Eskişehir’in Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Eskişehir’in Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Tarihi ve turistik cazibe merkezleri ile Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi çeken ve doğal güzellikleri ile de kendine hayran bırakan Eskişehir; merkezindeki Porsuk Çayı, çayın hemen yanı başındaki Şehr-i Aşk Adası başta olmak üzere yemyeşil alanlara ve doğal güzelliklere sahiptir.

Eskişehir’in içinden geçen Porsuk Çayı, hem doğası hem de çevresinde bulunan kafe ve restoranları ile sosyalleşmek ve keyifli vakit geçirmek için tercih edilmektedir.

Eskişehir’de piknik yapmak için tercih edilebilecek çok çeşitli yeşil alanlar da vardır. Bunların başında, şehir merkezindeki Regülatör Piknik Alanı ve Sakarya Başı Piknik Alanı gelmektedir. Bu şehrin güzelliklerinden biri de, ziyaretçilerin kendi meyvelerini toplayabildikleri bir çilek tarlası olan Çilek Park’tır.

Balıkdamı Kuş Cenneti, Gürleyik Şelalesi, Musaözü Barajı ve Mesire Alanı, Sakarıılıca Kaplıcaları, Avlakkaya Kanyonu ve Şelalesi, Yelinüstü Mağarası ve Hasırca Çiftliği de Eskişehir’de görülmeye değer doğal güzellikler arasında yer almaktadır.

Eskişehir Seyahatinde Gece Hayatı Mekanları

Eskişehir Seyahatinde Gece Hayatı Mekanları


Son yıllarda artan üniversiteli nüfusun ardından gündüzleri olduğu kadar geceleri de hareketli bir şehir olan Eskişehir, ziyaretçilerine farklı eğlence anlayışlarına uygun gece hayatı mekan seçenekleri sunmaktadır.

Ünlü sanatçıların sahne aldığı konser mekanları ve sabahın ilk ışıklarına kadar dans edebileceğiniz gece kulüpleri, Eskişehir gece hayatında en çok tercih edilen mekanlardır.

Eskişehir’in popüler gece hayatı mekanları genellikle Tepebaşı ilçesinde yer almaktadır. Meyhane ve pub tarzı mekanlar ise Odunpazarı ilçesinde de öne çıkmaktadır.

Eskişehir’e gelindiğinde; canlı müzik, dans, fasıl, konser, rakı balık ve daha pek çok farklı eğlence anlayışına uygun mekan seçeneği bulmak mümkündür.

Tarihi ve turistik cazibe merkezlerini keşfederek geçen bir günün ardından, biraz yorgunluk atmak ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenmek için Eskişehir’de; 222 Park, GATE, Fakülte Eskişehir, Tren Eskişehir, Eskişehir Meyhanesi, Kör Kamil Restaurant, London Pub Eskişehir ve SPR Pub tercih edilebilir.

Eskişehir Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler

Eskişehir Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler


Türkiye genelinde en mutlu şehirlerden biri olarak gösterilen ve kalabalık genç nüfusu ile en canlı ve hareketli şehirlerden biri olan Eskişehir, Orta Anadolu’da liberalizm ruhunun merkezi olarak da gösterilmektedir.

Hafta sonları Anadolu’da gezilecek yerler arasında giderek daha popüler hale gelen Eskişehir’in modern ruhu, şehir merkezinde yer alan Porsuk Çayı’nın potansiyelinin fark edilmesinin ardından, kurulan yapay bir plaj ve havuzların da gelişmesini sağlamıştır. Güzel havalarda, Porsuk Çayı’nı tekne ve gondol gezisi ile de keşfedebilirsiniz.

En yaşanabilir şehirlerden biri olan Eskişehir, dost canlısı ve modern yerli halkı ile de etkileşim kurulabilecek bir yerdir. Atmosferik tarihi mahallesi Odunpazarı, yöresel mutfağı, parkları, çocuklar için etkileyici bilim merkezi, ailelere hitap eden tesisleri ile gezilecek yerlerle doludur.

Eskişehir’e seyahat için gelindiğinde, mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında; plajında güneşlenebileceğiniz Kent Park, çocuklara hitap eden Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Balmumu Heykeller Müzesi, Sualtı Dünyası, Hayvanat Bahçesi, tarihi Odunpazarı sokakları, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Doktorlar Caddesi, Haller Gençlik Merkezi, Hamamyolu Caddesi, Şelale Park, Şehr-i Aşk Adası, Esnaf Sarayı, Odunpazarı Modern Müze ve Botanik Parkı yer almaktadır.

Eskişehir’de Hediyelik Eşya Olarak Ne Alınır?

Eskişehir’de Hediyelik Eşya Olarak Ne Alınır?


Türkiye’nin en yaşanılası şehirlerinden biri olarak gösterilen Eskişehir; artan öğrenci nüfusu, modern cazibe merkezleri, hareketli gece hayatı, sıcak ve samimi insanları ile yılın her mevsimi ziyaretçi ağırlamaktadır. Şehrin merkezi kabul edilen ve tarihi evleri ile ünlü Odunpazarı’ndan başlayacak Eskişehir ziyareti boyunca, şehirle özdeşleşmiş tarihi yapıların magnetleri, figürleri, seramikler, el sanatları, cam objeler, Eskişehir’le özdeşleşmiş helva ve tatlılar ve çok daha fazlası Eskişehir ziyaretinde hediye olarak satın alınabilir.

Eskişehir’e gidildiğinde, mutlaka alınması gereken şeylerin başında lületaşından yapılmış aksesuarlar gelmektedir. Şehirde el sanatlarının etkileyici bir örneği olan lületaşı eserlerin sergilendiği bir Lületaşı Müzesi de bulunmaktadır.

Eskişehir’e özgü lezzetler olan met ve nuga helvası ya da leblebi unu kurabiyesi gibi tatlı çeşitleri ve tarihi Eskişehir çarşılarından lokum ve pişmaniye de satın alınabilir. El sanatları, cam ve seramik objeler de buradan alınabilecek hediyelik eşyalardır. Sorkun Köyü’ne gidildiğinde ise, hediyelik eşya olarak dünyaca ünlü Sorkun çömleği satın alınabilir.

Eskişehir Şehrinin İlçeleri

Eskişehir Şehrinin İlçeleri


Eskişehir; tarihi ve turistik cazibe merkezleri, kültürel mirası, doğal güzellikleri, genç nüfusu ile artan hareketliliği, kalabalık caddeleri, modern müzeleri, doğal cennet köyleri, tarihi yerleşim yerleri, yeraltı kenti, kaplıcaları, maden suları, nehri, göletleri, ormanlık alanları ve çok daha fazlası ile Türkiye’nin öne çıkan turistik şehirlerinden biridir.

Anadolu’nun en modern şehirlerinden biri olarak gösterilen ve toplamda 900 bin kişilik nüfusu ile Eskişehir’de toplamda 14 ilçe bulunmaktadır.

Şehrin merkezi ilçesi Odunpazarı’dır. Tarihi evleri ve kültürel mirası ile ünlü Odunpazarı ilçesine 40 km uzaklıktaki Tepebaşı da şehrin turistik yerleşim yerlerinden biridir.

Alpu, Beylikova, Çifteler, Günyüzü, Han, İnönü, Mahmudiye, Mihalgazi, Mihalıcçık, Sarıcakaya, Seyitgazi ve Sivrihisar, Eskişehir’e bağlı diğer ilçelerdir.

Eskişehir’de Kalınacak Yerler ve Oteller

Eskişehir’de Kalınacak Yerler ve Oteller


Tarihi ve turistik cazibe merkezleri ile turistik bir ilçe olan Eskişehir, Bakır Çağ’a kadar uzanan tarihi ve son yıllarda ciddi artış gösteren öğrenci nüfusu ile, geleneksel ve modernin etkileyici bir kombinasyonunu sunmaktadır.

Şehrin merkezinden başlayarak pek çok ilçesinde sunacağı çok çeşitli cazibe merkezleri olan Eskişehir’e gelindiğinde, her bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulmak da mümkündür.

Eskişehir Seyahatinde Denenmesi Gereken Meşhur Yemekler

Eskişehir Seyahatinde Denenmesi Gereken Meşhur Yemekler


Bir şehri ziyaret etmek, tarihi ve turistik yerleri kadar yöresel lezzetleri ile de ilgilidir. Eskişehir mutfağı ile ilgili olarak, kime ve nereye sorarsanız sorun, alacağınız ilk yanıt; muhtemelen çibörek olacaktır.

Çibörek, aslında bir Tatar yemeğidir. Tatar halkı, aslen Kırım’dan gelmiştir ve çeşitli nedenlerle, çoğu 18. yüzyıldan sonra Anadolu’ya göç etmiştir. Eskişehir’de bugün hala Tatar nüfusu bulunmaktadır.

Eskişehir mutfağında, Anadolu’nun diğer bölgelerinde olduğu gibi öne çıkan lezzetler genellikle hamur işleri, çorbalar ve sulu yemeklerdir. Eskişehir mutfağında öne çıkan bir diğer lezzet de Balaban köftedir. Altında pidesi, üzerinde domates sosu ve yanında közlenmiş biberi ile köftelerin lezzetli bir uyumu olan Eskişehir mutfağının bu sevilen yemeğini, şehirdeki pek çok ev yemeği restoranı ve kebapçının menüsünde bulunabilir.

Eskişehir’e yapılacak bir seyahatte, yöre mutfağını daha yakından tanımak için deneyimlenmesi gereken diğer lezzetler arasında; met helvası, nuga helvası, yufkalı büryan, kıygaşa, haşhaşlı gözleme, haşhaşlı cevizli çörek, leblebi kurabiyesi, Sivrihisar baklavası, kelem dolması, gebete ve kuzu sorpa çorbası da yer almaktadır.

Eskişehir’in Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri

Eskişehir’in Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri


İçinden geçen sakin Porsuk Çayı ile Eskişehir; tarihi Osmanlı evleri, yöresel yemekleri ve hızla artan genç nüfusu ile eski ve yeninin buluştuğu bir şehirdir.

Adı eski şehir olsa da, isminden farklı olarak; şehirde bulunan üniversiteler nedeniyle, öğrenci nüfusu özellikle son yıllarda hızla artmıştır. Avrupa kasabalarından gelen göçmenler ile de Batı etkilerinin hissedilmeye başlandığı Eskişehir, geleneklerini yansıtmaya ve tarihi değerlerini korumaya da devam etmektedir.

Yerleşimin Bakır Çağ’a kadar uzandığı bölgeleri ile Eskişehir’e gelindiğinde, görülmeye değer çok sayıda tarihi cami, külliye, müze ve tarihi yapılar bulunmaktadır. Odunpazarı, şehrin hem merkezi hem de en tarihi bölgesidir.

Odunpazarı’nın yanı sıra Eskişehir’de; Kurşunlu Cami, Reşadiye Cami, Alaaddin Cami, Nasrettin Hoca Evi, Han Yeraltı Şehri, Pessinus Antik Kenti, Seyit Battal Gazi Külliyesi, Yunus Emre Türbesi, Eskişehir Kurtuluş Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Havacılık Müzesi, Eğitim Karikatürleri Müzesi, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykelleri Müzesi, Midas Anıtı, Tülomsaş Müzesi ve Osmanlı Evi de görülmeye değer tarihi cazibe merkezleridir.

Eskişehir Seyahatinde Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eskişehir Seyahatinde Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler


Eskişehir, Anadolu’da en konforlu seyahat edebileceğiniz şehirlerden biridir. Buraya ulaştıktan sonra, şehir içinde çok rahat bir şekilde gezebilirsiniz. Şehrin merkezinde yer alan cazibe merkezlerine ulaşım için seçenekler oldukça fazladır.

Şehir içinde; hem otobüs, minibüs ve dolmuşlar ile hem de tramvay ive taksiler ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir. Bir ziyaretçi için Eskişehir ile ilgili en önemli avantajlardan biri, bir öğrenci şehri olan Eskişehir’de, her saat ulaşım seçeneğinin bulunabilmesi ve ulaşım araçlarının uygun fiyatlı olmasıdır. Eskişehir’de, araba kiralama ve taksi ile seyahat etmek de oldukça ekonomik olmaktadır.

Eskişehir, Türkiye genelinde en gelişmiş şehirlerden biri olarak gösterilse de, trafiği İstanbul ya da diğer bazı büyük şehirler kadar yoğun değildir. Genel olarak, şehir içinde araba ve taksi ile ulaşım oldukça rahattır. Bununla birlikte, daha uygun fiyatlı bir şehir içi ulaşım seçeneği olarak otobüs hatları, taksi dolmuşlar, minibüs hatları ve tramvay hattı kullanılabilir.

Eskişehir Seyahatinde Ne Yapılır?

Eskişehir Seyahatinde Ne Yapılır?


Anadolu ve genel olarak Türkiye’nin en model şehirlerinden biri olan Eskişehir; eğitici, kültürel, tarihi ve endüstriyel bir yerleşim yeridir.

İç Anadolu’nda, Porsuk Nehri kıyısında konumlandırılan Eskişehir, tarih boyunca önemli rotaların bir kesişim noktası olan coğrafi konumu nedeniyle; tarihsel, sosyal, ekonomik ve turistik olarak da ülkeni önemli destinasyonlarından biri olmuştur.

Anadolu’nun bu kültür başkenti; tarihi camileri, türbeleri, tarihi ev ve konakları, yöresel lezzetleri, kaplıcaları, müzeleri, lületaşı eserleri, cam eserleri ve çok daha fazlası ile ziyaretçilerine keyifli ve öğretici bir gezi olanağı sunmaktadır.

Eskişehir’e gelindiğinde mutlaka yapılması gerekenler; tarihi Odunpazarı evlerini görmek, Porsuk Çayı’nda gondolla gezmek, Balmumu heykelleri müzesini görmek, Kent Park’ta güneşlenmek, Sazova Park’ta doğa içinde bir gün geçirmek, Kurşunlu Cami’yi ziyaret etmek, Sualtı Dünyası’nda su altı canlıları ile tanışmak, cam sanatlarını keşfetmek, lületaşı hediyelik eşyalar satın almak, Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde tarihe yolculuk yapmak, Midas Anıtı’nı görmek, Sakaryabaşı’nda nehir kenarında balık yemek ve Ballıhisar’daki açık hava müzesini ziyaret etmektir.

Eskişehir’e Nereden ve Nasıl Gidilir?

Eskişehir’e Nereden ve Nasıl Gidilir?


Türkiye’nin en büyük 19 ve en kalabalık 25.şehri Eskişehir, 1993 yılında büyük şehir olduktan sonra büyük bir gelişim göstermiştir. Üniversiteli ve genç nüfusun da artması ile hızlı bir gelişim süreci geçiren Eskişehir, günümüzde İç Anadolu Bölgesi’nde turistik olarak en çok ilgi çeken şehirlerden biri olmuştur.

İstanbul’a 4 saat, Ankara’ya 3 saat ve İzmir’e 5 saat sürüş mesafesinde olması ile büyük şehirlerden de yıl boyunca ziyaretçi ağırlamaktadır. Gelişmiş bir büyük şehir olması ile Eskişehir, zengin bir ulaşım ağına da sahiptir. Eskişehir’e gidildiğinde; hemen her ilçeye ulaşım seçeneği sunan halk otobüsleri ve şehir merkezinden kalkan özel otobüsler kullanılabilir, araç kiralanabilir ve merkezi noktalara taksi ile ulaşım sağlanabilir.

Tarihi ve turistik cazibe merkezleri ile Eskişehir, bugün yaklaşık 1 milyon kişilik nüfusu ve ağırladığı turistleri ile oldukça kalabalıktır. Şehir içi ulaşımın yanı sıra, Eskişehir’e gitmek isteyenlerin de farklı ulaşım seçeneklerinden yararlanmaları mümkündür.

Sivrihisar’ın Gece Hayatı

Sivrihisar’ın Gece Hayatı


Sivrihisar, tarihi alanları ve turistik yerleri ile öne çıkmış bir ilçedir. Yıl boyunca ilçeye oldukça fazla sayıda turist gelmesine rağmen alkollü mekanlar henüz açılmamıştır. İlçede, alkol servisi yapılmayan mekanlarda güzel bir gece geçirebilir ve sosyalleşebilirsiniz.

Küçük ve şirin bir ilçe olan Sivrihisar’da sosyalleşmek için gidilebilecek az sayıda mekan vardır. Bunlardan en iyi olanları Oygur’s Cafe & Bistro, Hasbihal Cafe ve Şelale Park’tır.

Sivrihisar’da Gezilmesi Gereken Yerler

Sivrihisar’da Gezilmesi Gereken Yerler


Eskişehir merkezine 100 kilometre uzaklıktaki bu ilçe yıl boyunca birçok ziyaretçi ağırlamaktadır. Tarihi ve kültürel yapıları ile dikkat çeken bir ilçedir.

İlçe içerisinde Osmanlı Döneminden ve milattan önce yaşamış medeniyetlerden kalma yapılar günümüze kadar korunmuş ve günümüzde sergilenmektedir. Bilinene göre birçok Türk büyüğü buradan çıkmıştır. Nasreddin Hoca, Yunus Emre, Aziz Mahmut Hüdai, Hızır Bey adındaki Türk büyüklerinin buradan çıktığı bilinir. Bunların yanı sıra antik yapılar ve eski medeniyetlerin kalıntıları burada bulunur.

İlçe içerisinde ki en çok ziyaretçi çeken mekanlar ise; Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi, Sivrihisar Tarihi Evleri, Alemşah Türbesi, Surp Yerrortutyun Ermeni Kilisesi, Nasreddin Hoca Anıt Parkı, Nasreddin Hoca Evi, Pessinus Antik Kenti’dir

Sivrihisar’da Kalınacak Yerler

Sivrihisar’da Kalınacak Yerler


Sivrihisar, Eskişehir’in ve Anadolu’nun birçok tarihi eserini bir arada bulunduran, önemli Türk büyüklerimizin birçoğunun doğum yeri olan ilçedir. Bu tarihi ve antik yapılar nedeniyle dünyanın birçok yerinden kendine turist çekmektedir.

İlçe içerisinde her bütçeye uygun konaklama yerleri bulunur. Rahat ve konforlu bir yer arayanlar Tşof Motel, Osmanlı Otel, Çini Otel ve Çini Otel 2, Nasreddin Hoca Otelini tercih edebilir.

Sivrihisar Nerededir, Nasıl Gidilir?

Sivrihisar Nerededir, Nasıl Gidilir?


Eskişehir ilinin yaklaşık 100 kilometre doğusunda bulunan bu ilçeye il merkezinden 1 saat 30 dakikada ulaşılabilir. Merkezden kalkan ilçeler arası otobüsler ile veya özel araç ile Dumlupınar Bulvarı üzerinden gidilebilir. Ankara Eskişehir’in kesişim yerinde bulunan ilçenin içerisinde ulaşım çok kolaydır ve birçok yere yürüyerek gidilebilir. Uzak olan mekanlara ise ilçe içerisindeki otobüslerle ulaşmak mümkündür. Eskişehir’de bulunan Hasan Polatkan Havalimanı’na 100 kilometre uzaklıkta ve yaklaşık 1,5 saatte gidilebilir. Otobüs terminali de il merkezinde ve 100 kilometre uzaklıktadır. İlçeye en yakın tren istasyonu ise kilometre uzaklıktaki Yunus Emre Tren İstasyonudur.

Turizm açısından gelişmiş bir ilçedir. Sınırları içerisinde birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır ve bunun yanı sıra antik eserler de barındırmaktadır. Tarihe ve mimariye merakı olan yerli yabancı turistler, yılın her mevsimi buraya gelerek ilçenin eserlerini incelemektedir.

Sivrihisar’ın Tarihi ve Turistik Yerleri

Sivrihisar’ın Tarihi ve Turistik Yerleri


Sivrihisar, Eskişehir ilinin en büyük ilçesidir. Eskişehir merkezinin 100 kilometre doğusunda bulunan ve tarihi yapıları ile öne çıkan bir ilçedir. Eskişehir merkezinden özel araç ile yaklaşık 1 saat 30 dakikada ulaşılabilir. İlçeye giden en kısa yol D200 ve E90 yollarıdır.

Tarihi ve kültürel yapısı sayesinde her sene tarih meraklısı birçok turistin ziyaret ettiği bir adres olmuştur. Bu ilçe, geçmiş dönemlerde burada yaşamış olan önemli insanları ile tanınır. Nasreddin Hoca, Yunus Emre, Aziz Mahmut Hüdai, Hızır Bey gibi önemli büyüklerin burada yaşadığı ifade edilmektedir. Bu bölge 1289 yılında Osmanlı egemenliğine girmiştir ve 1926 yılına kadar Ankara’ya bağlı kalmıştır. Daha sonra Eskişehir’e bağlanmıştır.

Bu ilçe genellikle Nasreddin Hoca’nın adıyla anılmaktadır. Günümüze kadar kültürünü koruduğu için görülmeye değer bir bölgedir. Taştan sokakları, eski evler, yöresel yemekler ve geleneksel kıyafetleri ile dikkat çekmektedir. Ankara ve Eskişehir’in kesişim noktasında bulunan bu ilçenin sivri ve yüksek kayalıkları dikkat çekmektedir ve ilçenin adı buradan gelmektedir. Bölgenin, ilk Türk kavmi olan Etiler’e kadar uzanan bir tarihi süreci vardır. Günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu ilçede birçok tarihi yapı bulunmaktadır.

Bölgede fazlasıyla tarihi mekan ve eşsiz mimari eserler bulunduğu için, yılın her ayı çok sayıda turist buraya akın etmektedir. Türkiye’nin ilk açık hava müzesi Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi, Alemşah Türbesi, Sivrihisar Saat Kulesi, Surp Yerrortutyun Ermeni Kilisesi, Nasreddin Hoca Anıt Parkı, Nasreddin Hoca Evi, Pessinus Antik Kenti ve Sivrihisar Ulu Cami bu ilçede bulunmaktadır.

Sivrihisar’da Yapılması Gerekenler

Sivrihisar’da Yapılması Gerekenler


Eskişehir’in önemli ilçelerinden birisi Sivrihisar’dır. İlçe, Eskişehir merkezinin 100 kilometre doğusundadır ve 1 saatlik bir süre ile ulaşılabilir.

Bu ilçeyi önemli kılan unsuru, tarihi yapılarıdır. İlçeye gelen turistlerin hemen hepsi bu tarihi yapıları görmek için gelmektedirler. İlçenin gezilmeden gidilmemesi gereken tarihi yerleri; Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi, Sivrihisar Tarihi Evleri, Pessinus Antik Kenti’dir. Ayrıca Nasreddin Hocanın anısına restore edilmiş Nasreddin Hoca Evi buradadır. Nasreddin Hoca’nın yanı sıra birçok Türk büyüğünün buradan çıktığı ifade edilir. Bu büyükler Yunus Emre, Aziz Mahmut Hüdai, Hızır Bey’dir. Nasreddin Hoca’nın doğum ve ölüm yerinin burası olduğu kanıtlanmış ve mezarına anıt yapılmıştır.

Bölgenin yöresel lezzetleri çok ilgi görmektedir ve ilçeye giden herkesin tatması gereken yiyecekler vardır. İlçenin her tarafında bulabileceğiniz yöresel yemekler, eşsiz bir lezzete sahiptir.

İlçedeki en önemli yeşillik alan, Sivrihisar Kent Ormanı’dır. İlçede, trekking, kamp ve piknik aktiviteleri için en uygun alan burasıdır. Temiz havası ve ağaçlık alanı ile birçok ziyaretçi ağırlamaktadır.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.