler arasındadır. Her çeşit meyveli şarabı ve etkileyici doğası ile Şirince Köyü’ne yapılacak bir ziyaretin dışında Selçuk gezisinde mutlaka yapılması gerekenler arasında; Selçuk Arkeoloji Müzesi ziyareti, Meryem Ana Evi ziyareti, Şirince’de şarap tadımı, Artemis Tapınağı ziyareti, İsa Bey Cami ziyareti, Pamucak Plajı’nda günübirlik deniz tatilinin dışında, dilerseniz ilçe merkezine yaklaşık 20 km uzaklıktaki Kuşadası’nda keyifli bir gece geçirebilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.