Kütahya’da Görmeniz Gereken Doğal Güzellikler

Kütahya’da Görmeniz Gereken Doğal Güzellikler


Kütahya şehri, Ege bölgesinin iç batı Anadolu bölümünde yer almaktadır. Doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini huzura ve temiz havanın güzelliğine ulaştırmaktadır.

M.Ö. 1800 ve 1200 yıllarında Hititlerin oluşmasıyla Kütahya’nın bilinen tarihi ortaya çıkıyor. Ancak bölgede yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen kalıntılar, Kütahya’da ilk yerleşim tarihinin M.Ö. 2000’li yıllara kadar dayandığını göstermektedir.

Kütahya vadi, orman ve yaylalarında gösterdiği doğal güzellikleri, tarihi izleri, kültürel değerleri, kaplıcaları ile keşfedilmek için sizleri bekliyor.

Her karışında yüzlerce hikaye barındıran Kütahya ilinin adı ilk kurulduğunda seramik kenti anlamına gelen Saramorum’du. Frigler zamanında ise Koti’nin kenti anlamına gelen Kotiaeion olarak değiştirildi. Sonrasında Selçuklu Türkleri şehri fethetti ve şehre Kütahiye adını verdi. Bu isim ise zamanla günümüzdeki ismini alarak Kütahya olmuştur.

Kütahya Şehrinin Gece Hayatı Hakkında Merak Edilenler

Kütahya Şehrinin Gece Hayatı Hakkında Merak Edilenler


Ege ve İç Anadolu arasında yer alan Kütahya; tarihi ve doğal alanları ile öne çıkmaktadır. Yılın hemen her döneminde binlerce turist ağırlayan Kütahya, tatmin edici fakat çok hareketli olmayan bir hayatına sahiptir.

Keyifli bir gün geçirdikten sonra güzel bir akşam yemeği yiyebileceğiniz, sevdikleriniz ile beraber eğlenebileceğiniz ve sosyalleşebileceğinize bazı mekanlar mevcuttur. Bu mekanlar arasından öne çıkan birkaç tanesi; No:1 Pub, Q Pub, Sumac Grill, İnci Lounge, Whynot Cafe Lounge

Kütahya Tatilinde Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Kütahya Tatilinde Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler


Ege Bölgesi'nin önemli bir kenti olan Kütahya; porselen ve benzeri ürünleri ile meşhurdur. Müzeleri, tarihi yapıları ve doğal alanları ile birlikte önemli bir turizm bölgesi olan Bu il, yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekmektedir.

Gezilecek onlarca yerinin haricinde kaplıcaları ile ün salmış olan Kütahya, yılın her döneminde misafir akınına uğramaktadır. İldeki gezilecek yerlerin başta gelenleri; Aizanoi Antik Kenti, Kütahya Kalesi, Kütahya Arkeoloji Müzesi, Dumlupınar Müzesi, Çini Müzesi, Saat Kulesi, Kütahya Dumlupınar Şehitliği, Kütahya Ulu Camii, Frig Vadisi, Seyit Ömer Höyüğü, Rüstem Paşa Medresesi, Eynal Kaplıcaları, Gölcük Yaylası, Simav Çitgöl Kaplıcaları, Nadarçam Yaylası, Domaniç Ormanları, Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi, Mızık Çamı (Beşik Çamı) Anıt Ağaç, Çamlıca Tabiat Parkı, Kaşalıç Tabiatı Koruma Alanı, Vakıf Çamlığı Tabiatı Koruma Alanı, Ilıcaksu (Sarıkız) Mesire Yeri isimli gezi alanlarıdır.

Kütahya’dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar

Kütahya’dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar


Kütahya denildiği zaman akla ilk gelen; porselenleri ve ince el işçiliği ile çinileridir Çini alanında dünyanın başkenti konumundadır ve porselen konusunda da en iyi üreticiler, Kütahya ilinden çıkmaktadır.

Çini satın almak isteyen turistlerin ilk gittikleri yer tabiki çiniciler çarşısı olmaktadır. 3000 yılı aşkındır devam eden bu işçilikleri görmeden gitmek büyük kayıp olur. Sevdiklerinize alabileceğiniz birbirinden şık şeyler bulunmaktadır.

Kütahya İlçeleri Hakkında Kısa Bilgiler

Kütahya İlçeleri Hakkında Kısa Bilgiler


Afyon, Bilecik, Manisa, Balıkesir, Bursa, Eskişehir ve Konya’ya komşu olan Kütahya; iç batı Anadolu bölgesinde yer almaktadır. 2017 verilerine göre Kütahya’nın 572,256 kişilik bir nüfusa sahip olduğu bilinmektedir.

Ege Bölgesinde yer almakta olan Kütahya, tarihi, kültürel miraslarının yanı sıra doğal güzellikleri ve çinileriyle dikkat çekmektedir. Denize uzak olan bu kent; Ege, İç Anadolu ve Marmara iklimi arasında yaşam sürmektedir. Köklü bir tarihe sahip olması ile birlikte ne zaman kurulduğu bilinmeyen bu şehrin, M.Ö. 3000’li yıllara dayandığı tahmin edilmektedir.

Kütahya'nın Antik çağlarda Kotys Kenti olarak bilinmesi, Trakya’da yaşayan Odrisler’den olana Kotys, Romalıların Anadoluya gönderdiği komutan olduğundan bu isim verilmiştir.

Antik çağlardan günümüze gelmiş bu şehir, birçok tarihi alanı ve kültürel miraslarıyla keşfedilmeyi bekliyor. Tarihi ve kültürel alanların yanı sıra ülkemizde Termal turizmin’ de öncülerinden sayılmaktadır.

Ülkemizde bulunan 80 termal Tesisin 8 tanesi Kütahya’da bulunmakta olup bu termal sular birçok sinirsel hastalığı, kadın hastalığını, romatizma ve cilt hastalıklarının devası olarak görülmektedir.

%52’si ormanlık alan ile kaplı bu şehir Karaçam, Kızılçam, Meşe, Sedir, Kayın ve Ardıç ağaçlarını bol bol barındırmaktadır. Bu şehirde doğal göl olarak sadece Simav Gölü yer almaktadır.

Kütahya’da Tercih Edebileceğiniz Konaklama Yerleri

Kütahya’da Tercih Edebileceğiniz Konaklama Yerleri


Ege bölgesinin birbirinden güzel şehirlerinden biri olan Kütahya; tarihi, doğal güzellikleri, müzeleri, el işçiliği ve yemekleri ile kendine hayran bırakan, her insanın bir kez dahi olsa gidip görmesi gereken bir yerdir.

Yüzyıllar öncesine dayanan tarihi ile şehrin birçok yerinde eski dönemlerin yerleşim izlerini, kendi elleriyle yaptıkları evlerini ve daha bunlar gibi birçok tarihi güzellik vardır. Aynı zamanda doğasının birbirinden güzel ve sağlığa iyi gelen yönleri de vardır. Eski tarihi ile duyduğumuzda bizi büyüleyen birbirinden güzel Kaplıcaları, vadileri, gölleri ve piknik alanları ile doğa severleri de kendine çekmektedir. El işçiliğinin oldukça ilerlemiş olduğu Kütahya şehri, özgün ve kültürüne has çinileriyle ünlüdür.

Doğa ile iç içe olup aynı zamanda tarihe doyacağınız bu kentte ayrıca üretilen çinilerden satın alarak kendinizi daha da mutlu edebilirsiniz.

Kütahya’nın Birbirinden Güzel Lezzetleri

Kütahya’nın Birbirinden Güzel Lezzetleri


Tarihi ve el işçiliği ile kendini dünyaya tanıtmış olan, Ege Bölgesi’nin güzel şehirlerden biri olmayı günümüze kadar koruyan, şehir Kütahya.

Tarihi yüzyıllar öncesine kadar uzanan, şehir içinde birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan ve bunun yanında doğal güzellikleriyle misafirlerini büyüleyen Kütahya şehrinin nefis yemeklerini es geçmemek gerekir. Çinileriyle dünyaca ün salmış bu şehir, yöresel lezzetleri ile turistleri büyülemektedir.

Yemeden dönülmemesi gereken meşhur lezzetler; Sini Mantısı, Cimcik, Ispanaklı Şibit, Dolamber Böreği, Haşhaşlı Gözleme, Ilıbada Dolması, Tirit, Gökçümen Hamursuzu, Tosunum Böreği, Sıkıcık Çorbası, Kızılcık Tarhanası, Küp Kebabı, Kütahya Usulü Güveç, Sütlü İncir Tatlısı, Yufka Tatlısı, Hekmane Erik Hoşafı’dır.

Kütahya Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Kütahya Nerededir ve Nasıl Gidilir?


Kütahya, Ege bölgesinin iç bölümlerinde bulunan Yellice Dağının kuzey tarafındadır. İç batı Anadolu tarafında kalan Kütahya’nın komşuları; Afyon, Bilecik, Manisa, Balıkesir, Bursa, Eskişehir ve Konya’dır. Çoğu tarafı dağlık alan olan bir şehirdir.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Kütahya; kaplıcaları ve müzeleri ile dikkat çekmektedir. Yılın her döneminde dünyanın dört bir yanından turist ağırlayan bu kent, ülkenin önemli bir turizm merkezidir.

Kütahya’nın Bir Kez Dahi Olsa Görmeniz Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri

Kütahya’nın Bir Kez Dahi Olsa Görmeniz Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri


Kütahya, Ege Bölgesi’nin İç Batı Anadolu Bölümü’nde yer alan topraklarının çokça tarih içerdiği bir ilimizdir. Birbirinden güzel etkileyici tarihi miraslarla dolu olan bu şehrimiz ziyaretçilerini her zaman büyüleyen bir yer olmaya devam etmektedir.

Kesin bir kuruluş tarihi verilmemiş olmasının yanında Hitit metinlerinde geçen Assuva tarihiyle ilgili IV. Tuthaliya (M.Ö. 1256–1220) yıllıklarını baz alarak M.Ö. II. Binin ortalarında kurulduğu söylenir. Bilinen tarihi ile sırasıyla Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Germiyanoğulları ve Osmanlı Devleti uygarlıklarından günümüze gelerek Türkiye Cumhuriyeti topraklarına kadar gelmiştir. Bilinen en eski Hititler olmasına rağmen çevrede yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda şehrin tarihinin daha da geçmişte, ilk çağlarda olabileceği görülmüştür.

Zengin maden yataklarının varlığından dolayı Kütahya, zaman geçtikçe daha da gelişmiş ve bu sayede geniş ticaret yollarına sahip olmuştur.

Eski kaynaklara, sikke ve yazıtlara bakıldığında Kütahya’nın antik zamanlardaki adı “Kotiaeion”dur. Antik Çağ’ın ünlü coğrafyacısı Strabon bu adın, “Kotys’in Kenti” anlamına geldiğini bildirmiştir. Kotys, Trakya’da yaşamış Odrisler’den olup, Romalılar’ın M.S. 38’de Anadolu’ya görevlendirdiği bir komutanın adıdır. Kütahya Müzesi’nin içinde bulunan bir sikkenin içinde bu isim “Koti” olarak geçmektedir. Kütahya adı, eski adından çağrıştırılarak Türkler tarafından verilmiştir.

Kütahya’da Ulaşım Sağlanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kütahya’da Ulaşım Sağlanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler


 Ege bölgesinin güzel şehirlerinden biri olan Kütahya, ağzı açık bırakan tarihi güzellikleriyle, aynı zamanda doğal güzelliğinin el sanatı ile buluşmasıyla gidip görülmesi gereken şehirlerden biri olmaktadır.

4 mevsimin her döneminde de harika bir görüntüye sahip olan bu şehir, tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkmaktadır. Sanıldığı gibi aşırı bir turist akınına uğramayan Kütahya’da sorunlu bir trafik yoktur.

Aynı zamanda özel araçla gezmek isteyenler için şehrin birçok noktasında araç kiralama olanakları bulunur.

Kütahya’nın şehir içi ulaşımında minibüs, halk otobüsü ve taksiler bulunmaktadır.

Kütahya’da Yapılacaklar Listesi

Kütahya’da Yapılacaklar Listesi


Kütahya pek çok medeniyete kucak açmıştır ve Ege bölgesinde yer almaktadır. Tarihi anlamda çok zengin olan bu şehirde gezip görülecek bir çok yer bulunmaktadır.

Ayrıca yeraltı ve yerüstü tüm güzellikleriyle de çıkan Kütahya, özellikle porseleniyle tüm dünyada tanınmaktadır.

Tarihi yapı ve doğal güzellikleriyle göz dolduran ve UNESCO’nun “Yaratıcı Şehir” unvanına layık gördüğü Kütahya da yapılacak bir çok şey bulunmaktadır.

Kütahya da yapılacak şeyler denildiğinde ilk akla gelen şey şehrin tarihini keşfetmektir. Kütahya ülkemizin en köklü şehirlerinden olup pek çok tarihi yapısıyla sizi bekliyor.

Simav Gece Hayatı Hakkında Merak Ettikleriniz

Simav Gece Hayatı Hakkında Merak Ettikleriniz


Kütahya ilinin Simav ilçesi, turistik yerlerinin yanı sıra eğlence mekanlarıyla da dikkat çekmektedir. İlçenin turistik yerlerini gezen gezginler, günü ilçede yer alan eğlence mekanlarında sonlandırabilmektedir.

Simav ilçesinde yer alan eğlence mekanları arasında; GIRR GIRR Cafe Bistro, Cafe’S, Simav Meydan Cafe, Han Bistro Cafe, Aile Cafe ve Karşıyaka Seyir Teras Cafe yer almaktadır.

Simav’da Mutlaka Gidilmesi Gereken Yerler

Simav’da Mutlaka Gidilmesi Gereken Yerler


Simav ilçesi, gezilecek pek çok turistik alana ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Simav’ı ziyaret eden ziyaretçiler; burada yer alan tarihi ve doğal alanları gezerek keyifli bir tatil macerası geçirebilir.

Simav ilçesinin gezip görülecek yerleri arasında ise; Eynal Kaplıcaları, Gölcük Yaylası Krater Gölü, Simav Çitgöl Kaplıcaları, Nadarçam Yaylası, Simav Hisar Kalesi ve Ulu Camii yer almaktadır.

Simav Kalınacak Yerler ve Oteller

Simav Kalınacak Yerler ve Oteller


Kütahya ilinin batısında bulunan Simav ilçesi, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Pek çok doğal ve tarihi güzelliğe sahip olan ilçe, ziyaretçilerine konaklama açısından pek çok seçenek sunmaktadır.

Simav ilçesine gelen tatilciler, uzun bir tatil geçirmek istedikleri zaman bölgede bulunan çeşitli alternatiflerden faydalanabilmektedir. Simav ilçesinde lüks oteller bulunduğu gibi düşük bütçeli gezginlere uygun ekonomik ve konforlu konaklama yerleri de bulunmaktadır.

Simav Nerededir Nasıl Gidilir?

Simav Nerededir Nasıl Gidilir?


Ege Bölgesi’nde yer alan Kütahya ilinin bir ilçesi olan Simav, bir dağ eteğinin yamacında kurulmuştur. İlçenin içerisinde pek çok turistik alan bulunmaktadır. Bu nedenle ilçe her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Rahat bir konuma sahip olan ilçeye hava yoluyla, özel araçlarla ya da şehirlerarası otobüsler aracılığı ile ulaşım sağlanabilmektedir. İlçeye ulaşım genellikle şehirlerarası otobüsler aracılığı ile sağlanmaktadır.

Simav’ın Görülmeye Değer Tarihi ve Turistik Yerleri

Simav’ın Görülmeye Değer Tarihi ve Turistik Yerleri


Ege bölgesinde geçmişin izlerini taşıyan, doğal güzellikleri ve tarihi ile ziyaretçilerini büyüleyen Simav ilçesi; Kütahya ilinin bir ilçesidir. Kütahya şehir merkezinin 143 km güneybatısında yer almaktadır.

4 mevsimde de insanları büyüleyen, seyir zevki veren, birbirinden güzel doğal alanların, piknik alanlarının, doğal sağlık kaynaklarının aynı yerde tarih ile buluştuğu bir ilçedir.

Milattan önce 4000 yıllarından beri yerleşim olduğu bilinmektedir. Adını, eskiden var olan, Sunuva ve Synaos isimli kentlerden almıştır. MÖ 1200’lü yıllardan itibaren Trakya’dan ve Çanakkale Boğazından gelen Frigler, onlardan sonra Lidyalılar, Persler, Helenistik krallıklar, Roma ve Bizans imparatorlukları burada var olup hüküm sürmüştür. Tarihteki yolculuğuna Selçuklu, Germiyan ve Osmanlıların hâkimiyetiyle devam etmiş ve günümüze kadar gelmiştir.

Hayatınızda bir kez dahi gelip görmeniz gereken bir yer olan Simav ilçesinde gidip keyifli zaman geçireceğiniz tarihi yerler; Simav Hisar Kalesi, Simav Ulu Camii, Babuk Bey Hamamı ve Mozaikli Ev’dir.

Simav Gezinizde Uğramanız Gereken Doğal Güzellikler

Simav Gezinizde Uğramanız Gereken Doğal Güzellikler


Simav ilçesi, Kütahya ilinin batısında yer almaktadır. İlçe, Ege ve Marmara Bölgelerinin sınırında bulunmaktadır. Simav, içerisinde bulundurduğu doğal güzellikler sayesinde her sene yerli ve yabancı on binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır.. İlçede görülmeyi bekleyen pek çok alan bulunmaktadır.

Simav ilçesinde gezilebilecek doğal güzellikler arasında ise; Eynal Kaplıcaları, Gölcük Yaylası Krater Gölü, Simav Çitgöl Kaplıcaları ve Nadarçam Yaylası yer almaktadır.

Simav Tatilinde Yapılabilecek Aktiviteler

Simav Tatilinde Yapılabilecek Aktiviteler


Güzelliğin her mevsim sürdüğü bu güzel topraklar Ege bölgesinde bulunan birbirinden farklı güzelliklere ev sahipliği yapan Kütahya şehrinin bir ilçesidir.

Ailenizle doğada huzurla gezebilir, piknik yapabilir ve tarihi yerleri gezebilirsiniz veya arkadaşlarınızla gelip farklı aktiviteler, sporlar yapıp adrenalin dolu anlar yaşayabilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.