Kütahya Tatilinde Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler


Kütahya Tatilinde Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Ege Bölgesi'nin önemli bir kenti olan Kütahya; porselen ve benzeri ürünleri ile meşhurdur. Müzeleri, tarihi yapıları ve doğal alanları ile birlikte önemli bir turizm bölgesi olan Bu il, yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekmektedir.

Gezilecek onlarca yerinin haricinde kaplıcaları ile ün salmış olan Kütahya, yılın her döneminde misafir akınına uğramaktadır. İldeki gezilecek yerlerin başta gelenleri; Aizanoi Antik Kenti, Kütahya Kalesi, Kütahya Arkeoloji Müzesi, Dumlupınar Müzesi, Çini Müzesi, Saat Kulesi, Kütahya Dumlupınar Şehitliği, Kütahya Ulu Camii, Frig Vadisi, Seyit Ömer Höyüğü, Rüstem Paşa Medresesi, Eynal Kaplıcaları, Gölcük Yaylası, Simav Çitgöl Kaplıcaları, Nadarçam Yaylası, Domaniç Ormanları, Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi, Mızık Çamı (Beşik Çamı) Anıt Ağaç, Çamlıca Tabiat Parkı, Kaşalıç Tabiatı Koruma Alanı, Vakıf Çamlığı Tabiatı Koruma Alanı, Ilıcaksu (Sarıkız) Mesire Yeri isimli gezi alanlarıdır.

Aizanoi Antik Kenti

Bu antik kent; Kütahya merkezinden 50 kilometre uzaklıkta, Çavdarhisar ilçe merkezinde yer almaktadır. Ulaşım için Çavdarhisar, Emet ve Gediz ilçe dolmuşları/otobüsleri kullanılabilir ya da özel aracınızla gidebilirsiniz.

Antik kaynaklarda; Frigyalıların öncüsü olarak adı geçen mitoloji kahramanı Azan, efsanevi kral Arkas ve su perisi Erato’nun birleşmeleri sonucu bu kentin ortaya çıktığı tahmin edilmektedir.

Zeus tapınağının etrafında gerçekleştirilen kazı çalışmalarında; M.Ö. 3 bin tarihlerine ait olan yerleşim izleri bulunmuştur.

Roma döneminde yün üretimi, tahıl ekimi ve şarap imalatı sayesinde zenginlik elde etmiş ve şöhreti çevre kentlere kadar ulaşmıştır. Ayrıca ilk sikkelerin bu tarihlerde üretildiği bilgisine ulaşılmıştır.

Bu antik kentte; tiyatro ve tiyatroya bitişik stadyum, Anadolu’nun en iyi korunmuş Zeus Tapınağı, dünyadaki ilk ticaret borsa binası, sütunlu cadde, iki hamam, Kocaçay üzerinde bulunan ve iki tanesi ayakta duran beş köprü, Meter Steunene adlı kutsal alan, iki agora, gymnasium, nekropoller, antik bir bent, kapı yapıları ve su yolları yer almaktadır. Aizanoi Antik Kenti; Efes, Bergama, Side gibi kentlerle aynı çağda yer almıştır ve bu nedenle benzer özelliklere sahiptir.

Yaz ve kış dönemleri olarak ayrılmış 4 mevsim boyunca Aizanoi antik kentini ziyaret edebilirsiniz. Hem yaz hem de kış dönemi için farklı ziyaret saatleri belirtilmiştir. Sabah ziyaret saati 08.30’dur. Kapanış saati ise; yaz ayları saat 19.00, Kış dönemi boyunca ise 17.30 olarak belirtilmiştir.

Antik kent giriş ücreti güncel olarak 10 TL’dir.

Kütahya'nın tarihi ve turistik duraklarını yerinde göreceğiniz ve konforlu bir tatil planı yapmak için Kütahya Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Kütahya Kalesi

Kütahya kalesine ulaşmak isteyen turistler, özel araç veya taksi kullanabilir. Tercihen ise şehirde bir yürüyüş gerçekleştirdikten sonra kaleye ulaşabilirler.

1400’lü senelere uzanan Hisar Kalesi, Bizans döneminden kalma önemli bir yapıdır. Yapı günümüze gelene kadar Geç Doğu Roma, Germiyanoğlu ve Osmanlı Devleti döneminlerinde kullanılmıştır. Kale ve çevresinde gerçekleştirilen çalışmalarda ele geçirilen eşyalar, Kütahya müzesinde sergilenmeye başlanmıştır.

Ayrıca burada bir çay bahçesi yer almaktadır. Bu mekan oldukça eski ve harap halde iken Simav Belediyesi tarafından alınıp restore edilerek hizmete açılmıştır. Mekan, içerisinde yöresel yemek hizmeti verilen kaliteli ve güzel bir restoran haline gelmiştir.

Kale ve mekan, her gün 24 saat hizmete açıktır.

Kalenin giriş ücreti yoktur.

Kütahya Arkeoloji Müzesi

Kütahya’nın Börekçiler mahallesinde yer alan bu müze, merkeze oldukça yakındır. Taksi, dolmuş ve özel araç ile birkaç dakikada ulaşabileceğiniz bu müzeye yürüyerek 10-15 dakikada ulaşabilirsiniz.

1965 yılında ziyarete açılan bu müze; Ulu Cami yanında bulunan Umur-bin Savcı Medresesi olarak bilinen bir yapıdan restore edilmiştir. Tarihi medrese, Germiyanoğulları zamanında (1314), Umur bin Savcı tarafından inşa edilmiştir.

Kütahya’daki Aizonai Antik Kenti’nde, 1990 yılında, ele geçirilen Amazon Lahti; müzenin en önemli eserleri arasında yer almaktadır. Kütahya Arkeoloji Müzesi içinde; Paleolitik, Kalkolitik, Eski Tunç, Hitit, Frig, Bizans, Roma, Helenistik, Selçuklu Devleti, Osmanlı Devleti dönemlerine ait önemli eserler yer almakta ve sergilenmektedir. Ayrıca Geç Kalkolitik Dönemine ait ve Burdur Hacılar’dan gelen boyalı seramikler, müzenin en eski eserleri arasındadır. Eski Tunç ve Frig dönemlerinden kalan; Ana Tanrıça, Frig çocuk oyuncakları, Kybele, rahipler, Satyr ve Hekate heykelleri fazlasıyla dikkat çekmektedir.

Hafta sonları ziyarete kapalı olan Arkeoloji Müzesi, yaz dönemi (1 Nisan-1 Ekim) ve kış dönemi (1 Ekim-1 Nisan) olarak hizmet vermektedir. Yaz döneminde açılış saati 10.00, kapanış saati ise 17.00’dır. Kış dönemi geldiğinde ise açılış saati 08.45, kapanış saati 17.30’dur.

Kütahya Arkeoloji Müzesi giriş ücreti 10 TL’dir.

Dumlupınar Müzesi

Dumlupınar Müzesi; Dumlupınar şehir merkezinde yer almaktadır. Müzeye ulaşım için ister özel aracınızı, ister Kütahya merkezden Dumlupınar’a giden toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Kütahya-Dumlupınar arasında yaklaşık 80 km mesafe yer almaktadır.

30 Ağustos 1997 tarihinde misafir kabul etmeye başlayan Dumlupınar Müzesi, Kurtuluş Savaşı üzerine kurulan ve savaşın hatırasına yapılan bir müzedir. Müzede; Kurtuluş Savaşı’nda kullanılan ve günümüze ulaşan araç gereçler, cephane ve silahların yanında kurtuluş savaşına ait belgeler, fotoğraflar ve kılıçlar gibi bir çok eser yer almaktadır.

Dumlupınar Müzesi; hafta içi saat 08.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır, hafta sonları ise ziyarete kapalıdır.

Müzenin giriş ücreti 5 TL’dir, öğrenci giriş ücreti 2,5 TL’dir.

Çini Müzesi

Çini Müzesi, Kütahya il merkezinden 900 metre uzaklıkta, yürüme mesafesinde yer almaktadır. Merkezden geçen 3 numaralı otobüs hattı ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Germiyan Beyi olan 2. Yakup tarafından inşa (1411) edilen bu yapı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek müze haline getirilmiştir. İlk yapıldığı zaman külliye olan yapı içinde; kütüphane, imaret, mescit, medrese, türbe ve hamam yer almaktadır. İmaret ve türbe bölümü restore edilerek 1999 senesinde çini müzesi olarak ziyarete açılmıştır.

Çini üzerine açılan ilk müze olan müzede; 14. yüzyıldan günümüze kadar yapılan çini eserler sergilenmektedir. Bu eserler; Kütahya ve İznik’te üretilen çini mimari elemanlar, çini kitabeler, çini vazo, tabak, pano ve çiniden yapılma ev, ev gereçleridir. bu eserler kronolojik sıraya göre sergilenmektedir.

Müze, yaz ve kış döneminde ziyarete açıktır. Pazartesi günü ve hafta sonları hariç olarak yaz döneminde; 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Kış döneminde ise; sabah 08.45 ile akşam 17.30 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Müzenin giriş ücreti 5 TL’dir.

Saat Kulesi

Saat Kulesi, Kütahya il merkezinde bulunan Ali Paşa mahallesinde yer almaktadır. Ulaşımı oldukça kolay ve rahat olan bu kuleye özel araba, toplu taşıma ya da taksi ile ulaşabilirsiniz.

19. yüzy yılın son dönemlerinde, Kütahya valisi, Fuat Paşa tarafından yaptırıldığı bilinen bu saat kulesi; Sultan 2. Abdülhamid’in tahta çıkmasının 25. yılında saat kulesi yapımı ile ilgili valilere dağıtılan ferman üzerine yapılmıştır. 19. Yüzyıla ait olduğu tahmininin sebebi ise; saat kulesinin mimarisinden ötürüdür. Kule 1975 senesinden sonra yıkılmış ve yerine Belediye çarşısı yapılmıştır. Sonrasında Zafer Meydanı’na tekrardan yaptırılmış, sonrasında aslına göre restore edilmiştir.

Şehrin en güzel yapılarından birisi olan bu kuleye istediğiniz zaman gidebilirsiniz.

Saat kulesinin giriş ücreti yoktur.

Kütahya Dumlupınar Şehitliği

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde yer alan ve ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta olan Dumlupınar Şehitliği’ne ulaşım için Kütahya Anadolu garajından Dumlupınar araçlarına binebilirsiniz. Dilerseniz taksi veya özel araçta kullanabilirsiniz.

Başkomutan Meydan Muharebesi; 26 Ağustos 1922 tarihinde Afyonkarahisar-Kocatepe'de başlamış ve 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar'da zafer ile sona ermiştir. Dumlupınar Şehitliği; Kurtuluş Savaşı’nda, tüm cephelerde, şehit olan mehmetçiklerin anısına kurulmuştur.

Bu şehitlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılmış ve Büyük Taarruz’un 70'inci yıldönümü olan 30 Ağustos 1992 tarihinde bir tören ile ziyarete açılmıştır.

Şehitlik içinde; Üç Komutan Anıtı, 500 kişilik sembolik şehit mezarları, Milisler Anıtı,  Şehit Baba-Oğul Anıtı, Mehmetçik Anıtı, Şadırvan, Namazgâh yer almaktadır.

Dumlupınar Şehitliği haftanın her günü 24 saat ziyarete açıktır.

Giriş ücreti yoktur.

Kütahya Ulu Camii

Kütahya’nın Simav ilçesinde yer alan ve ilçe merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan bu camiye özel araç, şehir içi otobüs ve dolmuşlar ya da taksi ile gidebilirsiniz.

Yapının inşası 1425 olarak kayıt edilen cami, Simav ilçesinin ilk camisidir. Mimar Sinan’ın öğrencisi olan Süleyman Çavuş’un bu camiyi onardığı bilinmektedir.

En güzel taş işçiliği örneklerinden birisi olan Ulu Camii, günümüze kadar korunmuş ve ziyarete açıktır.

Frig Vadisi

Kütahya il merkezine 27 km uzaklıkta yer alan Frig Vadisi; Eskişehir ve Afyon şehirlerine kadar uzanmaktadır. Kütahya-Eskişehir karayoluna 26 km mesafede olan Sabuncupınar’dan başlayarak ovacık köyüne kadar uzanan eski bir yerleşim alanıdır. Bu alana taksi, özel araç, gezi otobüsleri ya da toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz.

Frig Vadisi; Friglerin yerleşim yeri olarak bilinir. Burada yaşayan Friglerin M.Ö. 11. yüzyılda Makendonya‘dan geldikleri düşünülmektedir. 3000 yıl öncesine kadar uzanan bu vadide; eski kaya mağaraları, Frigler tarafından yapılan evler, anıtlar ve kaleler yer almaktadır.

Giriş çıkış saati olmayan bu vadiye istediğiniz saatte rahatlıkla girebilirsiniz.

Giriş ücreti yoktur.

Seyit Ömer Höyüğü

Seyit Ömer Höyüğü; Kütahya’nın kuzeybatısında konumnlanmıştır. Kütahya il merkezine 25 km uzaklıkta yer almaktadır.

Eski Tunç çağından günümüze kadar yaşamın çeşitli izlerini bulabileceğiniz höyükteki kazı çalışmaları, ilk olarak 1989 yılında başlamıştır. Daha sonra çalışmalar duraklatılmış fakat 2006 senesinde, Dumlupınar üniversitesi Arkeoloji bölümü tarafından, tekrar kazı yapılmaya başlanmıştır ve devam etmektedir.

Höyükten, Friglerden Romalılar’a kadar birçok dönemden kalma tarihi eser çıkarılmıştır.

Dumlupınar üniversitesi içerisinde bulunan müzeyi pazartesi günleri hariç haftanın her günü 10.00 ile 16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Giriş ücreti yoktur.

Rüstem Paşa Medresesi

Kütahya merkezin Balıklı caddesinde yer alan bu medreseye yürüyerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kanuni Sultan Süleyman’ın baş veziri ve damadı olan Rüstem Paşa tarafından 1550 senesinde inşa edilen medrese, 1930 yıllarında yıkılmıştır. Medresenin kitabesi, Kütahya Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir. Daha sonra eskisine uygun şekilde yeniden inşa edilmiş fakat orijinal hali tam olarak bilinmediği için bazı kısımları farklıdır.

Medresenin ziyaret saatleri 08.00 ile 17.00 saatleri arasındadır.

Giriş ücreti yoktur.

Eynal Kaplıcaları

Eynal Kaplıcaları; Simav ilçesinin merkezine 4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Buraya ulaşmak için birçok yol mevcuttur. Ulaşımda özel araç, taksi ya da toplu taşıma kullanılabilir. Yolda ise Kütahya- Çavdarhisar- Gediz- Şaphane- Simav güzergâhını kullanabilirsiniz. dilerseniz sabah 07.30’da başlayan otobüs ve dolmuş seferlerini de kullanabilirsiniz.

3000 yıl öncesine dayanan termal sular, günümüze kadar kullanılmıştır. Bu doğal güzelliğin birçok hastalığa şifa olduğu söylenmektedir. Bu hastalıklardan bazıları; siyatik, romatizma, cilt ve deri hastalıkları ile mide hastalıklarıdır.

Her yaştan insanın girebileceği bu termal tesisler, 4 mevsim boyunca çalışmaktadır. Ayrıca bu tesisler 800 yatak kapasiteli ve ziyaretçilerine; restoran, termal havuz, spor sahaları gibi birçok güzel imkân sunmaktadır.

Gölcük Yaylası

Gölcük Yaylası; Kütahya il merkezine yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Simav ilçesinde yer alan yayla, Simav ilçe merkezine yaklaşık 15 km mesafede bulunmaktadır. Yaylaya gitmek için Tavşanlı – Simav yolunu kullanabilirsiniz.

Gölcük Yaylası; Simav, Emet ve Hisarcık İlçelerinin piknik ve dinlenme yeri olarak da adlandırılmaktadır.

Son yıllarda, Simav Belediyesi’nin çalışmaları ile Gölcük Krater alanı, sosyal tesislere ev sahipliği yapmaya başlamıştır. Bu alan yeşil ağaçlarla çevrilidir.

Gölcük Yaylası’nda; basketbol ve voleybol oynayabileceğiniz alanlar ile kır kahvesi bulunmaktadır. Dilerseniz buradaki gölde olta balıkçılığı yapabilirsiniz. Göl ve etrafı, bazı kuş türlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Piknik ve doğa severlerin gözdesi olan bu yayla, özellikle yaz aylarında tercih edilmektedir.

Giriş ücreti 2 Türk lirasıdır ve herhangi bir kısıtlama yoktur.

Simav Çitgöl Kaplıcaları

Çitgöl Kaplıcaları; Simav ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta, Bursa yolu üzerinde yer almaktadır. Bu kaplıcalara ulaşımda özel araç, taksi ya da kaplıcalara giden servis ve otobüsler kullanılabilir.

Gelen misafirlerin yaptığı hizmet yorumlarına bakıldığı zaman tesisin temizlik bakımından oldukça ön planda olan bir kaplıcadır. Diğer ismi Cennet Kaplıcaları olan bu tesis, hizmet bakımından en iyiler arasında yer almaktadır.

Buraya gelen ziyaretçiler; hamam, kapalı spor salonu, alışveriş merkezi ve spor aktivite alanları ile hizmet almaktadır. Ayrıca bu tesisin sağladığı çocuk oyun alanları sayesinde çocuklu aileler bu tesisi daha çok tercih etmektedir.

Buradaki termal suların sıcaklığı 162 santigrat derecededir. Kaplıcada bulunan sıcak termal sular sadece hamamlarda kullanım için değil, konaklanan odalarda da hizmet vermektedir. Kaplıcanın suyu kokusuz ve berraktır. Kalsiyum, sodyum, bikarbonat, bromür, sülfat, florür ve metaborik asit içermektedir.

Tesis sürekli açıktır.

Nadarçam Yaylası

Kütahya merkezine yakın yaylalardan bir tanesi olan Nardaçam Yaylası’na ulaşmak için özel araç ya da taksi kullanabilirsiniz.

İlçenin en tepesinde yer alan bu yayla, yerel halkın vazgeçilemez piknik alanlarından biridir. Çevrenin en güzel manzaralarından bir tanesini misafirlerine sunan yaylada; meyve ağaçlarının verdiği doğal lezzet sayesinde keyif ve huzurla dolu bir haftasonu geçirebilirsiniz.

Herhangi bir giriş koşulu bulunmaz, istediğiniz zaman gidebilirsiniz.

Giriş ücreti yoktur.

Domaniç Ormanları

Kütahya’nın il merkezinden 90 kilometre uzaklıktadır. Domaniç Ormanlarına ulaşım için özel araç, taksi ya da merkezden Domaniç ilçesine giden otobüsler kullanılabilir.

Domaniç Ormanları oldukça özel bir alandır. Bunun nedeni ise; Yalnızca burada yetişen ağaç türlerinin bulunmasıdır.  Ayrıca Anadolu Selçuklu Beyi Ertuğrul Gazi’nin yaz zamanlarında burada konakladığı söylenmektedir.

Bu eşsiz orman içerisinde ve çevresinde Ebe Çamlığı Kent Ormanı, Ilıcaksu Sarıkız Mesire Alanı, Hayme Ana türbesi, Mızık Çamı, Dereli Kaplıcaları, Yoncalı Kaplıcaları, Aizanoi Antik Kenti isimli yerleri gezebilirsiniz.

Ormana giriş koşulu bulunmamaktadır, istediğiniz zaman keyifle gidebilirsiniz.

Giriş ücreti yoktur.

Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi

Kütahya il merkezinden 124 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezi, Gediz ilçesine 30 kilometre mesafededir. Özel araçlarla ya da merkezden kalkan otobüslerle gidilebilir. Ayrıca şehir merkezinden ya da Gediz ilçe merkezinden kayak merkezinin sağlamış olduğu servislerde bulunmaktadır. Kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Murat Dağı; Kütahya ve Uşak şehirleri arasında yer almaktadır. Ayrıca Ege bölgesinin en yüksek dağı unvanına sahiptir. Ayrıca dağ, termal suları ile kaplıca hizmeti vermekte ve kış aylarında da kayak severleri misafir etmektedir.

Murat Dağı Kayak Merkezi kayak kiralama ücretleri 90 Türk lirasıdır. Bu ücrete günlük mekanik tesisleri kullanımı da dahil edilmektedir.

Mızık Çamı (Beşik Çamı) Anıt Ağaç

Domaniç ilçesine bağlı Domur köyünde yer almaktadır. Kütahya merkezine 82 kilometre, Domaniç ilçe merkezine ise 3 kilometre uzaklıktadır. Yollar rahattır keyifle seyahat edeceksinizdir. Buraya özel aracınızla giderken Kütahya tavşanlı yolu ve İnegöl tavşanlı yolu/D595 üzerinden rahatlıkla gidebilirsiniz. Domaniç ilçe merkezinden geçen toplu taşımaları da tercih edebilirsiniz.

Bir rivayete göre Hayme ana, torunu Osman Gazi’yi Mızık çamı dallarında kurmuş olduğu salıncakta sallıyordu. Osmanlı devleti kurucusu olan Osman Gazi’ye salıncak olan bu ağacın 1200’lü yaşlarda olduğu düşünülüyor. Bu ağaç 1980 senesinde yaşamını yitirmiş olsada günümüzde hala bağ kurmaktadır. Mızık çamı anıt ağaç, 1988 senesinde tamamen yıkıldı ardından anıt ağaç olarak tescillenmiştir.

Osmanlı’nın kurulması zamanlarına tanıklık etmesi sebebiyle önemli bir yere sahiptir ve estetik görüntüsü ile de göz doldurmaktadır. Mızık çamı ağacının boyu 11 metre, çeresinin 4,70 metre yaşı da 740 olarak bilinmektedir. Bölge halkı tarafından da kutsal olarak görülmektedir. Günümüzde yıkık durumda olması sebebiyle etrafı koruma çemberine alınarak üstünü türbe şeklinde kapatmışlardır. Etrafında ise park yapma ve ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır.

Mızık çamına gitmenin herhangi bir koşulu yoktur.

Herhangi bir ücret alınmıyor.

Çamlıca Tabiat Parkı

Kütahya merkezinden aşağı yukarı 9 kilometre uzaklıkta yer alan Çamlıca Tabiat Parkı; Güveçşi beldesindedir. Eşsiz doğası, serin suları, manzarası ve çam kokusuyla birlikte huzur dolu bir alandır. Bu alana ulaşım için taksi veya özel araç kullanabilirsiniz.

Bu parkta birden çok çardak bulunmaktadır ve bu alanlarda oturup dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. Bu parkta mangal yapabilir ve çocuklarınızla beraber oyun alanlarında oyun oynayabilirsiniz.

Tabiat parkı olduğu için kirpi, yaygın tosbağa, ağaç kurbağası, serçe gibi hayvan türlerine rastlamanız mümkündür. Karaçam ağaçları da büyük kısmını oluşturmaktadır. Genellikle misafirleri günübirlik oluyor, piknik yapmak ve yürüyüş yapmak için ideal bi alan ayrıca isteyenler kamp da yapabiliyor. Kamp severler belirli alanlarda ateş yakabilirler. Bu alana genellikle hafta sonları yoğun ilgi oluyor bunun sebebi de merkeze yakın olmasıdır.

Çamlıca tabiat parkına yaya olarak gidildiğinde ücret ödenmesine gerek yoktur. Araç ile giriş yapıldığında 8 TL ücret verilmelidir.

Kaşalıç Tabiatı Koruma Alanı

Domaniç- İnegöl karayolunun 5. kilometresinden ayrılan 4 kilometrelik yol ile ulaşabilirsiniz. Kütahya’nın Domaniç ilçesinin Cumhuriyet mahallesinde bulunmaktadır.

Karadeniz ekosistemiyle benzerlikler göstermektedir. Zengin bitki örtüsü ve yaban hayatına sahip olan bu bölgede kayın ve karaçam ormanları fazlasıyla bulunmaktadır. Burada doğa yürüyüşü, piknik gibi aktiviteleri gerçekleştirebilir ve bu anları ölümsüzleştirmek adına fotoğraflar çektirebilirsiniz.

Giriş ücreti yoktur.

Vakıf Çamlığı Tabiatı Koruma Alanı

Bu güzeller güzeli tabiat parkına ulaşım gerçekleştirmek isteyen gezginler; Kütahya-Tavşanlı karayolunun 28. kilometresinden, 12 kilometrelik yola girebilir ve ulaşım sağlayabilir.

Vakıf Çamlığı; 685 hektar büyüklüğünde bir alanı kapsamaktadır. Bu çamlık, eşi benzeri olmayan ve nesli tükenme tehlikesinde olan ehrami karaçamının dünya üzerindeki tek yayılış bölgesidir.

Sadece ülkemizde bulunan bir karaçam varyetesi olan ebe çamının varlığı, karaçam ve iki varyetesinin birlikte görülebileceği eşsiz bir ekosistemin oluşumu bu alanın özelliklerindendir. Güzel manzarasıyla göz doldurması ve güzel yeşilliklerin arasında yürüyüş yapmak daha da keyifli hale gelecektir.

Bu alana girmede bir koşul bulunmamaktadır.

Giriş ücreti yoktur.

Ilıcaksu (Sarıkız) Mesire Yeri

Kütahya ilinin Domaniç ilçesinde yer alan bu mesire yeri, ilçe merkezine aşağı yukarı 5 kilometre kadar uzaklıkta yer almaktadır. Ilıcaksu köyü yerleşim yeri içerisinde bulunmaktadır.

Yerden fışkıran pınarlarından dolayı küçük bir gölet görünümü alan bu Ilıcaksu;, yeşillikler ile beraber bir bütün halindedir. Bu alana misafir olarak gelerek huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz. Suyu oldukça temizdir ve yıl boyunca 18 derece sıcaklığında kalan bir gölettir. Sarıkız mesire alanında birçok sayıda alabalık tesisi bulunmaktadır. Burada keyifle vakit geçirebilir, alabalıkların tadına bakabilir, gezebilir ve dilediğiniz gibi fotoğraf çekebilirsiniz.

Giriş ücreti yoktur.

Kütahya Otelleri sayfamızı inceleyerek seyahatiniz boyunca şehrin tüm güzelliklerini yerinde göreceğiniz tatili planlayabilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.